Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-11-13, 15:43   #3841
midusia86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Nie do wiary. Ale nie napisałaś najważniejszego. Co się stało z dywanami?

dziewczyny zluzujcie, bo j od kilku dni już lekko posłuje przy spontanicznym śmiechu
Stary 2019-11-13, 15:43   #3842
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Stoją dalej u nas za drzwiami. Chciałam się w poniedziałek zlitować bo już mi zaczynają przeszkadzać, a przejeżdżałam niedaleko ich domu. TŻ mi zabronił, więc stoją dalej 🤷 powiedział, że on im nie zawiezie i będą stały póki ich nie odbierze sama. Bo nie dosyć, że człowiek kupi za ekstra promocyjna cene (teraz są w ulotce za 120 zł) to jeszcze trzeba im wszystko dowozić, a na koniec i tak okantują z oddaniem kasy wzięła dwa dywany po 30 zł, a mówi "przeleje wam 50zl i będzie dobrze") 🤯

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja to jestem zołza widocznie, bo bym je oddała do sklepu

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 15:43   #3843
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaq002 Pokaż wiadomość
A Twoja umowa się kończy jakoś podczas macierzyńskiego czy jak?

Jacie ja właśnie wstałam z drzemki bo mam jakoś spadek formy. W dodatku rano musiałam wstać na badania i mnie to rozłożyło. Zaraz się biorę za ten przedpokój i wypatruję kuriera. Za to w międzyczasie zdążyła zadzwonić moja rodzicielka i tak mnie wku**ić, że dochodzę do siebie. Imię mojego dziecka jej się nie podoba. A jak jej się nie podoba to zrobi wszystko i użyje każdego epitetu, żeby mi to imię obrzydzić. Nie będę go tu podawać bo jest dość charakterystyczne. W każdym razie jej się kojarzy z p*itą i dzi*ką. I generalnie jak już mi powrzucać to zachaczy też o inne tematy z dupy. Jacie są różne nazwy dla dzieci alkoholików, syndromy nazywane u dorosłych po dziwnych dzieciństwach. A jak nazwać dziecko toksycznych rodziców?

Dobrze, że jestem na takim etapie życia, że wiem, że co nie powie to moja decyzja jest słuszna i mam taką sytuację, że mogę ją obronić. Ale za każdym razem pozostaje mi taki niesmak i muszę dojść do siebie po przyjemnościach płynących z rozmów.

Tak tak. Umowa kończy mi się 31 maja 2020, ale wspominałam że zanim poszłam na zwolnienie to od mojego bezpośredniego przełożonego usłyszałam że mają mi przedłużyć umowę (ale wiadomo decyzja odgórna musi zapaść, a jak odchodziłam na zwolnienie to mojego szefa nie było). Także jakoś w kwietniu się pewnie dowiem co i jak dalej.
Cytat:
U nas teściowa ostatnio dowaliła i TŻ się do niej nie odzywa. Powiedział, że do samego porodu do niej nie zadzwoni, a tym bardziej nie przyjedzie na wyprzedaży w biedrze kupiliśmy ostatnio dywany. Nie mogłam się zdecydować jaki kolor, więc wzięłam trzy z myślą, że dwa najwyżej oddam. No ale moje dobre serduszko pomyślało o teściowej bo coś wspominała, że chce kupić, a cena okazyjna bo 30 zł. I ona oczywiście chce oba. Tylko ona sobie po nie nie przyjedzie bo jest za daleko (25km ). I tak wydzwaniała kilka razy czy może któreś z nas to przywieźć, jak pojechali do miasta to dzwonili, że w sumie mogłabym przyjechać też do miasta to bym jej podała te dywany. I na nic tłumaczenia, że ja sama się z tym nie zabiorę, że się źle czuję itp. zadzwoniła w sobotę, że narzeczony ma jej przywieźć te dywany i już. Bo ona na poniedziałek chce je mieć. No i TŻ stwierdził, że nie ma czasu bo ja się źle czułam i nie było takiej opcji. I wyjechała z tekstem "to nie zajmie ci dużo czasu, ja nie zapraszam was na kawę, możesz położyć dywany pod drzwiami i jechać do domu" no i TŻ się wkurzył, że to nie allegro, że dostawa pod same drzwi, że bardziej zależy jej na dywanach niż na kontakcie z synem, że mogłaby zaprosić na kawę, ale po co. No i najbardziej wkurzył na to, że nie liczyło się to że czułam się masakrycznie i nie wiedzieliśmy czy nie pojedziemy na IP, dywany najważniejsze i koniec.

