|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.1
Gosiu może to faktycznie stres, poczekaj jeszcze trochę, jak nic się nie pojawi, powtórz test, a jak dalej będzie negatywny, to może jakaś kontrola u gina? Wow odważna jesteś, szosteczka to już pokazna rodzinka 😀
Szaruskowa a nie masz jakiegoś innego gina w okolicy z USG, żeby tylko potwierdzić ciążę? Ja też bym już coś oglądała, z samej ciekawości, bo to wszystko dla tych maluszków takie cudne 😀 |
|
|
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
mam, ale ciężko powiedzieć czy ktoś mnie przyjmie wcześniej
![]() może skoczę jutro na betę, żeby zobaczyć jak rośnie i wtedy zadecyduję czy będę szukać lekarza |
|
|
|
|
#3333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście nie wymiotowałam, ale miałam takie migreny, że nie umiałam podnieść się z łóżka. I strasznie krwawiły mi przez I i II trymestr dziąsła. Masakra jednak z tymi ciążami ![]() Cytat:
Widzę, że piąty ząbek już z nami i chyba na razie przerwa, bo odpukać, nie widać, żeby ją coś bolało.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, warto było spróbować i podzwonić. dziś o 16 mam wizytę całkiem niedaleko, na takiej wiosze obok. jest tam ten sam ośrodek u nas, ale u nas przyjmuje 5 lekarzy a u nich dwóch z nich tylko. nawet na 22.11 mnie Pani chciała umówić na NFZ
ale wolałam iść dziś. lekarz stary jak świat i opinie ma mieszane ale chcę tylko potwierdzić ciążę, bo zwariuję. małą muszę teściowej podrzucić, bo mąż jest umówiony z klientem.czy Wy też tak się stresowałyście przed pierwszymi wizytami? ja jestem przerażona. tak samo było w 1 ciąży. |
|
|
|
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sytuacja bez zmian cały czas ![]() Cytat:
. To wszystko wyszło w ciągu lat, kiedyś myślałam tylko o jednym ![]() Cytat:
pisz nam w wolnej chwili co i jak .Stres był zawsze czy to 1 czy 4 ciąża .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie bo u mnie jest tylko wywiad, badanie ręczne i zlecenie badań
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy coś się zmieniło w tej przychodni od mojej ostatni wizyty po porodzie po papier do becikowego. Ja na USG jak pamiętacie chodziłam prywatnie. Cytologię to mi robił gin-endo jak przepisywał eutyrox ale od dłuższego czasu nawet do Endo nie muszę chodzić bo mi pediatra Juli wypisuje. Teraz to nawet nie będę musiała iść na wizytę po receptę tylko klepne zlecenie na e-recepte i babcie wpisze w systemie jako osobę upoważniona do odbioru
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam dziecku kuferek z naczyniami w Pepco i już leży w szafie do za rok więc wam zazdroszczę że rzeczywiście się bawią kuchniami a nie rozpier wszystko jak moje
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Panterka moja dziś nawet paluszki rozrzucała, więc to nie tak że ona nie robi bałaganu... bo to jej ulubione zajęcie.
Jestem po wizycie, widać dopiero jajo ale ważne że to już coś, jeszcze nie ma serduszka ale to ok 5tc więc za 3 tyg na wizycie u mojego lekarza już powinno bić
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
Tylko że Jula dosłownie nic innego nie robi poza demolką a zaraz każdy będzie pytać co na mikołaja gwiazdkę i co powiem pampersy, chustki, mleko, kremy do du py ? Skoro ma dwie szafy ubrań
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Super że potwierdzone i już papier będzie do becika Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
ja zwykle proszę o prezenty, które się przydadzą z czasem i takie też kupuję. np. dziewczynce która w lutym ma roczek, kupiłam na gwiazdkę sorter
uważam, że adekwatne do wieku pewnie już mają a kto by tam myślał o sorterze w wieku 10 msc i się im nie powtórzy.
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
Tyle że mało kto ma do dyspozycji tylko mały pokoik ehh
Ostatnio się pytam jak on sobie widzi zaczęcie mojego prawka za miesiąc odp uwaga "nie wiem" czyli prędzej wyląduje w domu samotnej matki z dnia na dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Szaruskowa myślałam, że u Ciebie to już 7 tc, coś mi się pomyliło
ale chociaż już coś widać !Mój jak tylko siostry wychodzą do przedszkola to wyciąga im siatkę spod łóżka z plastikowymi garnkami, patelniami, łyżkami itp. i roznosi po całym domu. Raczej nie siedzi i nie gotuje, po prostu powtarza to, że dziewczyny też rozdają domownikom niby posiłki w trakcie zabawy. Znajduję później plastikową zastawę w najdziwniejszych miejscach typu pralka czy szuflada z bielizną A propo brania przykładu z sióstr to...Nie wychodzi z domu bez torebki . Serio . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu licząc od 1. dnia ostatniej miesiączki czyli tak jak ponoć się liczy wiek ciąży
wychodzi 7 tygodni a od zapłodnienia ok 4. Właśnie dlatego nie wiedziałam już sama, kiedy to serce się pojawia czy 7 tyg po miesiączce czy po zapłodnieniu
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Szaruskowa, zakładając owulację 2 tyg po miesiączce serce teoretycznie powinno już być. Może owulka była później.
MalaGosia88 moj braci naśladuje w ten sposób że kiedy puszczam coś im na YouTube to siada koło nich i pokazuje palcem mówiąc "to". Potem patrzy na nich, pokazuje palcem na tv i się śmieje po minucie mu się nudzi i wraca do swoich zabawek.Co do bałaganu na chacie to nic nie mówcie... U mnie otwarta przestrzeń. Salon plus hall plus kuchnia to ok 55 m kw. Wystarczy 5 minut i wszystko kuźwa zabawkami zawalone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu zapomnialam dopisać że z tą torebką to mnie rozwaliłaś hahahha.
Pszczoua na pewno nie byla po 2 tyg. Bo nigdy nie mialam tak wcześnie. Zakladalismy ok 19.10 i tak tez lekarz wczoraj mowil, ze ok 20. Pszczoa ja cale mieszkanie mam 46m ale tez mam pokój z kuchnią i stół przy ktorym jemy, plus przedpokoj otwarty. Mloda ma matę na wprost przedopokoju, tak na srodku bo jest tam kawalek sciany między oknami. ☠☠☠☠☠☠☠nik jest caly czas a najgorsze że wchodząc do mieszkania widac od razu matę ![]() Sent from my SM-G955F using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- U nas pierwsza noc bez placzu i ibupromu od 2 tygodni albo dłużej. Alleluja wyszła druga czworka. Teraz jeszcze tylko 12 zębów!Sent from my SM-G955F using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Gosiu super z tą torebką, uśmiałam się 😀😀😄
Jak moja córka wychodzi do przedszkola to młody też zaczyna buszować w jej zabawkach, kuchnia to numer jeden. Córka ma tam jakieś garnki, mikser, blender etc-wszystko warte uwagi i roznoszone po mieszkaniu 😀 Także Panterko taki etap, mój też wszystko roznosi, wywala, bo to najlepsza zabawa 😀😏 Szaruskowa gratulacje, teraz cierpliwie czekają na serduszko 🙂 |
|
|
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie to się nie nazywa zabawa więc się dziwiłam jak czytam że wasze dzieci bawią się kuchnia bo dla mnie bawić się kuchnia znaczy coś wsadzać w te garnki, mieszać, przekładać, układać czy udawać że się jada piję itp a nie zabawa pt biorę coś i wynoszę chu wie gdzie albo wywalam za siebie
Edytowane przez Panterka1313 Czas edycji: 2019-11-14 o 10:40 |
|
|
|
|
#3350 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś myślałam, że w ogóle nie nadaję się na matkę, późno też nią zostałam, bo po 30-tych urodzinach. Teraz marzy mi się trzecie, ale chyba zostanie to w sferze marzeń.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mieszkanie zawalone zabawkami, bez sensu to gromadzić, zwłaszcza, że większość tylko na chwilę. Na Mikołaja kupujemy tylko my jako rodzice, na gwiazdkę każdy chce kupić jakiś drobiazg, więc powoli wchodzi w zwyczaj, żeby robić wcześniej jakąś zrzutkę i kupować jedną/dwie większą/porządniejszą rzecz.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
Kasza dziękuję
![]() Panterka widziałabyś, jak moja mama pół żartem pół serio nas po 10 wywala z domu i pomstuje na małą, że tylko chce wszystko rozwalić i pójść dalej rozwalać wszystko inne. w tym momencie poszła na drzemkę, a ja mam stertę książek na kanapie i podłodze (jej sprawka oczywiście), piłkę, hulę kulę i 2 małe piłki pod stołem, gdzieś leży samochodzik, gdzieś bluzka którą zdjęła z suszarki i rzuciła na ziemię, dodatkowo z szafki pod umywalką wyjmuje statek do wanny i też leży na kanapie. wyniosła też na środek swoją walizkę. opaska-renifer w kuchni na podłodze. regularnie ściąga mi pranie i roznosi po domu, to samo robi z brudnym które czeka w pralce na pranie. rozlewa wodę z niekapka, podnosi wieko od śmietnika w łazience i rozrzuca śmieci. jak otwieram szafę, to obowiązkowo wyjmuje pojemniki ze skarpetami i rajstopami i rozrzuca je. już jej sama je podaję bo i tak wiem, że to zrobi owszem w kuchni się pobawi pewnie chwilę ale to przecież nie będzie 2h zabawy przy takim maluchu. ona naśladuje to co ja robię w kuchni bo ciągle patrzy, nawet z maty widzi co robię przy garach. takie rzeczy jak kredki farby czy kartki w ogóle nie istnieją u nas bo wiem, że jest na to za mała. na sali zabaw rozrzuca kredki więc je chowam jak żadne dziecko się nie bawi. czasem też mam dość, np. jak wrzuciła moją szczotkę do włosów do kibla albo grzebie w śmietniku, ale ogólnie to jestem z tym pogodzona ![]() a propo wczoraj znajoma która na córkę z lipca 2018 mówiła mi, że kupili córce namiot i ona tam siedzi pół godziny, znosi tam zabawki i ogólnie go uwielbia. zastanawiam się, czy nie zastąpić maty namiotem np. takim https://www.ikea.com/pl/pl/p/cirkust...caAj4aEALw_wcB ale obawiam się o miejsce w mieszkaniu :| |
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy namiot i Fajna rzecz według mnie.Też go miałam najpierw na 49m2, w sumie sporo zajmował, ale też sporo się w nim mieściło
najcześciej starsza znosi tam pluszaki, jakieś figurki itp. a młodsza za nią i sobie tam siedzą. Ale wątpię, żeby to trwało pół godziny ![]() Mamy właśnie jakiś taki podobny, jak wkleiłaś, ale ładne są też w formie tipi
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
tipi chyba zajmie dużo miejsca, ten ma metr średnicy
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
ACIDKA u nas ciężko bo mimo tego że mam się wyprowadzić od mamy, fizycznie nie jestem w stanie powiedzieć kiedy to będzie inaczej bym wiedziala co nasze dziecko potrzebuje.
Jak mi się tfu tfu trafi przypadkiem(tak wiem skąd się biorą dzieci :p) ciąża to na pewno nie będę jej prowadzić w tamtej przychodni. Oby więcej nocy bez płaczu Apropo tematu pt dziwne sny: Lesbijski zwiazek i współżycie w roli głównej wlasna siostraWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- SZARU tylko u ciebie ta różnica że chata twoja a ja muszę wszystko wynieść, zmyć, odkurzyć z tego pokoju tak jak ludzie niektórzy świrują na święta do konkretnej godziny a potem nasłuchuje butów za oknem i na biegu wynoszę kilka rzeczy które zdąży rozwalić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- P.s pochwale się że ambitnie wczoraj dałam radę narobić dziecku małych gołąbków z kilograma mielonego tyle że kapustę i kaszę jęczmienna (robię różnie nie tylko z ryżem) gotowałam przedwczoraj wieczorem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
Córka ma tipi i fakt zajmuje sporo miejsca, pół pokoju znika jak jest rozłożony. Choć łatwo się go składa i można schować do jakiejś szafy, bo to w sumie 4 długie patyki i materiał.
Mój mały uwielbia tunel z Ikei, łazi w dwie strony przez pół godziny😄 |
|
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
Zasuwałam od 19 roku zycia po 12h w pracy jezdzac jednoczesnie do szkoły, potem ciągnęłam fotografię i prace na etacie nieraz po 72h tygodniowo w pracy, wiec na szczęście bylo mnie stac na, uwaga uwaga, M3 na zadupiu. Mąż też jako majster na warsztacie 10 lat a teraz firma i manna z nieba się nie sypie. Więc tak mam swoje mieszkanie i nikt mnie z niego nie wywali ale nikt mi tego nie dał więc jedynie moge sobie dziekowac ze mialam olej w głowie
tyrałam i nie wydawałam na bzdety, a nigdy siebie nie było mi żal. Sent from my SM-G955F using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- I też mi wszystko roznosi po domu. Mój krem z szafki nocnej przynoszę milion razy w ciągu dnia na tą szafkę, bo ciągle go gdzieś wynosi. Zanim włożę ciuchy do prania zawsze coś dziwnego wyjme z pralki typu smoczek, pilot itp. A pranie w okresie nie balkonowym robię wieczorem jak młoda śpi i ściągam zaraz po powrocie ze żłobka /pracy żeby właśnie ją nie kusiło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
SZARU nie każdy ma w miarę normalne dzieciństwo. Mnie też darmo nikt nie dał. Od 8 roku życia razem z siostrą stałam od świtu do nocy sprzedawalam znicze żeby mieć na kurtkę i buty zimowe. Twoja wypowiedź trochę brzmi jak hejt w mojej stronę że ja tylko całe życie przysłowiowo nic nie robię i chatę u mamusi mam za free.
Ja mam jedynie żal do rodziców że jak zaczęło być piekło w przedszkolu a potem jeszcze większe w szkole to nie zrobili nic żebym nie była na każdym kroku gnębiona. I nie ciagnijmy tematu dalej bo nie chce go.. burzy SYLWIA zabawek na wsi na strychu ma dużo tylko czekają aż będzie na nie gotowa P.S prawdopodobnie jestem w ciąży i wcale mnie to nie cieszy. Wyszla mi blada krecha. Aż chce się powiedzieć ja pier... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Panterka1313 Czas edycji: 2019-11-14 o 14:40 |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Ja nikogo nie oceniam i to nie byl hejt. Ja nie miałam normalnego dziecinstwa ale nie bede sie wdawac w szczegoly. Malo kto miał. Mi chodzilo o to ze nie dam sobie wyliczać co to ja mam albo nie mam skoro zasuwałam na to
Sent from my SM-G955F using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Musze sie pochwalić ze Poli wyszedł kolejny ząb czyli czworka na dole ![]() Sent from my SM-G955F using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3360 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
U nas bez zmian, a najwazniejsze, ze bez chorob, uf! Szaruskowa, fajnie, ze wszystko dobrze na wizycie wiadomo, ze zdrowie najwazniejsze, ale macie jakies preferencje co do plci?Gosiu, z ta torebka to MEGA slodkie! ![]() Panterka, wybierasz sie na bete? Moj szogun wywala i roznosi po domu wszystko. Wszystko. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

jak kolejne nocki? Lepiej już dzisiaj? Co do lampki, to w takim razie będą dzielić się jedną albo tata gapa odkupi
. Mąż po pierwszym szoku kibicuje teraz ciąży, ale nie wydaje mi się
.
Widzę, że piąty ząbek już z nami i chyba na razie przerwa, bo odpukać, nie widać, żeby ją coś bolało.
ale wolałam iść dziś. lekarz stary jak świat i opinie ma mieszane ale chcę tylko potwierdzić ciążę, bo zwariuję. małą muszę teściowej podrzucić, bo mąż jest umówiony z klientem.

pisz nam w wolnej chwili co i jak
.

czyli prędzej wyląduje w domu samotnej matki z dnia na dzień
ale chociaż już coś widać
!
wyszła druga czworka. Teraz jeszcze tylko 12 zębów!