|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki ze starej paczki i zaczynające starania w 2019r. - cz. 15
Ultra cieszę się że to napisałaś
będę jeszcze bardziej rozważać sn choć przeraża mnie to trochę jak później też będzie wyglądało moje krocze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie przydał mi się głównie do tego że miałam z kim gadać a raczej śmiać (tak, tak ja się smialam na porodowce, pewnie dlatego też kolejny poród mnie nie przeraża ) przez te kilka godzin ale na parte go wygonilam ![]() Mój poród to ogólnie dziewczyny na moich czerwcowkach znają z relacji na żywo ![]() ![]() do 20min przed partymi jeszcze z nimi pisałam, później już mi tel kazali oddać ![]() ![]() ![]() Wszystkie się dziwiły że miałam siłę tak długo pisać ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ultra czemu nie pijesz kawy ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Właśnie kawy tylko raz się nie napiłam a tak to pije wiesz co Wojtek skończył tydzień właśnie i poki co to dużo wisi na mnie ale ja to lubię i teraz mogłabym go odłożyć ale jest mi tak fajnie jak śpi wtulony ze niech sobie śpi mało płacze chyba ze w porę nie zareaguje jak się obudzi i chce jeść albo za długo trwa przebieranie ale boje się ze to się zaraz zmieni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Kamila ty to próg bólu masz chyba na wysokości Himalajów
Ja już pisać nie mogłam pod koniec z tym że ja musiałam leżeć, ponoć w ruchu trochę lżej![]() Cytat:
Haha! - żartuje. Wiem że 1 czy 2 nie zaszkodzi, ale ja gdzieś naczytałam że kofeina u takiego świeżaczka się nie wydala tylko odkłada. W sumie moja ma już miesiąc, ale wiesz no muszę mieć coś jakieś wyrzeczenia żeby czuć się dobra matka ![]() ![]() Tym bardziej łatwiej mi bo pod koniec ciąży mnie od kawy odrzuciło.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszczę. Ja nie umiałam oddychać i panikowalam, do tego niektórzy dziwni lekarze i położne i wyszło jak wyszło. Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to mogę rodzic co rok ![]() ![]() ![]() Ja od przyjścia na salę porodowa koło 5 do 9 cały czas w ruchu byłam, jedynie co jakiś czas na badanie to się kladlam a tak to cały czas piłeczka Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak Was czytam o tych porodach to w sumie ewentualnego drugiego boję się bardziej niż pierwszego
![]() Bo cały czas mam wrażenie, że mój poród nie był taki prawdziwy. Skurczy nie czułam praktycznie, wody mi nie odeszły, czopa też nie kojarzę ...jak ewentualnie będę znowu w ciąży to boję się Że nie będę wiedziała że to już ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka lat? Nie... chyba, ze poszly na wychowawczy. Wrocisz po macierzynskim do pracy to wypijesz... cztery espresso i to pod rzad a tak na serio, da sie, choc czasem trzeba sie niezle nakombinowac, np zabierajac mlodego na spacer i kawa w reke ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam kawę ciepła piłam bez problemu
wiec niech nie straszą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2801 | |
|
Żona
|
Cytat:
Ja bym chciała znów pojechać mam nadzieję że uda się odłożyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dorotka plus jest taki że z takim mężem nigdy nie zginiesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez piłam i pije ciepla kawe od zawsze, bez przesady. Z dzieckiem na rękach tez można wypić , ale znam typ matka-cierpiętnica na własne życzenie 🥴
Dziecko tez ma ojca więc... a juz jakiego to mama sama sobie wybrala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2805 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#2806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no bez przesady, kwestia organizacji.Do mnie dziś przyszła @ ale tak bolesna, że musiałam wziąć tabsa i jeszcze się męczę już zapomniałam jak to jest bo porodzie miałam bezbolesne @ Zaplanowałam wczoraj wyjazd w góry w styczniu. Jakoś muszę się pocieszyć i odciąć od tego wszystkiego po ewentualnej porażce ivf. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2807 |
|
Żona
|
Sun kiedy transfer?
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
||
|
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Wychodzi na to, ze samemu trzeba się przekonać jak to jest być mamą. Najbardziej dziwi mnie ta dysproporcja i kontrasty: wielkie zmęczenie i odpowiedzialność, z drugiej strony wielka radość. Ale to chyba jedynie są w stanie zrozumieć rodzice.
Ultramarynna gratuluję udanego porodu Chyba każda by taki chciała. Sama jestem obecnie zdecydowana na cc, bo boję się bólu. Mam jednak w rodzinie dwie kobiety, które miały podobny poród do Twojego. I wspominają go bardzo miło. |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Waldi mnie np bardziej bolalo po CC niz samo SN. wiec z tym bólem to bardzo indywidualnie i dopóki sama nie doświadczysz na sobie się nie przekonasz bo kazda z nas jest inna
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Sie ma! Mały kima przy cycu, ja chyba powoli zdrowieje (tak, to ciągle to samo choróbsko. Prawie miesiąc mnie trzyma. Polecam drugą ciążę chwilę po pierwszej przy jednoczesnym kp. Jestem wrakiem
).Ultra, gdzieś Ty ten opis wklejała, że nie czytałam? Jest mega z tym vbackiem I powiem Ci, że zaczynam nieśmiało go rozważać. Poryczałam się czytając Twój opis. Ech, hormony ![]() Kamila, wypożycz Dagę na tydzień, nie bądź żyła, podziel się ![]() Witamy małe Ultrątko w gronie dzieci z piekła rodem ![]() Ej, propo szogunów! Wera za miesiąc kończy rok! ![]() A jak to jest być mamą? To zależy czy trafisz na taką Dagusie czy szoguna pokroju mojego Adama. Przy Dagusi życie płynie spokojnie, przy Adasiu zapomnij o wszystkim co znałaś do tej pory Mamy jutro z Kropkiem prenatalne. Trzymajcie kciuki. Martwię się o niego przez tą swoją długą chorobę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- A, I chciałam jeszcze napisać, że mi przykro, że transfer Sun się nie powiódł. Kciuki za podejście nr 2! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój młody to był mały potworek jak niektóre nasze wątkowe dzieciaki (albo i gorszy![]() ) z nim też przez dluuugi czas, wypić ciepła kawę czy zrobić coś zaplanowanego to był kosmos a Daga jest zupełnie inna.Fakt że przy młodym nie miałam nikogo do pomocy i może dlatego tak to pamiętam. No ale teraz też tylko 2 tyg na początku tz był w domu, potem 1,5msc w sumie na codzień sama musiałam sobie radzić no ale chyba nie było dnia żebym nie napila się gorącej kawy, czy odpoczela bawiąc się że starszakiem albo oglądając serial ![]() ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2814 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A Ciebie Nemmireth obserwuje nawet na ig, bo kiedyś bylam pm2016 (chociaż slub się nie odbyl) Jeśli miałabym powiedzieć coś o sobie to staramy się od marca 2017 roku. Najpierw w październiku wysłałam Tz na badanie wyniki nie powaliły ale wziął się za siebie i było widać poprawę. W marcu mi zrobili hsg, jeden jajowod niedrozony, lekarz uznał że da nam jeszcze pół roku, mamy się później zgłosić. Akurat gdy miało 6 miesięcy wysiadl mi kręgosłup i musialam brać silne zastrzyki na kręgosłup i to były jedyne 3 miesiące w których na prawdę uwazalismy. Gdy mieliśmy wrócić do starań Tz mial wypadek i znowu wyłączony przez 2 miesiące... kolejne miesiące były mega luźne, przygotowanie do ślubu pochlonelo nam mega dużo czasu, że starania poszły na drugi plan chociaż wciąż się nie zabezpieczalismy, później podróż poślubna i tak we wrześniu wróciliśmy do gina. Skierował nas na jedne badania Tz, które nie są idealne ale tragedii też nie ma i uznał że musimy poszukać kliniki. Pod koniec września mieliśmy pierwsza wizytę na której miałam zlecone multum badań z krwi, następna wizyta po miesiącu. Okazało się że mam wysokie Amh co by wynikało że mam Pcos, ale cykle jak w zegarku, chociaż lekarz nie wykluczył że też tak może być, mogę mieć owulacje ale jajeczka zbyt słabe do zapłodnienia (przynajmniej tak to zrozumialam) jesteś właśnie na pierwszej stymulacji, mam ogromną nadzieję, że to może ten miesiąc. Jutro jedziemy ba monitoring zobaczyć coś się dzieje po lekach. Rozpisalam się ale ciężko skrócić prawie 3 lata ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka 5?!? Oszalalas ![]() ![]() I to porównanie Adama i Dagi dokładnie w punkt ![]() Dzień dobry tak w ogóle Daga zasnęła wiecie o której? 3.10...A od 6.48 już zaczynamy dzień ![]() ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziwi mnie trochę że ci drudzy nie potrafią zrozumieć tych z dziećmi wybitnie wymagającymi. Ja jestem całe dnie sama a mała wymaga mojej uwagi non stop. Ale już się przyzwyczailam ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny łeb mi szczelił
przyszedł teściu, że on bierze mojego męża bo on chce gdzieś jechać. Mówię, że nie ma możliwości, bo wczoraj już cały dzień siedzieli razem i robili a dziś chce mieć już męża dla siebie. I co? I foch jak chuj, że on już tu więcej nie przyjdzie mąż mnie wyzywa, że teraz mu ojciec nie pomoże a on sam robić nie będzie??... Rozumiem, że nieodcięta pępowina z matką ale żeby z ojcem? Zrobili ze mnie najgorszą, że robię wojnę w rodzinie i wgl jaka to zła jestem bo wszystko co jest robione na placu to zostaje mężowi więc to jest jemu . Okeeeeeej najlepiej żeby mąż tam z nimi zamieszkał a nie będzie ze mną czy dzieckiem siedział, wiadomo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja nie piszę na żadnym innym wątku, a też nick kojarze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Aa Gaja kciuki za prenatalne
proszę nie zapomnieć dać nam znać po ![]() ![]() Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2820 | ||
|
Żona
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

