Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-04, 09:49   #2701
arya09
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
To dzis ze mną Ola, Voice i kto jeszcze?

Chyba bede miala pobierany gbs więc srednio przyjemna wizyta sie szykuje
Moja gin od 13tyg nie robiła mi usg dopochwowego ani nie zaglądała tam wiec stresik. no ale, czas sie oswajac niedlugo mnie tam wiecej osob bedzie ogladac.
Mam wlasnie pytanie. Pisalyscie cos o tym, ze polozna po porodzie oglada w domu krocze?
U mnie tylko lekarz w gabinecie przed wyjsciem do domu to robi. Nikt wiecej nic nie zagladal. Polozna tylko pytala czy lepiej , i czy chcialabym aby zajrzala mi maz to ogladal,ja sie balam zajrzalam jakos mc po i zalowalam bardzo... ale juz pol roku pozniej wszystko wygladalo jak przed

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ja czekam pod gabinetem, ale jest obsuwa ponad pół godziny też chyba dziś czeka mnie gbs

Używałam chusteczek Domol i mi wszystko ładnie wyłapały

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:53   #2702
milawo
Wtajemniczenie

Ciekawe ile Wasze dzieciatka urosly
Ja normalna wizyte mam dopiero 21.11 bo prowadzaca ma urlop.

milawo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:55   #2703
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Nie, za bardzo boli

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Właśnie zapytam dziś na wizycie o no spe i magnez, bo nie wiem czy na tym etapie można to tak wyciszać lekami

Mi nie mówił nic o nospie, że mam brać. Tylko magnez 6 tabletek dziennie. Mówił, że wycisza się do 36 tygodnia, a luteiny na podtrzymanie nie chce mi dawać, żeby przy tym łożysku nie hamować ewentualnej akcji porodowej żeby nie zaszkodzić dziecku.

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:57   #2704
black___raven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Niestety są to niby normalne objawy ciąży, po prostu trzeba mieć pecha, żeby nie ustąpiły po 1 trym. Ja miałam absolutnie najgorszy drugi i w zasadzie codziennie budziłam się z pawiem w nosie. W 3 trymestrze mam to co x dni i raczej nudności albo refluks/zgaga niż porządny bełt, a moja koleżanka od początku ciąży rzyga jak pies 2x rano i 3x wieczorem. To dopiero idzie się powiesić xD

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Ja się coraz częściej zastanawiam, czy moje dziecko jednak nie będzie jedynakiem, skoro mi też tak świetnie idzie ciąża

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja lecę jutro z rana. Chyba wstanę o 6, coby zdążyć z ewentualnym pawiowaniem rano

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:58   #2705
maddd
Wtajemniczenie

Hej, witam się w 36+0 tc
Dziewczyny, w którym tc ciąża jest już donoszona?

Cytat:
Hej,

Kolejna słaba nocka, 4 pobudki.

Dzięki dziewczyny, to ogarnę zdjęcia w Empiku

U mnie 30 dni do ptp

Wspołczuję pobudek ja -odpukać- dziś się budziłam "tylko" 3 razy na siku, ale na szczęście po powrocie do łózka od razu zasypiałam...

Wiesz co, ja zawsze biorę fotki z FOTOLAB (klikam na allegro), mają dobre ceny, a jakość zdjęć jest naprawdę w porządku
Właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze trochę zdjęć do wywołania, miałam to ogarnąć przed porodem jeszcze...

ARYA, u mnie apka pokazuje że poród za 26 dni ale będę miała umawianą cc, więc w piątek może wreszcie się dowiem na wizycie o konkretny termin....

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie nocka z pobudkami, ale bywało gorzej.. Za to z humorem średnio. Wczoraj znowu nam auto nie odpaliło, a dopiero 3 tyg temu kupiliśmy nowy akumulator Nie wiem co z nim jest nie tak, a za miesiąc już musi być sprawne w 100%. Tyle kasy już w niego wlozylismy przez ostatnie 2 miesiace, a tu znowu coś

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Nie wiem, może dzisiaj mamy podjechać do mechanika, jak tylko odpali z kabli i się okaże.

Czy Wam też twardnieje brzuch jak lezycie? Po chwili wraca do normalności, ale jednak dziwne uczucie. Zawsze twardniejacy brzuch kojarzył mi się z chodzeniem, a nie leżeniem..

Alicja, współczuję problemów z autem. Moje też taka skarbonka, raz na 1,5 miesiąca jest u mechanika...ale to jest kombi, duży bagażnik, i mąż stwierdził, że dobrze by było żebym się przemęczyła z tym autem jeszcze dopóki Młoda nie będzie korzystać ze spacerówki, bo ten bagażnik jest ok do tego wózka z gondolą co teraz mamy...ehhh ma w sumie rację, ale mam nadzieję, że na wiosnę kupimy dla mnie coś mniejszego :/

U mnie też czasem brzuch twardnieje jak leżę....

Cytat:
Ja oliwke stosowalam do ciemieniuchy, dobrze po niej schodzila. Albo jak sie łuszczył do kąpieli troszkę.

[/COLOR]Ja tez słabo spalam, myslalam o tym moim psie biednym. Mam wyrzuty sumienia, ze w jakis sposob zaniedbalam skoro cos jej sie podzialo.
2 kwestia to w Niemczech usuwanie 1 zęba 200-300euro wiec sobie możecie wyobrazic jaki czeka nas wydatek. Do tego leki, narkoza. Moj stres, jej ból. Ech wyć mi sie chce.

PATI, szkoda tej Twojej psinki A jest naprawdę piękna, fajne foto wstawiłaś Faktycznie jest jeszcze młoda, ciekawe co weterynarz na to z tymi zębami...

Nie wiedzialam, że oliwka na ciemieniuchę! Dobrze wiedzieć Ja dziś zamówiłam piankę mustella do włosów dla niemowląt, koleżanka bardzo polecała na ciemieniuchę

PATI, chyba nie doczytałaś, a pisałam do Ciebie Zaczęłaś już czytać drugą część "Mamy dla mamy" ??

Cytat:
Jeśli chodzi o krem do rurek, to rozumiem, że robisz śmietanę z mascarpone tak? Ja odkąd wrzucam wszystko na raz, śmietanę i mascarpone, to jeszcze nigdy się nie zdarzyło, żeby krem nie wyszedł

Alicja, ale smaka robicie na te słodkości ja zaraz pędzę do koleżanki na kawkę, pewnie znów coś podjemy słodkiego

Dziewczyny, a macie może jakiś fajny, sprawdzony przepis na tartę, ale taką "na słono", np. ze szpinakiem, albo z szynką, coś w ten deseń?

Kciuki za dzisiejsze wizyty Czekamy na relacje

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2019-11-04 o 10:01
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 09:59   #2706
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Kurcze, ja to tym bardziej mam wątpliwości czy nie przegapię porodu. Nie łyknęłam ani jednej nospy w tej ciąży, magnezu w domu to nawet nie mam. Jakoś tak się kulam przed siebie.

Rano mnie czasem budzą takie skurcze, które mogę porównać do skurczy jelit :P - podobne mam jak się wieczorem nażrę, a rano trzeba pędzić do toalety. Czasem troszkę brzuch twardnieje, ale żebym miała potrzebę coś z tym zrobić poza tym, żeby się położyć i odpocząć, to nie.

Dziś mąż pojechał znowu na delegację na 3 dni Muszę się wziąć w końcu za wyprawkę pieluchową i może pomaluję tę ścianę w dziecięcym pokoju, bo się zbieram i zbieram, a w końcu guzik z tego będzie.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 10:00   #2707
black___raven
Raczkowanie

Maddd, druga część jest też spoko, bardzo praktyczna, jak chcesz to Ci zrobię zdjęcie spisu treści.

black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 10:12   #2708
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Kurcze, ja to tym bardziej mam wątpliwości czy nie przegapię porodu. Nie łyknęłam ani jednej nospy w tej ciąży, magnezu w domu to nawet nie mam. Jakoś tak się kulam przed siebie.

Rano mnie czasem budzą takie skurcze, które mogę porównać do skurczy jelit - podobne mam jak się wieczorem nażrę, a rano trzeba pędzić do toalety. Czasem troszkę brzuch twardnieje, ale żebym miała potrzebę coś z tym zrobić poza tym, żeby się położyć i odpocząć, to nie.

Dziś mąż pojechał znowu na delegację na 3 dni Muszę się wziąć w końcu za wyprawkę pieluchową i może pomaluję tę ścianę w dziecięcym pokoju, bo się zbieram i zbieram, a w końcu guzik z tego będzie.
Nie martw się. Ja też mam z tym problem ze nie rozpoznam skurczy. A jak wczoraj coś TŻ wspomniałam że chyba po mału skurcze przepowiadające mam to się biedny zestresował i powiedział że mam go nie straszyć 🤣

Ja nospe wzięłam tylko raz przez całą ciążę ale to dlatego ze raz po intensywnym "bieganiu" po mieście tak stwardniał brzuch że bałam się że krzywda się Małemu stanie. Magnezu też nie biorę

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 10:20   #2709
arya09
Zakorzenienie

Ile płaciliście za GBS ?

Stary 2019-11-04, 10:26   #2710
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Ile płaciliście za GBS ?

U mnie to jest chyba wliczone w koszt wizyty, bo doktorek nic nie wspominał, że to jest dodatkowo płatne...

Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 10:28   #2711
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Niestety są to niby normalne objawy ciąży, po prostu trzeba mieć pecha, żeby nie ustąpiły po 1 trym. Ja miałam absolutnie najgorszy drugi i w zasadzie codziennie budziłam się z pawiem w nosie. W 3 trymestrze mam to co x dni i raczej nudności albo refluks/zgaga niż porządny bełt, a moja koleżanka od początku ciąży rzyga jak pies 2x rano i 3x wieczorem. To dopiero idzie się powiesić xD

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Bardzo współczuję. Ja po jednym dniu rzygania miałam ochotę palnąć sobie w łeb.
Cytat:
Ja czekam pod gabinetem, ale jest obsuwa ponad pół godziny też chyba dziś czeka mnie gbs

Używałam chusteczek Domol i mi wszystko ładnie wyłapały

Jak ostatnio mówiłyście o gbs to ja leżę na samolocie u lekarza on pobiera i czekam na rozwój zdarzeń a on, że już Miałam pobierany tylko z pochwy. Nie dyskutowałam, widać wystarczy.
Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej, witam się w 36+0 tc

Wspołczuję pobudek ja -odpukać- dziś się budziłam "tylko" 3 razy na siku, ale na szczęście po powrocie do łózka od razu zasypiałam...

Wiesz co, ja zawsze biorę fotki z FOTOLAB (klikam na allegro), mają dobre ceny, a jakość zdjęć jest naprawdę w porządku
Właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze trochę zdjęć do wywołania, miałam to ogarnąć przed porodem jeszcze...

ARYA, u mnie apka pokazuje że poród za 26 dni ale będę miała umawianą cc, więc w piątek może wreszcie się dowiem na wizycie o konkretny termin....

Alicja, współczuję problemów z autem. Moje też taka skarbonka, raz na 1,5 miesiąca jest u mechanika...ale to jest kombi, duży bagażnik, i mąż stwierdził, że dobrze by było żebym się przemęczyła z tym autem jeszcze dopóki Młoda nie będzie korzystać ze spacerówki, bo ten bagażnik jest ok do tego wózka z gondolą co teraz mamy...ehhh ma w sumie rację, ale mam nadzieję, że na wiosnę kupimy dla mnie coś mniejszego :/

PATI, szkoda tej Twojej psinki A jest naprawdę piękna, fajne foto wstawiłaś Faktycznie jest jeszcze młoda, ciekawe co weterynarz na to z tymi zębami...

Nie wiedzialam, że oliwka na ciemieniuchę! Dobrze wiedzieć Ja dziś zamówiłam piankę mustella do włosów dla niemowląt, koleżanka bardzo polecała na ciemieniuchę

PATI, chyba nie doczytałaś, a pisałam do Ciebie Zaczęłaś już czytać drugą część "Mamy dla mamy" ??

Alicja, ale smaka robicie na te słodkości ja zaraz pędzę do koleżanki na kawkę, pewnie znów coś podjemy słodkiego

Dziewczyny, a macie może jakiś fajny, sprawdzony przepis na tartę, ale taką "na słono", np. ze szpinakiem, albo z szynką, coś w ten deseń?

Różne szkoły głoszą, że 37+0 lub 37+6.

Biorę się za resztkę prania plus to co kupiłam w sobotę. W ogóle rozmawiałam przelotnie ze swoją położną i ona nie każe mi brać ubranek bo mi po porodzie wszystko da szpitalne. Hmm mój stosunek do szpitalnych rzeczy jest średni ale ufam tej kobiecie bardzo. No i uspokoiła mnie z tym porodem jak mi poopowiadała. W ogóle nie mogę się już doczekać. Dosłownie przebieram nogami kiedy zobaczę dziecko i już będę w domu najlepiej

Zostało mi 2 punkty do odchaczenia przed 3. Wyszkolić się o szczepieniach. Info ściągnięte ale leży bo lektura średnio interesująca I wybrać Wit d w razie gdyby mi nie dali skierowania w szpitalu na tę na receptę.

Jestem gotowa bardzo poważnie A tu jeszcze +- miesiąc...

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 10:28   #2712
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black___raven Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja rozpoczęłam poniedziałek z głową w sedesie, więc mam nadzieję, że to jednak nie jest zapowiedź na cały uroczy tydzień... Ja smaruję nią głównie siebie Metodą prób i błędów wyszło mi, że mogę do ciała używać tylko oliwki albo kremu z neutrogeny, bo po każdym innym wszystko mnie swędzi.
A dla dziecia to tak chyba doraźnie, np. właśnie na ciemieniuchę albo przesuszoną skórę, minęły już chyba czasy, że się pacholęta smarowało jak indyka przed włożeniem do pieca A te zęby na bank będą usuwane? Może rzeczywiście to tylko stan zapalny? Jak u Was z weterynarzami? Słyszałam, że za granicą to różnie bywa i w PL mamy naprawdę dobrych lekarzy w porównaniu do tego, co się dzieje poza granicami, ale może mam stare info

Weta mamy naprawde spoko. Tzn moze o tyle , ze ona nie chorowala na nic. Robimy przegląd raz do roku, krew, kał, uszy, oczy itd przy okazji szczepienia.
Sterylizowałam ja co prawda w Polsce u takich cudownych ludzi, ze szok. I ta Pani dr z Polski, studiowala weterynarie w Niemczech i raczej mowila, ze w Polsce jeszcze duzo musi czasu minąć zanim lekarze zaczną sie tak przykładac jak w De. Wiec sprzeczne info w sumie. Ja nie umiem tego ocenić, bo nic zlego sie nigdy nie dzialo jej.
Raz ja ukąsił bąk to dostała zastrzyk i tabletkę. Poza tym to profilaktyka raczej u nas.

Dzis mąż z nią pojedzie wiec sie wszystkiego dowiem. Ale nie wyglada to dobrze niestety postaram sie wrzucić zdj w chmurę,nie chce tu dodawać, bo nie wszyscy chcą ogladac zdjecia zębow psa.

Stary 2019-11-04, 10:28   #2713
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Ile płaciliście za GBS ?

Mam w abonamencie ale 30 zł bez kosztuje.

Stary 2019-11-04, 10:31   #2714
PatiPee
Zakorzenienie

Maddd za tydzień 37+0 bedziesz donoszona 🥰🥰🥰

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Maddd, nie jeszcze nie. Jestem w polowie 1 czesci ale wiesz co jak tak przegladalam ten 2 tom to mysle ze warto kupic. Sama na pewno sie czegoś istotnego dowiem,lub odświeżę wiedzę a ja pytalam , dlaczego CC u was?

Stary 2019-11-04, 10:31   #2715
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Hej, witam się w 36+0 tc

My niestety mamy teraz jedno auto, bo auto Tż jest do kasacji więc nie jest łatwo, a tu dodatkowo znowu coś wyszło Chwilowo nie mamy tyle gotówki, ale myślę, że na wiosnę/lato też kupimy drugie, myślę o jakimś kombi.
A co do robienia smaka, to niestety, ale takie pyszności mnie omijają przez cukrzycę Jak już będę po porodzie to Tż mi kupi beze Pavlova, już to uzgodniliśmy

Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 10:36   #2716
Smarfetka
Zakorzenienie

Tak sobie patrzę na te moje ubranka i mam chyba za mało skarpetek i za mało polspiochow.... Za to mam multum niedrapek bo sama kupiłam jakiś trojpak, a potem do jakiś zestawów dodawali...
Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
Bardzo współczuję. Ja po jednym dniu rzygania miałam ochotę palnąć sobie w łeb. Jak ostatnio mówiłyście o gbs to ja leżę na samolocie u lekarza on pobiera i czekam na rozwój zdarzeń a on, że już Miałam pobierany tylko z pochwy. Nie dyskutowałam, widać wystarczy. Różne szkoły głoszą, że 37+0 lub 37+6.

Biorę się za resztkę prania plus to co kupiłam w sobotę. W ogóle rozmawiałam przelotnie ze swoją położną i ona nie każe mi brać ubranek bo mi po porodzie wszystko da szpitalne. Hmm mój stosunek do szpitalnych rzeczy jest średni ale ufam tej kobiecie bardzo. No i uspokoiła mnie z tym porodem jak mi poopowiadała. W ogóle nie mogę się już doczekać. Dosłownie przebieram nogami kiedy zobaczę dziecko i już będę w domu najlepiej

Zostało mi 2 punkty do odchaczenia przed 3. Wyszkolić się o szczepieniach. Info ściągnięte ale leży bo lektura średnio interesująca I wybrać Wit d w razie gdyby mi nie dali skierowania w szpitalu na tę na receptę.

Jestem gotowa bardzo poważnie A tu jeszcze +- miesiąc...

Co to za materiały o szczepieniach?

Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 10:38   #2717
PatiPee
Zakorzenienie

Nie da się tutaj dodac linku. ;(

Edytowane przez PatiPee
Czas edycji: 2019-11-04 o 10:40
PatiPee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 10:39   #2718
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to jest chyba wliczone w koszt wizyty, bo doktorek nic nie wspominał, że to jest dodatkowo płatne...

To ze mnie jak zawsze zdarł zapłaciłam 180 zł za samego gbs i jestem w☠☠☠☠....

Stary 2019-11-04, 10:41   #2719
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
To ze mnie jak zawsze zdarł zapłaciłam 180 zł za samego gbs i jestem w....

Cooooooo! Ten Twoj doktorek to niezły chytrus jest 🥴🥴🥴

Stary 2019-11-04, 10:41   #2720
arya09
Zakorzenienie

Pobranie z pochwy mnie bardziej bolało niż z odbytu

Na szybszy poród się nie zanosi, szyjka trzyma. Przepływy dobre, Młody nadal koksuje i dziś już ma
3170 g pomiar błędu +/- 460g

Stary 2019-11-04, 10:42   #2721
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Cooooooo! Ten Twoj doktorek to niezły chytrus jest

No wydałam dziś 4 stówy 18.11 mam kolejną wizytę i oby po tej wizycie zechciał już wyjść, żebym nie musiała iść na kolejną

Stary 2019-11-04, 10:44   #2722
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
No wydałam dziś 4 stówy 18.11 mam kolejną wizytę i oby po tej wizycie zechciał już wyjść, żebym nie musiała iść na kolejną

Nie miesci mi sie to w głowie

Ładna waga , nonono. Moj Leo w 35+cos mial 3000. W 37plus cos niby 3800 a urodzil sie 3630. Także te pomiary o kant....

Stary 2019-11-04, 10:45   #2723
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
To dzis ze mną Ola, Voice i kto jeszcze?

Chyba bede miala pobierany gbs więc srednio przyjemna wizyta sie szykuje
Moja gin od 13tyg nie robiła mi usg dopochwowego ani nie zaglądała tam wiec stresik. no ale, czas sie oswajac niedlugo mnie tam wiecej osob bedzie ogladac.
Mam wlasnie pytanie. Pisalyscie cos o tym, ze polozna po porodzie oglada w domu krocze?
U mnie tylko lekarz w gabinecie przed wyjsciem do domu to robi. Nikt wiecej nic nie zagladal. Polozna tylko pytala czy lepiej , i czy chcialabym aby zajrzala mi maz to ogladal,ja sie balam zajrzalam jakos mc po i zalowalam bardzo... ale juz pol roku pozniej wszystko wygladalo jak przed

Dzień dobry ☕️

Dołączę się do poniedziałkowego marudzenia i moje noce tez ostatnio coraz gorsze w dodatku chyba znowu zatoki mnie atakują

Ja miałam pobierane gbs na wtorkowej wizycie i tylko z pochwy, nawet nie poczułam

Kurczę mi to odkąd odstawiłam środki rozkurczowe to brzuch się nie napina

W sobotę cały dzień latałam i później miałam mocne skurcze ale to w prawej pachwinie

Wodę termalna zamówiłam i spakowałam

Biedny ten Twój piesek, ale może faktycznie to tylko jakieś zapalenie dziąseł i przez to żabki się ruszają. Bądź dobrej myśli.

Kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty

A ja właśnie otrzymałam paczkę z LANILA śpiworek i rękawice

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 10:52   #2724
arya09
Zakorzenienie

Gin powiedział, że magnez spokojnie mogę brać. Nospę niekoniecznie, chociaż ja w ciąży nawet jednej nie wzięłam to jakoś dociągnę do końca

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Nie miesci mi sie to w głowie

Ładna waga , nonono. Moj Leo w 35+cos mial 3000. W 37plus cos niby 3800 a urodzil sie 3630. Także te pomiary o kant....

No mam nadzieję, że usg się myli i nie będzie ponad 4kg. Załamuje mnie ta myśl

Stary 2019-11-04, 10:55   #2725
PatiPee
Zakorzenienie

Zaraz usune te fotki. Nie da sie inaczej ich wrzucić. Ale moze dziewczyny sie lepiej znaja i cos podpowiedzą. Mowilam , ze fatalnie to wyglada Screenshot_20191104-105402_Gallery.jpgScreenshot_20191104-105349_Gallery.jpg

Stary 2019-11-04, 11:11   #2726
PatiPee
Zakorzenienie

Arya badz co badz dasz rade! Podobno wieksze dzieci wbrew pozorom latwiej sie rodzi
Ja przechodze w stan obsrania na mysl o porodzie. Choc wspominam go jesli chodzi o caloksztalt super

Stary 2019-11-04, 11:13   #2727
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Arya badz co badz dasz rade! Podobno wieksze dzieci wbrew pozorom latwiej sie rodzi
Ja przechodze w stan obsrania na mysl o porodzie. Choc wspominam go jesli chodzi o caloksztalt super

No własnie ja byłam taka spokojna co do porodu a coś od tego weekendu zaczyna mnie strach oblatywać a tu jescze 2 msc

a co do tych zębów to faktycznie nieciekawie to wygląda ale ja sie nie znam niestety :/
Stary 2019-11-04, 11:13   #2728
lava_cake
Raczkowanie

Dziewczyny, to ten cały GBS nie jest w Polsce refundowany? Bo cena też niemała widzę.

Mnie to zrobili wyjątkowo w jeszcze w UK, jak pojechałam do szpitala, bo myślałam, że mi wody odeszły. Mam nadzieję, że zaakcetują to i nie będę musiała płacić. Najgorsze jest to, że i tak mi wyszedł dodatni
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-04, 11:17   #2729
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość
Tak sobie patrzę na te moje ubranka i mam chyba za mało skarpetek i za mało polspiochow.... Za to mam multum niedrapek bo sama kupiłam jakiś trojpak, a potem do jakiś zestawów dodawali...Co to za materiały o szczepieniach?

Ściągnęłam z neta jakieś kompendium i zamierzam od tego zacząć bo jestem zielona. Zaraz jak znajdę to spróbuję wstawić lub dać linka.
Cytat:
Pobranie z pochwy mnie bardziej bolało niż z odbytu

Na szybszy poród się nie zanosi, szyjka trzyma. Przepływy dobre, Młody nadal koksuje i dziś już ma
3170 g pomiar błędu +/- 460g

Waga super i już maluch bezpieczny Aż mnie dziwi, że dzieciaki są już takie ogromne.
Cytat:

Też wizytuję 18. A po 18 mam mieć jeszcze usg jeśli doczekam. U mnie w luxmedzie gbs 30 zł.. Tyle, że ja mam abonament. Skąd oni te ceny biorą jeja?

Stary 2019-11-04, 11:18   #2730
Ivi56
Rozeznanie

Cytat:
Ile płaciliście za GBS ?

50 zł dodatkowo na wizycie zapłaciłam

Ivi56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości