Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-10-28, 14:19   #1951
Mylukier
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Tez sie zaczęłam zastanawiać jak ja się ze wszystkim zmieszcze... Sam mój szlafrok zajmuje kupę miejsca :/. O jakich podkladach mówicie? O takich na łóżko czy tych co sie wsadza do majtek z siateczki ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 14:19   #1952
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mylukier Pokaż wiadomość
Tez sie zaczęłam zastanawiać jak ja się ze wszystkim zmieszcze... Sam mój szlafrok zajmuje kupę miejsca :/. O jakich podkladach mówicie? O takich na łóżko czy tych co sie wsadza do majtek z siateczki ?

Ja mówię o tych co się wsadza w majtki. Te na łóżko wezmę tylko ze dwie sztuki.

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 14:21   #1953
misiaq002
Zadomowienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a po ile czego pakujecie do tych toreb? Ja właśnie przełożyłam do małej walizki to, co miałam przyszykowane no i cienko to widzę, raczej się nie pomieszczę. Chodzi mi o takie rzeczy jak podkłady higieniczne / poporodowe, wkładki laktacyjne itd. Wziąć po jednym opakowaniu podkładów i liczyć że w razie "W" mi ojciec dowiezie (o ile nie będzie na męskim wypadzie ) czy jak to poplanować?

Do tego jeszcze sztućce, naczynia

Lewatywę muszę mieć własną? Tzn. mam, kupiłam bo mam plan oczyszczać się w domu, ale gdyby nie pykło to mam do szpitala to zabierać?

Jestem mistrzem pakowania się na egzotyczne wakacje, ale to mnie przerasta.

Misia, dawaj listę co tam masz w walizce z rozpiską na sztuki / opakowania
O to jak wrócę do domu to spojrzę bo już wszystkiego nie pamiętam. Teraz czekam na wizytę. Ale uprzedzam ja mam tam wszystko

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 14:25   #1954
PatiPee
Zakorzenienie

Arya ja wlasnie nigdy nic z plecami nie mialam takze nie znam sie....ale widze ze no to jest na tej wysokosci zapalenie co w necie pokazują... ale mnie pośladek nie boli tylko w kręgosłupie.
Nie boli jak chodzę, a ulge przynosi wypinanie posladow do tyłu w kącie prostym . Najgorzej siedziec i lezec....

Zaraz was nadrobię.

Stary 2019-10-28, 14:26   #1955
PatiPee
Zakorzenienie

Zapomnialam dodac foty.... i u mnie też prawa strona. A ta gula to wlasnie przepuklina dysku, ja pieprze. Nie mialam na co narzekac to sie na mnie zemscilo teraz :/ Screenshot_20191028-142418_Google.jpg

Stary 2019-10-28, 14:55   #1956
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Ja mam materac pianka lateks. Przytyłam 11,6 kg położna powiedziała, że "jeszcze w normie" ale już na granicy i całkiem sporo ważę

Nie przesądza ta położna? Przecież to jest na prawdę spoko waga. Mówi jakbyś przytyła że dwadzieścia parę kilo i miala dobić do 30 kg.
Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Zapomnialam dodac foty.... i u mnie też prawa strona. A ta gula to wlasnie przepuklina dysku, ja pieprze. Nie mialam na co narzekac to sie na mnie zemscilo teraz :/ Załącznik 7696223

O jejku, współczuję to się jakoś leczy? Ja mam skoliozę i myślałam że będę umierać na kregoslup w ciąży, dlatego też pilnowałam wagi, żeby go za bardzo nie obciążać i na szczęście nie mam (odpukac) żadnych dolegliwości, raz na jakiś czas zaboli ale na luzie.

Edytowane przez Smarfetka
Czas edycji: 2019-10-28 o 14:56
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 14:59   #1957
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
U nas na liście chcą albo rożek albo kocyk. Ja do szpitala wezmę rożek, kocyków mi szkoda, bo nie wypiorę ich potem w 90 stopniach po powrocie ze szpitala

Super!

Mam pianka-lateks.

Odpoczywaj, TŻ będzie musiał się wykazać

Współczuje rwy :/ ale jesteś jakimś ewenementem chyba bo jeszcze nigdy rwy tak wysoko nie widziałam u mnie zawsze w półdupku

Biorę jedną walizkę, mam nadzieję że się zmieszczę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

A skąd taka jej teoria ?

Też bym chciała wiedzieć

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 15:21   #1958
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Nie przesądza ta położna? Przecież to jest na prawdę spoko waga. Mówi jakbyś przytyła że dwadzieścia parę kilo i miala dobić do 30 kg.O jejku, współczuję to się jakoś leczy? Ja mam skoliozę i myślałam że będę umierać na kregoslup w ciąży, dlatego też pilnowałam wagi, żeby go za bardzo nie obciążać i na szczęście nie mam (odpukac) żadnych dolegliwości, raz na jakiś czas zaboli ale na luzie.

Wydaje mi się, że trochę przesadziła bo lekarz wagi nie skomentował.

Młody waży 1900kg. Jak nie urok to... Wody są już na lepszym poziomie, co prawda nadal nie jest idealnie, ale tak już nie będzie. Lekarz stwierdził, że maluchowi najwyraźniej się nie podoba w brzuchu i chce wyjść jak najszybciej. Mam starzejące się łożysko, teraz mam 32+5, a łożysko odpowiada na 36-37 tydzień. Poczekamy trzy tygodnie do kolejnej wizyty, zobaczymy jak mały przybiera na wadze, ale najprawdopodobniej po kolejnej wizycie lecę na szpital i będzie cesarka. Jak będzie przybierał prawidłowo to przetrzymają mnie w szpitalu do donosznej ciąży, jak mały zwolni z wagą to od razu po wizycie będzie mnie kierował. Na moje kłucie i skurcze stwierdził, że szyjka nie jest najgorsza, Maks jest bardzo nisko i mnie uciska. Mam zwiększyć magnez, chyba, że bardzo by się nasiliły te skurcze to mi na tydzień włączy luteinę, ale nie dłużej. w mojej sytuacji nie chce hamować akcji porodowej, że jeśli dziecko uzna, że chce wyjść wcześniej to na siłę nie będziemy go zatrzymywać, bo możemy więcej szkody narobić. Mam wsłuchiwać się w swój organizm i wszystko co mnie niepokoi mu meldować, a po kolejnej wizycie zapadnie decyzja co dalej.

Maksymilian olbrzymem nie będzie, w ptp przewidywana waga to 3100g.

Stary 2019-10-28, 15:49   #1959
purple noise
Rozeznanie

A ile daliście dolarów za te materace?
Bo w sumie nie wiem czy jest sens się szarpać na jakaś hevea za 3 stówki?

purple noise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 15:54   #1960
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie, mały waży około 2100, i pani powiedziala że raczej jest z tych większych, a w tabelkach z netu wynika że raczej poniżej 50 centyla. W każdym razie przewiduje około 3600-3700 wagi w PTP (czyli tak samo jak ten lekarz u którego byłam na USG 3 trymestru).

A teraz gorsza wiadomosc, skraca mi się szyjka i mam przykaz 3 tygodniowego chilloutu, żeby nie rodzić przedwcześnie. Ahh, jak ja lubię leżeć i nic nie robić, chyba zwariuje. A muszę przecież jeszcze się spakować do szpitala...

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Ja będę miała jedna walizkę na kolkach

Pięknie
Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Pati,współczuję a Dopegyt masz brać?
Tak tak. Ale po południu jak wzielam 2 tabletkę to cisnienie 110/60 puls oczywiście ponizej 100 nie schodzi. Cale szczescie juz mnie glowa nie boli, mowila dr ze tak czasami na początku jest... ze boli glowa i występują nudnosci
Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
Ja biorę dla siebie torbę, dla Tomka mała walizkę lub odwrotnie.

Co do rzeczy na wyjście to u mnie body+ śpiochy, czapeczka, misiowy kombinezon i do przykrycia kocyk. Ale to uszykuje w domu żeby mąż zabrał jak będzie po nas jechał.

Widziałam się dziś z kuzynka pierwszy raz odkąd w ciąży jestem i stwierdzila że na święta to ja już w domu z Małym będę bo nie wytrzymam do PTP

A ona ma szklaną kule czy jak ;D haha.
Cytat:
Ja mam materac pianka lateks. Przytyłam 11,6 kg położna powiedziała, że "jeszcze w normie" ale już na granicy i całkiem sporo ważę

Gosia, to chyba jest jak najbardziej norma?

Ja przytulam juz 14kilo i nikt nic nie mowi...

Stary 2019-10-28, 15:56   #1961
izzy_91
Raczkowanie

My kupiliśmy piankowy, Hilding Dobranocka.

izzy_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 15:58   #1962
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez purple noise Pokaż wiadomość

W sklepie z materacami wyprzedażowymi zapłaciliśmy 100 zł.

Stary 2019-10-28, 16:05   #1963
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
Nie przesądza ta położna? Przecież to jest na prawdę spoko waga. Mówi jakbyś przytyła że dwadzieścia parę kilo i miala dobić do 30 kg.O jejku, współczuję to się jakoś leczy? Ja mam skoliozę i myślałam że będę umierać na kregoslup w ciąży, dlatego też pilnowałam wagi, żeby go za bardzo nie obciążać i na szczęście nie mam (odpukac) żadnych dolegliwości, raz na jakiś czas zaboli ale na luzie.

Byłaś u ortopedy w ciąży w związku ze skolioza?

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 16:12   #1964
MagaLena84
Raczkowanie

Hej dziewuszki.
Wiecie co dziś spotkałam położna ze SR. I mówiła że jedna z uczestniczek właśnie urodziła w planowanym terminie. Ta dziewuszka miała nie duży zgrabny brzuszek i się martwiła że małego waga w 39tc jest 2700. No i w sobotę urodziła i położna mówiła że trochę ciężki poród miała bo maly był trochę duży, urodził się z wagą 3800. Szok a biedna mamuśka się martwiła że drobny mały chłopczyk będzie.
W szoku jestem że taka rozbieżnośc może być w wadze z USG a rzeczywistą.

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 16:21   #1965
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że trochę przesadziła bo lekarz wagi nie skomentował.

Młody waży 1900kg. Jak nie urok to... Wody są już na lepszym poziomie, co prawda nadal nie jest idealnie, ale tak już nie będzie. Lekarz stwierdził, że maluchowi najwyraźniej się nie podoba w brzuchu i chce wyjść jak najszybciej. Mam starzejące się łożysko, teraz mam 32+5, a łożysko odpowiada na 36-37 tydzień. Poczekamy trzy tygodnie do kolejnej wizyty, zobaczymy jak mały przybiera na wadze, ale najprawdopodobniej po kolejnej wizycie lecę na szpital i będzie cesarka. Jak będzie przybierał prawidłowo to przetrzymają mnie w szpitalu do donosznej ciąży, jak mały zwolni z wagą to od razu po wizycie będzie mnie kierował. Na moje kłucie i skurcze stwierdził, że szyjka nie jest najgorsza, Maks jest bardzo nisko i mnie uciska. Mam zwiększyć magnez, chyba, że bardzo by się nasiliły te skurcze to mi na tydzień włączy luteinę, ale nie dłużej. w mojej sytuacji nie chce hamować akcji porodowej, że jeśli dziecko uzna, że chce wyjść wcześniej to na siłę nie będziemy go zatrzymywać, bo możemy więcej szkody narobić. Mam wsłuchiwać się w swój organizm i wszystko co mnie niepokoi mu meldować, a po kolejnej wizycie zapadnie decyzja co dalej.

Maksymilian olbrzymem nie będzie, w ptp przewidywana waga to 3100g.

Grunt, że rośnie. Widzę, że mamy ten sam problem z łożyskiem.
A przepływy masz ok?
U mnie na razie nic nie mówił o wcześniejszym rozwiązaniu bo mały rośnie i przepływy dobre. Zobaczymy 4.11 na wizycie , dlatego już chce do wtedy torbę spakować w razie czego.
U mnie już lada dzień 35+0 to bliżej niż dalej i mam nadzieję chociaż do 37+0 będzie siedział w brzuchu.

Cytat:
Arya ja wlasnie nigdy nic z plecami nie mialam takze nie znam sie....ale widze ze no to jest na tej wysokosci zapalenie co w necie pokazują... ale mnie pośladek nie boli tylko w kręgosłupie.
Nie boli jak chodzę, a ulge przynosi wypinanie posladow do tyłu w kącie prostym . Najgorzej siedziec i lezec....

Zaraz was nadrobię.

Biedna, współczuje bo wiem jaki to ból a w ciąży to nic przeciwbólowego na to nie można

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez purple noise Pokaż wiadomość

Mam Hevea za 270 zł, raczej taka standardowa cena jak patrzyłam na materace.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki.
Wiecie co dziś spotkałam położna ze SR. I mówiła że jedna z uczestniczek właśnie urodziła w planowanym terminie. Ta dziewuszka miała nie duży zgrabny brzuszek i się martwiła że małego waga w 39tc jest 2700. No i w sobotę urodziła i położna mówiła że trochę ciężki poród miała bo maly był trochę duży, urodził się z wagą 3800. Szok a biedna mamuśka się martwiła że drobny mały chłopczyk będzie.
W szoku jestem że taka rozbieżnośc może być w wadze z USG a rzeczywistą.

Wow faktycznie dużo się pomylili mi gin mówił o błędzie pomiaru rzędu +/- 500 g na późniejszym etapie. Teraz na usg niby miałam +/- 280 g
A tu ponad kilogram różnicy

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 16:25   #1966
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:

Ja przytyłam prawie 14 kg i mój lekarz nic mi nie mówił. Mam tylko nadzieje, ze dużo więcej nie przytyje, a ostatnio mam wilczy apetyt

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 16:32   #1967
PatiPee
Zakorzenienie

Gosia a kiedy masz kolejna wizyte? Za miesiac?

Stary 2019-10-28, 16:34   #1968
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivi56 Pokaż wiadomość
Byłaś u ortopedy w ciąży w związku ze skolioza?

Nie

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 16:39   #1969
PatiPee
Zakorzenienie

MagdaLena no ktos od Usg moze nawalony byl zeby az tyle sie pomylic to naprawdę rzadko spotykane , jak to, ze przez cala ciaze jest chłopiec a rodzi sie dziewczynka lub odwrotnie

Arya dostalam masc o nazwie "Kytta" , dwa razy dziennie mam posmarowac i przylozyc termofor. Powiem szczerze, ze tej termofor naprawde pomógł, wlasnie leżę... i zaraz odlecę.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

W ogole mam na plusie 40 kg od pazdziernika zeszłego roku, i to jest powod do placzu,bo trzeba będzie sie dlugo meczyc zeby to zgubic. u mnie juz prawie 100kg na liczniku,i nie jestem z tego powodu dumna tym samym zazdroszcze wam pięknych figur

Stary 2019-10-28, 16:40   #1970
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
MagdaLena no ktos od Usg moze nawalony byl zeby az tyle sie pomylic to naprawdę rzadko spotykane , jak to, ze przez cala ciaze jest chłopiec a rodzi sie dziewczynka lub odwrotnie

Arya dostalam masc o nazwie "Kytta" , dwa razy dziennie mam posmarowac i przylozyc termofor. Powiem szczerze, ze tej termofor naprawde pomógł, wlasnie leżę... i zaraz odlecę.

To oby pomogło i szybko przeszło

Ja kupiłam jeszcze taki mały termoforek z pestkami wiśni dla Jaśka i podobno w ciąży w razie czego też można używać. Podgrzewa się w mikrofali

Wiecie co wczoraj ta rodzina TŻta co nie wiedziała o ciąży zapytała o imię i jak powiedziałam to też mieli dziwne miny.
Nie wiem o co chodzi

Stary 2019-10-28, 16:49   #1971
PatiPee
Zakorzenienie

Co do toreb szpitalnych chetnie podczytam was nie mam nic do dodania w sumie. Wiem , ze musze kupic koszulki do karmienia a spedza mi to sen z powiek bo sa drogie i nic ciekawego :/

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Mam ten z pestek po Leo. Ale taki zwykly dla doroslych tez mam... Arya a napisz kiedy Ciebie ta rwa bolala ? Tez mialas tak jak ja?

Stary 2019-10-28, 16:58   #1972
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Grunt, że rośnie. Widzę, że mamy ten sam problem z łożyskiem.
A przepływy masz ok?
U mnie na razie nic nie mówił o wcześniejszym rozwiązaniu bo mały rośnie i przepływy dobre. Zobaczymy 4.11 na wizycie , dlatego już chce do wtedy torbę spakować w razie czego.
U mnie już lada dzień 35+0 to bliżej niż dalej i mam nadzieję chociaż do 37+0 będzie siedział w brzuchu.

Biedna, współczuje bo wiem jaki to ból a w ciąży to nic przeciwbólowego na to nie można

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Mam Hevea za 270 zł, raczej taka standardowa cena jak patrzyłam na materace.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Wow faktycznie dużo się pomylili mi gin mówił o błędzie pomiaru rzędu +/- 500 g na późniejszym etapie. Teraz na usg niby miałam +/- 280 g
A tu ponad kilogram różnicy

Przepływy są okej dlatego dał czas do następnej wizyty bo mały rośnie prawidłowo, wszystko się dobrze rozwija i na razie nie ma żadnych skutków tego łożyska. Następna wizyta 16.11 i wtedy już będziemy decydować co dalej. Mówi, że póki dziecku nie przeszkadza to nie będzie na siłę nic robił, ale też nie chce przymusowo zatrzymywać akcji porodowej dlatego nie dał mi nic na te moje skurcze. Kazał się tylko spakować i być w gotowości w razie czego.

Stary 2019-10-28, 17:20   #1973
misiaq002
Zadomowienie

[/COLOR]Dobra moja lista wygląda następująco:

- 2 ręczniki duże,
- 3 koszule,
- szlafrok cienki bawełniany,
- klapki pod prysznic,
- ciapy po szpitalu,
- majtki, skarpetki 4 pary,
- majtki jednorazowe te tu na forum polecane wielokrotnie 3 opakowania (6 szt.),
- stanik muszę jeszcze kupić, narazie wrzuciłam zwykły, ale czekam jeszcze jaki będę mieć rozmiar blisko TP,
- kubek, łyżka, widelec, mały nóż, łyżeczka,
- cukier w malutkim pojemniczku
- suszarka do włosów,
- podkładów mam paczkę belli, paczkę canpola i opakowanie długich podpasek, czyli blisko 30 szt, to zajmuje dużo miejsca ale będę wracać już bez tego wiadomo,
- podkłady na łóżko 3 szt.
- wkładki laktacyjne 10 szt, po 5 na cycka,
- malutki szampon i odżywkę,
- szare mydło w płynie którym zamierzam obskoczyć też mycie twarzy i ciała,
- miniaturkę żelu pod prysznic normalnego,
- ziaja do higieny intymnej bo już kiedyś pisałam, że używam od lat, chyba, że to szare mydło będzie jednak lepsze,
- szczoteczka, pasta do zębów,
- mydło w kostce i mydelniczka,
- 2 rolki papieru toaletowego,
- lanolina,
- gumka do włosów i wsuwki,
- grzebyk,
- tantum rosa,
- żel antybakteryjny do rąk,
- nivea do ust pomadka,
- maszynka do golenia jednorazowa
- kulka pod pachy
- dwie wody z dziubkiem co by po wypiciu rozrobić tam tantum rosa ewentualnie,
- jakieś landrynki zamierzam dokupić +przekąski.

Wydaje mi się, że wszystko dla siebie. Zweryfikujcie proszę i jeśli o czym zapomniałam podpowiedzcie. Kosmetyki kupiłam miniaturki i jakieś tańsze wiadomo dzięki czemu leżą spokojnie już kilka tyg i nie będę się bawić w przelewanie później albo zbieranie z łazienki na ostatnią chwilę.

Dla dziecia muszę dopakować torbę w tym tyg to spiszę co włożyłam

Edytowane przez misiaq002
Czas edycji: 2019-10-28 o 21:07
misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 17:22   #1974
kule_czka
Raczkowanie

Voice co do lewatywy to u mnie w szpitalu trzeba mieć własną jeśli się chce skorzystać, do tego położne zalecały przywieźć ją a nie kombinować samej w domu sama sobie nigdy nie robiłam, więc nie będę się wygłupiać i zabieram ze sobą.

Pati nie martw się wagą! Ja też jestem do przodu za dużo, w samej ciąży 11 kg, ale przed trochę poleciałam. Sama wiesz, że jak się zaprzesz to zrzucisz to. Ja też kilka lat temu zrzuciłam sporo, byłam wtedy nianią na studiach, więc mój własny syn myślę że tym bardziej mnie zmotywuje
Nie ma co przeżywać teraz i się dołować. To ma być fajny czas dla nas, w tyłeczkach miejmy póki co depresje

kule_czka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 17:31   #1975
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Pięknie Tak tak. Ale po południu jak wzielam 2 tabletkę to cisnienie 110/60 puls oczywiście ponizej 100 nie schodzi. Cale szczescie juz mnie glowa nie boli, mowila dr ze tak czasami na początku jest... ze boli glowa i występują nudnosci A ona ma szklaną kule czy jak ;D haha. Gosia, to chyba jest jak najbardziej norma?

Ja przytulam juz 14kilo i nikt nic nie mowi...

Aaa cholerka wie sama nie wiem.

Ale jednak do końca listopada chce mieć wszystko ogarnięte i siebie i syna. Coby nie ryzykować. Bo niby twierdzę że ogarnę wszystko a roznie może być. Tym bardziej ze wiem że mi nikt nie pomoże tak jak siostrze ( bo jej to nawet część ubranek mama prała i prasowała)

Stary 2019-10-28, 17:38   #1976
PatiPee
Zakorzenienie

Gosiu kciuki zeby jednak nie musiał wychodzić tak wcześnie... ale dziwie się ze lekarz tak lajtowo podchodzi, bo przecież kazdy dzien jest cenny w brzuszku. Bo lozysko jeszcze wg tych pomiarow wytrzymac powinno?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Misiaq dzieki Ci! Przypielam to do 1 strony

Stary 2019-10-28, 18:08   #1977
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiu kciuki zeby jednak nie musiał wychodzić tak wcześnie... ale dziwie się ze lekarz tak lajtowo podchodzi, bo przecież kazdy dzien jest cenny w brzuszku. Bo lozysko jeszcze wg tych pomiarow wytrzymac powinno?

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Misiaq dzieki Ci! Przypielam to do 1 strony

Podchodzi lajtowo bo na razie mały ma wszystkie przepływy idealne, a w sumie nawet jakby chciał to i tak nie wiele może zrobić w tym przypadku.

Stary 2019-10-28, 18:31   #1978
sevenofnine
Rozeznanie

Są tu jacyś hurtownicy w dziedzinie przyrostu wagi? U mnie 17 kilo na plusie, a co!

Dobrze, że poszła dyskusja o pakowaniu do szpitala, bo w końcu kliknęłam zamówienie z apteki. Teraz muszę sobie kupić torbę, bo kolega małżonek potrzebuje naszej jedynej walizki... a na wspólne wyjazdy zwykliśmy się pakować w torby z Ikei ;_;
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-28, 18:48   #1979
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Są tu jacyś hurtownicy w dziedzinie przyrostu wagi? U mnie 17 kilo na plusie, a co!

Dobrze, że poszła dyskusja o pakowaniu do szpitala, bo w końcu kliknęłam zamówienie z apteki. Teraz muszę sobie kupić torbę, bo kolega małżonek potrzebuje naszej jedynej walizki... a na wspólne wyjazdy zwykliśmy się pakować w torby z Ikei ;_;
U mnie niecałe 8kg na chwilę obecną. Zobaczymy co będzie przez te ostatnie dwa miesiące

Stary 2019-10-28, 18:52   #1980
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Co do toreb szpitalnych chetnie podczytam was nie mam nic do dodania w sumie. Wiem , ze musze kupic koszulki do karmienia a spedza mi to sen z powiek bo sa drogie i nic ciekawego :/

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Mam ten z pestek po Leo. Ale taki zwykly dla doroslych tez mam... Arya a napisz kiedy Ciebie ta rwa bolala ? Tez mialas tak jak ja?

Ja tą rwę miałam jakoś 4 lata temu. Nie mogłam siedzieć, leżenie jedynie na prosto bez poduszek ani niczego, co u Ciebie w zaawansowanej ciąży nierealne najlepiej było stać. Ja miałam wtedy w okolicach lędźwi i w półdupku i promieniowała mi przez całą nogę aż do stopy. Dostałam leki przeciwzapalne i przeciwbólowe i chyba tyle z tego co pamiętam.

Ciąża niestety sprzyja rwie, nadprogramowe kg też, bo wtedy lekarz mi mówił że każdy zgubiony kg będzie pomocny a nie miałam tyle nadbagażu co teraz

Można próbować jeszcze uderzyć do fizjoterapeuty.

Cytat:
Przepływy są okej dlatego dał czas do następnej wizyty bo mały rośnie prawidłowo, wszystko się dobrze rozwija i na razie nie ma żadnych skutków tego łożyska. Następna wizyta 16.11 i wtedy już będziemy decydować co dalej. Mówi, że póki dziecku nie przeszkadza to nie będzie na siłę nic robił, ale też nie chce przymusowo zatrzymywać akcji porodowej dlatego nie dał mi nic na te moje skurcze. Kazał się tylko spakować i być w gotowości w razie czego.

Jasna sprawa, widać że lekarz wie co robi i to najważniejsze czasami tak bywa, że dziecku mimo, że za wcześnie lepiej będzie na zewnątrz niż w brzuchu i nic się na to nie poradzi. Ale to masz w sumie wszystko dokładnie tak jak u mnie. Tylko wizyty co 2 tygodnie mam mieć, trochę się stresuje, ale aby 2 tygodnie jeszcze posiedział, a potem może się dziać co chce
Trochę mnie to przeraża jak wypowiem to na głos

Czytałam, że od heparyny może szybciej się starzeć łożysko, muszę zapytać gina czy u mnie to może być przez to.

Dziś mi często brzuch twardnieje. Ja taka mądra, że nie wiem czy to są te skurcze B-H czy co mąż kazał liczyć co ile się pojawia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości