Panny Młode 2009 cz. V - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-20, 14:31   #391
edit23
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oo to widze, ze sie Madziu rozumiemy

a tak a propo Magdalena i Magda to dwa inne imiona
A tego to nie wiedziałam
Zawsze byłam przekonana, że "Magdalena" widnieje np. w dowodzie, a np. znajomi mówią "Magda".
Stary 2008-08-20, 14:34   #392
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kaska ja tam az takiej uwagi na to nie zwracam hehe wiele osoób mówi do mnie Magda i jest ok
a własnie to jakie imie jest dla ciebie zarezerwowane??

a bym zapomniała wlasnie siostra TZ napisała mi smsa: Magda prosze ku mi chleb, biały ale nie tostowy" super ale mi sie chce leciec do sklepu nie wspomne, ze mogła na przewie z pracy wyskoczyc wrrr

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 14:39   #393
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
juz sama nie wiem. bo wszytsko jest spoko jesli nie dotyczy spraw związanych z TZ. ech..
no właśnie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
ooo, swietnie powiedziane.

martucha, ja to na kolorowym tuszu bym zbankrutowala Dlatego wole kupic kolorowe kartki i druknac na czarno.

co do kartek to ja też kupie kolorowe i wydrukuje na czarno

Cytat:
Napisane przez kajao18 Pokaż wiadomość
I ja chciałabym się odmeldować!! Dziewczyny jesteście szalone! Nie nadrobiłam tych 70 stron z ostatniego wątku, bo po tak długim czasie musiałabym siedzieć dwa tygodnie i non stop czytać żeby nadążyć za Wami!! A wogóle nie miałam czasu żeby tu wpadać! Stęskniłam się za rozmowami o ślubie! Próbujemy z TŻ załatwić fotografa, ale nie odbiera telefonu... I jestem zła, bo boję się, że zostanę bez fotografa... Tak poza tym to zostałam pominięta w liście panien młodych 2009 Więc przypominam, że ja też jestem panną młodą 2009... (05.09.09)

I ja robię to co sobie wymarzyłam! Mam nadzieje, że w przyszłym roku rozpocznę prace w swoim zawodzie! (masażystka) Zapraszam dziewczyny na masaż
próbujcie ciągle dodzwonić się do niego, na pewno się uda. Może na urlopie teraz jest i dlatego nie odbiera.
Masażystką jesteś ooo dobrze wiedziec

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
i tego ci kochana zycze, ja niemoge sie doczekac az zobacze moje urwisy pelnia szczescia jak widze jak rosna. rozwiaja sie staraja sie coraz madrzejsze nawet jak czasem przytulajac sie wytra we mnie swoj nochal
dzięki a propos wycierania się, to miałam kiedyś taką sytuację, że po skończonych praktykach na świetlicy socjoterapeutycznej wybrałam się odwiedzić moje dzieciaki. jak mnie zobaczyły w dzwiach to szybciutko do mnie przybiegły żeby się przytulić, jedna z dziewczynek nie zważała nawet na to, że w ręku trzyma świeżo namalowany farbami rysunek. Z tej całej radości nie odłożyła do nawet na stolik tylko się na mnie rzuciła i oczywiście pobrudziła mi żakiet, ale zmartwiona tym faktem była strasznie, myślała że ją zkrzycze czy coś, ale mi nawet nie w głowie było skarcenie jej, wręcz się cieszyłam, że w takim stylu mnie dzieci witają

Cytat:
oo to widze, ze sie Madziu rozumiemy

a tak a propo Magdalena i Magda to dwa inne imiona
eee?? jakto dwa inne, myślałam, że Magda to zdrobnienie od Magdaleny

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
tzn ja nie chcę byc takim typowym szczurem, ja jestem leń i mi się nie chce pracowac wcale i wychodze, z założenia, że jak już mam się rano zwlec z łóżka i siedzie 8 godzina w pracy to wolę za konkretną kasę Tadziczek na tym nie ucierpi na pewno

niee...chyba nie chcoaiaż teraz to już nawet Kasia i Katarzyna to 2 różne imiona, nie wiem dlaczego?
bo się ludziom w głowach porypało, dlatego.
a co do pracy to znalezienie dobrze płatnej, 8 godzinnej nie jest aż tak proste jak się wydaje
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 14:39   #394
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
FILIPEK

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 14:41   #395
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
kaska ja tam az takiej uwagi na to nie zwracam hehe wiele osoób mówi do mnie Magda i jest ok

a bym zapomniała wlasnie siostra TZ napisała mi smsa: Magda prosze ku mi chleb, biały ale nie tostowy" super ale mi sie chce leciec do sklepu nie wspomne, ze mogła na przewie z pracy wyskoczyc wrrr
Magdaleno nie badz zlosliwa pamietaj ze ona potem to rozdmucha razy 5 a tak to ty bedziesz gora
Stary 2008-08-20, 14:43   #396
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Magdaleno nie badz zlosliwa pamietaj ze ona potem to rozdmucha razy 5 a tak to ty bedziesz gora
pamiętaj, ze ona za miesiac(?) wraca do polski-niech zyje wolność!

Stary 2008-08-20, 14:44   #397
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
eee?? jakto dwa inne, myślałam, że Magda to zdrobnienie od Magdaleny
moja mama mi mówila, ze kiedys chciała mnie nazwac Magda, ale ksiądz sie nie zgodziła, bo swięta jest Magdalena a nie mgada ech... w kazdym bądź radzie ja sie urodziłam 24 maja a 25 maja sa imieniny Magdy (nie moje) i 29 maja imieniny Mgadaleny (moje) jak macie nawet spisy imion to tez jest i Magda i Magdalena

edit:
kurde macie racje pójde jej po ten chleb (a niech mi potem tylko powie, ze to nie taki - bo tu praktycznie same tostowe sąhehe tylko np. biale, razowe, karmelizowane) wiec nie wiem gdzie jaj jej inny znajde

edit 2 : tak za miesiąc juz jedzie

Stary 2008-08-20, 15:03   #398
martucha84
Zakorzenienie

moj tz kochany wraca z pracy zaniedlugo go przytule cudnie
uciekam milego popoludnia
Stary 2008-08-20, 15:07   #399
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
moj tz kochany wraca z pracy zaniedlugo go przytule cudnie
uciekam milego popoludnia
zazdroszcze, zazdroszcze ja jeszcze kilka godzin czekania mam na swojego

Stary 2008-08-20, 15:07   #400
bardotka_a
Wtajemniczenie

Jakby kogoś interesowało wklejam przypuszczalną pogodne od stycznia do maja 2009

Wiem wiem wariatka jestem

Styczeń - Ciepły i deszczowo-śnieżny, wietrzny

Początek stycznia to wciąż opady śniegu, jednak co ciekawe na krótko, bo koło 10 czeka nas miła niespodzianka, temperatury pójdą w górę i jest szansa na lekką odwilż. Temp średnia, choć niższa niż w tym roku bedzie wyższa od normy o 2-3 stopnie i wyniesie do plus 2 plus 3 stopni. Temp na początku mięesiąca będzie niska nawet do -5 stopni(nocą możliwe spadki do -15) i śnieżnie . Po 15 zrobi się dość przyjemnie i temp. Pójdzie w górę i może koło 20 i z końcem miesiąca sięgnąć5-8 stopni powyżej 0lokalnie nawet do 10 stopni, gdy powieje halny, co będzie zapowiedzią odwilży w lutem. Opady pow normy125%. Uwaga na wiatry i orkany, które jak w tym roku mogą wystąpić i przyniosą wiatry do 100km/h

Luty- ciepły, deszczowy

Ten miesiąc minie pod znakiem odwilży. Temp w ciągu dnia rzadko bedzie spadać poniżej 0. Na termometrach zobaczymy 2 do nawet 12 stopni( pod koniec miesiąca) Temp średnia 3 stopnie ponad normę i wyniesie około 5 stopni. Opadów cały czas dużo125%. Możliwe nocne przymrozki do -5 stopni w najchłodniejsze, pogodne noce.

Marzec normowy.

Opady i temperatura w normie lub lekko powyżej(do 1 stopnia) opadów sporo do 125% normy lokalnie do 150%. Temp. średnia około 7-8 stopni. Choć zdarzą się dni ponad 15 stopni pod koniec miesiaca, co bedzie zapowiedzią wiosny, która zawita do nas z końcem marca. Koło 25. Początek miesiąca chłodny z możliwymi przymrozkami nocnymi, które ustąpią w okolicy 10 marca.

Kwiecień w normie lub lekko cieplejszy, bardzo deszczowy

Zaskoczeniem może okazać się temperatura w kwietniu, który w odróżnieniu do tegorocznego może przynieść odczuwalny chłód , ktory zapewnią nam bardzo częste deszcze w tym miesiącu, a także masy powietrza z pólnocy i e wschodu. Opadów bardzo dużo nawet 150% normy. Temp średnia 14-15 stopni. I koniec miesiąca winien przynieść ocieplenie i zmniejszenie opadów, ale na krótko bo w maju powrócą. W najchłodniejsze dni na ppoczątku miesiąca możliwe ochłodzenie do 5 stopni,głównie do 10 w najcieplejsze do 20 stopni, głównie po 15 kwietnia. Wiosna zawita koło 20marca marca

Maj- lekko cieplejszy

Kolejny miesiąc zapisze się z temperaturą w okolicy normy czyli około 20 stopni. Będą dni powyżej 25 ale i dni ponizej 15. Dlatego może być normowy. Opady powyżej normy do 125%. Jeśli prognozy się sprawdzą czeka nas ocieplenie po 20 maja i temp nawet do 30 stopni i pierwsze burze.
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 15:10   #401
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

o a gdzie to znalazlas??

a moze jest tam jaka pogoda bedzie w sierpniu??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 15:12   #402
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
o a gdzie to znalazlas??

a moze jest tam jaka pogoda bedzie w sierpniu??
niestety tylko tyle było, ale zaznaczone że sprawdzalność od 30-40% ale to już coś tylko ten mój kwiecień zimnawy
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 15:14   #403
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja to sobie tak mowie, ze juz moze byc chlodniej aby tylko nie padalo.

Stary 2008-08-20, 15:14   #404
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Dołączam do grona panien młodych 2009

mogę
pewnie, że możesz kiedy ślubujesz?

Cytat:
kupiłam świeczki zapachowe i płatki róż ponosi mnie
no no no zaszalejesz z Tadzikiem

Cytat:
moja mama mi mówila, ze kiedys chciała mnie nazwac Magda, ale ksiądz sie nie zgodziła, bo swięta jest Magdalena a nie mgada ech... w kazdym bądź radzie ja sie urodziłam 24 maja a 25 maja sa imieniny Magdy (nie moje) i 29 maja imieniny Mgadaleny (moje) jak macie nawet spisy imion to tez jest i Magda i Magdalena

edit:
kurde macie racje pójde jej po ten chleb (a niech mi potem tylko powie, ze to nie taki - bo tu praktycznie same tostowe sąhehe tylko np. biale, razowe, karmelizowane) wiec nie wiem gdzie jaj jej inny znajde

edit 2 : tak za miesiąc juz jedzie
aaa to nie wiedziałam
A właśnie jak wam smakuje ten holenderski chleb? Bo jak dla mnie to on strasznie gąbczasty jest, nie bardzo mi odpowiada
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 15:19   #405
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to nie wiedziałam
A właśnie jak wam smakuje ten holenderski chleb? Bo jak dla mnie to on strasznie gąbczasty jest, nie bardzo mi odpowiada
no własnie mi tez za specjalnie nie smakuje. nie ma to co POlski chleb ale co robic...

dlatego przerzuciłam sie ostatnio na musli z mlekiem i wiecie chyba zołądek mi sie zaciska bo ostatnio zauwazyłam ze na cały dzien wystarcza mi 2 miseczki musli z mlekiem albo miseczka musli i 2 kanapki powiedziałam to do TZ a ten tylko: aaa bo pewnie masz okres (choc nie wspomne, ze to juz trwa od 1,5 tygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 15:27   #406
Ana***
Zakorzenienie

