|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
z tego co wiem Karcher jest o wiele lepszy.
|
|
#3542 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie pomagam ściągaczką lidlową, ale idąc tym tokiem liczenia mam 5 okien + drzwi balkonowe, przy 26 chyba bym umarła na samą myśl
|
|
|
|
#3543 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Matko, jaki mam napięty brzuch teraz. Muszę się jakoś doturlać do przedszkola zaraz. Pogoda piękna, to młody pobiega, a ja powegetuję na ławce uff... |
|||||
|
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
La millou ma cudowne, ale już droższe... Pestko, super prezent i pamiątka na całe życie ![]() Laski, ja już wrocilam. JUŻ. 3h z życia -ok.2h czekania na ginekologii na skierowanie na zakaźny. Zrobili mi przy okazji usg - przepływy i wody, wszystko ok. Później godzine oczekiwanie w zakaźnym na pobranie krwi. Pobrali krew na przeciwciala, jesli beda dodatnie - konczymy przygode, jesli nie to jutro ide na oddizal, na kilka godzin niby pod pompe? z immunoglobulina. A rano teściowa zdążyła mnie wk***** Tż powiedzial jej o mnie i kazal jej czasem do mnie nie dzwonić i nie denerwować. Co zrobila? Zadzwoniła do mnie i zaczela piepszyc. Ona i jej siostra pielegniareczka madrzejsze od lekarzy, zebym nigdzie nie jechala, nie szczepila sie bo ,,ale by ta narobila jakby sie zaszczepila w ciazy na różyczke bo miala kontakt z chorym, a tez byla w 6 miesiacu". Uswiadomilam ja, że to nie jest szczepionka, ale immunoglobulina i że jakby nie wiedziala zaczelam 8 miesiac ciąży, a nie 6 i że po to mam lekarza żebym go słuchała, a nie ciotek ![]() A no i ,,przyjedz pojade z Toba, nie jedz sama, nie wchodz na zakazny" A przecież na zakaźnym tak czy siak się muszę pojawić bo nikt do mnie przed szpital nie wyjdzie i tego nie poda. Mogla inaczej ze mna rozmawiac jak chcialaby pomoc, zaoferowac, że po mnie przyjedzie wejdzie najpierw sama na zakazny, a nie zebym naupierw ja sie do niej 20km tlukla i jeszcze mi bedzie nerwy psuć i dawac takie rady jak dla idiotki albo zeby bylo ,,tak zrobilas bo ja ci powiedzialam". Mialam jechac to zalatwiac sama, a koniec koncow tż po 2h pracy wrocil do domu i pojechal ze mną. Chyba nieźle ta akcja uraziła męska dumę skoro nagle urlopy bierze żeby mnie do szpitala wozić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponoc sie go wdycha jakos przed skurczem zeby zadzialal, bo podczas skurczu to juz za pozno. Faktycznie tak jest? I czy dziecka nie zamroczy? Szanowny Pan maz sie nie zjawil w poradni. Coz, jego strata, a ja sie przy okazjo dowiedzialam, ze oni sa patologia, bo taki zwiazek z mamusia wlasnie tak nazwala pani psycholog. Poparla wszystko co robie, lacznie z tym, ze sie przestalam do niego odzywac i nie chce zeby przyjezdzal, bo niby po co mamy udawac fajna rodzinke skoro nia nie jestesmy... posiedzialam tam godzine i w sumie czuje sie jakby cos ze mnie splynelo, serio. Ale.w ogole ta poradnia miesci sie w przychodni psychiatrycznej, jak tam weszlam to poczulam sie dziwnie. Bardzo duzo osob z obledem w oczach sie na mnie wpatrywalo a zwlaszcza na moj brzuch. Brrrr nieciekawe uczucie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
po wyjeciu materacyka wpakowalam caly kokon do pralki i przezyl w stanie nienaruszonym Na fb wstawialam kilka dni temu zdjecie. Mi tez dziewczyny polecily i nie zaluje. Warto nawet kupic uzywke ale lepszej jakosci, przynajmniej ja tak uwazam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Strasznie Ci wspolczuje sytuacji, ale uwazam, ze sluchanie lekarza a nie zawwze najmadrzejszej tesciowej to najlepszy wybor. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
NibyNic, niezłe okna
Tak licząc to mam 23, myję ręcznie, mycie szyb to przecież chwila - najgorsze są ramy, a do tego chyba jeszcze żadnego ustrojstwa nie wymyślili Tzn. tej wiosny mycie wygrał tż ![]() Cocci, widocznie teściowa miała Cię na tym zakaźnym chronić niczym magiczny amulet ![]() Tereska widzę że trafiłaś na sensowną psycholog, super. Patrzę na te kokony i z każdej z wymienionych dotąd firm brałabym po kilka Czemu tego jest aż tyle i takie ładne ![]() Ooo i jeszcze ze sleepee jakie piękne wzory… W ogóle negocjuję z córką spanie w łóżeczku zamiast z nami (przyda się trochę miejsca w łóżku dla Nowej), pomyślałam że przekupię ją nową pościelą. Wymyśliła - oczywiście - że chce z dzikiem. I wiecie co, są!
