|
|
#2371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
myslalam, ze to mnie nie bedzie stresowac ale normalnie ja jestem tak wyluzowana jak nigdy wczesniej nie byłam, serio i nie wiem skąd to sie bierze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
też jestem nieogarnięta, tylko posprzątałam, dobrze, ze moja mama gotuje bo bym z glodu umarla pewnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Nilka i dobrze , ze luzno podchodzisz,ale z tego usg w grudniu to nie rezygnuj:p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2373 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Nosidła (nie wisiadła
) to dopiero jak dziecko samo siada, żeby krzywdy nie zrobić. Na SR mamy zajęcia m.in. z położną, która jest też fizjoterapeutką, więc zawsze nam zwraca uwagę na różne takie rzeczy podczas omawiania innych zagadnień. U mnie ostatnia waga to było jakieś 1300g niecałe, ale to miesiąc temu. Ciekawe, jak wyjdzie teraz, pewnie będziemy się umawiać na USG w drugiej połowie listopada jakoś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2374 | ||
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Narazie mam jakieś turbo. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ehh pocytowałam i wyskoczył błąd
Ja dziś mam kiepski dzień, z rana tylko obiad zrobiłam na dziś i jutro. Potem pojechałam z mężem na zakupy. Tak to czuje się bez sił, jest mi niedobrze na żołądku i do tego mnie czyściło od rana ![]() ![]() Przydałoby się posprzątać, a starczyło mi weny tylko na umycie zmywarki najwyżej mąż wszystko ogarnie lub zostawimy to na jutro lub sobotę. Najchętniej poszłabym spać ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Do tego przytyłam w dwa tygodnie 2 kg ![]() a nie jem więcej :/ masakra jak tak dalej pójdzie, to na końcówce będę wyglądać jak prawdziwy wieloryb. A znając moje szczęście po porodzie mi nic nie zejdzie. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2376 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
)Oby wystarczyło mi sił na najbliższe 2 tyg bo zamierzam ogarnąć ostatnie sprawy, mieszkanie i rzeczy juniora i od połowy listopada chce mieć już ze wszystkim święty spokój. Za miesiąc będę donoszona to od 1 grudnia można myśleć pomału o przyspieszaniu porodu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2377 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Dziś przegapiłam swoją wizytę u internisty, bo.... czekałam pod niewałściwym gabinetem i dziwiłam się, że ten lekarz nawet do pracy nie przyszedł. Moja wizyta była na 8.00 a ja tak do 8.35 czekałam zanim zorientowałam się, że to nie ten gabinet. Dostałam od rejestratorki kartkę, na której był numer gabinetu oraz numerek i system miał wywoływac te numerki. Gabinet był 29, numerek N101, a ja czekałam pod gabinetem 21 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja bede donoszona dopiero 22.11 niby to tylko 3 tygodnie , ale to az 6 tygodni do TP. I pewnie bede rodzic w terminie, skoro noszenie starszaka zapierdzielanie w tym wielkim sklepie nie robilo mi kuku to nic nie zrobi. Na marcówkach tez na koniec zazdroscilysmy dziewczynom z krótkimi szyjkami
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
A z tymi szyjkami to nie ma chyba reguły.. Znam laski, które bez szyjki kilka tyg funkcjonowały a takie co szyjka idealna a nagły poród.
Nie no ja mam dzisiaj taki zryw do roboty, że przeżywam to jak mrówka okres Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Tak też prawda, masz racje. Jak dziecko bedzie chcialo to wyjdzie i nie ma pitu pitu.
Ja dzis zrobilam obiad i to tyle. Bawię sie trochę z Synem ale glownie to lezakuje na zmiane ze staniem haha maz dziala w pokoju u gory z gorami. U nas dzis święto wiec ma wolne A co tam dzialasz szalona? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2381 |
|
Przyczajenie
|
-część 4.
Hej, można jeszcze do Was dołączyć?
Podczytuję Was od samego początku, ale zawsze przekładałam napisanie. Najpierw do 12 tyg, później usg prenatalnego i tak czas leciał Ptp mam na 8 grudnia, czekamy na dziewczynkę
|
|
|
|
#2382 | |
|
Wtajemniczenie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Zamówiłam takie koszule 2 do szpitala
nie bylo innych w tym stylu, w sensie z napami itd. Wolalabym gladkie ale co zrobić. Jeszcze byla żarówiasta różowa ![]() Jak mi to dojdzie, piore i pakuje torbę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
#2385 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Ja czekam na szlafrok i też pakuję torbę, myślę, że w poniedziałek/wtorek to zrobię ![]() Miałam dzisiaj tyyyle w planach, a nawet połowy nie zrobiłam, brak mi sił i plecy bolą. Cóż, jak nie będzie posprzątane to nic się nie stanie, zrobię to może w sobotę ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Sprzątam układam porządkuje. Siedzę w domu i nie mam kompletnie pojęcia kto mi bałagani
Druga sprawa, że odkąd siedzę w domu widzę każdy paproch Ogólnie wbiłam sobie w banię, że muszę mieć ciągle teraz czysto, żeby w każdej chwili przynieść dziecko do porządku Bez komentarza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2387 | |||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Cytat:
Może też kiedyś sobie taką sprawię jak będziemy robić dla małego pokój.Cytat:
mam termin na ten sam dzień jak Ci mija ciąża?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
madd, 7-10 najlepiej mi się śpi, ale muszę się koło 7 najeść
![]() Gosiula, ja naszykowałam sobie taką oversizową sukienkę z P&B. Brzuch w 8 miesiącu elegancko pasuje, kieca z takiej do kolana sięga do połowy uda, ale biust chce rozerwać ten ciuch na kawałki. Zawsze byłam raczej płaskawa, więc przejście z małego B na małe D to nowa jakość życia. Hej Aurka00! Pati, ależ fajny ten księżyc! Kupiłam sobie torbę na siłkę, tj. do szpitala. Mogę się oficjalnie spakować i rzucić to w kąt. W ogóle chodzę jak kaczka i centralnie ciśnie mnie to spojenie; kolega małżonek prawie posikał się ze śmiechu, jak schodziłam do samochodu, kołysząc majestatycznie kuperkiem ![]() Zastanawiam się też, czy ogarnąć sobie prywatnie jakieś USG koło 35-36 tc, żeby wiedzieć, czego się spodziewać -- w sensie czy ten mój babsztyl dużo przykoksił, bo coś ostatnio mocniej bije. A że tatuś urodził się z 4300... Z drugiej strony szkoda mi kasy tylko na to, żeby dowiedzieć się, jakie mam wyciągać ciuchy, skoro za 200 pln mogę ich kupić cały worek #jakżyć |
|
|
|
#2389 | |
|
Przyczajenie
|
-część 4.
Cytat:
Przygotowujecie się już do porodu? |
|
|
|
|
#2390 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Kupiłam szare mydło w płynie ze srebrem żeby myć się nim po porodzie, ale umyłam nim ręce i strasznie drażni mnie zapach. Skład tez bez rewelacji bo niby naturalne a SLSy ma w swoim długim składzie, także ja chyba sobie daruje i wezmę coś sprawdzonego do szpitala
Hej Aurka ![]() Ja mam torby już spakowane i czekam w gotowości na mojego maluszka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Ja zrobiłam listę co muszę zabrać do szpitala. W przyszłym tygodniu zapowiadają piękną pogodę to wypiorę to co mi zostało i też się pakuję
|
|
|
#2392 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
No i mi się wydawało że dużo bo jak patrzyłam na te centylem to mi wyszło że w 90centylu jest. Tylko może ja źle patrzę na tą tabele. Bo jeśli mamy np 34t3d to patrzymy w tabeli na 34t czy 35t ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Coraz więcej nas na 8 grudnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2395 | |||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Według wydruku z USG to 55 centyl, ale j szczerze nie mam pojęcia najmniejszego o tych siatkach. Na PTP gin szacuje 3700, ale jeżeli mam choć trochę działająca intuicje, to w dniu PTP ja już bede dawno w połogu ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Absolutny meeega szacun za tak długa prace ![]() ![]() ![]() Mam wielka nadzieje, ze ta twoja kruszynka powolutku, ale cały czas będzie brnęła do przodu i jak jej się nie będzie spieszyło z ewakuacja, to urodzi się z naprawdę przyzwoita waga ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Co ten wizaż robi z ludźmi . Właśnie wyszeptała przepis na te ciastka i w sobotę biorę się za pieczenie
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
bo co mi się przypomni to tam dopisuję IMG_20191031_181557_compress19.jpgIMG_20191031_181546_compress78.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Pojęcia nie mam . J na wydruku ze zdjęciami dostaje tez wydruk z wymiarami, waga i właśnie centylem i nigdy tego nie roztrząsała bardziej
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Sluchajcie maz skonczyl ten pokoj i jest tak pięknie
![]() Zaczelam porzadkowac Leonowi w szafach i trochę mi z tym zeszło. Przy okazji jak juz bylam w transie to przygotowalam sobie bielizne do szpitala. Nie mam jeszcze koszul i koszulek do karmienia ale to co mam to szykuje. Jutro moze zajade do rossmana i kupie kosmetyki do mycia ciala bo nie mam zapasów w domu. Postanowilam, ze Tymkowi tez wezmę ubranka z domu. Mysle ze do konca przyszłego tygodnia torbe bede miala spakowaną. Ale nie wiem co dla niego wziac, nie mam takich malych toreb a wolalbym zeby bylo osobno gdybym musiala w szpitalu byc przed Ptp. co myslicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2399 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Pati jeśli chodzi Ci o pakowanie ciuszków Tymka to ja będę pakować w zipy z ikea każdy "komplet"osobno, żeby tacie też było łatwo znaleźć
![]() Ciągle coś mi się dzieje... Dzisiaj nad ranem usnąłam po sikaniu na wpół siedząco bo tak mnie kopał dzieć i wstałam z poszczykniętym karkiem. Nie mogę ruszyć głową w żadną stronę. Dziś tatuś przyznał się do zmajstrowania bąbla w usc. Na pytanie pani urzędniczki czy jest biologicznym ojcem odpowiedział "chyybaa taaak". Spaliłam się 🤯 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Looool. Hahahahahahaha. Chyba .
No nieźle 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

-część 4.

ja gdyby nie to że mój prowadzący kazał mi się zgłosić do jakiegoś programu badań klinicznych w szpitalu w którym zamierzam rodzić to już do rozwiązania nie miałabym USG. A tak między 36 a 37 TC będę mieć to przynajmniej dowiem się czego konkretnie mogę się spodziewać 

myslalam, ze to mnie nie bedzie stresowac ale normalnie ja jestem tak wyluzowana jak nigdy wczesniej nie byłam, serio i nie wiem skąd to sie bierze 

najwyżej mąż wszystko ogarnie lub zostawimy to na jutro lub sobotę.
a nie jem więcej :/ masakra jak tak dalej pójdzie, to na końcówce będę wyglądać jak prawdziwy wieloryb. A znając moje szczęście po porodzie mi nic nie zejdzie. 
)

Ogólnie wbiłam sobie w banię, że muszę mieć ciągle teraz czysto, żeby w każdej chwili przynieść dziecko do porządku 

mam same duperele do dokończenia
Może też kiedyś sobie taką sprawię jak będziemy robić dla małego pokój.
). Plan wiec najważniejszy od dzisiaj to dotrwać jeszcze te 2 tyg do donoszenia i niech się dzieje wola nieba... No i mam się oszczędzać, co w interpretacji mojego gina oznacza, że nie powinnam za bardzo nawet głaskać brzuszka
). Później jak przenieśliśmy się na nosidło, to praktycznie musiałam mu dziecko siła czasem odbierać