|
|
#3391 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Co do różnicy między dziećmi to podziwiam te które mają jeszcze maluchy w domu i kolejne w brzuszku. Ja na chwilę obecną to jeśli zdecydujemy się na drugie to Ola musi być już w przedszkolu. A co do różnicy między rodzeństwem to nie ma dobrego wieku i uważam że wiele zależy od wychowania między mną a siostra jest 6 lat a dogadujemy się wspaniale i się widzimy min raz w tygodniu a między mężem i szwagrem jest dwa lata i nie mają kontaktu wcale chyba że przy jakiś imprezie rodzinnej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Na swoim przykładzie: pomiędzy mną a siostrą jest 10 lat różnicy, teraz dogadujemy się super. Natomiast jak ja miałam np. 6 lat a ona 16 i wspólny pokój, to byłam raczej kulą u jej nogi. Do dzisiaj się śmieje, że powinnam jej płacić odszkodowanie
Ale zawsze mogę na nią liczyć i chciałabym, żeby Antoś też miał jeszcze rodzeństwo. Biorąc pod uwagę, że mi stuknęło w styczniu 32 lata no to raczej nie będę z tym czekać zbyt długo. Takie myślę 2 lata maksymalnie. No chyba, że tż będzie miał opory, bo on już ma 40 na liczniku, więc w wieku szkolnym to moje dzieci będą miały ojca w wieku dziadka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się chyba bardziej obawiam, że nie znam dwóch mężczyzn z w miarę bliskimi relacjami. Znam kilka sióstr, które są bardzo blisko, a braci jakoś nie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3394 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem sama czy powinnam to zrobić na własną rękę? I to nie to, że zapomniał, bo o te dwa konkretne badania go pytałam. ![]() ![]() Cytat:
wiem, że wiele osób nie lubi terminu "pełen kubeczek" jeśli wiecie o co mi chodzi, ale widzę po sobie, że to działa, inaczej wzajemnie się nakręcamy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też jestem ciekawa odpowiedzi dziewczyn ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
No narazie wychodzi, że każda inaczej
zastanawiam się czy jest sens coś wpisywac w plan porodu, właśnie mi się wydaje spoko na kucki lub czworaka, ale tak naprawdę może mi to zupełnie nie pasować a z drugiej strony jak nic nie wpisze to mi pewnie każą leżeć i nic nie zaproponują, więc może lepiej z jakąś inicjatywa wyjść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja leżałam, nikt mi nic innego nie zaproponował,a i ja chyba już nie miałam zupełnie siły na zmianę pozycji,w ogóle za dużo nie pamiętam z porodu, nie wiem czy przez leki, czy przez zmęczenie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale babka w recepcji powiedziała mi też, że mam zrobić nową grupę krwi i powinnam mieć ją dwa razy powtórzoną, a lekarz twierdzi, że starczy to co mam z pierwszej ciąży... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Ja na stronie szpitala mam grupa krwi, hbs, gbs i jeszcze odczyn Wassermanna.
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3404 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja po tym szpitalu wczoraj zasnęłam o 19 nie ma to jak w domu.Ja mam te badanie porobione, ale nie powtarzałam 2 razy. U mnie teraz zwracali uwagę w szpitalu na hiv,hbs,gbs,hcv no i grupa krwi. Gbs mi zrobili teraz w szpitalu na szczęście ujemny Generalnie co miesiąc mam badania krwi i moczu.A jaki lek przeciwgorączkowy zamawiałyście, jakiś paracetamol dla niemowląt ? |
|
|
|
#3405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś działam intensywnie
tż wraca wieczorkiem z "emigracji", a ja gotuje, piekę, sprzątam oczywiście z przerwami na leżakowanie ![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekę miały być dwie małe tortownice A miałam tylko duża więc chyba z 2 porcji ciasta będę musiała zrobić Mam rzęsy! Ale Boże jedyny co się wycierpialam leżąc tam to moje jeszcze młoda sobie urządziła zabawę w "skopie mamie żebra " i było fantastycznie ![]() Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3409 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byłam dziś na wizycie na którą powtarzałam właśnie te badania z 1 trymestru hivy, kiły itd, więc ogólnie z badaniami już jestem odrobiona tylko GBS został. O grupę krwi pytałam czy raz oznaczenie wystarczy to powiedziała mi, że 2 razy nie musi być w ciąży, tylko 2 razy w życiu wystarczy, więc jak nie miałam nigdy wcześniej to da mi skierowanie na kolejny/drugi raz. Ale ja kojarzę, że miałam kilka razy już oznaczane bo miałam operację tarczycy, migdałków, oddawałam honorowo i zawsze miałam tą sama grupę, tylko nie mam papierów na to w domu, więc pytałam czy ja potrzebuje 2 różnych dokumentów w szpitalu na to. Wyszło, że jeśli jestem pewna że miałam w życiu kilka razy oznaczaną i nigdy nie było z tym problemów, w sensie zawsze to samo bez jakiś pomyłek to ten jeden papier z ciąży wystarczy. Pytałam o tą szczepionkę na krztusiec, błonicę i tężec, ale w sumie nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi. Niby teraz są takie rekomendacje, ale ona nie do końca widzi jakieś wskazania w moim przypadku i większego sensu tego, generalnie stanęło na tym, że receptę mam, a jeszcze się zastanowię i podejmę decyzję czy się doszczepiać czy nie. Receptę na engerix dla dziecka wypisze mi bez problemu, tylko wiadomo bliżej tp mam się przypomnieć. W domu przyszło mi jedno pytanie i to w sumie nie do gina już raczej. Orientujecie się czy po Engerixie później dziecko można szczepić już szczepionkami skojarzonymi? Co do częstotliwości wizyt normalnie kolejną wizytę miałabym za 4 tygodnie (teraz w trakcie 32tc jestem), ale tak się jej akurat grafik poukładał, że będę mieć już za 2 tygodnie, a kolejną za 3. Przy badaniu mojej długiej i pozamykanej szyjki powiedziałam historię mojej siostry o przenoszeniu i nieudanej próbie wywoływania porodu i po reakcji widziałam, że oho i u mnie może być różnie, no ale nic jest czas jeszcze. Ale się rozpisałam
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O te szczepionki też muszę popytać i te inne badania...podobno warto je zrobić żeby mieć podkładke jakby podczas pobytu w szpitalu Cię zarazili. Aa i ciekawe jak to z szyjką, moja też długa, zamknięta, za kilka dni odstawiam luteine już na amen i zobaczymy czy coś się będzie skracać. W ogóle miesiac temu u gina mialam 3cm a teraz na 3prenatalnych 4cm, pytalam o to - gin stwierdzil ze na tym etapie to sugestywna ocena na ostatniej wizycie nawet nie byl w stanie zmierzyc długości? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Coco, my szczepiliśmy engerixem a potem skojarzonymi, więc tu chyba nie ma problemu.
Doszłam do wniosku, że sama jednak porobię te wszystkie badania,dla świętego spokoju. Na krztusiec się nie szczepię i w sumie nie zamierzam nawet pytać o to lekarza Coś jeszcze miałam napisać, może mi się przypomni... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- O, już wiem, u mnie szyjka niby już trochę krótsza, ale tak mi się przypomniało, że u mnie rozwarcie nie chciało postępować, moja mama z tego względu miała cc i położna mi powiedziała, że podejrzewają, że to faktycznie może być genetyczne, więc niestety może coś być w tym,co piszesz o siostrze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze - tak piszecie o tej grupie krwi, że już sama nie wiem czy to co mam wystarczy. W tej ciąży jej nie oznaczałam i w sumie do przedstawienia w szpitalu mam tylko legitymację honorowego krwiodawcy
![]() Poparzyłam dziś sobie opuszki palców - najczesciej ich używam do pisania w aplikacji także do czasu wygojenia chyba będę mniej pisała, a na pewno krócej
|
#3414 |
|
Raczkowanie
|
No tak, ja mam jeden wynik grupy z teraz, drugi sprzed 2 lat i jest ok. Nie wiedziałam, że wystarczy oświadczenie że była oznaczana.
A robicie teraz badanie na toksoplazmoze? Miałam powtarzane w styczniu, jeden lekarz zasugerował że warto by było zrobić. Nie wiem czy to standardowe badanie na tym etapie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prawdopodobnie gin mi źle wypisała receptę na ten krztusiec itp, muszę pomyśleć czy będę się na to szczepić, czy mam potrzebę korygować receptę O odniosłam takie wrażenie, że bardziej dla spokojnej głowy/psychiki można się zaszczepić jeśli potrzebuję, ale większych wskazań nie widzi
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie spakowałam torbę
muszę dorzucić do kosmetyczki pastę do zębów i dezodorant ale to musze kupic. No i nie mam dzieciowej torby bo ubranka jeszcze wszystkie nie wyprane a pampersy nie kupione. Będę miała dwie torby. Dla siebie i dziecka. Na salę porodowa spakowałam się w torbę na zakupy i mam nadzieję że zmiesci się do tej ogólnej dla mnie. gdyby nie podpachy i podkłady to torba byłaby prawie pusta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oznaczalam raz w 2012 roku przy ciazy z Igorem i nie bede teraz robic drugi raz jak mam oryginal. Cytat:
Ja mialam skrocona szyjke juz 2 tygodnie temu i ciekawe jak sytuacja teraz wyglada ale mysle, ze jest jeszcze krotsza bo mlodego bardzo nisko czuje, na pipke mi naciska i duuuzo lepiej mi sie oddycha. W dodatku chyba mam przepowiadajace od czasu do czasu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko jest wysoko, ale mam klucia w szyjce, czasami mam delikatne ćmienia brzucha, brzuch się napina. Ja pewnie wcześniej niż w terminie nie urodze. Jak z pierwszą najgorzej że już ledwo znosze te ciążę i ledwo sie ruszam. Chyba wybraliśmy imie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Ale zawsze mogę na nią liczyć i chciałabym, żeby Antoś też miał jeszcze rodzeństwo. Biorąc pod uwagę, że mi stuknęło w styczniu 32 lata no to raczej nie będę z tym czekać zbyt długo. Takie myślę 2 lata maksymalnie. No chyba, że tż będzie miał opory, bo on już ma 40 na liczniku, więc w wieku szkolnym to moje dzieci będą miały ojca w wieku dziadka 

) w obu opieka neonatologiczna jest na wysokim poziomie.
nie wiem sama czy powinnam to zrobić na własną rękę? I to nie to, że zapomniał, bo o te dwa konkretne badania go pytałam. 
wiem, że wiele osób nie lubi terminu "pełen kubeczek" jeśli wiecie o co mi chodzi, ale widzę po sobie, że to działa, inaczej wzajemnie się nakręcamy.
szykuję się na rzęsy, pozniej muszę poszukać na mieście czerwonego barwnika do torta, nigdzie nie mogłam znaleźć 

nie ma to jak w domu.
piekę
26.08.2017

najgorzej że już ledwo znosze te ciążę i ledwo sie ruszam.