Kurczę, daję słowo nie mogę za Wami nadąrzyć, choć i tak często staram się tu zaglądać ale jak już zacznę czytać i odpisywać to 2h mam z głowy

Cytat:
pewnie, ze pomaga. to znaczy wszytsko robimy razem razem jemy sniadanko, kolacje, razem robimy obiadki, na zakupy razem chodzimy i razem sprzatamy. ja przewaznie robie pranie, TZ za to zawsze odkurza, ja ukladam w szafie, TZ sprzata reszte pokoju, nawet okna myje tylko , ze teraz jest w pracy od 8 do 21 wiec sama musze obiadek zrobic, bo on jada w pracy. ale to jzu przedostatni dzien nadgodzin i potem bedzie konczył o 17.15wiec juz bedzie inaczej

jakos nie strawiłabym faceta co to mu trzeba zrobic obiad, przyniesc, a potem jeszcze pozmywac itp. o nie
Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
(...)
Mój TŻ najchętniej by mnie posadził na kanapie, przykrył kocykiem, podał herbatkę i włączył telewizor, albo podał książkę, a on by posprzątał, pomył okna, ugotował itd. ja się wtedy czuję jak jakaś z dwoma lewymi rękami i pomagam mu, a on na mnie krzyczy, że mam wracać na miejsce Lubię z nim to wszystko robić. Jak myjemy okna, to on jedno, ja drugie. Albo dzielimy się po połowie (jak wczoraj np.). On jest tak wychowany, żeby pomagać kobiecie, a nie czekać na podanie wszystkiego pod nos. To mi się strasznie podoba.
Mój tata jest z tych, któremu trzeba obiad podać, posprzątać, odnieśc do kuchni itd. Nie znoszę tego!
(...)
Cytat:
no fajnie, że coraz więcej rzeczy w domku zrobione cudowne to uczucie co?
mój tata też tak wychowany, że wszystko mu pod nos trzeba postawić, masakra jakaś, ja takiego błędu nie popełnie i swoich synów i Tż tak nie wychowam nie ma mowy żeby kobieta wszystko sama robiła, trzeba dzielić się obowiązkami. Całe szczęście Tz mi bardzo pomaga, chociaż razem nie mieszkamy to jednak gdy jesteśmy razem to widzę, że z chęcią sam sie weźmie i np pokój poodkurza, albo posprząta po kolacji.
(...)
Bardzo dobrze, że Wam tż-ty (?) pomagają! bo co to ma wogóle być, że niby kobietka ma się przemęczać niech pomagają ja swojego szkole... hihi

Cytat:
no myslimy nad tym ale 17 latkow tak jesli kogos maja mlodzych samych...

sliczna sukienka i nawet pisalysmy ze piekne wlosy

my liczymy bez orkiestry itd.. bo jedzenie dla grajacych fotografujacych itd mamy gratis
Co do zapraszania młodszych, to sama prawie 3 lata temu miałam 17 i jak mnie zaprosili na wesele samą to byłam oburzona i wcale nie poszłam

Cytat:
Napisane przez edit23 Pokaż wiadomość
Dołączam do grona panien młodych 2009

mogę
Witamy!!

No i dzisiaj znów do lekarza, mam już tego dosyć <foch> ile można, oby to jak najszybciej się skończyło... uciekam kserować wyniki badań
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 15:44   #407
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

