|
|
#3961 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- I tak, to jest straszne, tak, to jest złe. I tak, to się zdarza. I właśnie dlatego warto się czasem zastanowić, czy aborcja na pewno zawsze jest najgorszym z możliwych rozwiązań.
|
|
|
#3962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka która nie kocha, nie chce dziecka nadal jest matką, czy to ci się podoba czy nie. Są dobre matki i złe matki.
|
|
#3964 |
|
Raczkowanie
|
Ok niech będzie.Ale ja takich osób nie rozumiem i możecie mnie potępiać ale nie i już dlatego jak wyżej lepiej aborcja niż ma się w tak okrutny sposób postępować wobec swojego dziecka i nie koniecznie mówie o krzywdzie fizycznej.
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam szczerą nadzieję, że nie masz i nie będziesz mieć dzieci. Nie akceptujesz, że ktoś może być inny niż ty, nie da się z tobą dyskutować. Jakiekolwiek dziecko będzie cierpieć z taką matką. A to już któryś raz, kiedy reagujesz niemal histerycznie. Ja przynajmniej ani nie ukrywam przed sobą, ani przed innymi, że matką być nie powinnam.
|
|
#3968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3969 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, jeszcze niekonsekwentna i niesłowna.
|
|
#3971 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
) i zastanawiam się, czy tym razem pani matka też będzie miała takie samo wrogie nastawienie do niej/niego. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, normalnie. Jak komus sie cale zycie wmawia, ze aborcja to morderstwo, a bliscy groza, ze sie odetna jak kobieta dokona aborcji, to taka laska rodzi niechciane dziecko, ktore zmienia jej zyciowe plany i potem obrywa sie dziecku. Ale wazne, ze zyje, co z tego, ze po urodzeniu nikogo juz jego 'dobro' nie obchodzi. To jest chore. Serio, osoby o pogladach antyaborcyjnych traktuje na rowni z rasistami, homofobami czy seksistami pod wzgledem poziomu inteligencji
|
|
|
#3973 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Zaburzona to by była gdyby przy takim podejściu zdecydowała się na dziecko. A tak luz, nie chce mieć i mieć nie będzie, tak jest bardzo zdrowo.
|
|
#3974 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Ja nie. Tak długo, jak te osoby nie każą mi żyć według własnych poglądów i tolerują także i mój światpogląd. Co innemu samemu być przeciwnym aborcji, a co innego zakazywać wyboru innym. Na przykład moja mama ma silne poglądy antyaborcyjne (jestem "późnym" dzieckiem) ale nigdy nie wpiera swojego poglądu w tej kwestii innym. Gdyby mi się zdarzyło to wiem, że znalazłabym u niej zrozumienie i wsparcie, bez wzgledu na to jaką decyzję bym w tej sprawie podjęła. I to na tyle, że zabiegu dokonałabym w warunkach sterylnych i pod kontrolą lekarza a nie ukradkiem, w strachu, pozostawiona samej sobie. Jeśli nawet nie popierałaby tego, co chcę zrobić.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
|
|
|
#3975 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Uprzedzając - mowa o aborcji na życzenie, nie pozostałych przypadkach. To jaki jest limit? To założenie jest takie, że gdyby była legalna, to darmowa? Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2019-05-01 o 08:52 |
|
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
![]() Edit: juz zostalo napisane ze jednak, oczywiście, nie mogą miec tego prokuratora ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Zgadzam sie. Mam dwoje dzieci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2019-05-01 o 10:59 |
||
|
|
|
#3977 |
|
BAN stały
|
Nie ma limitu. Całe życie się dobrze zabezpieczałam. Każdą ciążę, w którą bym zaszła, usunęłabym. Bo dziecka nie chcę. Tyle.
|
|
|
|
#3978 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- aborcja na życzenie to również terminacja ciąży ze względu na chorobę matki lub płodu. Dziecko mogło być chciane i planowane. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2019-05-01 o 17:50 |
|
|
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
Swoja droga to mnie to wlasnie zastanawia. Skad sie biora te wszystkie wpadki? Zakladam, ze ludzie sie jednak zabezpieczaja, bo jak ktos stosuje stosunek przerywany i zachodzi w ciaze, to nie ma sie czemu dziwic, Ale no sa te sytuacje, ze ktos w wieku 22 lat zalicza wpadke. I moje jedyne wytlumaczenie, to ze ktos niepoprawnie wlasnie uzywa anty. A to ktos zle zalozy gumke, a to laska zapomni o tabletce. Ale dalej troche nie ogarniam, ktos sie orientuje w temacie?
|
|
#3980 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na forum staraczek jest spory wątek dotyczący aborcji. |
|
|
|
|
#3981 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;86768364]moim zdaniem aborcja na życzenie to głównie terminacje ciąży ze względów medycznych i ciąży z przestępstwa. Na forum staraczek jest spory wątek dotyczący aborcji.[/QUOTE] Aborcją na życzenie nazywam tę, która nie jest dozwolona. Bo ze względów medycznych i z gwałtu teoretycznie można i teraz, chyba nic się nie zmieniło? |
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często te wpadki to niepoprawne użycie tabletek. Młoda dziewczyna na przykład nie doczyta, że w przypadku biegunki czy wymiotów nie jest chroniona, albo jak bierze antybiotyki. Tylko ja (w przeciwieństwie do niektórych, akurat tutaj na wątku chyba takich nie ma na szczęście) nie uważam, że należy jej się za to kara, a do tego trzeba ukarać jeszcze faceta i to niczemu niewinne ewentualne dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3983 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałabyś, w przypadku gwałtu lub choroby zdać się na bezdusznych urzędników? Ja bym im nie zaufała. Wolałabym wydać kasę i mieć spokój. |
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;86768448]Teoretycznie można ale jakoś Alicji Tysiąc i pacjentce doktora Chazana nie udało się jej przeprowadzić.
Chciałabyś, w przypadku gwałtu lub choroby zdać się na bezdusznych urzędników? Ja bym im nie zaufała. Wolałabym wydać kasę i mieć spokój.[/QUOTE]To samo. Jak mnie ktoś zgwałci, to po cichu za granicę. Jeszcze tego brakowało, żebym się o łaskę prosiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3985 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;86768485]szczęśliwie i mnie, i Ciebie stać na zabieg, i nie została rozpętana burza medialna.[/QUOTE]Ciekawa jestem, ile takich cichych sytuacji jest.
I ile gwałtów nie jest zgłaszanych, bo kobiety wolą załatwić takie sprawy prywatnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;86768448]Teoretycznie można ale jakoś Alicji Tysiąc i pacjentce doktora Chazana nie udało się jej przeprowadzić.
Chciałabyś, w przypadku gwałtu lub choroby zdać się na bezdusznych urzędników? Ja bym im nie zaufała. Wolałabym wydać kasę i mieć spokój.[/QUOTE] Ja się zgadzam, ale to właściwie oznacza że zamożniejsze kobiety będą jeszcze bardziej uprzywilejowane pod względem reprodukcyjnym. Łatwiejszy dostęp do szerszego wachlarza antykoncepcji i lepszych lekarzy, szybsza opieka medyczna, dostęp do aborcji. A co z uboższymi kobietami których nie stać na dziecko, żyją w patologicznej rodzinie lub po prostu go nie chcą?
|
#3988 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
W tle słychać jakby.... chichot historii?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3989 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2019-05-01 o 18:59 |
||
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam dziewczynę, która łyka tabletki jak sobie przypomni i drugą, która nie interesuje się niczym więcej, niż samym jej wzięciem (chodzi mi tu o wymioty, biegunkę, stosowanie innych leków itp.)Dziwi mnie to straszliwie, bo to nie jest taka stereotypowa patola Seba + Karyna, ale jak widać to o niczym nie świadczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

Matka która nie kocha, nie chce dziecka nadal jest matką, czy to ci się podoba czy nie. Są dobre matki i złe matki.

) i zastanawiam się, czy tym razem pani matka też będzie miała takie samo wrogie nastawienie do niej/niego. 

Znam dziewczynę, która łyka tabletki jak sobie przypomni i drugą, która nie interesuje się niczym więcej, niż samym jej wzięciem (chodzi mi tu o wymioty, biegunkę, stosowanie innych leków itp.)