|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Ja całą ciąże przynajmniej raz w tygodniu robię ciepłą/gorącą kąpiel, wciąż nie wiem co to jest skurcz
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jak za mocno napina się brzuch to biorę ciepłą kąpiel i przechodzi
![]() Koleżance położna powiedziała, ze przy niepewnych skurczach/bólach powinna wziąść ciepłą kąpiel tak zeby zakryc brzuch. Jak przejdzie to znaczy ze to nie te a jak skurcze się nasilą to ogolić bozenę i nogi i jechać do szpitala.
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Leżę w tej wannie
zrelaksowana, zaraz się odwrocie na czworaka i spróbuje wyjść. Trochę głupek ze mnie bo jakbym się poślizgnęła to nieszczęście, ale ja się nie poślizgnę I idę coś gotować chyba rosół bo wczoraj nie było bo grillowalismy cały dzień, a tzt lubi bardzo „rusu” / „rusułek” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I zapisze sobie ten mini torcik. Na urodziny młodego robiłam czekoladowy z malinami, bo taki sobie zażyczył. Też ze strony MW. Wyszedł przepyszny i nawet synek zjadł ze smakiem caaaaały kawałek, chyba pierwszy raz w swoje urodziny. Mi się marzy chałka z kruszonką. Widziałam dzisiaj na insta, że ktoś tam upiekł. Chyba nie jest dużo roboty, więc może się zmobilizuję i upiekę? Akurat menu przedszkolne niezbyt w gustach synkach, więc też by zjadł. |
|
|
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś mam ambitny plan na zrobienie takiego ziolowego chlebka do rwania. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Ja też lubię gorący prysznic, choć staram się nie lać na brzuch
![]() Dziś robię pomidorową na kostkach rosołowych, ale trudno za dużo mięsa ostatnio w naszym menu. Może naleśniki do tego...Ostatnio mi nie wyszły, ciasto wylądowało w koszu, ale chyba podejmę drugą próbę Chciałam jeszcze podłogę umyć, ale nie wiem czy dam radę, bo od rana się krzątam i coś robię. Nawet liście kwiatkom powycierałam Mały przyjął jakąś dziwną pozycję, bo mi się z brzucha przenośny stolik zrobił. Spokojnie położyłabym na nim talerz ![]() Pajka chyba wiem o jakim chlebku piszesz. Pewnie jest pyszny, ale roboty też chyba sporo. Muszę znaleźć jakis przepis na zapiekankę z miesem mielonym, bo mi się wala w zamrażarniku... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Michacha1234 Czas edycji: 2019-03-25 o 14:23 |
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robiłam ostatnio te, ten krem całkiem smaczny Do tego miałam maliny ze słoiczka
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój brzuch za to z okrągłego zrobił się kwadratowy, nie wiem jakie części ciała młoda wypina ale wygląda to przekomicznie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
Rano poćwiczyłam i do niczego się już nie nadaje... wszystko mnie boli
nie mam siły nawet ogarnąć obiadu.O dziś dzień wypłaty i dostałam ją z premią roczną
Edytowane przez coco00 Czas edycji: 2019-03-25 o 14:52 |
|
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sb robiłam badania i mi hemoglobina podskoczyła z 10,8 na 12,8 jestem w szoku!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetna alternatywa dla twarożku z żółtkiem, którego w ciąży nie jemWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
ja kiedyś robiłam taki wieniec serowo-ziołowyWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Pod koniec ciąży się chyba poprawia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę ![]() Jak sobie pomyślę, że niedługo bedę dostawać 80% pensji to trochę mi smutno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Jadłabym ten torcik
U mnie cd sprzątania, idzie mi poooowooooliiiii ale robię na błysk. Chleb też wyrasta. Na obiad sił by już brakło ale na szczęście mam lazanię z wczoraj
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#436 | |||
|
Zakorzenienie
|
Po wizycie jestem. Leo ma 2750 z pomiarow wiec dojrzewamy w domku
przeplywy, wody ok. Glowa nisko ale szyja zamknieta.W srode na ktg bo brzuch twardnieje i za tydzien kolejna wizyta. Dotrwam do kwietnia!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wczesnie cos masz wyplate. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
A mi na rodzicielskim dadzą 32,5% wypłaty netto jeśli wezmę na dwa lata ;(
Tez przykro bardzo. Próbowałam coś pospać, ale oczywiście jakis durny traktor drzewo zwala pod domem sąsiada :/ Rosołek się robi. A przepis na naleśniki sobie zapisze, bo moje jakieś zbyt mączne są... Jak cała ciąże w sumie nie musiałam do toalety biegać tak teraz muszę co chwila. No ale, 8 dni sobie pomarudzę jeszcze ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie zawsze wypłata 25 dnia miesiąca, fakt chyba w żadnej pracy nie miałam tak wcześnie jak w tej
|
||
|
|
|
|
#439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w czwartek nie wychodzę od doktorka bez rozwarcia. Nie interesuje mnie jak to zrobi ![]() Mam dzisiaj wrażenie jakby mnie coś wbijało w ziemię albo miała kule u nóg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wypłata 27 dm, teraz dostaję fajna kwotę bo własnie średnią z premiami ale zaraz to się skonczy i nie będzie juz tak wesoło. To nic, niby nie ma diety matki karmiącej ale zawsze jakąś mozna zastosować, miej na słodycze wydam
a pieluchy z 500+ kupię
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a żelazo 134, gdzie norma 34-145 Ja dopiero obiad kończę. Indyka smażę w wymyślone panierce z sezamu, sałatka z brokuła i ziemniaki. A tak mi się nie chciało. Ale a jak zaczęłam to nawet się rozkrecilam i słonecznik do salatki uprazylam. Sos czosnkowy zrobiłam. I nawet odkurzylam w między czasie Wszyscy mówią że brzuch mam nisko ale co z tego jak nawet nie mam przepowiadaczy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję udanej wizytyWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Pisałam Wam że jestesmy w domku??? W czwartek mialam cc a w sobotę nas wypuscili. Takze cudnie bo walilo mi na czache z tesknoty za córka . W ogole brak mi czasu na cokolwiek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aa i koktajle wjezdzaly, ale owocowe na kefirze, więc to chyba znaczenia nie mialo ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ze juz w domku. Szybko Cie wypuscili. Natalka nie ma zoltaczki? Jak w ogole idzie Wam wszystko? Jak siostra reaguje na kruszynke? Powiem Wam, ze gdyby nie ten cholerny bol w pachiwanych to mi sie do porodu nie spieszy delektuje sie chwilami spokoju bo wiem co mnie czeka pozniej. Poza tym data kwietniowa bardziej mi odpowiada bo mam zaplanowane pewne rzeczy jak powrot do pracy czy wolne meza, tak zeby Leo do zlobka poszedl od stycznia i jesli urodzilby sie duzo wczesniej to cale plany o kant d.. rozbic wiec ucieszyla mnie dzis ta wizyta.W tygodniu mlody jest w pkolu, czas jakos na relaksie mija i tak moge sobie jeszcze pare dni poczekac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#446 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mamaszkrabka gratki udanej wizyty. Ja ide w środę .
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ledwo do sklepu wyszłam ... robię kilka kroków i takie mam kłucie w bożenie ze przerwy muszę robić i tak ledwo obeszlam. Zmiksowała tego torta i ledwo stoję. Tz w swoje urodziny ogarnia obiad na jutro bo ja sie nie nadaje juz do niczego!! Nie mówiąc nawet ze zeby piec to trzeba mieć mózg a nie budyń . Mini torcik ale mega bajzel zrobiłam. Cytat:
Ja ciasto na naleśniki robię zawsze z tego prEpisu: http://www.smakizycia.pl/kuchnia/prz...-na-nalesniki/ I dobre wychodzą. Częstuje: |
||||
|
|
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
Tak w ogole jeśli ktoś szuka prEpisu na torta albo ciasto czekoladowe. Z tego przepisu jest boskie !!!
https://www.mojewypieki.com/wyszukiw...m+czekoladowym W ostatnie urodziny córki zrobiłam to ciasto wyżej i krem z nutelli z tego przepisu: https://www.mojewypieki.com/przepis/...-i-truskawkami I do ego bita śmietana i truskawki !! Było przepysznie !!! |
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Mzgz - tort wygląda pysznie.
Dorka - fajnie, że juz jestescie w domu ale właśnie, napisz nam trochę w wolnej chwili jak sobie radzicie
|
|
#449 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niby wiem, że powinnam korzystać z ostatnich chwil ciszy i spokoju, ale wolalabym już chyba wpaść w wir obowiązków przy dziecku. I zobaczyć w końcu tego małego Myszorka ![]() I doprowadzić się do stanu użyteczności, ale to chyba bedę musiała przejść rehabilitację i kilka przeszczepów, w tym kolan ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

I zapisze sobie ten mini torcik. Na urodziny młodego robiłam czekoladowy z malinami, bo taki sobie zażyczył. Też ze strony MW. Wyszedł przepyszny i nawet synek zjadł ze smakiem caaaaały kawałek, chyba pierwszy raz w swoje urodziny. 

26.08.2017

nie mam siły nawet ogarnąć obiadu.
jestem w szoku!

świetna alternatywa dla twarożku z żółtkiem, którego w ciąży nie jem

a żelazo 134, gdzie norma 34-145 
aa i koktajle wjezdzaly, ale owocowe na kefirze, więc to chyba znaczenia nie mialo