No i dzisiaj znów do lekarza, mam już tego dosyć <foch> ile można, oby to jak najszybciej się skończyło... uciekam kserować wyniki badań
oj współczuje ci kochana oby wszytsko bylo dobrze jak najszybciej. trzymam kciuki

a ja sie zezlosciłam. wczoraj poleciałam do slepu zrobic zakupy. kupiłam swiezy chlebek. TZ koledzy zobaczyli i sie pytaja czy im dam na kolacje kilka kromek bo im sie nie chce isc do sklepu. wiec mówie spoko. zrobiłam dla TZ 3 kanapki do pracy i ja juz nic nie jadłam bo jadłam musli z mlekiem na sniadanko tez zjdalam musli z mlekiem. teraz poszłam aby zrobi dla tZ kanapki (choc zawsze na wieczór robie bo mi sie w dzien nie chce) a tam chleba nie ma i nawet nic nie powiedzieli. dobrze ze sklep do 20 otwarty bo jak bym sie zabierała za robienie tych kanapek tak jak zwykle to juz by bylo po ptakach. wiecie jak sie wkurzyłam??

Stary 2008-08-20, 16:01   #408
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
oj współczuje ci kochana oby wszytsko bylo dobrze jak najszybciej. trzymam kciuki

a ja sie zezlosciłam. wczoraj poleciałam do slepu zrobic zakupy. kupiłam swiezy chlebek. TZ koledzy zobaczyli i sie pytaja czy im dam na kolacje kilka kromek bo im sie nie chce isc do sklepu. wiec mówie spoko. zrobiłam dla TZ 3 kanapki do pracy i ja juz nic nie jadłam bo jadłam musli z mlekiem na sniadanko tez zjdalam musli z mlekiem. teraz poszłam aby zrobi dla tZ kanapki (choc zawsze na wieczór robie bo mi sie w dzien nie chce) a tam chleba nie ma i nawet nic nie powiedzieli. dobrze ze sklep do 20 otwarty bo jak bym sie zabierała za robienie tych kanapek tak jak zwykle to juz by bylo po ptakach. wiecie jak sie wkurzyłam??
Najgorsze jest to, że to już się wlecze od kilku lat

Madziu nie złość się złość piękności szkodzi a koledzy, fakt powinni poinformować Cię/Was o "kilku" zjedzonych kromkach
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 16:06   #409
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze jest to, że to już się wlecze od kilku lat

Madziu nie złość się złość piękności szkodzi a koledzy, fakt powinni poinformować Cię/Was o "kilku" zjedzonych kromkach
oj biedna ale trzymam kciuki za ciebie

a co do kolegów to maja szczęscie ze cos mnie tkneło i zajrzałam do szawki (bo nie mamy chlebaka jeszcze ) bo tak to TZ nie mial by kanapek do pracy

ech w takim wypadku lece zaraz do sklepu i tej siostrze TZ tez kupie ten chleb nie ch ma

edit: a wy kobietki gdzie poszłyscie?? to ja juz ze sklepu zdązyłam wrócić ide zaraz robic dla TZ kanapeczki do pracy. zastanawiam sie czy wlozyc mu jakis liscić do tych kanapek ale sama nie wiem czy tak i ak tak to jaki hehe

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2008-08-20 o 17:25
Stary 2008-08-20, 17:56   #410
Rybulka
Zakorzenienie

agulkaa, edytka27101982, edit23 witajcie w naszym gronie

kliwia, cóż, te przygody sklepowe Najważniejsze, że zamówiliście to, co chcieliście

kasiaher, my płacimy za kamerzystę 1200 złotych, a fotograf myślę, że wyjdzie nas ok. 1500 złotych

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Ostatnio na allegro była taka suknia..coś w stylu co chciała chyba baja i rosette

http://www.allegro.pl/item413442005_...ia_slubna.html ale jaka cena...masakra, Pani chyba trochę przegięła
Jaka śliczna ta suknia! Ale ta cena... No nie wiem...

popscene, mnie najbardziej się podobają właśnie welony z lamówką W Twoim przypadku, myślę, że gładziutki byłby idealny

Cytat:
(...)
Byłam dziś w UP, dostałam skierowanie na badania na ten staż. W końcu coś ruszyło
A chwilę temu zadzwoniła do mnie pani dyrektor tego przedszkola i spytała czy mogę w przyszłym tyg przyjść i pomóc w urządzaniu sal i sprzątaniu ich na nowy rok szkolny. Przy okazji powiedziała mi, że będę pracowac z grupą 4 i 5 latków z nauczycielką, która sama była moją wychowawczynią gdy byłam w zerówce ale jaja cieszę się, bo lubię tę kobietę i wiele się od niej nauczę
Wreszcie coś ruszyło Praca z byłą wychowawczynią- super Moja wychowawczyni z zerówki już nie żyje- zmarła na białaczkę... Wspominam ją ciepło

magdzia33, ja w przyszłym roku bronię magistra z filologii polskiej W zeszłym roku broniłam pracę licencjacką Nie będę uczyła w szkole- jestem na specjalalności edytorstwo i tekstologia Chyba, że kiedyś sobie zrobię kurs pedagogiczny. Na razie od praździernika zaczynam też podyplomówkę z bibliotekoznawstwa

martuś, ja też tak mówię, jak Ty, jeśli chodzi o pracę. Nie wybierałam kierunku studiów, rozmyślając ile zarobię wykonując dany zawód. Zawsze twierdziłam, że niezależnie od płac, najlepiej robić to, co się lubi i już

Cytat:
(...)bedziecie miały nazwisko TZ, podwójne, czy swoje po ślubie? bo ja nie wiem czy zostawić 2-członowe czy tylko Tadeusza...obydwa mają po 5 liter
Biorę nazwisko TŻa. Moje już mi się znudziło

Cytat:
dlaczego?? wszyscy znajmoi mówia na mnie Madzia tylko TZ jak sie wkurzy to mówi Magda (czyli raz na ruski rok) hehe a Magdalena uzywam tylko oficjalnie jak np jestem w urzędach itp.
Cytat:
Napisane przez magdzia33 Pokaż wiadomość
to jak ja ja
uwielbiam jak sie do mnie mowi Madzia
rzadko posluguje sie pelnym imieniem: Magdalena, podobnie jak Ty Madziu w urzedach, jak dzwonie i sie przedstawiam, tip.
Cytat:
Napisane przez magdzia33 Pokaż wiadomość
no , dwa zupelnie inne, moi znajomi byli wielce zdziwieni jak im to powiedzialam i chyba nie uwierzyli mi do konca... ale to ich problem, ja tam wiem swoje
Ja też jestem Magdalena Zaczęłam lubić swoje imię, dy chłopcy zaczęli je zdrabniać. Z czasem przyjęło się tak, że wszyscy mi imię zdrabniają, co uwielbiam. Zawsze na klasówkach podpisywałam się "Magda". Tylko w sprawach urzędowych mówię "Magdalena". Przedstawiam się "Magda". TŻ zawsze zdrabnia moje imię, chyba, że jest na mnie zły (jak w przypadku Madzialenki). Oprócz standardowej Madzi, znajomi i TŻ mówią do mnie Madziula, Magic, Madziorek, Magdusia, Madziuś, Madziara itd. TŻ wymyślił też Madzióbek Dziadkowie mówili do mnie: Magdeczka
I rzeczywiście Magda i Magdalena to osobne imiona

Cytat:
no własnie mi tez za specjalnie nie smakuje. nie ma to co POlski chleb ale co robic...

dlatego przerzuciłam sie ostatnio na musli z mlekiem i wiecie chyba zołądek mi sie zaciska bo ostatnio zauwazyłam ze na cały dzien wystarcza mi 2 miseczki musli z mlekiem albo miseczka musli i 2 kanapki powiedziałam to do TZ a ten tylko: aaa bo pewnie masz okres (choc nie wspomne, ze to juz trwa od 1,5 tygodnia
Mój TŻ już by biegał obok mnie z jedzeniem

Cytat:
(...)

Madzia, włóż mu jakiś liścik Po prostu "Kocham Cię" wystarczy
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 18:12   #411
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też jestem Magdalena Zaczęłam lubić swoje imię, dy chłopcy zaczęli je zdrabniać. Z czasem przyjęło się tak, że wszyscy mi imię zdrabniają, co uwielbiam. Zawsze na klasówkach podpisywałam się "Magda". Tylko w sprawach urzędowych mówię "Magdalena". Przedstawiam się "Magda". TŻ zawsze zdrabnia moje imię, chyba, że jest na mnie zły (jak w przypadku Madzialenki). Oprócz standardowej Madzi, znajomi i TŻ mówią do mnie Madziula, Magic, Madziorek, Magdusia, Madziuś, Madziara itd. TŻ wymyślił też Madzióbek Dziadkowie mówili do mnie: Magdeczka
I rzeczywiście Magda i Magdalena to osobne imiona
oo to mój TZtez kiedys usiadł i powymyslał mi "zdrobnien" od mojego imienia normalnie cała kartke hehe. w tym takie jak Madziora, madziucha itp. jak czytałam to był taki ubaw ze hoho

Cytat:
Mój TŻ już by biegał obok mnie z jedzeniem
no ja tez sie wkurzylam ze nie zareagował na to, ale potem sobie pomyslałam, ze jak to mu powiedzialam to był bardzo mzeczony, bylo juz po 12 w nocy i szlismy spac. hm...

Cytat:

Madzia, włóż mu jakiś liścik Po prostu "Kocham Cię" wystarczy
tak tez zrobie

ps. a ja dzis kupilam sobie w drodze po ten chleb herbatke truskawkową i własnie ja sącze. jesc mi sie nie chce to choc sie napije czegos bo tak to od rana jeszcze nic nie pilam

Stary 2008-08-20, 18:14   #412
Rybulka
Zakorzenienie

Mniam, herbatka truskawkowa Ja dzisiaj piłam koktajl truskawkowy
Stary 2008-08-20, 18:17   #413
jaga_2001
Zakorzenienie

Z tymi imionamit o zalezy od samych ludzi. Niby Magda to Magdalena, ale jak dziecku nada sie imie Magda, to juz Magdalena nie jest. To tak jak z Kinga i Kunegunda. Kiedys to bylo jedno i te same imie, teraz to dwa rozne. No i Agata - Jaga i Agnieszka - Jagna.

A ja dzis od lekarza dostalam skierowanie do szpitala. :chlip chlip: W zwiazku z tym nieszczesnym pecherzem. Lekarz powiedzial, ze musze isc, bo mu sie to nie podoba, no i ze moge miec jakas wade (jeszcze tego by mi brakowalo do szczescia ). ZNajac zycie i nasza sluzbe zdrowia pojde tam i zostane oddelegowana do domu. Bo stwierdza, ze oni i tak nie widza wskazan by mnie polozyc, skoro badania mozna ambulatoryjnie zrobic. Juz raz tak bylo.

No i te stronki slubne, gdzie sie samemu je robi sa swietne! Nie dosc, ze wpisujecie liste gosci, to jeszcze mozecie zrobic tak, ze bedzie ja widac na stronie i jak ktos sie zaloguje (bo czesc mozna zrobic widzialna tylko pozalogowaniu lub wogole niewidoczna) to moze np. potwierdzic swoja obecnosc na weselu, zrezygnowac, zarezerwowac prezent dla mlodych o ile Ci taka stworza i dowiedziec sie przy jakim stole i z kim beda siedziec. Dla mnie rewelka.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 18:26   #414
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No i te stronki slubne, gdzie sie samemu je robi sa swietne! Nie dosc, ze wpisujecie liste gosci, to jeszcze mozecie zrobic tak, ze bedzie ja widac na stronie i jak ktos sie zaloguje (bo czesc mozna zrobic widzialna tylko pozalogowaniu lub wogole niewidoczna) to moze np. potwierdzic swoja obecnosc na weselu, zrezygnowac, zarezerwowac prezent dla mlodych o ile Ci taka stworza i dowiedziec sie przy jakim stole i z kim beda siedziec. Dla mnie rewelka.
jaka to strona

Stary 2008-08-20, 18:26   #415
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Z tymi imionamit o zalezy od samych ludzi. Niby Magda to Magdalena, ale jak dziecku nada sie imie Magda, to juz Magdalena nie jest. To tak jak z Kinga i Kunegunda. Kiedys to bylo jedno i te same imie, teraz to dwa rozne. No i Agata - Jaga i Agnieszka - Jagna.

A ja dzis od lekarza dostalam skierowanie do szpitala. :chlip chlip: W zwiazku z tym nieszczesnym pecherzem. Lekarz powiedzial, ze musze isc, bo mu sie to nie podoba, no i ze moge miec jakas wade (jeszcze tego by mi brakowalo do szczescia ). ZNajac zycie i nasza sluzbe zdrowia pojde tam i zostane oddelegowana do domu. Bo stwierdza, ze oni i tak nie widza wskazan by mnie polozyc, skoro badania mozna ambulatoryjnie zrobic. Juz raz tak bylo.

No zobacz, a mnie nigdy nie przyszło do głowy, że Kinga i Kinegunda były kiedyś tymi samymi imionami...
Co do Jagny i Jagi, dziewczynki otrzymywały na chrzcie imiona Agnieszka i Agata, tyle tylko, że na wsiach się ludzie do nich zwracali Jagna i Jaga. Tak jak np. do Kazimierza mówili Kaziuk (patrz "Kamień na kamieniu" Myśliwskiego , gdzie nawet żona owego Kazimierza przez przypadek się dowiedziała, że jej mąż to naprawdę Kazimierz)

Oj Jaguś, nawet nie wiesz jak bardzo Ci życzę, żebyś wreszcie uporała się ze swoim zdrowiem
Stary 2008-08-20, 18:28   #416
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rybulka ja tez bym sobie wypila taki koktejl. mama mi zawsze w domku taki robiła. ale niestety nie ma tu miksera

Jaga oj współczuje ci
a mozesz podac jak taka stronke sie robi??

dziewczyny a ja ostatnio miałam taka ochote na mojego faceta, ze stało sie nam małe nieszczęscie. podczas seksu rozcięłam mu jego przyjeciela , ze az krew leciała (nie wiem jak, TZ sie smieje ze żyletki sobie "tam"chowam" a ja za jakies 2 godziny dostałam stanu zapalnego (wiecie gdzie) . to bylo w te niedzielę masakra.

Stary 2008-08-20, 18:29   #417
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a ja ostatnio miałam taka ochote na mojego faceta, ze stało sie nam małe nieszczęscie. podczas seksu rozcięłam mu jego przyjeciela , ze az krew leciała (nie wiem jak, TZ sie smieje ze żyletki sobie "tam"chowam" a ja za jakies 2 godziny dostałam stanu zapalnego (wiecie gdzie) . to bylo w te niedzielę masakra.
ej no bez przesady co mnie obchodzi pa....a Twojego faceta o matko!
i jeszcze przy jedzeniu-juz nigdy nie tkne pizzy peperoni haha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 18:34   #418
jaga_2001
Zakorzenienie

strona to www.pobieramysie.pl Juz ja w poprzedniej czesci umieszczalam ladnie z linkiem do swojej strony Robi sie ja bardzo prosto, bo loguje na stronie (login to tez adres do strony, wiec warto go przemyslec), wybieracie jeden z wygladow strony i lecicie Jest tam pelno zakladek, gdzie m.in. jest kalkulator, lista gosci, rozsadzenie gosci przy stolach, lista prezenwo, przypominajka i rtakie inne *******y

madzialenka, Rybulka, dzieki dziewczyny. Ja sobie i Wam tez zycze zdrowia, bo ono w zyciu najwazniejsze

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 18:34   #419
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Rybulka ja tez bym sobie wypila taki koktejl. mama mi zawsze w domku taki robiła. ale niestety nie ma tu miksera
(...)
Ja piłam taki kawiarniany koktajl

Niezły wypadek... Ciekawe jak Ty to zrobiłaś

Kaśka, no nie bądź taka delikatna
Stary 2008-08-20, 18:38   #420
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka, no nie bądź taka delikatna
ej no bez przesady fuu jakbym weszła na ginekologię czy jaki to dział to bym byłą przygotowana na to psychicznie a tak to pizza chciała uciec z mojego brzucha

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości