|
|
#3331 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nadal rozważam dokarmienie psa... Dzisiaj przyjeżdża moja mama i będziemy ogarniać trochę ten armagedon w weekend, więc nie wiem czy będzie czas na grzebanie w kuchni
|
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
byłabym rodzynkiem, wisienką na torcie w centrum zainteresowania Muszę się wybrać na zakupy, będę robiła tort i ciasto urodzinowe na niedzielę, zobaczymy jak mi to wyjdzie z tymi sztywnymi palcami ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego to nie chcę Cię straszyć, bo to pewnie wyjątkowy pech był, ale miałam położną na SR akurat z tego vipowskiego oddziału i mówiła, że mieli full jak zgłosiła się do nich pacjentka z pakietu. Niestety nie wiem jak ostatecznie rozwiązali problem, bo ktoś przeszkodził w zajęciach, a to już była taka luźna gadka. |
|
|
|
|
#3334 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A skoro masz tam kontakty i porządny oddział dla maluchów to nie ma się co zastanawiać.Cytat:
Kiedyś oglądałam program na TLC o pogotowiu ratunkowym w UK. Jednej nocy było tyle zgłoszeń, że ludzie czekali 17h na łóżko na oddziale, oczekujący byli wszędzie, a szpital prawie wprowadził stan wyjątkowy i miał już nie przyjmować pacjentów. |
||
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widziałam że teraz tych sal nie jest 5 tylko już z 9 albo 10 (na stronie się pojawiły jakiś czas temu). Jak nie dopełnią umowy to na pewno muszą zwrócić pieniądze, nie pamiętam co tam w umowie jest jeszcze ma ten temat. Muszę ją przejrzeć jeszcze raz
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
Nufcia ja bym robiła pavlovą, ale to ja - nie znam stanu pt. “nie mogę patrzeć na słodkie”
Malinowa chmurka to też zawsze dobry pomysł Powiem Wam że ja nadal śpię na brzuchu Tzn tak jakby na półbrzuchu, z jedną ręką podłożoną i podwiniętą nogą. Mam nadzieję że nie szkodzę tym młodej za bardzo bo nie wiem jak to pokonać. Siła przyzwyczajenia niestety, próbuję inaczej ale budzę się zawsze tak
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie jest zupełnie inaczej jak jest coś poważnego czy szybka akcja jak poród. Z resztą ten szpital nie cieszy się moją dobrą opinią i bałam się że mnie tam zostawią. Ale że z tematem błahym to chcieliśmy żeby poszło szybciej. W poważnej sprawie byśmy pojechali gdzie indziej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3338 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no myślę, że się nie ma co tym martwić, pewnie to był jakiś skrajny przypadek. Wiadomo przy sn nie da się tego dokładnie zaplanować. Tak powiększyli ten oddział bo podobno jest bardzo duże zainteresowanie. Wielu obcokrajowców z tego korzysta, którzy i tak musieliby zapłacić za pobyt w szpitalu bo nie są tu ubezpieczeni, więc wolą trochę dopłacić i mieć lepsze warunki, bo ta różnica wtedy chyba jest nieduża.
|
|
|
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piekne sale beda nic jak polozne beda niemile... U nas jest szpital jeden gdzie warunki sa naprawde tragiiiiiczne... Nazywaja go Mordorem ale.... Jak sie zerknie na opinie to nie ma zlej bo obsluga jest rewelacyjna i wiele kobiet tam rodzi i twierdza, ze nie poszlyby nigdzie indziej.Ale buduja nowy szpital wiec jest nadzieja ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3340 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
ja zaraz wychodzę że szpitala do domku dali drugi zastrzyk steryd, zbadali ręcznie szyjka krótka ale rozwarcia nie ma powinnam pochodzić jeszcze te 3 tygodnie czyli akurat bo dziś 35+0 według miesiączki. Sterydy dali chyba tak w razie w, no ale chyba wiedzą co robią. Ja to się rozpakuje na bank w marcu też się nad taksa zastanawiam bo mój Tż ma urlop od kwietnia, za bardzo nie ma mnie kto zawieźć. Zobaczymy jak dotrwam jeszcze 2 tygodniu to jadę do mojego domu rodzinnego rodzic więc zawsze ktoś będzie młody dostał sterydy więc nie powinno być problemów z oddychaniem ( bo tam nie ma oddziału neonatologicznego) no a jak szybciej to pchham się na toruń Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3342 | ||||
|
Zadomowienie
|
Pestka, też znam patent z podnoszeniem stopą
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za gbs zapłaciłam 47 zł. A jeszcze babka mi się pytała czy to wymaz z pochwy czy z szyjki macicy...No kurde nie wiedziałam kompletnie, do gina już nawet nie dzwonię, bo nigdy nie odbiera. Powiedziałam że z pochwy Najwyżej powtórzę jeśli ma to aż takie znaczenie, przecież śpię na pieniądzach ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak chcem ściągnąć buty nogami w sensie but o but to też nie mogę bo strasznie boli te spojenie w ogóle teraz jak ten brzuch tak mnie kłuje od lewej strony to też mam wrażenie że powiązane to jest z biodrami albo spojeniem. Bo co ruszam lewa noga to wtedy kluje. Na razie z rana bólu brzucha nie ma. Ale wczoraj też nie bolało a jak sie na chodziłam to sie pokazał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
musimy zorganizować naprawę w końcu...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- W Krakowie bajaderki to ziemniaczki, czyli ciastka z odpadków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Ja tak robię a później rozmrażam i robię pavlovą ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo dacquoiseCytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do porodu to raczej za nim pójdę jednak, w razie odesłania będę kierować się do Rydygiera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluje wizyt!
Michscha super z tą waga ![]() Ciekawe ile moja waży. Ostatnio malutka była 1800 trzy tygodnie temu. Teraz idę na NFZ więc nie wiem czy mi zrobi USG. A jak nie to pójdę do niego prywatnie. Chodzi już ktoś częściej na wizyty niż raz w miesiącu? Cytat:
|
|
|
|
#3348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak dobrze, że mój gin pobiera w gabinecie. Ja będę miała z tego co wiem to nie na nastepnej tylko na kolejnej wizycie pobierany. W skonczonym 36 tc .. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
Moja gin już od 2 czy 3 wizyt każe się pokazywać co 3 tygodnie. Plus miałam te 3 ekstra usg prenatalne więc mam wrażenie że mieszkam w gabinecie
Badania też co chwilę… tyle dobrze że to luxmed i pakiet z pracy więc przynajmniej wszystko za free
|
|
|
|
#3354 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Całe szczęście, że to nic poważniejszego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja chodziłam na NFZ co 3 tygodnie. Teraz byłam na kontroli po 2 tygodniach z zaleceń poszpitalnych. No i teraz 11.03 idę na tego gbs czyli nawet niecałe 2 tygodnie. Obstawiam, że kolejna wizyta to będzie 28.03, bo mówił, że na tej 11.03 da mi skierowanie na mocz, krew, coś tam. No i pewnie dopiero od kwietnia ktg przed wizytami. |
||||
|
|
|
#3355 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3356 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sapię przy tym, że kiedyś tż zapytał co robię Aż się chciało odpowiedzieć sr.m A z tym kłuciem, to mi się wydaje, że to dziecko dziwnie napiera.Cytat:
Cytat:
Bo ja już nie wiem gdzie mam chodzić do pobrania, wszędzie mają problem ze mną.Zrobiłam zakupy, obiad, z grubsza ogarnęlam dom i czuję jakbym maraton przebiegła. A słodkiego nic nie robię, pierdzielę. Ostatnio wyrzuciłam, bo nie było komu jeść. Także foch. Właśnie doczytałam, że dziś było oficjalne otwarcie wyremontowanych 8 sal porodowych w szpitalu, w którym prawdopodobnie będę rodzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-03-01 o 15:02 |
|||
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się dzisiaj udało uwolnić od córki na 5 minut 🤣 zajęła się klockami ale przyszła babcia i koniec mojego leżenia. Poddałam się i włączyłam jej bajki i nawet przysnęłam na chwilę. Chciałam się pouczyć to zaczęło się wchodzenie na stol, pisanie mazakami po moich notatkach, stole. A to dzidziusia chce zobaczyć. Serio jestem przerazona co to będzie jak się dziecko urodzi i zostaniemy same. Przecież ja nie bede mogla 100% uwagi jej poświęcić. A sobą zająć sama się nie chce albo nie umie mm. A teraz uciekam na zajęcia. Tak mi się nie chce.... Cały dzień pochmurno i mzy. W taka pogodę zawsze mam spadek formy.
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam bajaderki i tak mnie zaczelo piec w dole brzucha, nad bożena jakby mnie ktos zapalniczka przypalał od srodka...
Ide chyba pod cieply prysznic i moze mi przejdzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

26.08.2017
Tzn tak jakby na półbrzuchu, z jedną ręką podłożoną i podwiniętą nogą. Mam nadzieję że nie szkodzę tym młodej za bardzo bo nie wiem jak to pokonać. Siła przyzwyczajenia niestety, próbuję inaczej ale budzę się zawsze tak

też się nad taksa zastanawiam bo mój Tż ma urlop od kwietnia, za bardzo nie ma mnie kto zawieźć. Zobaczymy jak dotrwam jeszcze 2 tygodniu to jadę do mojego domu rodzinnego rodzic więc zawsze ktoś będzie młody dostał sterydy więc nie powinno być problemów z oddychaniem ( bo tam nie ma oddziału neonatologicznego) no a jak szybciej to pchham się na toruń 

Chociaż czuję, że wewnętrzny stan alarmowy u mnie zacznie się za jakieś 2 tygodnie i dlatego mówiłam ginowi, żebyśmy pobrali gbs 11, a nie 18 marca. Torbę najchętniej w tym momencie już bym spakowała, ale jednak muszę poczekać na TŻ, aż wróci z delegacji, żeby wiedział co gdzie jak. Robi się poważnie 

nawet jak chcem ściągnąć buty nogami w sensie but o but to też nie mogę bo strasznie boli te spojenie
w ogóle teraz jak ten brzuch tak mnie kłuje od lewej strony to też mam wrażenie że powiązane to jest z biodrami albo spojeniem. Bo co ruszam lewa noga to wtedy kluje. Na razie z rana bólu brzucha nie ma. Ale wczoraj też nie bolało a jak sie na chodziłam to sie pokazał.
musimy zorganizować naprawę w końcu...
albo dacquoise
Aż się chciało odpowiedzieć sr.m
A z tym kłuciem, to mi się wydaje, że to dziecko dziwnie napiera.
Bo ja już nie wiem gdzie mam chodzić do pobrania, wszędzie mają problem ze mną.