Edytowane przez Lisek_kartezjanski Czas edycji: 2019-03-04 o 17:38 |
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam kokonu i ten zakup odpuszczę
![]() Lisek - pościel z dzikiem się córce marzy? ale pomysł
|
#3549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja mam mało okien, 2 podwójne i 4 pojedyncze, więc idzie raz dwa. I lubię sobie czasem w ciąży posprzątać ![]() ![]() Cytat:
współczuję i trzymam kciuki za wyniki. Głupi stres na końcówce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noc z dzikiem brzmi fascynujaco A psycholog konkretna, oficjalnie za duzo mi powiedziec nie mogla ale miedzy wierszamk dalo sie odczytac to co tak na prawde siedzialo w jej glowie No coz, sama jestem pedagogiem i psychologii rowniez liznelam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba jednak za mocno to wdychalam skoro tak mnie sponiewierało w ogóle późno dostałam bo jakoś na 7 cm. Ciekawa jestem czy są jakieś zasady co do tego kiedy można już ten gaz podać. Fajnie ze w poradni pomogli. Czasami taka rozmowa duzo daje. Będziesz częściej chodzić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cocci kciuki za wyniki! Oby były dodatnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Cocci, eh te dobre rady! A uwierz mi -będzie ich jeszcze więcej jak urodzimy ☺ Także wdech....wydech.
Lisku- masz wyzwanie z tą pościelą. Dzieci to jednak mają pomysły ![]() Tereska, a jednak! Nie wstawił się wielki pan. No to już masz odpowiedź jak mu zależy. I faktycznie takie wygadanie się zupełnie obcej osobie jest czasami bardzo pomocne. Mam nadzieję, że się trochę "oczyściłaś". A jak to będzie dalej wyglądać? Bo jak dobrze rozumiem to miały być spotkania w ramach poradni małżeńskiej, ale jak on nie będzie chodził? Mam gbs ujemny. Na szczęście, bo jak jest dodatni to podobno podają penicylinę, a ja mam alergię na to ustrojstwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Teresko - przykro mi to pisać ale ja bym się naprawdę mocno zdziwiła gdyby on zjawił się w tej poradni. A teraz to chyba masz już całkiem jasną sytuację - tu nie ma czego ratować bo on nie chce, w sumie to ciekawe czemu do Ciebie się odzywa czasami, żeby Ci krwi napsuć?
|
#3554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może córa specjalnie zażyczyła sobie coś co jest niby nie do zdobycia ![]() Sleepe ma też ładne kokony, małe, ale zgrabne i delikatne ![]() Hah a mój amulet już nie zadzwonił jeszcze raz, ani do mnie ani do tż chyba dotarło do niej to co powinno. Była przed chwilą dosłownie na 3 minuty po dokumenty to się zapytała jak tam to powiedziałam tak jak jest i nawet nie skomentowała. Minę miała albo smutną albo sfochowaną albo spokorniałą - nie wiem, nie odróżniłam ![]() Cytat:
W ogóle bardziej mnie czyjaś panika stresuje...Przewertowalam internet i ospa w 3 trymestrze jest najmniej groźna, jedynie chodzi o to żeby jej nie mieć podczas porodu żeby nie miało dziecko ospy wrodzonej. I o dziwo jestem spokojna, licze na to, że nie zlapie tego paskudztwa i ewentualna immunoglobulina w tym pomoze. Mam dobrą opiekę, robię to co powinnam, to co lekarze zlecaja nie powinno zaszkodzic malutkiej wiec... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
wiem, że wiesz, ze dobrze robisz, a potwierdzenie od pani psycholog na pewno Cie w tym utwierdziło. I to na Twoj plus, że mezulek się nie wstawil, na pewno kobitka to odnotowala.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3555 |
|
Rozeznanie
|
Tereska cieszę się że po tej wizycie poczulas się odrobinę lepiej. Mam nadzieję że podejmiesz słuszna decyzję. I jakoś bardzo mnie to nie zdziwiło że pan tata się nie zjawił.