Nareszcie

O matko

A ja narzekałam na swoich teściów, a poza tą jedną akcją teścia z segmentem są naprawdę spoko moze też dlatego ze ich druga synowa kompletnie ich olewa i buntuje ich drugiego syna przeciwko nim, więc nie chcą powtórki sytuacji ze mną

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 15:50   #3844
midusia86
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Misiaq my od babci TZ na potencjalne imię swojej prawnuczki (Leokadia) usłyszeliśmy, żeby nie krzywdzić dziecka. „Lodzia?! Ludzie lodziara będą do niej mówić.”. Babulina 83 lata

Edytowane przez midusia86
Czas edycji: 2019-11-13 o 15:51
midusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 15:58   #3845
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Ja to jestem zołza widocznie, bo bym je oddała do sklepu
Ja mam zdecydowanie za dobre serduszko i później za to obrywam. No ale szczęście w nieszczęściu, że nareszcie oberwała i mogę chodzić i na nią marudzić, a TŻ nie mówi, że "jak zwykle masz do niej jakieś ale"

U nas imienia moja mama nie skomentowała. Aż się zdziwiłam, że od razu przyjęła do wiadomości, że będzie Maksymilian i koniec. Ostatnio, gdzieś tam w luźnej rozmowie stwierdziła, że już znosi imię Maks i więcej mamy nie wymyślać. Za to teściowa musiała dorzucić swoje trzy grosze i marudzić, ale sprowadziłam ja na ziemię i zamilkła.

Ostatnio się sama śmiałam do TŻ bo oglądaliśmy jakiś film i padło imię Borys. I mówi, że fajne imię, może następnemu synowi takie damy. No to mówię, że nie jest źle, ale spojrzą na nas jak na głupków bo dajemy "psie imiona". Maks i Borys. Jeden sąsiad ma psa Maksa, a drugi Borysa. Taki głupi zbieg okoliczności dla dziewczynki bardzo nam się podoba imię Milena. Mamy psa Mile, na którą mówimy Milena, i sąsiadka co się ostatnio wprowadziła też ma Mile- Milenkę

Edytowane przez gosiulam185
Czas edycji: 2019-11-13 o 16:00
gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 16:00   #3846
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Stoją dalej u nas za drzwiami. Chciałam się w poniedziałek zlitować bo już mi zaczynają przeszkadzać, a przejeżdżałam niedaleko ich domu. TŻ mi zabronił, więc stoją dalej 🤷 powiedział, że on im nie zawiezie i będą stały póki ich nie odbierze sama. Bo nie dosyć, że człowiek kupi za ekstra promocyjna cene (teraz są w ulotce za 120 zł) to jeszcze trzeba im wszystko dowozić, a na koniec i tak okantują z oddaniem kasy wzięła dwa dywany po 30 zł, a mówi "przeleje wam 50zl i będzie dobrze") 🤯

no co za wiedzma dlatego ja już ostanimi czasy nie robię się dobra bo później na tym najgorzej wychodzę

A co do starań to ja zaszłam odrazu po 1 cyklu i to po 1 razie tak z 6h przed owulacją więc totalny zaskok, mojego TŻ po owulacji już nie było bo miał pełno wyjazdów z pracy, a przed znowu ja miałam szkolenia i jeszcze TŻ chory był jak na pare dni wrócił, mnie zaraził, znowu wyjechał wiec jak okres sie zaczał spozniac to myslalam, ze przez chorobę więc w całym cyklu tylko raz się kochaliśmy i jak wyjechał to jescze pisał, ze nie ma, ze jak wróci to naprawdę tzreba zacząć się starać bo to kpina z naszej strony no ale jak wrócił to test zrobiony już na niego czekał także jestem ciekawa jak to teraz pójdzie, wczesniej miałam owulacje jak w zegarku, czułam kiedy były itd a po porodzie zobaczymy
Stary 2019-11-13, 16:00   #3847
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Misiaq my od babci TZ na potencjalne imię swojej prawnuczki (Leokadia) usłyszeliśmy, żeby nie krzywdzić dziecka. „Lodzia?! Ludzie lodziara będą do niej mówić.”. Babulina 83 lata
Moja ciocia ma na imię Leokadia, wszyscy mówiąc do niej Lodzia i nigdy mi się nie zdarzyło żeby ktoś inaczej powiedział, a ma 90 lat i ma się świetnie

W naszym przypadku nikt imienia nie negował, a nawet gdyby tak było to i tak postawilibyśmy na swoim

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 16:06   #3848
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio się sama śmiałam do TŻ bo oglądaliśmy jakiś film i padło imię Borys. I mówi, że fajne imię, może następnemu synowi takie damy. No to mówię, że nie jest źle, ale spojrzą na nas jak na głupków bo dajemy "psie imiona". Maks i Borys. Jeden sąsiad ma psa Maksa, a drugi Borysa. Taki głupi zbieg okoliczności dla dziewczynki bardzo nam się podoba imię Milena. Mamy psa Mile, na którą mówimy Milena, i sąsiadka co się ostatnio wprowadziła też ma Mile- Milenkę

taaa to ludzie dają ludzkie imiona zwierzakom moja kumpela dała własnie borys synowi i jej bratowa tak nagadała, co to za imię, że do tej pory nie rozmawiają i nei widują się a dziekco ma juz ponad 2 lata, dla mnie chore jak można komentowac tak imiona

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
masakra akurat Leokadia bardzo mi się podoba, ja bym mówiła Leosia i jak się zdarzy córeczka to moze tak będzie mieć na imię
Stary 2019-11-13, 16:21   #3849
sevenofnine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
no co za wiedzma dlatego ja już ostanimi czasy nie robię się dobra bo później na tym najgorzej wychodzę

A co do starań to ja zaszłam odrazu po 1 cyklu i to po 1 razie tak z 6h przed owulacją więc totalny zaskok, mojego TŻ po owulacji już nie było bo miał pełno wyjazdów z pracy, a przed znowu ja miałam szkolenia i jeszcze TŻ chory był jak na pare dni wrócił, mnie zaraził, znowu wyjechał wiec jak okres sie zaczał spozniac to myslalam, ze przez chorobę więc w całym cyklu tylko raz się kochaliśmy i jak wyjechał to jescze pisał, ze nie ma, ze jak wróci to naprawdę tzreba zacząć się starać bo to kpina z naszej strony no ale jak wrócił to test zrobiony już na niego czekał także jestem ciekawa jak to teraz pójdzie, wczesniej miałam owulacje jak w zegarku, czułam kiedy były itd a po porodzie zobaczymy
Pozdrawiam, też 1 CS i fast win. Cykle jak w zegarku, wszystko w normach poza tsh z kosmosu, zero problemów z zajściem. Mam tylko nadzieję, że po ciąży wydłużą mi się te cykle, bo okres co 24 dni jest taki sobie.

1 żona mojego taty miała na imię Leokadia i wszyscy mówili do niej Lotka.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez sevenofnine
Czas edycji: 2019-11-13 o 16:22
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 16:31   #3850
misiaq002
Zadomowienie

Znowu mam skurcze Ale zupełnie inne niż te twardnienia i bóle do tej pory. W dodatku od prawej strony pod brzuchem tak jak by ktoś wbijał szpilki. Brzuch twardy plus taki kłujący ból. Gdyby bolało po lewej to bym stwierdziła, że to jelita. Ale tutaj ewidentnie inny rodzaj niż do tej pory. Narazie żadnej paniki zobaczymy na dniach co to się rozwija z tego

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 16:36   #3851
arya09
Zakorzenienie

Cytat:

No niezłe babcia ma skojarzenia

Cytat:
Stoją dalej u nas za drzwiami. Chciałam się w poniedziałek zlitować bo już mi zaczynają przeszkadzać, a przejeżdżałam niedaleko ich domu. TŻ mi zabronił, więc stoją dalej powiedział, że on im nie zawiezie i będą stały póki ich nie odbierze sama. Bo nie dosyć, że człowiek kupi za ekstra promocyjna cene (teraz są w ulotce za 120 zł) to jeszcze trzeba im wszystko dowozić, a na koniec i tak okantują z oddaniem kasy wzięła dwa dywany po 30 zł, a mówi "przeleje wam 50zl i będzie dobrze")

Cytat:
U nas teściowa ostatnio dowaliła i TŻ się do niej nie odzywa. Powiedział, że do samego porodu do niej nie zadzwoni, a tym bardziej nie przyjedzie na wyprzedaży w biedrze kupiliśmy ostatnio dywany. Nie mogłam się zdecydować jaki kolor, więc wzięłam trzy z myślą, że dwa najwyżej oddam. No ale moje dobre serduszko pomyślało o teściowej bo coś wspominała, że chce kupić, a cena okazyjna bo 30 zł. I ona oczywiście chce oba. Tylko ona sobie po nie nie przyjedzie bo jest za daleko (25km ). I tak wydzwaniała kilka razy czy może któreś z nas to przywieźć, jak pojechali do miasta to dzwonili, że w sumie mogłabym przyjechać też do miasta to bym jej podała te dywany. I na nic tłumaczenia, że ja sama się z tym nie zabiorę, że się źle czuję itp. zadzwoniła w sobotę, że narzeczony ma jej przywieźć te dywany i już. Bo ona na poniedziałek chce je mieć. No i TŻ stwierdził, że nie ma czasu bo ja się źle czułam i nie było takiej opcji. I wyjechała z tekstem "to nie zajmie ci dużo czasu, ja nie zapraszam was na kawę, możesz położyć dywany pod drzwiami i jechać do domu" no i TŻ się wkurzył, że to nie allegro, że dostawa pod same drzwi, że bardziej zależy jej na dywanach niż na kontakcie z synem, że mogłaby zaprosić na kawę, ale po co. No i najbardziej wkurzył na to, że nie liczyło się to że czułam się masakrycznie i nie wiedzieliśmy czy nie pojedziemy na IP, dywany najważniejsze i koniec.

Nareszcie

No Gosia yebłam ja bym te dywany w ☠☠☠☠u oddała do sklepu.

Co do kasy to widzę tak jak moja haha.
Raz jej zamawiałam farbę do włosów to nie oddała kasy i jeszcze skwitowała „że tak tanio to jeszcze nie farbowała włosów”

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 16:40   #3852
MagaLena84
Raczkowanie

Dlatego z TŻ zadecydowaliśmy że wszyscy się dowiedzą o imieniu dopiero jak się mała urodzi. Milion razy już się rodzina pytała ale mówimy że nie jesteśmy zdecydowani i nie wiemy. No ale zaraz pytanie jest to nad jakim się zastanawiamy to jakieś tam wymyślam to wtedy jest dużo sugesti, propozycji innych i że np tak ma jakaś tam znajoma albo ktoś z dziesiątego pokolenia w rodzinie. Także udało nam sie na razie nie wygadać.

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 16:41   #3853
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
No niezłe babcia ma skojarzenia

No Gosia yebłam ja bym te dywany w ☠☠☠☠u oddała do sklepu.

Co do kasy to widzę tak jak moja haha.
Raz jej zamawiałam farbę do włosów to nie oddała kasy i jeszcze skwitowała „że tak tanio to jeszcze nie farbowała włosów”

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Boże, widzisz i nie grzmisz

Coco Chanel

Stary 2019-11-13, 16:41   #3854
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Dlatego z TŻ zadecydowaliśmy że wszyscy się dowiedzą o imieniu dopiero jak się mała urodzi. Milion razy już się rodzina pytała ale mówimy że nie jesteśmy zdecydowani i nie wiemy. No ale zaraz pytanie jest to nad jakim się zastanawiamy to jakieś tam wymyślam to wtedy jest dużo sugesti, propozycji innych i że np tak ma jakaś tam znajoma albo ktoś z dziesiątego pokolenia w rodzinie. Także udało nam sie na razie nie wygadać.

A jakie imię wybraliście?

Stary 2019-11-13, 16:43   #3855
lava_cake
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

U mnie moja babcia powiedziała wprost, że jej imię, które wybrałam się nie podoba, jest brzydkie, bo jej się źle kojarzy. No trochę podniosła mi ciśnienie, ale ogólnie jej zdanie to ja mam już w dupie, właściwie w każdej sprawie.
lava_cake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 16:45   #3856
maddd
Wtajemniczenie

Misiaq, mam nadzieję że nie przejęłaś się za bardzo tym.co gada Twoja mama... ciekawa jestem jakie to imię....

Gosiula, padłam z tymi dywanami chociaż wiem, że pewnie Ci do śmiechu nie jest :/

Dziewczyny,już nie mogę z tą zgaga !!! Najlepsze jest to, że w brzuchu mi burczy, A w gardle pali... jak żyć :P

No i wiecie co, trochę się wystraszylam, bo zobaczyłam dzis na cycku, na boku, nie brodawce, ranę:/ jakby rozdrapana skóra, jakbym czymś zahaczyła?:/ Kurde, nie pamiętam,żebym gdzieś cyckiem obtarła..... czy to możliwe ,że mi skóra pęka na cycku? :/ macie jakieś pomysły?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 16:47   #3857
voice_of_silence
Zakorzenienie

Co do imion, byłam kiedyś na spotkaniu z kumpelkami, w 6 albo 7 miesiącu. Pytały mnie o wybrane imię, więc się pochwaliłam. No i że super, ochy, achy. Dwa tygodnie temu się dowiedziałam, że jedna z nich była już wtedy w ciąży. Nie wiedziała jeszcze czy z chłopcem czy z dziewczynką, ale dla chłopca obstawiała właśnie nasze imię. No i się właśnie okazało, że będzie chłopiec i niestety gorączkowo szuka innego imienia, chociaż nic jej się specjalnie nie podoba.

Moja mama chyba nie była zachwycona, ale nic nie powiedziała. Poznałam po minie. Za to teściowej się bardzo podoba.

Coco Chanel

Stary 2019-11-13, 16:53   #3858
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:
A Twoja umowa się kończy jakoś podczas macierzyńskiego czy jak?

Jacie ja właśnie wstałam z drzemki bo mam jakoś spadek formy. W dodatku rano musiałam wstać na badania i mnie to rozłożyło. Zaraz się biorę za ten przedpokój i wypatruję kuriera. Za to w międzyczasie zdążyła zadzwonić moja rodzicielka i tak mnie wku**ić, że dochodzę do siebie. Imię mojego dziecka jej się nie podoba. A jak jej się nie podoba to zrobi wszystko i użyje każdego epitetu, żeby mi to imię obrzydzić. Nie będę go tu podawać bo jest dość charakterystyczne. W każdym razie jej się kojarzy z p*itą i dzi*ką. I generalnie jak już mi powrzucać to zachaczy też o inne tematy z dupy. Jacie są różne nazwy dla dzieci alkoholików, syndromy nazywane u dorosłych po dziwnych dzieciństwach. A jak nazwać dziecko toksycznych rodziców?

Dobrze, że jestem na takim etapie życia, że wiem, że co nie powie to moja decyzja jest słuszna i mam taką sytuację, że mogę ją obronić. Ale za każdym razem pozostaje mi taki niesmak i muszę dojść do siebie po przyjemnościach płynących z rozmów.

Moja teściowa jak usłyszała jakie imię wybraliśmy to było odrazu nie, nie, napewno nie tak, bo jej się nie podoba. Potem stwierdziła, że na szczęście jeszcze wcześnie i napewno zmienimy jeszcze zdanie. Więcej tematu nie poruszyła jak narazie, a my zdania nie zmieniliśmy Wogóle nie powiedziała tego przy TŻcie, bo wie że by była awantura. Ale imienia małego nie słyszałam ani razu z jej ust - chyba narazie to wypiera w każdym razie nie mamy zamiaru się przejmować

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 16:58   #3859
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Misiaq, mam nadzieję że nie przejęłaś się za bardzo tym.co gada Twoja mama... ciekawa jestem jakie to imię....

Gosiula, padłam z tymi dywanami chociaż wiem, że pewnie Ci do śmiechu nie jest :/

Dziewczyny,już nie mogę z tą zgaga !!! Najlepsze jest to, że w brzuchu mi burczy, A w gardle pali... jak żyć

No i wiecie co, trochę się wystraszylam, bo zobaczyłam dzis na cycku, na boku, nie brodawce, ranę:/ jakby rozdrapana skóra, jakbym czymś zahaczyła?:/ Kurde, nie pamiętam,żebym gdzieś cyckiem obtarła..... czy to możliwe ,że mi skóra pęka na cycku? :/ macie jakieś pomysły?
Jowita

Stary 2019-11-13, 16:59   #3860
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Wiem, że już o tym było, ale nie pamiętam co pisalyscie, a nie zapisałam sobie Jak ubrac dziecko jak będziemy wychodzić do domu? Czy taki zestaw:
- body z dlugim rękawem
- pajac
- skarpetki
- kombinezon misiowy
- czapka
- otulacz zimowy
Będzie ok?

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 17:01   #3861
biedro87
Zadomowienie

Maciek waży 2700 wszystko pozamykane, mimo moich skurczy. Pobrał mi gbs z dwóch miejsc, zaniosłam do laboratorium, zapłaciłam 70 zł. Jeszcze mam globulki na infekcje. Mocz mam robić co tydzień, żeby sprawdzić czy białka nie ma. Magnez odstawic. No i mogę już rodzić
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 17:14   #3862
gosiulam185
Zakorzenienie

Biedro super, że wizyta udana. Już coraz bliżej

Dziewczyny mam do was pytanie- czy kupowała któraś z was telefon w jakiejś sieci i ma na niego fakturę? Czy na tej fakturze są podpisy? Kurde, czuję, że przez mój ciążowy budyń wpakowałam się w głupotę i teraz już nie wiem czy gościu mnie kantuje czy to ja po prostu mam niepotrzebne obawy 🤯

gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 17:14   #3863
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Wiem, że już o tym było, ale nie pamiętam co pisalyscie, a nie zapisałam sobie Jak ubrac dziecko jak będziemy wychodzić do domu? Czy taki zestaw:
- body z dlugim rękawem
- pajac
- skarpetki
- kombinezon misiowy
- czapka
- otulacz zimowy
Będzie ok?

Myślę ze spoko!
Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Maciek waży 2700 wszystko pozamykane, mimo moich skurczy. Pobrał mi gbs z dwóch miejsc, zaniosłam do laboratorium, zapłaciłam 70 zł. Jeszcze mam globulki na infekcje. Mocz mam robić co tydzień, żeby sprawdzić czy białka nie ma. Magnez odstawic. No i mogę już rodzić
Super!

Stary 2019-11-13, 17:36   #3864
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze, że wszystko ok

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 17:59   #3865
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
Pozdrawiam, też 1 CS i fast win. Cykle jak w zegarku, wszystko w normach poza tsh z kosmosu, zero problemów z zajściem. Mam tylko nadzieję, że po ciąży wydłużą mi się te cykle, bo okres co 24 dni jest taki sobie.

1 żona mojego taty miała na imię Leokadia i wszyscy mówili do niej Lotka.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
No mówią, że po ciąży się poprawia z okresem, z bolami dlugosciami itd ja pamiętam jak w liceum mialam cykle po 21 dni, mialam wrazenie, że cały czas mam okres, pozniej sie wydluzyly i rowno po 30 dni miały i mam nadzieje, ze tak bedzie dalej po porodzie, mam tylko nadzieje, ze mniej dolegliwosci bede miala przy owulacji

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez lava_cake Pokaż wiadomość
U mnie moja babcia powiedziała wprost, że jej imię, które wybrałam się nie podoba, jest brzydkie, bo jej się źle kojarzy. No trochę podniosła mi ciśnienie, ale ogólnie jej zdanie to ja mam już w dupie, właściwie w każdej sprawie.
Pamiętam jak urodził się mój kuzyn i dali mu na imię Adrian, mama wujka taka zła była, ze jej nie posluchali, ze to brzydkie imię, że przez 1 msc w ogole nie chciala obejrzec wnuka a mieszkali w jednym domu...także różne patologie się zdarzają...

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Super, ze wszystko ok, ładna waga
Jakie masz globulki? Ja chyba tez mam znowu infekcje i ciekawa jestem co mi przepisze..

Stary 2019-11-13, 18:19   #3866
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Cytat:
Super, że wszystko ok

Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 18:22   #3867
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Jowita

Bardzo ładnie!! Przesadza Twoja mama

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty
A miałaś wcześniej białko w moczu?
Kurczę, czemu kazał Ci magnez odstawić? ja biorę cały czas, czy magnez czemuś szkodzi przed porodem?

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pamiętam jak urodził się mój kuzyn i dali mu na imię Adrian, mama wujka taka zła była, ze jej nie posluchali, ze to brzydkie imię, że przez 1 msc w ogole nie chciala obejrzec wnuka a mieszkali w jednym domu...także różne patologie się zdarzają...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]

Ej, no bez jaj... dziwnie się zachowała ta mama wujka...

Wogóle kurdeeee no, wybór imienia to INDYWIDUALNA sprawa danej pary, wkurza mnie, jak słyszę, że ktoś spoza zainteresowanych się w to wtrąca..... Zawsze ZAWSZE każdy będzie miał jakieś skojarzenia z danym imieniem, nie da się wszystkim dogodzić Nie rozumiem jak ludzie mogą być tak okrutni i się tak wtrącać....
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 18:52   #3868
Mylukier
Raczkowanie

My teraz nie mieliśmy żadnych komentarzy dotyczacych imienia, ale jak wspomniałam że drugiego syna chciałabym nazwać Tadek to teściowa zaczęła kręcić nosem... Mam to gdzieś, a narzeczony też szybko ją w tedy ustawił do pionu. Najważniejsze by imię się podobało rodzicom, innym w cale nie musi.
Dzisiaj latałam po mieście za stanikiem do karmienia i oczywiście nic nie znalazłam, wróciłam do domu, zjadlam tabliczkę czekolady na pocieszenie i poszlam spać. Jak wstałam to zauważyłam na fejsie, że w klubokawiarni na moim osiedlu (takiej dla rodziców z dziećmi) jest dzisiaj organizowane darmowe spotkanie z brafitterką i udało mi się coś kupić

Mylukier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-11-13, 18:52   #3869
misiaq002
Zadomowienie

No już mam przyczynę swojego spadku formy. Mam ciśnienie 90/63 i puls 116 Normalnie się duszę dzisiaj. Mąż siedzi w bluzie a ja w majtkach i jestem cała zgrzana. Masakra.

Stary 2019-11-13, 18:52   #3870
MagaLena84
Raczkowanie

Cytat:
A jakie imię wybraliście?

Wanda. Ja jeszcze mam w razie co drugą opcję Melania.

MagaLena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości