Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-19, 22:13   #3481
Djapira
Zadomowienie

Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;8650861]To ja tak mialam po SB, ze wegli dlugo nie ruszalam, bo balam sie, ze przytyje. To na sniadanko akurat owoc z jogurtem naturalnym ale mzoe jednak warto sie przelamac, bo mozliwe, ze te napady przez to, ze brakuje Ci tych produktow[/quote]

Masz rację, przecież dieta to ma byc styl naszego jedzenia, prawda? Wydaje mi się, że warto dodać różne produkty niskokaloryczne, po troszku, wtedy tak bardzo nie kusi, nie mysli się o diecie i jakoś radośniej z odchudzaniem

Cytat:
Napisane przez Carmela Pokaż wiadomość
Ja na początku wpadałam w paranoję i też bardzo się bałam węgli , ale teraz już wyluzowałam i np właśnie skończyłam jesć przepyszna warzywną lasagne oczywiście do jej zrobienia użyłam płatów razowych ale posypałam górę odrobiną parmezanu dla zapaszku ..na śniadanie zawsze jem ten sam zestaw bo sie od niego uzależniłam Makaron razowy ugotowany al dente i 2 jogurty TESCo truskawkowe ( tu maja tak pyszne jogurty ze ja jako smakoszka jogurtowa je pokochałam )Czasami na kolacje robię sobie ciemne spaghetti z tunczykiem wsw i puszką pomidorów albo robię makaron z cukini i dopdaję piers z kuraka i warzywa ...no i chudnę Dziś mimo okresu wlazłam na wagę iiiiiii ........... okazało się że ujrzałam 74,7 !!Mimo , że w ostatnim tygodniu z mężem sobie pofolgowaliśmy drinami z J.Walkera i coli ( ja dolewalam wody bo cola byla dla mnie stanowczo za slodka i musialam ja rozcienczyc zeby mnie nie mdliło od tego cukru )i raz 2 piwkami
A co do owoców to na kolację czasami jak nie mam czasu albo nie chce mi się jeść robię sobie koktail z 300 ml maślanki i/albo jogurtu naturalnego mrożonych truskawek lub jagód I nie jestem głodna a jak to wszystko się zmiesza to wychodzi tego prawie 700 ml Nawet męża zaraziłam swoimi zdrowymi daniami i schudł juz 3 kilo Brzuchol mu zmalał ale reszta pozostała bez zmian czyli efekt jak najbardziej pożądamy

EDIT: ZAUWAŻYŁAM ŻE JAK SIĘ WYLUZOWAŁAM W TEMACIE UTRATY WAGI I PRZESTAŁO TO BYĆ MOJĄ OBSESJĄ TO ZACZĘŁAM WIĘCEJ I SZYBCIEJ CHUDNĄĆ Więc naprawdę gorąco polecam trochę luzu i dystansu , nie wymagajmy od siebie zbyt wiele bo i tak jesteśmy piękne i wartościowe , wspaniałe i niepowtarzalne
Carmela, super, że nie rażą Ci te węgle Sama wymyślasz dania? Ja się zawsze boję monotonii na diecie
Super, że mąż polubił taką kuchnie, po zrzuceniu wszystkich upragnionych kilogramów bedziecie mogli oboje zdrowo sie odżywiać , a razem raźniej
I to, co napisałaś na czerwono, zgadzam się z tym w 100% !

Cytat:
Napisane przez orisha Pokaż wiadomość
Ja mam nadal w głowie jakies tam zasady Gilian McKeith - ze owoce najlepiej same i rano, bo najszybciej sie trawi, osobno bialko, osobno wegle, warzywa mozna razem.

A w ogóle to chciałabym kogoś kto za mnie o tym wszystkim myśli i tylko mi mówi - tearz jedz to, teraz cwicz tamto Żebym nie musialam myslec co przygotować i ile to ma kalorii i czy nie przytyję... Eeeech kiedy takie roboty będą??
Orisha, własnie te zasady są najgorsze, niepotrzebnie męczą

A ja bym chciała żeby ktoś za mnie przygotowywał posiłki, smaczne, zdrowe i syte

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja zaczynam oficjalnie dziś, z pułapu 63,4 kg. Nigdy tyle nie ważyłam, źle się z tą wagą czuję, tym bardziej, że życzliwe sąsiadki mi dogadują, że przytyłam. Moja normalna waga to 53 kg i wiem ze za kilka miesięcy znowu ją osiągnę
Lynn powodzenia!

Cytat:
Napisane przez black&white Pokaż wiadomość
hm. takie pytanko a propos ćwiczeń: 3xtyg po 1 h fitnessu wystarczy?
Każdy ruch jest dobry

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
hej, ja tez powracam slonka moje juz 33 kg ponizej poziomu morza
caluje do jutra
hej

Cytat:
Napisane przez KOKAINA Pokaż wiadomość
Ale mnie dzisiaj złapał kompuls...siadło mi nie fizycznie na organiźmie, ale na psychice. Jestem w totalnej rozsypce, zdołowana jak nigdy, rycze cały czas od 15, mam obrzydzenie i awers do jedzenia, nawet do picia A już najbardziej do siebie.
Trzymała mnie tylko myśl, że jutro zobacze się z moim Kochaniem, a tu wyszło, że on jedzie w delegacje na pare dni...
Tak mi strasznie źle
Słoneczko, a czemu doszło do tego kompulsu? Nie załamuj się, jutro jest kolejny, nowy dzień, jutro napewnop będzie dobrze ;* Mi się wydaje, że nic nie dzieje sie przez przyczyny, może po dzisiejszym dniu coś zrozumiesz, może masz jakies potrzeby i to, Ci pomoże je dostrzec? Sama nie wiem.. Trzymaj się kochanie i mam wielką nadzieje, że jutro będziesz się już lepiej czuła

Zauważyłam, że muszę mieć kontrolę na diecie, wtedy łatwiej mi wytrwać, bo kiedy chcę się najeść, alebo zjeść coś, co nie pasuje do zasad redukcji to mysle sobie ile juz wytrwałam, jak chce wygladac itp. Po prostu mam wieksza motywacje

Ano i za kazdym razem, kiedy tu wchodze mam wielką ochote na zdrowe odchudzanie. Tu jest tak miło i motywacyjnie, że bardzo wierze, ze schudne. Teraz różnie to bywa, psychika mi troche siada, że jem za malo i naprawde chce to zmienic, ale nie wiem czemu w głowie od tylu lat siedzi mi mysl o ograniczaniu jedzenia, trudno to zmienic.

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 22:48   #3482
ookocurek1987oo
Raczkowanie

Wiecie co rybki?? dzis po raz 1szy w zyciu bylam na silowni... w domu jakos nie moge sie zmotywowac do cwiczen...i hm..macie pojecie jaka wielka radoche dal mi widok siebie w lustrze...?? nie chodzi o to jak wygladam w tej chwili ale o to ze w te cwiczenia wlozylam mnostwo energii i wygladalam jakbym wypelzla spod prysznica.. zupelnie mokra i zupelnie szczesliwawlasciwie dopiero teraz czuje ze cos faktycznie sie zmienia na lepsze jutro powtorka na dodatek ma to jeszcze jeden plus...pozniej zastanawialam sie czy jeszcze cokolwiek jesc wieczorem zeby nie miec wyrzutow sumienia ) ale w kazdym razie.. od dzis wierze ze to 75 kg nie jest nieosiagalne.. a jak dojde do tej wagi to zobaczymy co dalej)) pozdrawiam was bardzooo serdecznie! buziaki!
ookocurek1987oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 22:53   #3483
black&white
Zadomowienie

djapira - a i owszem. każdy dobry, tyle że ja chcę bardzo dobrego optymalnego znaczy się.

kokainko - pamiętam, kiedyś też miałaś jednodniowe dołki. płakałaś, smuciłaś się. wszystkie tu mówiłyśmy - głowa do góry, jutro będzie nowy dzień. i na następny dzień było już dobrze, stawałaś się z powrotem dobrym duchem tego wątku, który każdego pocieszał, dawał kopa kiedy trzeba i udzielał rad... tak więc: nos do góry! każdemu ma prawo zdarzyć się taki dzień. czasem wszystko się wali i nas przerasta. ale masz super paczkę znajomych, tżta... poradzisz sobie czy to sama czy z ich pomocą jesteś szczęściarą, że ich masz, niektórzy (np ja ) są totalnie sami. tu jest już gorzej... nie wiem skąd ten kompuls. wyrycz się, a potem włącz pozytywne myślenie.
bo potrafisz i dasz sobie z tym radę, pamiętam jak się zbierałaś kiedyś kiedyś. całuje i ściskam

kocurek - brawo! pierwszy krok jest najtrudniejszy, później jak już złapiesz bakcyla... ile teraz ważysz?

było 90. jest 75. będzie 68.
black&white jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 22:59   #3484
ookocurek1987oo
Raczkowanie

Cytat:
djapira - a i owszem. każdy dobry, tyle że ja chcę bardzo dobrego optymalnego znaczy się.

kokainko - pamiętam, kiedyś też miałaś jednodniowe dołki. płakałaś, smuciłaś się. wszystkie tu mówiłyśmy - głowa do góry, jutro będzie nowy dzień. i na następny dzień było już dobrze, stawałaś się z powrotem dobrym duchem tego wątku, który każdego pocieszał, dawał kopa kiedy trzeba i udzielał rad... tak więc: nos do góry! każdemu ma prawo zdarzyć się taki dzień. czasem wszystko się wali i nas przerasta. ale masz super paczkę znajomych, tżta... poradzisz sobie czy to sama czy z ich pomocą jesteś szczęściarą, że ich masz, niektórzy (np ja ) są totalnie sami. tu jest już gorzej... nie wiem skąd ten kompuls. wyrycz się, a potem włącz pozytywne myślenie.
bo potrafisz i dasz sobie z tym radę, pamiętam jak się zbierałaś kiedyś kiedyś. całuje i ściskam

kocurek - brawo! pierwszy krok jest najtrudniejszy, później jak już złapiesz bakcyla... ile teraz ważysz?

calutkie 9 dyszek.. zanim zapytasz o wzrost- uprzedze 178 ..wiem..tragedia jest..ale damy rade..
Stary 2008-08-19, 23:10   #3485
katrinka187
Rozeznanie

A ja zaczęłam dzień od 30 minut ćwiczeń jeszcze przed śniadaniem na które zrobiłam płatki owsiane z mlekiem
Ale niestety moja łakomość na słodycze nie została poskromiona za miast kolacji zjadłam 3 kawałki placka drożdżowego, który sama wyprodukowałam....
Ale potem rowerkiem jeszcze pojeździłam...ale to i tak za mało...

To co było odeszło w cień,
To koniec, koniec, skończyło się...

66 (06.04.2010) 64,9--62 -------->> 55 kg (?)

katrinka187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 23:15   #3486
ookocurek1987oo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katrinka187 Pokaż wiadomość
A ja zaczęłam dzień od 30 minut ćwiczeń jeszcze przed śniadaniem na które zrobiłam płatki owsiane z mlekiem
Ale niestety moja łakomość na słodycze nie została poskromiona za miast kolacji zjadłam 3 kawałki placka drożdżowego, który sama wyprodukowałam....
Ale potem rowerkiem jeszcze pojeździłam...ale to i tak za mało...

kazdy ma gorsze chwile..slabosci ma kazda z nas..ale jestesmy tu po to zeby walczyc i sie wspierac
Stary 2008-08-19, 23:24   #3487
black&white
Zadomowienie

katrinka, tylko bez załamki, zdarza się każda ma gorszy dzień, jutro będzie lepiej i bez grzeszków.

kocurek, ja ważyłam 90 przy 170 cm... także aż takiej tragedii z Tobą nie ma

Stary 2008-08-19, 23:26   #3488
katrinka187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ookocurek1987oo Pokaż wiadomość
kazdy ma gorsze chwile..slabosci ma kazda z nas..ale jestesmy tu po to zeby walczyc i sie wspierac
I właśnie dlatego sie przyłączyłam
Jutro postaram się nie popełnić błędu

To co było odeszło w cień,
To koniec, koniec, skończyło się...

66 (06.04.2010) 64,9--62 -------->> 55 kg (?)

katrinka187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 23:26   #3489
KOKAINA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Słoneczko, a czemu doszło do tego kompulsu? Nie załamuj się, jutro jest kolejny, nowy dzień, jutro napewnop będzie dobrze ;* Mi się wydaje, że nic nie dzieje sie przez przyczyny, może po dzisiejszym dniu coś zrozumiesz, może masz jakies potrzeby i to, Ci pomoże je dostrzec? Sama nie wiem.. Trzymaj się kochanie i mam wielką nadzieje, że jutro będziesz się już lepiej czuła
Cytat:
Co do przyczyny kompulsa to aż wstyd mi się przyznać, ale podejrzewam, że to cały czas po tym wyjeździe...tam nie jadłam prawie nic, ze 2 kawałki pizzy cienkiej jak papier w ciągu dnia to było wszystko. Myśle, że po prostu wymęczony organizm nie daje sobie rady i próbuje nadrabiać

Odnośnie TŻ-ta, paczki- to wszystko prawda. Jestem totalną egoistką czasami nie doceniając ich siły i wsparcia.

Dziewczynki moje kochane, ja się zbiore na pewno, tylko widze jak z każdym takim napadem jest gorzej...gorzej z samopoczuciem, gorzej z kombinowaniem jak się pozbyć tego co w siebie wepchałam...czasami nawet nie pamiętam co dokładnie się działo w kuchni, i schodze i sprawdzam jak to wszystko wygląda już po napadzie..boje się samego strachu przed napadem

Ale dziekuje Wam z całego serducha
Uwierzycie albo nie, ale już mi troche lepiej, już troche lżej
KOKAINA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 23:28   #3490
ookocurek1987oo
Raczkowanie

Cytat:
katrinka, tylko bez załamki, zdarza się każda ma gorszy dzień, jutro będzie lepiej i bez grzeszków.

kocurek, ja ważyłam 90 przy 170 cm... także aż takiej tragedii z Tobą nie ma

a teraz ile wazysz?? najbardziej brakuje mi napojow gazowanych..:P moja kochana pepsi.. ale od 3 dni nie pije...gadam jak nalogowiec. co do wagi..chodzi przede wszystkim o to zeby dobrze czuc sie z samym soba nie zatracajac przy tym zdrowia... a jak zgubie ten wielki brzuchol i ogolnie zjade troche to bede szczesliwa..czas lulu..wiec spokojnej nocki
Stary 2008-08-19, 23:29   #3491
black&white
Zadomowienie

każdy jest trochę egoist(k)ą
ale Ty na pewno nie aż taką

hm, takie bardziej osobiste pytanie - jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj - chodzisz z tym do jakiegoś specjalisty?

kocurek, 78 kiedyś też ciągle piłam colę, soki z kartonów... nawet nie zaważyłam kiedy pozbyłam się tego zwyczaju i piję tylko wodę mineralną, herbatę (czarną, czerwoną, zieloną - choć zauważyłam, że po niej mam ochotę na słodycze ), czasem pozwalam sobie na mrożoną kawkę. a w podpisie - boję się powrotu do szkoły, tam zawsze w szkolnym cafe leci cola... eh. dobranoc

Stary 2008-08-19, 23:33   #3492
cytrynowa88
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to cytrynowa88

Jezus Maria od dwoch godzin skubie slonecznik i nie moge przestac. A juz tak pozno!

cytrynowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 23:34   #3493
ookocurek1987oo
Raczkowanie

przepraszam ze post pod postem..
KOKAINKO.. kazdy ma gorsze chwile.. najwazniejsze to sie nie bac nikt nie jest idealem! kochana..jestesmy tylko ludzmi..z wadami dasz sobie rade!! po to masz wizazanki zeby w razie problemow miec z kim pogadac esli realnie nie bedzie nikogo pod reka.. a przyjaciele.. jestem pewna ze nikt nie odmowi ci choc chwili rozmowy i wsparcia.. Nie lam sie! jutro napewno bedzie lepiej! wiesz.. niewazne jest to ze upadamy.. liczy sie to ze wstajemy i przemy do przodu
Stary 2008-08-19, 23:36   #3494
KOKAINA
Zadomowienie

Cytat:
każdy jest trochę egoistą
ale Ty na pewno nie aż taką

hm, takie bardziej osobiste pytanie - jeśli nie chcesz, nie odpowiadaj - chodzisz z tym do jakiegoś specjalisty?
Właśnie nie. Odkąd zauważyłam, że to sie cofa (mniej więcej środek maja) zarzuciłam myślenie o leczeniu ED. Jest inaczej,póki co raz lepiej raz gorzej, ale też jestem w sytuacji troche bez wyjścia, jakkolwiek by to nie zabrzmiało...
Rodzice na pewno tego nie zrozumieją.Nie będą sponsorować psychologa/psychiatry. Zwyczajnie nie będę miała forsy na leczenie, przynajmniej teraz. Sytuacja bez wyjścia.

Kocurku Dzięki za wsparcie
KOKAINA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 23:37   #3495
ookocurek1987oo
Raczkowanie

Cytat:
kocurek, 78 kiedyś też ciągle piłam colę, soki z kartonów... nawet nie zaważyłam kiedy pozbyłam się tego zwyczaju i piję tylko wodę mineralną, herbatę (czarną, czerwoną, zieloną - choć zauważyłam, że po niej mam ochotę na słodycze ), czasem pozwalam sobie na mrożoną kawkę. a w podpisie - boję się powrotu do szkoły, tam zawsze w szkolnym cafe leci cola... eh. dobranoc
glupie pytanie ale jak smakuje czerwona i czarna herbata??
Stary 2008-08-19, 23:37   #3496
black&white
Zadomowienie

cytrynowa - to "jezus maria" mnie powaliło nie wiem dlaczego
a co do słonecznika - wciąga skubaniec.
czy Ty może jesteś z krakowa czy tylko mi się wydaje?

kocurek - czarna to normalna. a czerwona... sama musisz spróbować

kokaina
- średnio się na tym znam, ale... państwowo, nieodpłatnie, nie da się znaleźć kogoś takiego? warto by było. szkoda, żebyś się męczyła. wiadomo, przyjaciele, tż... ale jednak opieka i rady specjalisty są niezastąpione czasem.

Stary 2008-08-19, 23:43   #3497
cytrynowa88
Zadomowienie

Black&white ja nie z Krakowa.. ja z Ostrowa

Stary 2008-08-19, 23:43   #3498
ookocurek1987oo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KOKAINA Pokaż wiadomość
Właśnie nie. Odkąd zauważyłam, że to sie cofa (mniej więcej środek maja) zarzuciłam myślenie o leczeniu ED. Jest inaczej,póki co raz lepiej raz gorzej, ale też jestem w sytuacji troche bez wyjścia, jakkolwiek by to nie zabrzmiało...
Rodzice na pewno tego nie zrozumieją.Nie będą sponsorować psychologa/psychiatry. Zwyczajnie nie będę miała forsy na leczenie, przynajmniej teraz. Sytuacja bez wyjścia.

Kocurku Dzięki za wsparcie
co to jest ED jesli moge spytac??

Cytat:
Napisane przez cytrynowa88 Pokaż wiadomość
Jezus Maria od dwoch godzin skubie slonecznik i nie moge przestac. A juz tak pozno!
uwierz ze znam ten bol wciaga wciaga
Stary 2008-08-19, 23:46   #3499
black&white
Zadomowienie

to któraś wizażanka z podobnym nickiem. walnęłam się przepraszam

Stary 2008-08-19, 23:51   #3500
SailorMoon
Zadomowienie

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu...
Ze mna dzieje sie cos nie tak, polozylam sie na lozko ok. 19, zasnelam, chociaz nie zdarza mi sie to w dzien (tutaj akurat wieczorem) i dopiero teraz wywleklam sie z lozka ;/ Glowa boli mnie niemilosiernie, poza czekolada nic mi sie nie chce. Zaraz chyba wroce do lozka... Dlatego DOBRANOCKA Dziewczynki
Stary 2008-08-19, 23:59   #3501
cytrynowa88
Zadomowienie

Cytat:
to któraś wizażanka z podobnym nickiem. walnęłam się przepraszam
Ah przeciez nic sie nie stalo

Dobra koncze z nim bo juz mnie paznokcie bola. Mam taaakie zakwasy na girkach ze szok a tylko 7 km bieglam wczoraj, az wstyd a dzisiaj zeby zakwasy szybciej minely pojezdzilam na rowerze zrobilam ponad 20 km mam ochote sie jutro zwazyc ale chyba poczekam cierpliwie do soboty.. albo zastanowie sie nad tym rano dobranoc moje drogie

Stary 2008-08-20, 00:07   #3502
matryca3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynowa88 Pokaż wiadomość
Ah przeciez nic sie nie stalo

Dobra koncze z nim bo juz mnie paznokcie bola. Mam taaakie zakwasy na girkach ze szok a tylko 7 km bieglam wczoraj, az wstyd a dzisiaj zeby zakwasy szybciej minely pojezdzilam na rowerze zrobilam ponad 20 km mam ochote sie jutro zwazyc ale chyba poczekam cierpliwie do soboty.. albo zastanowie sie nad tym rano dobranoc moje drogie
tylko 7? heh ja robie max 2.5;p ale jaknarazie troche biegam z tydzien niecały a ile ci to czasu zajmuje? I ILE OGOLNIE ju biegasz?
Stary 2008-08-20, 06:24   #3503
ookocurek1987oo
Raczkowanie

witam witam!! poranna kawka o tej porze? raczej nie bo za kawa nie przepadam,no chyba ze rozpuszczalna . w kazdym razie dzien dobry wszystkim
Stary 2008-08-20, 08:26   #3504
black&white
Zadomowienie

ja po owsiance i jogurcie, mmm
dzień dobrze rozpoczęty, oby się tylko na gofrach nie skończyl

dzisiaj rajd po sklepach, więc coś tam się poruszam

miłego i pełnego sukcesów dnia kochane

Stary 2008-08-20, 09:25   #3505
NATALIA2903
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II

Witam!
Jestem tu nowa i w sumie zarejestrowałam sie głównie z nadzieją, że ktoś mnie wysłucha i doradzi(pomoże).
Mam 23 lata, wzrstu 165 cm, waże 70 kg.POMOCY!!!
Nigdy nie byłam super laską, ważyłam przeważnie 60 kg, latem udawało sie ze nawet 57kg. Dwa i pół lata temu urodziłam kochana córeczkę, w ciąży przytyłam 18 kg czyli ważylam 78kg. Po urodzeniu jakos spadłam. Moze nie tak jak chcialam ale 65 kg ważyłam. a teraz sama nie wiem co sie ze mna stało. nawet nie wiem kiedy tak przytyłam. Najgorszy jest brzuch, który wystaje gdy ubiorę spodnie. wogóle nie ma mowy zebym mogła wejsc w rzeczy z zeszłego roku. Masakra!
mam nieraz takie napady głodu ze jem i jem i nie wiem czym to jest spowodowane.
zastanawialam sie tez czy to nie jest od tabl antykoncepcyjnych, lecz biore je juz od roku a przytyłam z jakies 4 miesiace temu.mam bardzo słabą wolę, nikogo bliskiego do wsparcia, zyję w ciaglym stresie(co nieby nie powinnam jesc gdy sie denerwuje). miewam dni ze nie jem duzo a nieraz ......
Dwa tygodnie temu chcialam sie odchudzic......starczylo mi tego zamiaru na 3 moze 4 dni.
Prosze pomóżcie mi!!!! Nie moge na siebie patrzec, nie chce mi sie dbac o siebie gdy jestem taka....gruba.... Naprawde chce schudnac ale nie wiem jak.
Kurcze chcialaby kiedys kupic spodnie ktore po dwóch miesiacach nie przetrą sie w kroku.
POMOCY!!!
NATALIA2903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:37   #3506
monia198455
Raczkowanie

Dziewczyny ja dopiro zaczynam, mam nadzieje że mi doradzicie jak poradzić sobie z zżuceniem tych zbędnych kilogramów. Waże obecnie 64 kg. przy wzroście 166cm, chciała bym uzyskać 54 kg. Pomóżcie mi, żeby mi sie udało tym bardziej że w następnym roku biore ślub. Ale ogólnie źle się czuje sama ze sobą. Kiedyś byłam szczupła, ale w dzieciństwie chorowałam dośc poważnie i przez okres 10 lat brałam leki hormonalna i po odstawieniu ich mometalnie przytyłam bez żadnego powodu, po wizycie u lekarza usłyszałam że organizm przyzwyczajił się do hormonów i po odstawieniu ich mometalnie zareagował i przytył i od tamtej pory walcze z wagą czasem z większym lub mniejszym efektem. Choć musze się przyznać że jak chodziłam do ogólniak to zrzuciłam z 6 kilo ale stanełam a wadze 64 i nic się nie rusza.
Pomóżcie mi bardzo Was prosze.
Ps. Wcale dużo nie jadam, słodyczy to nawet bardzo mało,ale mam słabości do makaronówi chipsów.
monia198455 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:40   #3507
dianowe
Rozeznanie

hej dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze?
wracam do was już Waga cały czas taka sama, więc biorę się mocniej za siebie

dianowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:55   #3508
monia198455
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dianowe Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze?
wracam do was już Waga cały czas taka sama, więc biorę się mocniej za siebie

A możesz mi zdradzić sekret w jaki sposób straciłaś te 12, 5 kg.?
monia198455 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 10:06   #3509
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Jejku ale sie rozpisalyscie

NATALIA2903 uwierz, ze my rowniez takie napady niestety mamy. Co do schudniecia to takie nasze podstawowe zasady:
- 5 posilkow dziennie
- jemy kolacje, nawet 1-2 godz przed snem jesli jest sie glodnym, ale wtedy musi to byc typowo bialkowa
- samego owocu nie zaliczamy jako posilek
- od rana weglowodany, a im pozniej tym wiecej bialka
- ruch, ruch i jeszcze raz ruch. W jakiej tylko formie lubisz, moga byc spacery
- ograniczamy slodycze
Pewnie o czyms zapomnialam aha i powodzenia

Monia198455 wiesz co, moze to taki chwilowy zastoj z waga, bo tak sie zdaza. Najwazniejsze, zebys dalej ograniczala niezdrowe jedzenia, cwiczyla, a po czasie zobaczysz, ze powinno ruszyc
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 10:21   #3510
black&white
Zadomowienie

ir, o pozytywnym nastawieniu i nie zrażaniu się, kiedy coś nam czasem nie wyjdzie
witam nowe dziewczyny i trzymam za was kciuki

dianowe, ja pamiętam! Ty mnie może też, urzędowałyśmy tu wcześniej mniej więcej w tym samym czasie i widzę, że wagowo podobnie straciłyśmy. ile teraz ważysz?

ale upał, ojej. spływam potem, a dopiero 10

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości