|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Ja to zawsze ide na żywioł ale teraz to jednak chciałabym się przygotowac ( ale nawet na szkole rodzenia nie byłam 🤣
bo widzę, że im więcej czytam pozytywnych historii porodowych i ogladam filmików z takich bardziej naturalnych porodów tym jestem spokojniejsza, przynajmniej wiem jak to moze wygladac, choć jak czasem pomysle, ze przez moje krocze ma przejsc dziecko i widze nagranie takie bezposrednio to mnie przerazenie chwyta ale skoro tyle kobiet rodzi to ja chhba tez dam rade? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
-część 4.
Cytat:
Mój gin się w takie rzeczy nie bawi, a nawet nie chciałabym z nim tego omawiać ![]() Cytat:
Ciężko stwierdzić, ja się na tym nie znam. Ale skoro była mowa o CC w ostatniej chwili to nie wiem. Z tego co zrozumiałam to właśnie ta opcja druga ze stanem patologicznym. Cytat:
Plan porodu to ewentualnie z położną środowiskową. Na mojego gina nie liczę w tej kwestii. Cytat:
O kurcze ![]() brzmi poważnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||||
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Na razie sobie leżę i odpoczywam, nie wykluczam pojechania na IP jak to się nie uspokoi, chociażby tylko sprawdzić czy wszystko okej. Mimo wszystko wydaje mi się, że synuś tylko chciał mnie nastraszyć bo skurcze powoli słabną. Jednak coraz częściej zaczynają się powtarzać takie sytuacje i czuję, że to może być już niedługo chociaż mam nadzieję, że jeszcze troszkę wytrzyma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Też mam przepowiadacze od jakiegoś tygodnia i spojenie łonowe boli 100x bardziej, więc panienka rośnie. Mam również skurcze w łydkach, więc jednak trzeba brać magnez, ale przeczyszczenie to już nie pamiętam, jak wygląda
.Zamienię sprawne łożysko na poród 2-3 tygodnie przed terminem. Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-11-09 o 11:44 |
|
|
|
#3396 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Hej Dziewczyny, u nas dziś 37 plus 1. Ale mam nadzieje, ze Mały jeszcze posiedzi z dwa tygodnie, żeby nabrał troszkę wagi wiecej
Powiedzcie zauważyłyście u siebie siarę ? Ja nic jeszcze takiego nie dostrzegłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U mnie sie dzieje, trzymajcie kciuki dziołchy, bo mam stres
Screenshot_20191109-120444_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Kciuki i pokaż efekt końcowy ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Seven łączę się bo też ostatnio coś stanęło i jak sobie pomyślę, że mam w sobie 4 dni jedzenia to mi słabo. Bo żarłam sporo. Pati dajesz dajesz, wieczorem jak już dziewczyny przyjdą to pewnie padniesz ![]() Gosia pozostaje Ci tylko odpoczywać. Ale myślę, że nasze dzieci już są w pewnym sensie gotowe do wyjścia w razie w ![]() Ale słuchajcie muszę Wam opowiedzieć jaki wzrusz zaliczyłam w kolejce po szynkę Stał przede mną dziadzio z laską, ledwo stał. I on spojrzał na mnie i mówi, że ja pierwsza.. No to stanęłam przed nim i coś tam nawet zamieniliśmy kilka zdań. Ale rozłożyło mnie to na łopatki, z całej kolejki może 10 osób tylko ten dziadzio zareagował gdzie sam już ledwo stoi. Następny był taki Pan ok 60, wystrojony w garniturku, jesionce. I tu ewidentnie nie widział brzucha bo jak spojrzał w dół to od razu kazał mi przejść do przodu. Niestety było tylko dwóch dżentelmenów. Ale to naprawdę niesamowite, że najwięcej dostaniesz od osoby, która ma najmniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3400 | |||
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Dzień dobry
![]() Cytat:
plan porodu pisałam i omawiałam z moją położną środowiskową, lekarza na ten temat nic nie wspominał i chyba wcale nie będę mu tego pokazywać bo i tak nie pracuje w szpitalu w którym będę rodzić.Cytat:
Cytat:
napewno wyjdzie świetnieWysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ja_kasi Czas edycji: 2019-11-09 o 13:41 |
|||
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No wyszlo jak wyszlo, szalu nie ma ale najgorzej tez ni3 jest
Screenshot_20191109-131415_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Cytat:
Gwarantuję, możesz być z siebie dumna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3403 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Gosia trzymam kciuki, żeby było w porządku Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Ale mi się chce dzisiaj coca-coli, a tu nie da rady ![]() Zaraz się zabieram za tortille na obiad i spróbuję zrobić rolade z mascarpone, trzymajcie kciuki, żeby było dobre. Jeśli wyjdzie, to zrobię to jak dziewczyny wpadną za tydzień ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Jak dla mnie super efekt ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3405 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
Witam się ![]() Pati piękny torcik ![]() możesz być z siebie dumna, ja tez mam tak ze jak ja coś zrobie to mi się nigdy tak do końca nie podoba bo nie jest tak idealnie jak było w moim wyobrażeniu ![]() ![]() Dzwonił do mnie dzisiaj lekarz i mam się zgłosić do szpitala bo wyszła mi jakaś bakteria na tym badaniu gbs i podobno ja się leczy tylko dożylnie ![]() Wiec cieszę się ze spakowałam oddzielna torbę dla małego bo musiałabym to teraz przepakowywać. Nie ukrywam ze mam ogromna nadzieje ze już urodzę podczas tego pobytu skoro mały 2 tyg temu ważył 3100 i wymiarowo 37+1 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Ja czasem miałam takie mulenie w podbrzuszu, jak na okres. Czasem trwało cięgiem pół godziny. Dziś w nocy po powrocie z toalety poczułam takie podobne bóle, troszkę mocniejsze, ale zaczynały się już nad pępkiem. I zaczęłam je analizować i wyszły z tego tak jakby trzy osobne skurcze, bo były krótkie przerwy między nimi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3407 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Mi wyszedl pozytywny gbs... i mam nadzieje, ze jak się wszystko rozkręci to zdążą podać antybiotyk...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Pati, super ten tort!
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Mi gin mówił, że jak gbs z pochwy wychodzi dodatni to można go leczyć antybiotykiem przed porodem, jak z odbytu to nie i wtedy tylko antybiotyk przy porodzie. Szczerze nigdy o tym wcześniej nie słyszałam, że można leczyć przed porodem
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3411 |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
A mi pobrał tylko z pochwy i tez nie słyszałam o tym, ze przed tylko, ze śródporodowo podają antybiotyk
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3412 | |
|
Rozeznanie
|
-część 4.
Cytat:
We wtorek dopiero Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
-część 4.
Araya jak Twoje siły aktualnie? Dalej masz takie chwile niemocy i zjazdy humoru? Ja jakby trochę odżyłam na dniach. Zaczęłam latać, wychodzić z domu, wróciło mi wicie gniazda. Jakoś odpukać chwilowo mi minęła ta załamka. No wieczorami jest drama ale to już przyzwyczajona jestem. Ostatnio to obie miałyśmy kryzysy
![]() Zmieniły Wam się dziewczyny ruchy? Moje są zupełnie inne już. Przeciąganie, rozciąganie, czasem nawet nie czuję a widzę jak brzuch pracuje. To chyba norma już na tym etapie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
Cytat:
U mnie bez zmian, nastrój kijowy. Mam dosyć siedzenia w domu, a za daleko nie jestem w stanie pójść brzuch od razu twardy jak skała. Do tego boje się coraz bardziej porodu. Ogólnie czuje się jak wielki waleń. Czekam na ciąże donoszoną to może zacznę coś w domu więcej robić. Obecnie mąż sprząta wszystko co się da , bo mi od razu słabo i puls skacze dziś mi okna umył Wieczorami to już na nic nie mam siły, o 18 już śpiąca się robię, mimo że na noce i spanie nie mogę narzekać mam dosyć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
No u mnie jest przeciaganie rozciaganie malutko kopniakow ale te ruchy sa czasem mocno bolesne
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
-część 4.
U mnie też ruchy słabsze i inaczej je czuje.
Niby to normalne, ale parę razy już miałam łzy w oczach i wizje IP że coś jest nie tak ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3419 | |
|
Raczkowanie
|
-część 4.
Cytat:
Wlasnie leze i mowie mężowi ze chyba na ip pojedziemy bo od rana slabo czuje ruchy. Zjadlam obiad położyłam się i poczulam z 5 ruchów takich przeciągań. Tak ma być ze od 38 tyg ruchy są slabsze? Jest to stresujące Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3420 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.
Cytat:
Trudno powiedzieć. Boli to spojenie, zwłaszcza po dłuższym obciążeniu, a absolutnie najgorszym bólem w ciąży był dla mnie tydzień z mega rwą kulszową. Skurcze to takie niewygodne twardnienie całego brzucha albo jakiejś znacznej jego części -- przeszkadzają, ale wiem, że za chwilę przejdą, więc za bardzo się nimi nie przejmuję. Panienka też dla odmiany częściej się rusza w dowód tego, że wszystko robi na odwrót, bo wcześniej była z tych skrajnie leniwych. Moja krew :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

-część 4.
bo widzę, że im więcej czytam pozytywnych historii porodowych i ogladam filmików z takich bardziej naturalnych porodów tym jestem spokojniejsza, przynajmniej wiem jak to moze wygladac, choć jak czasem pomysle, ze przez moje krocze ma przejsc dziecko i widze nagranie takie bezposrednio to mnie przerazenie chwyta
ale skoro tyle kobiet rodzi to ja chhba tez dam rade?

mam nadzieję, że to tylko synuś mnie straszy, albo takie silne przepowiadacze
w nocy jak wstawałam siku to młody był tak nisko, że myślałam, że zaraz wyjdzie, jeszcze go tak nisko nie czułam. Nie mogłam usiąść, położyć się ani nic bo normalnie go między nogami czułam. A od samego rana skurcze, najpierw myślałam, że to od żołądka, że coś zjadłam, ale to nie to. Brzuch cały czas twardy jak kamień, ale mały się rusza. Ból idzie od góry i od boków
Wzięłam magnez, nospe i odpoczywam. Po nospie skurcze trochę zelżały, ale nadal występują, więc mam coraz większe obawy
ale widzę na 1 stronie ze termin masz dopiero na 18.12, ciekawe czy to możliwe żeby to już przepowiadalo wszystko u Ciebie bliski poród....

.