|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Alicja, kompresy jalowe, sol fizjologiczna, ja bym wymienila emolium na olej ze slodkich migdałów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Mam ta książkę i bardzo lubię, ale jeszcze bardziej podobała mi się ta: IMG_0409.JPG
|
|
#2073 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
a rozwazalas prywatna polozna? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
W weekend było -15% i przegapiłam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Na zewnątrz 8 stopni a w domu mam taki skwar, że nie wyrabiam
mam jakieś napady gorąca i dopiero co wzięłam prysznic, a już się spociłam od razu puls skoczył do 100 :/ okna pootwierane a ja chodzę w samej bieliźnie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Emolium nie ma za dobrego składu z tego co kojarzę ![]() Tak jak dziewczyny pisały gaziki, sól fizjologiczna, może coś przeciwbólowego, maść do pupy jeśli nie masz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Tez słyszałam o tym siemieniu. Tylko jeżeli będziesz chciała brać to pamiętaj, ze te ziarenko siemienia trzeba przed spożyciem zmielić/rozdrobnić. Mój TZ robił jakieś fajne smoothie warzywno- owocowe z nim, wiec chyba go poproszę o regularna dostawę
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Jeju Lava ja Tobie nie doradze , bo kompletnie nie wiem jak to dziala w Polsce.
U nas mam jeden szpital , a miasto wielkosci Bydgoszczy. Porodowka jest nowoczesna i ogromna ale najwaznisjsze ze szpital jest jeden, wiec nie mam co zmyslac. Szczerze mówiąc tez nie wiem na jaka polozna trafie ale wszystkie maja dobre opinie wg doświadczeń moich koleżanek, ja niby trafiłam na NAJGORSZĄ wzgledem opinii a była cudowna! Co prawda ja w ogole mialam problem z ostatnim etapem, ale wszystko do tego momentu bylo wspaniale , pociszala ,przytulala, masowala kark, robila mojemu mezowi kawe i przywiozla mu moje łóżko z sali Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Dzieki za te siemie, tylko uwzajcie zeby was nie zatkalo za bardzo. Moze lepiej zrobić gluta , zalac wrzatkiem i wypic ? Jak sie odchudzalam duzo dodawalam do wszystkiego, siemie jest mega zdrowe wiec powinno sie nawet na codzien w normalnym zyciu spozywac dosypujac do jogurtu, posypujac kanapki czy warzywa ja dodawalam do kotletow mielonych itp itpWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem lekko w szoku, ze u ciebie tak naprawdę jeszcze jest ![]() Ja nie mam takiego doświadczenia i w zasadzie nikogo z takim nie znam. Wręcz odwrotnie, moja kumpela rodziła w szpitalu „po znajomosci” jej ojciec jest tam lekarzem na innym oddziale i zafundowali jej tam dość traumatyczny poród :/ Moja się jest m.in. pielęgniarka i pracowała w kilku szpitalach (ale nic z gin-pol nie związane) plus obraca się „w branży” i tez twierdzi, że to jakiś margines jest :/
|
|
#2082 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Jeśli ktoś narzeka na swój szpital, to zapraszam do zagooglowania Iczmp w Łodzi oraz opinii na temat porodów tam. A potem dołóżcie trwający na porodowkach remont. I zdjęcia posiłków. Nie mogę się doczekać
![]() Rozchodzi mi się spojenie łonowe, na razie na koniec 33 TC mam 4.5mm z cechami zmian przeciążeniowych. Nie orientujecie się z historii własnych lub znajomych, jak to dalej wygląda albo czego mogę się spodziewać u ortopedy? Poszłam pierwotnie po skierowanie do fizjo na kręgosłup, a tu takie kwiatki wyskakują :/ Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2084 | ||||
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wymienię jedynie ten Emolium i klikam zamówienie ![]() Cytat:
Najgorsze jest to, że nawet jak wyjdę na zewnątrz przy takiej temperaturze i ubiorę się niespecjalnie ciepło, to i tak wracam do domu spocona
|
||||
|
|
|
#2085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
także taki mój pierwszy szok po powrocie Sama staram się siebie pocieszyć, że może akurat tak źle nie trafię. Ostatecznie to sama zweryfikuję na sobie. |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Mam tak samo, chodzę na krótki rękaw i tylko cienka kurtka na to a i tak wracam zgrzana śpię bez kołdry, najchętniej otwierałabym na noc okno, ale boję się przeziębienia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
U mnie mama jak tam jesteśmy to lata za mną z kocem i szlafrokiem, bo jej zimno tzn. że mi też, a ja prawie płonę ![]() teraz to boje się sama chodzić gdziekolwiek bo mi się słabo robi z gorąca ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
A teraz pod ktg siedziałam z gołym brzuchem i przy uchylonym oknie. Pielęgniarka pytała, czy mi nie zimno, czy może mi zamknąć, ale dla mnie było akurat w sam raz. Cytat:
Jestem już po wizycie. U małej wszystko w porządku. Mam niewielką ilość bakterii w moczu, ale gin mówi, że są one raczej z pochwy i przepisała mi wit C w czopkach. Mam brać co trzy dni i za dwa tyg na wizycie znów skontrolują, czy ich poziom sie nie podniósł. Co do kłucia w pochwie: gin mówi, że teraz wszystko się obniża, macica razem z dzieckiem i to kłucie to właśnie przez ten nacisk jest spowodowane. Nie ma ono jednak na razie żadnego wpływu u mnie na szyjkę. Nie skraca się. Kupiłam właśnie liście malin. Od którego skończonego tyg można je pić? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mychamycha Czas edycji: 2019-10-29 o 11:31 |
||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Nie pomogę ale jestem ciekawa jak to zdiagnozowali ? Na USG ? Jakie masz objawy z tym związane ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
O kurcze Seven współczuję
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smutne to
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Jak dobrze pamiętam to po 36 tc, a te liście to kupię normalnie w aptece, czy gdzie szukać ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Można pic dużo wcześniej bo to nieprawda, ze przyspieszają poród. Pati chyba nawet pisała, ze u nich polecają pic już od połowy ciąży. W aptekach czasem ciężko trafić, łatwiej w jakimś zielarskim.
|
|
#2096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Yep, USG spojenia (swoją drogą, jedno z dziwniejszych USG w moim życiu xD). Objawy: mniejszy lub większy ból spojenia przy wstawaniu, chodzeniu, zakładaniu spodni, obracaniu się z boku na bok, po dłuższym zastoju albo obciążeniu. W sumie najpierw zauważyłam to po spacerach, z których wracałam krokiem kaczki lub pijanego marynarza. Zgłosiłam ginowi, który kazał biec do ortopedy; oczywiście to olałam (przecież miednica musi boleć, yes?) i poszłam dopiero, kiedy zaatakowała mnie potężna rwa kulszowa. W ogóle, qwa, pobrałam sobie przy okazji krew na TSH i pierwszy raz w życiu zrobiło mi się kuku. Docisnęłam ten plasterek przez minutę, zdjęłam kurtkę z wieszaka i poszłam się odhaczyć na to USG -- i chwilę później jak nie chlusnęło z tej żyły, BLEEE :P |
|
|
|
|
#2097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nam tak na SR mówiła położna ale nie chodziło w tym o to, że przyśpiesza poród. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przejdź się do ortopedy i sprawdź na USG. Trochę się niby musi rozchodzić, czyli i trochę boleć -- tylko pytanie, które "trochę" ortopeda uzna za ok, a jakie nie ok
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam już chyba siły na chodzenie po lekarzach na NFZ, bo najpierw rodzinny po skierowanie, potem się szarpać, żeby wizyta była w ciągu 7 dni Czy taka herbatka będzie ok? Będę klikała parę rzeczy w Gemini i się zastanawiam. https://www.aptekagemini.pl/ziola-lisc-maliny-50g.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A w Medicover terminy na 20.11, do tego czasu mogę urodzić ![]() szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, że to do ortopedy trzeba mówiłam o tym ginowi 3 razy! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Ja próbowałam skorzystać ale nie działał mi kod w aplikacji i nie kupiłam
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

-część 4.

a rozwazalas prywatna polozna?
Podobno świetna jest z tej serii książka o rodzeństwie, koleżanka ma i planuje pożyczyćWow
Ja mam takie w koszyku, tylko czekam na promo
mam jakieś napady gorąca i dopiero co wzięłam prysznic, a już się spociłam
od razu puls skoczył do 100 :/ okna pootwierane a ja chodzę w samej bieliźnie.

Wymienię jedynie ten Emolium i klikam zamówienie
Najgorsze jest to, że nawet jak wyjdę na zewnątrz przy takiej temperaturze i ubiorę się niespecjalnie ciepło, to i tak wracam do domu spocona
śpię bez kołdry, najchętniej otwierałabym na noc okno, ale boję się przeziębienia 
teraz to boje się sama chodzić gdziekolwiek bo mi się słabo robi z gorąca 

mówiłam o tym ginowi 3 razy!