|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4382 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Rafi, 31+1 moja miała 1450 - lekarz nic nie powiedział a wychodzi ze jest jeszcze mniejsza niż u ciebie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4383 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
I pamiętam doskonale Gilberta od MG. On się urodził z wagą ok 1000 g. Jeśli się nie mylę to właśnie gdzieś w 31 tc. I on był hipotrofikiem. Ale Twoje dzieciątko już pięknie nabrało wagi. Jeśli Ty chodzisz cały czas do tego samego lekarza (a nie pamiętam już co pisałaś) to ja bym poszła gdzieś indziej. Serio. A ja o sobie Wam napiszę, że kiepsko się dzisiaj czułam ale mimo to posprzątałam całe mieszkanie. Tak wiecie z grubsza po ostatnich porzadkach ale wiadomo ciągle się coś brudzi. Mąż mi pomógł umyć podłogi i dzięki temu mogę od jutra już na spokojnie prać. Od kad siedzę w domu to bałagan mnie niewyobrażalnie frustruje. Nigdy tak nie miałam ale w sumie się cieszę bo w końcu jest czyściutko tak jak zawsze chciałam a wiecznie mi brakowało czasu albo sił. Za to mam pewne podejrzenia, że moja szyjka może już nie mieć magicznych 4,5 cm. Dzisiaj męczyły mnie jakieś skurcze więc czekam już na usg to będę wiedzieć czy jest ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4385 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Statystyki mówią, ze wszelkie na ujęcia czy pęknięcia są o wieeeele rzadsze w pozycjach wertykalnych. Problem w tym, ze pozycje wertykalne na polskich porodówkach tez są rzadkością ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
No chyyyba, ze będziesz chciała wykurzyć dzidzie z brzucha, to dobry seks się przyda ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Lupka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Witam nowa mamę ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Pati ożesz ty, wyprzedziłas mnie ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Cerata zimna, śliska no i w ogóle taka średnio przyjemna w dotyku ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
A bo w Polsce nas stać to sobie lubimy przepłacać w zagranicznych sieciówkach ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Piękna waga już u Małej ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
w życiu nie słyszałam o szyjce 6cm ![]() A na naszym etapie powoli szyjka 3 cm to dluuuugas. Zobaczycie, nawet się nie zorientujemy kiedy a zaczniemy płakać, ze nasze szyjki taaakie długie i nic się nie dzieje ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Rafi jak tylko czujesz potrzebę, to sprawdzaj tak często jak chcesz. Z drugiej jednak strony na ule możesz otaczaj się pozytywnymi myślami, bo wyglada na to, ze to tylko niepotrzebna panika a wszystko będzie dobrze. Piękny uśmiech u mamy podobno wydziela dodatkowa ilość hormonów wzrostu u naszych maluchów w brzuszku ![]() ![]()
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Dziewczyny jakie macie tsh w ciazy? Ja mam 0.7. I caly czas kolo 1 albo ciut mniej. Biore letrox
I jakie macie plytki krwi? Mi trochę zmalaly teraz. Mialam 166 a teraz 152 i dr mowil ze za miesiac znowu zrobimy morfologie, zeby zobaczyc czy nie idą w dol. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4387 | |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4388 | |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Cytat:
Leki biore, bo bez Letroxu mialam tsh ppnad 3. I już przed zajściem bralam. Biore Letrox połowke tabletki z dawki 125 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4389 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
. Obecnie jem 88 i wciąż walczę.W ogóle gdyby ktoś wmawiał wam, że nasz super rząd zażegnał kryzys z dostępnością leków, to niech spróbuje kupić Euthyrox 88. Powodzenia. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Dzień dobry ze szpitala dzień nr 4 ![]() Rafi ja tez zupełnie nie rozumiem dlaczego Twój lekarz robi taki szum wokół Twojej ładnej wagi maluszka tutaj oczywiście wszystkie wypytałam i powiem Ci tak, na sali przez weekend miałam dwie dziewczyny na Naszym etapie ciąży i tak jedna w 31+5 waga 1620g i była na obserwacje ktg, wczoraj wyszła i druga w 31+1 waga 1700 g leży do dzisiaj przez nadciśnienie. A wagi maja prawidłowe. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4392 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4393 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Wczoraj podali mi pierwszy zastrzyk sterydów na rozwój płuc i dzisiaj będzie drugi, wiec mam nadzieje na wypis dziś lub jutro. Szyjka przy przyjęciu miała 2,7 cm wiec chyba pessara nie założą. Miałam fajne dziewczyny przez weekend wiec bez przerwy gadałyśmy i szybko zleciało, oddział świeżo po remoncie, a jedzenie dobre, wiec nie narzekam ale już się nie mogę doczekać, aż wrócę do domu.Aa jeszcze przez remont maja połączona patologie z porodówka wiec się krzyków różnych nasłuchałam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
myślałam że dłużej będą Cię trzymać. Szyjka ładna długość, ciekawe jak u mnie Ciekawie musiało być jak słyszałas krzyki z porodówki wiesz na co się nastawiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
O mamusiu
ale dlaczego podaj ci sterydy? Ze względu na długość szyjki?
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Dziewczyny jecie majonez? Mam straszną ochotę na sałatkę jarzynowa wlasnie z majonezem. Niby w składzie sa jaja ale chyba nie surowe? Bo ponoć ich nie wolno.
|
|
|
#4397 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Zaczynałam z TSH 2,6 potem spadło na 0,6 a teraz mam koło 1,5. Ważne jest też ft4 a nie samo tsh. Płytki krwi mam 170 tys. od początku mi spadają, ale lekarz mówi że ok. Dopiero jak będą mniejsze niż 100 tys to podobno trzeba się martwić, a i wtedy w szpitalu nie podadzą przy porodzie znieczulenia. Cytat:
No fakt, o tym zapomniałam czyli w 37 tc może się uda bez obaw haha ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Dzisiaj jadę na laser mam nadzieję, że szybko pójdzie o nie będzie jakiś strasznych skutków ubocznych ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
W weekend w ogóle coś Ci robili czy tylko tyle, że leżeć tam musiałaś ? Szyjka jeszcze ok, masz coś na nią brać czy tylko oszczędny tryb życia ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4400 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Właśnie chodzi o to ze ja już odkąd mi się za pierwszym razem skróciła biore luteinę, nospe i cała górę leków dlatego była mowa o pessarze bo u mojego go a było niby 2,5 cm. Ale dla mnie lepiej jak nie założą bo to podobno jeszcze bardzie infekcje sa z krążkiem.W piątek pobrali wymaz do tego pessara niby i morfologię, w sobotę posiew i badanie ogólne moczu wzięli, wczoraj krew na tsh i podali sterydy. Wczoraj na wieczornym obchodzie lekarz powiedział ze czekamy na wyniki i wypuszcza mnie do domu, tylko tak się długo w szpitalu na te posiewy czeka No i podobno po sterydach jeszcze na obserwacje zostawiają ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Jak będzie ci bardzo zależeć, to znajdziesz sposób na pokonanaie obaw TZ ![]() Trzymam kciukasy za dzisiejszy laser
|
|
#4403 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Dziewczyny a propos seksu, to słyszałam, że nawet zalecany jest tak miesiąc przed porodem w dużych ilościach, bo wtedy poród przebiega łagodniej ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4404 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
U nas z seksem było kiepsko w pierwszym trymestrze. W drugim trochę lepiej, a teraz libido wariuje. Tzta nie było 3 dni, jak wrócił to się czułam jak na początku związku, zakochana po uszy chodziłam, tu go podrywałam, tu się zawstydzałam, świetne uczucie 🤣
Mam niemoc okrutną od wczoraj!! Aż się sama wstydzę przed sobą tego siedzenia na kanapie. Coś grzebnę w domu, niby się zmęczę i siadam na godzinę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4405 | |||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
No to chociaż Cię przebadali fakt z tym posiewem to niestety tak jest. Jak wiozłam do labu to 4 dni czekałam, a max to nawet 10 dni.Cytat:
Cytat:
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Aaaa teraz rozumiem. Jak to nie sama szyjka. Fakt, z jakimikolwiek skurczami już nie ma żartów. A dostajesz tez coś na ich wyciszenie? Będzie dobrze kochana
|
|
#4407 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Nospa forte 3x1, scopolan 2x1 No i magnez biore cały czas. Musi być Na szczęście mały już oscyluje w granicach 2 kg wiec spokojna jestem ![]() Aria nie strasz bo nie chce tu 10 dni czekać Trzymam kciuki żeby laser przebiegł szybko i bezbolesnie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Nie no, taki długi czas to pewnie jeśli są bakterie i się rozmnażają u mnie nic nie wyszło i trwało 4 dni. Także wychodź już do domu ![]() Dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Ja mam magnez dalej brać ale mam niedobór mega. :/ Trzymam kciuki żeby Cię szybko wypuścili Arya kciuki za laser! Czekamy na relację po. Mialam dzis ciezki poranek, Syn nie współpracował, ubrac sie nie chciał, byl ogólnie nieposluszny od samego rana, wymyslal ze sniadaniem i mi sie jego humor udzielil. Jak mi sie pas zaciął w aucie to sie poryczalam. 🤪 szkoda gadac. Jak dobrze ,ze mam te 4h dla siebie.... mogę sie zdeystansowac i odpocząć. Biore sie za serial i prasowanie , na obiad pierogi jeszcze mam 2 paczuszki domowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4410 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Laski przepraszam że pewnie setny raz już o tym ale jakie macie/będziecie kupować materace do lozeczka?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

