|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Tez sie zaczęłam zastanawiać jak ja się ze wszystkim zmieszcze... Sam mój szlafrok zajmuje kupę miejsca :/. O jakich podkladach mówicie? O takich na łóżko czy tych co sie wsadza do majtek z siateczki ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Arya ja wlasnie nigdy nic z plecami nie mialam takze nie znam sie....ale widze ze no to jest na tej wysokosci zapalenie co w necie pokazują... ale mnie pośladek nie boli tylko w kręgosłupie.
Nie boli jak chodzę, a ulge przynosi wypinanie posladow do tyłu w kącie prostym . Najgorzej siedziec i lezec.... Zaraz was nadrobię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Zapomnialam dodac foty.... i u mnie też prawa strona. A ta gula to wlasnie przepuklina dysku, ja pieprze. Nie mialam na co narzekac to sie na mnie zemscilo teraz :/ Screenshot_20191028-142418_Google.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
to się jakoś leczy? Ja mam skoliozę i myślałam że będę umierać na kregoslup w ciąży, dlatego też pilnowałam wagi, żeby go za bardzo nie obciążać i na szczęście nie mam (odpukac) żadnych dolegliwości, raz na jakiś czas zaboli ale na luzie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-10-28 o 14:56 |
||
|
|
|
#1957 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Młody waży 1900kg. Jak nie urok to... Wody są już na lepszym poziomie, co prawda nadal nie jest idealnie, ale tak już nie będzie. Lekarz stwierdził, że maluchowi najwyraźniej się nie podoba w brzuchu i chce wyjść jak najszybciej. Mam starzejące się łożysko, teraz mam 32+5, a łożysko odpowiada na 36-37 tydzień. Poczekamy trzy tygodnie do kolejnej wizyty, zobaczymy jak mały przybiera na wadze, ale najprawdopodobniej po kolejnej wizycie lecę na szpital i będzie cesarka. Jak będzie przybierał prawidłowo to przetrzymają mnie w szpitalu do donosznej ciąży, jak mały zwolni z wagą to od razu po wizycie będzie mnie kierował. Na moje kłucie i skurcze stwierdził, że szyjka nie jest najgorsza, Maks jest bardzo nisko i mnie uciska. Mam zwiększyć magnez, chyba, że bardzo by się nasiliły te skurcze to mi na tydzień włączy luteinę, ale nie dłużej. w mojej sytuacji nie chce hamować akcji porodowej, że jeśli dziecko uzna, że chce wyjść wcześniej to na siłę nie będziemy go zatrzymywać, bo możemy więcej szkody narobić. Mam wsłuchiwać się w swój organizm i wszystko co mnie niepokoi mu meldować, a po kolejnej wizycie zapadnie decyzja co dalej. Maksymilian olbrzymem nie będzie, w ptp przewidywana waga to 3100g. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
A ile daliście dolarów za te materace?
Bo w sumie nie wiem czy jest sens się szarpać na jakaś hevea za 3 stówki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1960 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Tak tak. Ale po południu jak wzielam 2 tabletkę to cisnienie 110/60 ![]() puls oczywiście ponizej 100 nie schodzi. Cale szczescie juz mnie glowa nie boli, mowila dr ze tak czasami na początku jest... ze boli glowa i występują nudnosci Cytat:
Cytat:
Ja przytulam juz 14kilo ![]() i nikt nic nie mowi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1961 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
My kupiliśmy piankowy, Hilding Dobranocka.
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Byłaś u ortopedy w ciąży w związku ze skolioza? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1964 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Hej dziewuszki.
Wiecie co dziś spotkałam położna ze SR. I mówiła że jedna z uczestniczek właśnie urodziła w planowanym terminie. Ta dziewuszka miała nie duży zgrabny brzuszek i się martwiła że małego waga w 39tc jest 2700. No i w sobotę urodziła i położna mówiła że trochę ciężki poród miała bo maly był trochę duży, urodził się z wagą 3800. Szok a biedna mamuśka się martwiła że drobny mały chłopczyk będzie. W szoku jestem że taka rozbieżnośc może być w wadze z USG a rzeczywistą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Grunt, że rośnie. Widzę, że mamy ten sam problem z łożyskiem. A przepływy masz ok? U mnie na razie nic nie mówił o wcześniejszym rozwiązaniu bo mały rośnie i przepływy dobre. Zobaczymy 4.11 na wizycie , dlatego już chce do wtedy torbę spakować w razie czego. U mnie już lada dzień 35+0 to bliżej niż dalej i mam nadzieję chociaż do 37+0 będzie siedział w brzuchu. Cytat:
Biedna, współczuje bo wiem jaki to ból a w ciąży to nic przeciwbólowego na to nie można ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Mam Hevea za 270 zł, raczej taka standardowa cena jak patrzyłam na materace. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Wow faktycznie dużo się pomylili ![]() ![]() mi gin mówił o błędzie pomiaru rzędu +/- 500 g na późniejszym etapie. Teraz na usg niby miałam +/- 280 gA tu ponad kilogram różnicy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#1966 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Ja przytyłam prawie 14 kg i mój lekarz nic mi nie mówił. Mam tylko nadzieje, ze dużo więcej nie przytyje, a ostatnio mam wilczy apetyt ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosia a kiedy masz kolejna wizyte? Za miesiac?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
MagdaLena no ktos od Usg moze nawalony byl
zeby az tyle sie pomylic to naprawdę rzadko spotykane , jak to, ze przez cala ciaze jest chłopiec a rodzi sie dziewczynka lub odwrotnie Arya dostalam masc o nazwie "Kytta" , dwa razy dziennie mam posmarowac i przylozyc termofor. Powiem szczerze, ze tej termofor naprawde pomógł, wlasnie leżę... i zaraz odlecę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- W ogole mam na plusie 40 kg od pazdziernika zeszłego roku, i to jest powod do placzu,bo trzeba będzie sie dlugo meczyc zeby to zgubic. u mnie juz prawie 100kg na liczniku,i nie jestem z tego powodu dumna tym samym zazdroszcze wam pięknych figur Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
To oby pomogło i szybko przeszło ![]() Ja kupiłam jeszcze taki mały termoforek z pestkami wiśni dla Jaśka i podobno w ciąży w razie czego też można używać. Podgrzewa się w mikrofali ![]() Wiecie co wczoraj ta rodzina TŻta co nie wiedziała o ciąży zapytała o imię i jak powiedziałam to też mieli dziwne miny. Nie wiem o co chodzi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Co do toreb szpitalnych chetnie podczytam was
nie mam nic do dodania w sumie. Wiem , ze musze kupic koszulki do karmienia a spedza mi to sen z powiek bo sa drogie i nic ciekawego :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Mam ten z pestek po Leo. Ale taki zwykly dla doroslych tez mam... Arya a napisz kiedy Ciebie ta rwa bolala ? Tez mialas tak jak ja? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
[/COLOR]Dobra moja lista wygląda następująco:
- 2 ręczniki duże, - 3 koszule, - szlafrok cienki bawełniany, - klapki pod prysznic, - ciapy po szpitalu, - majtki, skarpetki 4 pary, - majtki jednorazowe te tu na forum polecane wielokrotnie 3 opakowania (6 szt.), - stanik muszę jeszcze kupić, narazie wrzuciłam zwykły, ale czekam jeszcze jaki będę mieć rozmiar blisko TP, - kubek, łyżka, widelec, mały nóż, łyżeczka, - cukier w malutkim pojemniczku ![]() - suszarka do włosów, - podkładów mam paczkę belli, paczkę canpola i opakowanie długich podpasek, czyli blisko 30 szt, to zajmuje dużo miejsca ale będę wracać już bez tego wiadomo, - podkłady na łóżko 3 szt. - wkładki laktacyjne 10 szt, po 5 na cycka, - malutki szampon i odżywkę, - szare mydło w płynie którym zamierzam obskoczyć też mycie twarzy i ciała, - miniaturkę żelu pod prysznic normalnego, - ziaja do higieny intymnej bo już kiedyś pisałam, że używam od lat, chyba, że to szare mydło będzie jednak lepsze, - szczoteczka, pasta do zębów, - mydło w kostce i mydelniczka, - 2 rolki papieru toaletowego, - lanolina, - gumka do włosów i wsuwki, - grzebyk, - tantum rosa, - żel antybakteryjny do rąk, - nivea do ust pomadka, - maszynka do golenia jednorazowa - kulka pod pachy - dwie wody z dziubkiem co by po wypiciu rozrobić tam tantum rosa ewentualnie, - jakieś landrynki zamierzam dokupić +przekąski. Wydaje mi się, że wszystko dla siebie. Zweryfikujcie proszę i jeśli o czym zapomniałam podpowiedzcie. Kosmetyki kupiłam miniaturki i jakieś tańsze wiadomo dzięki czemu leżą spokojnie już kilka tyg i nie będę się bawić w przelewanie później albo zbieranie z łazienki na ostatnią chwilę. Dla dziecia muszę dopakować torbę w tym tyg to spiszę co włożyłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez misiaq002 Czas edycji: 2019-10-28 o 21:07 |
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Voice co do lewatywy to u mnie w szpitalu trzeba mieć własną jeśli się chce skorzystać, do tego położne zalecały przywieźć ją a nie kombinować samej w domu
sama sobie nigdy nie robiłam, więc nie będę się wygłupiać i zabieram ze sobą. Pati nie martw się wagą! Ja też jestem do przodu za dużo, w samej ciąży 11 kg, ale przed trochę poleciałam. Sama wiesz, że jak się zaprzesz to zrzucisz to. Ja też kilka lat temu zrzuciłam sporo, byłam wtedy nianią na studiach, więc mój własny syn myślę że tym bardziej mnie zmotywuje ![]() Nie ma co przeżywać teraz i się dołować. To ma być fajny czas dla nas, w tyłeczkach miejmy póki co depresje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1975 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
sama nie wiem.Ale jednak do końca listopada chce mieć wszystko ogarnięte i siebie i syna. Coby nie ryzykować. Bo niby twierdzę że ogarnę wszystko a roznie może być. Tym bardziej ze wiem że mi nikt nie pomoże tak jak siostrze ( bo jej to nawet część ubranek mama prała i prasowała) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Gosiu kciuki zeby jednak nie musiał wychodzić tak wcześnie... ale dziwie się ze lekarz tak lajtowo podchodzi, bo przecież kazdy dzien jest cenny w brzuszku. Bo lozysko jeszcze wg tych pomiarow wytrzymac powinno?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Misiaq dzieki Ci! Przypielam to do 1 strony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#1978 |
|
Rozeznanie
|
Są tu jacyś hurtownicy w dziedzinie przyrostu wagi? U mnie 17 kilo na plusie, a co!
Dobrze, że poszła dyskusja o pakowaniu do szpitala, bo w końcu kliknęłam zamówienie z apteki. Teraz muszę sobie kupić torbę, bo kolega małżonek potrzebuje naszej jedynej walizki... a na wspólne wyjazdy zwykliśmy się pakować w torby z Ikei ;_;
|
|
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Ja tą rwę miałam jakoś 4 lata temu. Nie mogłam siedzieć, leżenie jedynie na prosto bez poduszek ani niczego, co u Ciebie w zaawansowanej ciąży nierealne najlepiej było stać. Ja miałam wtedy w okolicach lędźwi i w półdupku i promieniowała mi przez całą nogę aż do stopy. Dostałam leki przeciwzapalne i przeciwbólowe i chyba tyle z tego co pamiętam.Ciąża niestety sprzyja rwie, nadprogramowe kg też, bo wtedy lekarz mi mówił że każdy zgubiony kg będzie pomocny a nie miałam tyle nadbagażu co teraz ![]() Można próbować jeszcze uderzyć do fizjoterapeuty. Cytat:
Jasna sprawa, widać że lekarz wie co robi i to najważniejsze czasami tak bywa, że dziecku mimo, że za wcześnie lepiej będzie na zewnątrz niż w brzuchu i nic się na to nie poradzi. Ale to masz w sumie wszystko dokładnie tak jak u mnie. Tylko wizyty co 2 tygodnie mam mieć, trochę się stresuje, ale aby 2 tygodnie jeszcze posiedział, a potem może się dziać co chce ![]() Trochę mnie to przeraża jak wypowiem to na głos ![]() ![]() ![]() Czytałam, że od heparyny może szybciej się starzeć łożysko, muszę zapytać gina czy u mnie to może być przez to. Dziś mi często brzuch twardnieje. Ja taka mądra, że nie wiem czy to są te skurcze B-H czy co ![]() ![]() mąż kazał liczyć co ile się pojawia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

-część 4.

) czy jak to poplanować?

położna powiedziała, że "jeszcze w normie" ale już na granicy i całkiem sporo ważę
to się jakoś leczy? Ja mam skoliozę i myślałam że będę umierać na kregoslup w ciąży, dlatego też pilnowałam wagi, żeby go za bardzo nie obciążać i na szczęście nie mam (odpukac) żadnych dolegliwości, raz na jakiś czas zaboli ale na luzie.

a Dopegyt masz brać?
i nikt nic nie mowi... 
a w ciąży to nic przeciwbólowego na to nie można 

nie mam nic do dodania w sumie. Wiem , ze musze kupic koszulki do karmienia a spedza mi to sen z powiek bo sa drogie i nic ciekawego :/ 

czasami tak bywa, że dziecku mimo, że za wcześnie lepiej będzie na zewnątrz niż w brzuchu i nic się na to nie poradzi. Ale to masz w sumie wszystko dokładnie tak jak u mnie. Tylko wizyty co 2 tygodnie mam mieć, trochę się stresuje, ale aby 2 tygodnie jeszcze posiedział, a potem może się dziać co chce 

mąż kazał liczyć co ile się pojawia