|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
Cytat:
Zawsze byłam przekonana, że "Magdalena" widnieje np. w dowodzie, a np. znajomi mówią "Magda".
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
kaska ja tam az takiej uwagi na to nie zwracam hehe
wiele osoób mówi do mnie Magda i jest ok a własnie to jakie imie jest dla ciebie zarezerwowane?? a bym zapomniała wlasnie siostra TZ napisała mi smsa: Magda prosze ku mi chleb, biały ale nie tostowy" super ale mi sie chce leciec do sklepu nie wspomne, ze mogła na przewie z pracy wyskoczyc wrrr
|
|
|
|
#393 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do kartek to ja też kupie kolorowe i wydrukuje na czarno Cytat:
Masażystką jesteś ooo dobrze wiedziec ![]() Cytat:
i oczywiście pobrudziła mi żakiet, ale zmartwiona tym faktem była strasznie, myślała że ją zkrzycze czy coś, ale mi nawet nie w głowie było skarcenie jej, wręcz się cieszyłam, że w takim stylu mnie dzieci witają![]() Cytat:
Cytat:
a co do pracy to znalezienie dobrze płatnej, 8 godzinnej nie jest aż tak proste jak się wydaje |
||||||
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
FILIPEK
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie badz zlosliwa pamietaj ze ona potem to rozdmucha razy 5 a tak to ty bedziesz gora
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama mi mówila, ze kiedys chciała mnie nazwac Magda, ale ksiądz sie nie zgodziła, bo swięta jest Magdalena a nie mgada ech... w kazdym bądź radzie ja sie urodziłam 24 maja a 25 maja sa imieniny Magdy (nie moje) i 29 maja imieniny Mgadaleny (moje)
jak macie nawet spisy imion to tez jest i Magda i Magdalenaedit: kurde macie racje pójde jej po ten chleb (a niech mi potem tylko powie, ze to nie taki - bo tu praktycznie same tostowe sąhehe tylko np. biale, razowe, karmelizowane) wiec nie wiem gdzie jaj jej inny znajde edit 2 : tak za miesiąc juz jedzie
|
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz kochany wraca z pracy
zaniedlugo go przytule cudnie![]() uciekam milego popoludnia
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze kilka godzin czekania mam na swojego
|
|
|
|
|
#400 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby kogoś interesowało wklejam przypuszczalną pogodne od stycznia do maja 2009
![]() ![]() ![]() Wiem wiem wariatka jestem ![]() Styczeń - Ciepły i deszczowo-śnieżny, wietrzny Początek stycznia to wciąż opady śniegu, jednak co ciekawe na krótko, bo koło 10 czeka nas miła niespodzianka, temperatury pójdą w górę i jest szansa na lekką odwilż. Temp średnia, choć niższa niż w tym roku bedzie wyższa od normy o 2-3 stopnie i wyniesie do plus 2 plus 3 stopni. Temp na początku mięesiąca będzie niska nawet do -5 stopni(nocą możliwe spadki do -15) i śnieżnie . Po 15 zrobi się dość przyjemnie i temp. Pójdzie w górę i może koło 20 i z końcem miesiąca sięgnąć5-8 stopni powyżej 0lokalnie nawet do 10 stopni, gdy powieje halny, co będzie zapowiedzią odwilży w lutem. Opady pow normy125%. Uwaga na wiatry i orkany, które jak w tym roku mogą wystąpić i przyniosą wiatry do 100km/h Luty- ciepły, deszczowy Ten miesiąc minie pod znakiem odwilży. Temp w ciągu dnia rzadko bedzie spadać poniżej 0. Na termometrach zobaczymy 2 do nawet 12 stopni( pod koniec miesiąca) Temp średnia 3 stopnie ponad normę i wyniesie około 5 stopni. Opadów cały czas dużo125%. Możliwe nocne przymrozki do -5 stopni w najchłodniejsze, pogodne noce. Marzec normowy. Opady i temperatura w normie lub lekko powyżej(do 1 stopnia) opadów sporo do 125% normy lokalnie do 150%. Temp. średnia około 7-8 stopni. Choć zdarzą się dni ponad 15 stopni pod koniec miesiaca, co bedzie zapowiedzią wiosny, która zawita do nas z końcem marca. Koło 25. Początek miesiąca chłodny z możliwymi przymrozkami nocnymi, które ustąpią w okolicy 10 marca. Kwiecień w normie lub lekko cieplejszy, bardzo deszczowy Zaskoczeniem może okazać się temperatura w kwietniu, który w odróżnieniu do tegorocznego może przynieść odczuwalny chłód , ktory zapewnią nam bardzo częste deszcze w tym miesiącu, a także masy powietrza z pólnocy i e wschodu. Opadów bardzo dużo nawet 150% normy. Temp średnia 14-15 stopni. I koniec miesiąca winien przynieść ocieplenie i zmniejszenie opadów, ale na krótko bo w maju powrócą. W najchłodniejsze dni na ppoczątku miesiąca możliwe ochłodzenie do 5 stopni,głównie do 10 w najcieplejsze do 20 stopni, głównie po 15 kwietnia. Wiosna zawita koło 20marca marca Maj- lekko cieplejszy Kolejny miesiąc zapisze się z temperaturą w okolicy normy czyli około 20 stopni. Będą dni powyżej 25 ale i dni ponizej 15. Dlatego może być normowy. Opady powyżej normy do 125%. Jeśli prognozy się sprawdzą czeka nas ocieplenie po 20 maja i temp nawet do 30 stopni i pierwsze burze. |
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
o a gdzie to znalazlas??
a moze jest tam jaka pogoda bedzie w sierpniu??
|
|
|
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sobie tak mowie, ze juz moze byc chlodniej aby tylko nie padalo.
|
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że możesz
kiedy ślubujesz?no no no zaszalejesz z Tadzikiem ![]() Cytat:
![]() A właśnie jak wam smakuje ten holenderski chleb? Bo jak dla mnie to on strasznie gąbczasty jest, nie bardzo mi odpowiada |
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co robic... dlatego przerzuciłam sie ostatnio na musli z mlekiem i wiecie chyba zołądek mi sie zaciska bo ostatnio zauwazyłam ze na cały dzien wystarcza mi 2 miseczki musli z mlekiem albo miseczka musli i 2 kanapki powiedziałam to do TZ a ten tylko: aaa bo pewnie masz okres (choc nie wspomne, ze to juz trwa od 1,5 tygodnia
|
|
|
|
|
#406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, daję słowo nie mogę za Wami nadąrzyć, choć i tak często staram się tu zaglądać
ale jak już zacznę czytać i odpisywać to 2h mam z głowy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) pomagają! bo co to ma wogóle być, że niby kobietka ma się przemęczać niech pomagają ja swojego szkole...![]() hihi![]() Cytat:
![]() Witamy!! ![]() No i dzisiaj znów do lekarza, mam już tego dosyć <foch> ile można, oby to jak najszybciej się skończyło... uciekam kserować wyniki badań
|
||||
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszytsko bylo dobrze jak najszybciej. trzymam kciuki![]() a ja sie zezlosciłam. wczoraj poleciałam do slepu zrobic zakupy. kupiłam swiezy chlebek. TZ koledzy zobaczyli i sie pytaja czy im dam na kolacje kilka kromek bo im sie nie chce isc do sklepu. wiec mówie spoko. zrobiłam dla TZ 3 kanapki do pracy i ja juz nic nie jadłam bo jadłam musli z mlekiem na sniadanko tez zjdalam musli z mlekiem. teraz poszłam aby zrobi dla tZ kanapki (choc zawsze na wieczór robie bo mi sie w dzien nie chce) a tam chleba nie ma |
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu nie złość się złość piękności szkodzi a koledzy, fakt powinni poinformować Cię/Was o "kilku" zjedzonych kromkach
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzymam kciuki za ciebiea co do kolegów to maja szczęscie ze cos mnie tkneło i zajrzałam do szawki (bo nie mamy chlebaka jeszcze ) bo tak to TZ nie mial by kanapek do pracyech w takim wypadku lece zaraz do sklepu i tej siostrze TZ tez kupie ten chleb nie ch ma ![]() edit: a wy kobietki gdzie poszłyscie?? to ja juz ze sklepu zdązyłam wrócić ide zaraz robic dla TZ kanapeczki do pracy. zastanawiam sie czy wlozyc mu jakis liscić do tych kanapek ale sama nie wiem czy tak i ak tak to jaki hehe
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2008-08-20 o 18:25 |
|
|
|
|
#410 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
agulkaa, edytka27101982, edit23 witajcie w naszym gronie
kliwia, cóż, te przygody sklepowe Najważniejsze, że zamówiliście to, co chcieliście ![]() kasiaher, my płacimy za kamerzystę 1200 złotych, a fotograf myślę, że wyjdzie nas ok. 1500 złotych Cytat:
![]() popscene, mnie najbardziej się podobają właśnie welony z lamówką ![]() Cytat:
Praca z byłą wychowawczynią- super Moja wychowawczyni z zerówki już nie żyje- zmarła na białaczkę... Wspominam ją ciepłomagdzia33, ja w przyszłym roku bronię magistra z filologii polskiej W zeszłym roku broniłam pracę licencjacką Chyba, że kiedyś sobie zrobię kurs pedagogiczny. Na razie od praździernika zaczynam też podyplomówkę z bibliotekoznawstwa![]() martuś, ja też tak mówię, jak Ty, jeśli chodzi o pracę. Nie wybierałam kierunku studiów, rozmyślając ile zarobię wykonując dany zawód. Zawsze twierdziłam, że niezależnie od płac, najlepiej robić to, co się lubi i już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Zawsze na klasówkach podpisywałam się "Magda". Tylko w sprawach urzędowych mówię "Magdalena". Przedstawiam się "Magda". TŻ zawsze zdrabnia moje imię, chyba, że jest na mnie zły (jak w przypadku Madzialenki). Oprócz standardowej Madzi, znajomi i TŻ mówią do mnie Madziula, Magic, Madziorek, Magdusia, Madziuś, Madziara itd. TŻ wymyślił też Madzióbek Dziadkowie mówili do mnie: Magdeczka![]() I rzeczywiście Magda i Magdalena to osobne imiona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madzia, włóż mu jakiś liścik Po prostu "Kocham Cię" wystarczy
|
||||||||
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez sie wkurzylam ze nie zareagował na to, ale potem sobie pomyslałam, ze jak to mu powiedzialam to był bardzo mzeczony, bylo juz po 12 w nocy i szlismy spac. hm... ![]() tak tez zrobie ![]() ps. a ja dzis kupilam sobie w drodze po ten chleb herbatke truskawkową i własnie ja sącze. jesc mi sie nie chce to choc sie napije czegos bo tak to od rana jeszcze nic nie pilam
|
|
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam, herbatka truskawkowa
Ja dzisiaj piłam koktajl truskawkowy
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi imionamit o zalezy od samych ludzi. Niby Magda to Magdalena, ale jak dziecku nada sie imie Magda, to juz Magdalena nie jest.
To tak jak z Kinga i Kunegunda. Kiedys to bylo jedno i te same imie, teraz to dwa rozne. No i Agata - Jaga i Agnieszka - Jagna.A ja dzis od lekarza dostalam skierowanie do szpitala. :chlip chlip: W zwiazku z tym nieszczesnym pecherzem. Lekarz powiedzial, ze musze isc, bo mu sie to nie podoba, no i ze moge miec jakas wade (jeszcze tego by mi brakowalo do szczescia ). ZNajac zycie i nasza sluzbe zdrowia pojde tam i zostane oddelegowana do domu. Bo stwierdza, ze oni i tak nie widza wskazan by mnie polozyc, skoro badania mozna ambulatoryjnie zrobic. Juz raz tak bylo.No i te stronki slubne, gdzie sie samemu je robi sa swietne! Nie dosc, ze wpisujecie liste gosci, to jeszcze mozecie zrobic tak, ze bedzie ja widac na stronie i jak ktos sie zaloguje (bo czesc mozna zrobic widzialna tylko pozalogowaniu lub wogole niewidoczna) to moze np. potwierdzic swoja obecnosc na weselu, zrezygnowac, zarezerwowac prezent dla mlodych o ile Ci taka stworza i dowiedziec sie przy jakim stole i z kim beda siedziec. Dla mnie rewelka.
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Jagny i Jagi, dziewczynki otrzymywały na chrzcie imiona Agnieszka i Agata, tyle tylko, że na wsiach się ludzie do nich zwracali Jagna i Jaga. Tak jak np. do Kazimierza mówili Kaziuk (patrz "Kamień na kamieniu" Myśliwskiego , gdzie nawet żona owego Kazimierza przez przypadek się dowiedziała, że jej mąż to naprawdę Kazimierz )Oj Jaguś, nawet nie wiesz jak bardzo Ci życzę, żebyś wreszcie uporała się ze swoim zdrowiem
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Rybulka ja tez bym sobie wypila taki koktejl. mama mi zawsze w domku taki robiła. ale niestety nie ma tu miksera
![]() Jaga oj współczuje ci a mozesz podac jak taka stronke sie robi?? dziewczyny a ja ostatnio miałam taka ochote na mojego faceta, ze stało sie nam małe nieszczęscie. podczas seksu rozcięłam mu jego przyjeciela , ze az krew leciała (nie wiem jak, TZ sie smieje ze żyletki sobie "tam"chowam" a ja za jakies 2 godziny dostałam stanu zapalnego (wiecie gdzie) . to bylo w te niedzielę masakra.
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mnie obchodzi pa....a Twojego faceta o matko!i jeszcze przy jedzeniu-juz nigdy nie tkne pizzy peperoni haha
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
strona to www.pobieramysie.pl Juz ja w poprzedniej czesci umieszczalam ladnie z linkiem do swojej strony
Robi sie ja bardzo prosto, bo loguje na stronie (login to tez adres do strony, wiec warto go przemyslec), wybieracie jeden z wygladow strony i lecicie Jest tam pelno zakladek, gdzie m.in. jest kalkulator, lista gosci, rozsadzenie gosci przy stolach, lista prezenwo, przypominajka i rtakie inne *******y ![]() madzialenka, Rybulka, dzieki dziewczyny. Ja sobie i Wam tez zycze zdrowia, bo ono w zyciu najwazniejsze
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niezły wypadek... Ciekawe jak Ty to zrobiłaś ![]() Kaśka, no nie bądź taka delikatna
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
ej no bez przesady
fuu jakbym weszła na ginekologię czy jaki to dział to bym byłą przygotowana na to psychicznie a tak to pizza chciała uciec z mojego brzucha
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

nie wspomne, ze mogła na przewie z pracy wyskoczyc wrrr

Dlatego wole kupic kolorowe kartki i druknac na czarno.
I jestem zła, bo boję się, że zostanę bez fotografa... Tak poza tym to zostałam pominięta w liście panien młodych 2009
Więc przypominam, że ja też jestem panną młodą 2009... (05.09.09)