|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Cytat:
Nie nie, ja rodziłam w krk. Ten szpital „poznałam” właśnie wtedy, jak zaczęłam zgłębiać bardziej temat dobrych porodów w okolicy i zapisałam się na grupy Błękitnego Porodu i Domowego na fb. Teraz przez jakiś czas tez o nim myślałam, ale dla mnie to jednak zabójcza odległość :/
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Sama nie wiem czy malowac ten przewijak czy odpuscic bo mysle o drewnianych dekoracjach, cos w stylu moze bohoo. Sama nie wiem co z tym fantem zrobie, sypialnia czeka na malowanie wiec jestem otwarta na pomysły. Na pewno jakos ten kącik urządzę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4503 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Właśnie coś mi cię brakowało ostatnio Do mnie twoja rozkmina z przygotowaniem mm waśnie jakoś bardziej przemawia, niż „zimny chów” na kranówie ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Pati inżynierem chyba jednak nie jesteś z tym wymierzeniem ![]()
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
ja się przejadę obejrzeć oddział i porodówkę i zobacze co i jak, zobacze ile droga zajmie przy okazji ja po drodze mam oswiecim o którym myslalam, ze bede rodzic także jakby akcja mocno przyspieszyła to bym została w oswiecimiu
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Midusia nawet nie wiesz ile dalam przyjemnego chichotu mężowi 🤪
![]() ![]() ![]() ale wymyslil tak o i w sumie spoko, jak ja zrobiłam plan B to stwieerdzil ,ze nie zmiesci sie dostawka ![]() ![]() ![]() tyle bym powierzchni zmarnowala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4506 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
Nie wypowiem się bo nie dotykałam piankowego, ale mam dwustronny i z drugiej strony jest lateks i on już jest miękki wiec wydaje mi się ze pianka będzie podobna, ale tak jak mówię nie sprawdzałam, nie mam opini ![]() Pati tez czasem mam takie dni, tak po prostu, jutro wszystko pewnie wróci do normy ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2019 ❤ - część 3.
Cytat:
|
|
|
#4508 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Witam.
Ja od poniedziałku L4 i dziwnie mi z tym ![]() ![]() Dziś byłam w szpitalu u swojego lekarza, robił mi dodatkowe badania i ktg. Jedno z tych badania to gbs. Jakoś wydaje mi się że trochę A wcześnie je robił. No ale nie ja tu jestem lekarzem mam nadzieję że nie ma to znaczenia.Mialam zamiar w tym tyg zacząć prać ciuszki ale nie mam komody w Ikei upatrzyłem sobie jedną ale cały czas jest niedostępna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4509 |
|
Rozeznanie
|
Mamy grudniowe 2019
- część 3.
Ja już wykąpana w domu, wreszcie
![]() ![]() Jeżeli chodzi o temp mm to tez mam koleżankę, która karmiła w temp pokojowej i mówiła ze małej tak bardziej pasowała, ale sama nie wiem. Może w okresie letnim jak gorąco na zewnątrz jescze jeszcze, ale jesień zima to nawet bym nie próbowała podawać raczej mam nadzieje ze KP będzie u mnie działać i nie będę musiała się przekonywać do mm ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Ivi56 Czas edycji: 2019-10-08 o 21:11 |
|
|
|
#4510 |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
a co z odciągniętym mlekiem? u mnie położna mówiła że może stać 4h w temp pokojowej i w takiej można go podać
|
|
|
|
#4511 |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Kupiłam czajnik z regulacją temperatury, zawsze miałam przegotowaną wodę. Wystarczyło tą wlać do czajnika, nastawić na 40 st. Do tego przygotowane porcje mm w pojemniku (jak niżej) i zanim się wymieszało już zeszło do ok. 38 st. C. Gotowe
![]() Te pojemniki są super. Na wyjazdy, do domu, na zakupy, na wszelkie wyjścia. One stacjonarnie są dostępne w achaun. Screenshot_20191008-211439_Chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4512 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Rzeczozn wypróbuj jeszcze patent z malym termosem, u nas to byl hit
juz chyba nie da sie nic bardziej ulepszyc czasowo w robieniu mm haha. Ale to dlatego , ze kuchnie mam na dole a w nocy robilam mleko w sypialni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4514 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Kilometrów jest jakieś 80, ale samo wydostanie się z krk na autostradę to już dużo czasu. Dokładając do tego mój szybki pierwszy poród i jeszcze potrzebę zorganizowania opieki nad starszakiem to daje sobie małe szanse na dojechanie na czas. Teraz planuje, ze jeżeli domowy jednak nie wypali, to pójdę rodzic do tego szpitala, co ostatnio, ale dogadam więcej rzeczy z położna
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Juz nic nie czytam o żadnym ryżu, obiecuje
u nas w końcu przygotowaliśmy lozeczko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4517 | ||
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
![]() ![]() jeden na piętro, 2gi w kuchni przyłapałaś mnie hehe![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Haha rzeczozn jestes mistrzem
gdzie stoi ten czajnik? Obok lozka? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała ale teraz nie mam warunków, ale może przy następnym
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
Stronę znam, ale mojego szpitala nie ma tam w bazie. Zamierzam do nich napisać żeby może wzięli go pod uwagę. Pytałam dzisiaj położnej na SR i okazuje się, że jej córka rodziła w tym szpitalu, który rozważam i była zadowolona. To chyba jest dobrą rekomendacją. Na Mysłowice też się szeroko uśmiecha i poleca. W jakimś niedawnym rankingu ten szpital znalazł się na pierwszym miejscu w regionie. Mam zamiar jeszcze spytać o opinię znajomą pielegniarkę która pracuje w tym moim miejscowym szpitalu, chociaż na innym oddziale. Sama tam rodziła dwoje dzieci, ale to już kilka lat temu. Co do Mysłowic to mam jeszcze taką refleksję, że skoro placówka jest polecana to będzie też wiele pacjentek, a wtedy siłą rzeczy jest większe zamieszanie no i personel musi dzielić uwagę na większą ilość rodzących. Bardziej kameralny szpital to większa szansa na wyłączność. Zdecydowaliśmy z mężem że pojedziemy do obu szpitali na rozeznanie i dopiero wtedy podejmiemy decyzję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
4h w pokojowej a 24h chyba w lodowce. W sumie nie wiem czy 3 razy zostawiłam w pokojowej jak wiedziałam, ze zaraz wychodzę a syn wstanie na karmienie. Zazwyczaj jednak się mrozi albo lodówka, bo można dokładnie nie przewidzieć kiedy będzie potrzebne i wszystko się może zmarnować. Takie z lodówki zawsze podgrzewalismy w podgrzewaczu, ale czasem tez dojadał po godzinie no i wtedy juz bez podgrzewano.
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
- część 3.
Alo alo która jutro wizytuje? Mam taki nastrój zamuły przez to, że schowałam się pod kocem z książką i nie myślę nad niczym byle tylko było już po. Sama nie wiem czym się głupia stresuje.
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Cytat:
|
|
|
|
#4524 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
![]() teraz będzie pewnie tak samo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
- część 3.
Misiaq i smerfetka trzymam już dzisiaj kciuki za jutrzejsze wizyty
![]() My cały aktualny tydzien „po rodzinie”, ale wczoraj przed wyjazdem dotarła do nas jeszcze szafa z Ikea do Pitula pokoju (gdzie będą również ciuszki malucha), wiec od przyszłego poniedziałku już nie ma zmiłuj: zdejmuje pudła, przeglądam ciuszki i ogarniam resztę wyprawkowychc rzeczy, bo za 6 tyg to już chciałabym rodzic ![]()
|
#4526 |
|
Raczkowanie
|
- część 3.
Witam się po USG, dziś 30+7. Waga 1517g, książkowo taka waga powinna być w 31+1, więc jest prawie idealnie. Od ostatniego USG (2 tyg temu) córka zmieniła pozycję i teraz jest ułożona miednicowo :/ Znacie jakieś sprawdzone sposoby/ćwiczenia, żeby pomóc dziecku się obrócić?
Swoją drogą pewnie ma jeszcze dużo miejsca i może robić fikołki, ale może warto już coś podziałać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4527 |
|
Zadomowienie
|
Przewijak jest z allegro, wzór niebieski sweterek. Jeśli ktoś nie może zlokalizować, to mogę linka podesłać.
Zrobiłam zamówienie na allegro ( hubi world) i sprzedawca rozłożył je na cztery paczki do odebrania w paczkomacie może jutro uda się odebrać, bo z Jasiem nie odbiorę, jego cierpliwość ma swoje granice ![]() Oglam, mój Maciej trzy tygodnie temu był miednicowo. Jak jest teraz okaże się jutro na wizycie, ruchy czuje inaczej niż wcześniej, więc się ludze że jest glowkowo. Są ćwiczenia spinning babies, wizualizacja... Ciężko wyczuć czy to rzeczywiście pomaga, poszukaj w necie, fajna jest też grupa na fb błękitny poród, ja w końcu nie zrobiłam póki co nic, z wyjątkiem wizualizacji starsza siostra też przemawiała do brata ![]() Jutro mam wizytę i jestem optymistycznie nastawiona. Po wizycie wybieram się z córką do kina
|
|
|
|
#4528 | |
|
Rozeznanie
|
- część 3.
Cytat:
I witam się w 30+0! Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
Cytat:
Już tak jakoś coraz bliżej ![]() Przeziębienie na szczęście mi już przeszło, ale nadal niewyspana strasznie. Idę dziś zrobić paznokcie dopóki jeszcze mogę chodź mam nadzieję że na porod nie będę musiała się pozbywać ![]() Miłego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
- część 3.
a ja w 31+0
![]() jutro wizyta u prowadzacej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

- część 3.

nic ciekawego, dobrego się nie dzieje. Wizytę mam za tydzień. Czekam cierpliwie..dni jakoś wolno lecą, chyba przez tą mało jesienną aurę
może nie 38, ale 37 pewnie ma.
Do mnie twoja rozkmina z przygotowaniem mm waśnie jakoś bardziej przemawia, niż „zimny chów” na kranówie 
za to w układzie jak na drugim zdjeciu mega wygodnie bedzie mi z szufladami sie wyciągało , bo się cala otwiera. . . Bajzel , ale od jutra postanowilam prać.
tak mnie naszło.... 

w Ikei upatrzyłem sobie jedną ale cały czas jest niedostępna 

mam nadzieje ze KP będzie u mnie działać i nie będę musiała się przekonywać do mm 

u nas w końcu przygotowaliśmy lozeczko
przyłapałaś mnie hehe

może jutro uda się odebrać, bo z Jasiem nie odbiorę, jego cierpliwość ma swoje granice
chodź mam nadzieję że na porod nie będę musiała się pozbywać