będę jeszcze bardziej rozważać sn choć przeraża mnie to trochę jak później też będzie wyglądało moje krocze 

W sumie to jestem tego pewna.

ogólnie przydał mi się głównie do tego że miałam z kim gadać a raczej śmiać (tak, tak ja się smialam na porodowce, pewnie dlatego też kolejny poród mnie nie przeraża
) przez te kilka godzin 

Tym bardziej łatwiej mi bo pod koniec ciąży mnie od kawy odrzuciło.
W nocy z czw. na pt. (9 dni po tp) czuje kilka bolesnych skurczy. Cały kolejny dzień nasilają się i robią coraz częstsze, jednak nieregularne ( co 7, 10, 5, 15 minut) Ból jest na tyle mocny że muszę wspomagać się oddechem, przyjmuje różne pozycje. Im dluzsza przerwa tym mocniejszy nadchodzi skurcz. Wieczorem odchodzi czop podbarwiony krwią. Jestem pewna, że tej nocy urodze. Nie chce jechać za wcześnie, więc liczę skurcze i czekam na ich uregulowanie. ...więc liczę, ... i liczę ...I tak całą noc. Sobota. Super! Dotrwałam do rana. Mi to na rękę ponieważ do szpitala mam 70km, a nie mamy z kim zostawić córki,
Tak to mogę rodzic co rok 

A my po prostu się o dziecko nie staraliśmy bo nie czuliśmy sie na to gotowi. Zresztą nie wydaje mi się, abyśmy już teraz byli gotowi, bo lubimy swoje wygodne życie bez żadnych zobowiazań. Małżeństwem jesteśmy udanym, mogę napisać, ze z każdym rokiem coraz lepiej się ze sobą dogadujemy. Problemów finansowych nie mamy, poza tym dwie babcie do pomocy przy dziecku (mieszkamy w bliźniaku tak więc w drugiej części domu mam mamę na emeryturze, która by mi pomogła). 
a tak na serio, da sie, choc czasem trzeba sie niezle nakombinowac, np zabierajac mlodego na spacer i kawa w reke
Czyżby nasze grono szogunów się powiększyło ? 

już zapomniałam jak to jest bo porodzie miałam bezbolesne @
).

proszę nie zapomnieć dać nam znać po