Podobają mi się te kokony z LA nila ale cena też fajna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dniach otwartych polozna mowila tylko, ze to sie ogolnie ulatnia i musza byc normy spelnione odnosnie wielkosci sal i wentylacji dlatego na tymczasowej porodowce nie ma gazu... Ale jest ZZO Cytat:
ale wymagania. U nas byly motywy z bajek.Cytat:
Bedziesz kontynuowac indywidualna terapie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() Ledwo dycham... Ale udalo sie nam zalatwic wszystko. U laryngologa super bo 3 migdal nie odrosl, Igor slyszy idealnie, nos zdrowy i za 3 minuty w gabinecie zaplacilam 120 zl 😏 U fizjo mniej super bo o ile kregoslup idealnie prosty o tyle stopy krzywi faktycznie do srodka. Dostaniemy pakiet cwiczen i bedziemy musieli cwiczyc. Jak dobrze, ze nie zostawilam kupna butow mezowi 😤 wybieral calkiem fajne modele tylko zamiast najpierw sprawdzic czy jest rozmiar, to pokazywal Igorowi a ten potem marudzil, ze on chce takie, a tu pupa bo rozmiaru nie ma. Nagle Igor przybiega w jednym bucie.. o 3 rozmiary za duzym. Im sie podoba! Sa super! Co z tego, ze but jak kajak... Co 15 minut musialam isc do toalety, chodze jak kaczka bo Leo jest tak nisko 😣 odpuszczam w tym tygodniu i tylko leże. Niech jeszcze siedzi po tamtej stronie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do poradni jestem umowiona na 22 marca, nie wiem ile jeszcze to potrwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze w marcu oojde sie radzic do poradni, to bedzie majwyzej polmapzenska Moze sie jeszcze pam maz obudzi i jednak pojdzie ze.mna.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3558 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio była moja mama i ciocia, siedziałyśmy wszystkie w kuchni i pokazywałam mamie matę jaką kupiłam w biedrze na tej wyprzedaży mówiąc, że to będzie taka mata wyjazdowa, bo i u niej 5 kotów i wszędzie kłaki, i u mamy TŻ 4 psy i kot bla bla, a babcia wypala, że po co ja tam będę jeździła jak dziadka już nie ma. Raz na 2 tygodnie jest drama, bo ją o coś ochrzanię, więc "ona wszystko robi źle, jeszcze nic nie zrobiła dla mnie dobrze. Mam wieczne pretensje jak dziadek, ona to już wolałaby umrzeć i dać nam spokój. Ona się wyprowadza" Bla bla bla. I tak dzisiaj była awantura, bo miałam zrobić zupę z resztki kukurydzy i ciecierzycy. Weszłam w pewnym momencie do kuchni, ona przegrzebuje jakąś puszkę kukurydzy znalezioną za słoikami, bo tam pod spodem tej spelśniałej (!) jest dobra. Cytat:
|
||
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj dostalam paczke z allegro. Kupiłam dwa takie same balsamy sylveco na rozstępy. Jestem po kąpieli i strasznie smierdzi alkoholem ten balsam :/ zużyłam kilka opakowań tego balsamu, kupowanych w hebe i gemini i żadnen tak nie pachnial :/ nie wiem co o tym myśleć. Cena była normalna, oryginalnie zapakowane.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile jestes w stanie wydac.na kokon? Bo uzywka Lanili ok 100 zl. Kurcze, cos mnie boli w ledzwiach i bardzo to przypomina bole jakie mialam przy @. Ale w brzuszku spokoj, wiec wierze, ze to moze przez ciezki dzien i stres i niebawem wszystko przejdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3561 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Koniecznie się oszczędzaj, niech Leo sobie jeszcze grzecznie mieszka w brzuchu. Wysłać faceta na zakupy... Cytat:
Cytat:
Albo w ciąży Ci się węch wyczulił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba zaryzykuję jakiś kokon z allegro, najwyżej zwrócę. Na razie mamy wojnę o wzór z tż
Trzeci wieczór z rzędu patrzę na kokony i mnie zaczyna łeb od tego boleć.
|
|
|
|
#3563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do 3 minutowej wizyty - trzeba było zostac lekarzem co ?Nie...nie natarła, jak się skarzylam mu sie na nia przez telefon to byl wkurzony, że miala nie dzwonic do mnie i mnie nie wku*** a to zrobila, i ze bedzie zaraz w domu. Pozniej przepraszal, ze sie w ogole do pracy wybral mi serio nie przeszkadzalo, że mam jechac sama bo nie jestem przyzwyczajona, że ktos dmucha i chucha na mnie, ale drugiej strony milo czasem poksiezniczkowac i poczuc sie zaopiekowana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
ale u nas nie ma takich jazd, raczej nie wchodzilismy i nie wchodzimy sobie w droge, kazdy ma swoja lodowke, a co do marnowania jedzenia to powiedzialabym nawet, że ta kobieta bardziej marnuje jedzenie niz my. Jedyne co nas irytowalo to wieczne prosby i zero docenienia za to co robimy, dlatego od kilku miesiecy mieszkamy z powietrzem ☺Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-03-04 o 20:49 |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to ja nie mam tak prosto, jeśli chodzi o rzeczy gdzie jest do wybrania kolor/wzór. Tzn. pewnie byłoby ok gdybym zamówiła bez konsultacji, ale skoro chłopak ma ochotę wybierać no to nie będę mu odbierać tej przyjemności Z resztą co do kokonu to ja zaczęłam nawet poddawać w wątpliwość czy to nam potrzebne, bo nie chce zagracać mieszkania czymś co ma nie być używane, na co on mi powiedział "jak już wiem, że coś takiego jest to ja to chcę" także tego, zgasił mnie i koniec |
|
|
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
Tereska teraz w ciąży to pewnie każda cenę bym dała na małą ale czasem idę po rozum do głowy
i mój też się angażuje w wybory rzeczy dzieciowych nawet ten róż mu nie przeszkadza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z tymi umowami i roznymi prezentacjami to mam takiego wujka, starego kawalera, ktory mieszka rodzicami (dziadkami moimi) i swoim bratem z rodzina. I ten wujek tak troche lubi sobie wypic. Kiedys dzwoni jego brat do mojej mamy (rodzenstwo wszyscy) ze podjechalo auto dostawcze pod dom i zaczeli im wnosic kartony do domu z garnkami, materacami innymi ☠☠☠☠☠☠☠ami, bo wujek (ten, co lubi wypic) podpisal umowe na zakup sprzetow na 12 tysi i co oni maja z tym teraz zrobic... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w sumie go tylko wzięłam 2 razy i potem poszło znieczulenie wiec nie pocwiczylam za długo |
|
|
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3570 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też mi się tak wydaje (niestety). Jakby miał trochę własnej woli to by podjął dobrą decyzję, a nie mamusia to, mamusia tamto. Brr. Z jednej strony jak widzę jak mój mąż jest niezwiązany ze swoją mamą to trochę mi się wydaje to przykre (dla niej), ale z drugiej na mnie nic nie da powiedzieć (kiedyś jego siostra mi dopiekła to stanął za mną murem) Cytat:
nie mogłam się powstrzymać jak je zobaczyłam. I jeszcze kilka pierdół, ale zostawiłam w domu wszystko, a przyjechaliśmy dzisiaj do rodzicówCytat:
Ale kiełbachę rzucili mimo wszystko...Cytat:
![]() Ja i moja mama mamy podobne charaktery i dobrze się dogadujemy i ona zna moje różne dziwactwa dotyczące sprzątania (co, czym i w jaki sposób) ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj przymierzyłam wszystkie moje krótkie kurtki a'la skóra i każda gdzieś w łokciach mnie uciskała, w ramionach albo na plecach. We wrześniu wchodziły na mnie wszystkie. Polazłam do męża jak mył zęby, siadłam sobie w łazience i się rozpłakałam że jestem grubasem ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

z tego co wiem Karcher jest o wiele lepszy.

To tak nawiązując do Twoich wspomnień z porodu i wielkiej

Ja mam 17 okien w tym 6 podwójnych i wydawało mi się, że to dużo...

no będą leżeć jakiś czas w kącie a jedynek dalej brakuje 

ale pomysł 

współczuję i trzymam kciuki za wyniki. Głupi stres na końcówce 

wiem, że wiesz, ze dobrze robisz, a potwierdzenie od pani psycholog na pewno Cie w tym utwierdziło. I to na Twoj plus, że mezulek się nie wstawil, na pewno kobitka to odnotowala.
wybieral calkiem fajne modele tylko zamiast najpierw sprawdzic czy jest rozmiar, to pokazywal Igorowi a ten potem marudzil, ze on chce takie, a tu pupa bo rozmiaru nie ma. Nagle Igor przybiega w jednym bucie.. o 3 rozmiary za duzym. Im sie podoba! Sa super! Co z tego, ze but jak kajak...
odpuszczam w tym tygodniu i tylko leże. Niech jeszcze siedzi po tamtej stronie.
☺
i mój też się angażuje w wybory rzeczy dzieciowych nawet ten róż mu nie przeszkadza