- część 3.

u mnie one sa tansze. Ja place cos 2€ za paczke :/ strasznie drogo macie w Polsce. Masakra! Wrzucam dla porównania ceny.

tutaj oczywiście wszystkie wypytałam i powiem Ci tak, na sali przez weekend miałam dwie dziewczyny na Naszym etapie ciąży i tak jedna w 31+5 waga 1620g i była na obserwacje ktg, wczoraj wyszła i druga w 31+1 waga 1700 g leży do dzisiaj przez nadciśnienie. A wagi maja prawidłowe. 

wiesz na co się nastawiać
czyli w 37 tc może się uda bez obaw haha 
mam nadzieję, że szybko pójdzie o nie będzie jakiś strasznych skutków ubocznych 
dlatego była mowa o pessarze bo u mojego go a było niby 2,5 cm. Ale dla mnie lepiej jak nie założą bo to podobno jeszcze bardzie infekcje sa z krążkiem.
No i podobno po sterydach jeszcze na obserwacje zostawiają

fakt z tym posiewem to niestety tak jest. Jak wiozłam do labu to 4 dni czekałam, a max to nawet 10 dni.

u mnie nic nie wyszło i trwało 4 dni. Także wychodź już do domu 
🤪 szkoda gadac. Jak dobrze ,ze mam te 4h dla siebie.... mogę sie zdeystansowac i odpocząć.
jeszcze mam 2 paczuszki domowych.