|
|
#2791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
No cos sie uspokoily porody
![]() ![]() Miesiac sie rozpoczal z przytupem a teraz dzieciaczki wychodzic nie chca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2792 | |||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Właśnie tak mówiła ta położna. Oprócz tego, że często chce jeść to nie mogę narzekać i smoka na razie nie daje ładnie spał dziś w nocy. Ssie też ładnie, odrazu załapał co i jak. Ja w nocy jestem jak zombi i nawet nie mam siły wziąć telefonu do ręki ![]() ![]() Cytat:
No właśnie u nas było to samo, najpierw kategorycznie zabronili zakładać niedrapek. A na kolejnej zmianie się darła, że to moje dziecko i ja powinnam wiedzieć że ma zimne raczki to powinnam mu założyć niedrapki ![]() Gosia żeby was puścili.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Doczytałam, że wychodzicie! Super ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#2793 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2794 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Dalej nie mogę się wbić w temat ale mam pytanie.
Słyszałyście o czymś takim jak wiotkość krtani u maluszka? Ulewanie nam minęło ale cały czas mała charczy. Każdy jeden lekarz, który przychodzi na dyżur twierdzi, że to wiotkość krtani. Ale nic mi więcej nie mówią. Co to może być? Pomóżcie. No i dziś mi powiedzieli, że ma trochę wiotkie bioderka. A z tym co? My jako mama córka już sobie pomału radzimy. Szpital jest do bani, jest tu taki burdel,że nie mam słów. Możliwe, że wyjdziemy dziś późno wieczorem lub jutro. Trochę się boję zostać z nią sama. Mimo, że w szpitalu nikt mi w niczym nie pomaga to jednak boję się pierwszych dni sam na sam. Czy to już zawsze będę taka przerażona o drugiego człowieka hehe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2796 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Maz jest z Toba? Fajnie ze juz niedlugo wyjdziecie do domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Męża nie ma ze mną wcale. Na oddziale jest zakaz odwiedzin. Nie może nawet wejść dać mi rzeczy tylko przez okno specjalne. Co powoduje, że jestem totalnie sama ze wszystkim. Do toalety biegam w minutę bo jest daleko i muszę wstrzelić się w spanie małej i jakąś wolną koleżankę do opieki. Na sali jest nas 7. Dosłownie kiśniemy bo tlenu już nie ma wcale. A kąpiel brałam dziś o 4 w nocy i to tylko szybki prysznic bo udało mi się wcisnąć małą położnym. Ulewa jej się i muszę mieć się na baczności. Jak uśnie na łóżku jest ok. Ale one wrzeszcza, że mają spać w tych pudełeczkach. A moja nie chce tam spać. W nocy śpimy razem i nocki są ok. Głasiam ją i wychodzi nam to. Wiecie przepraszam za opis ale takie przyziemne sprawy mnie przytłaczają. Chcę do domu, żeby choćby usiąść na toaletę. Wczoraj kazali mi czopka brać. Nawet sobie nie umiem wyobrazić jak miała bym zorganizować jeszcze czas na dwójkę jak z jedynką nie mam kiedy. Jak się ogarnę to wrócę i tu opowiem. Szpital to pomyłka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Ann gratulacje dla was. Ładnie Synek przybral!
Arya no to wszystko zalezy od dziecka. Jedno bedzie mialo silna potrzebę ssania a drugie trzeba bedzie budzić na jedzenie. Moj mógłby wisiec 20godzin na dobe na piersi. Jedna ma drzemke taka 3-4h i nic go nie obudzi a poza tym czujka i cyc w poblizu musi byc. Zlewa mi sie dzien z noca i nie wiem czy dzis pisalam czy wczoraj. Dzieki za polecenie tych bibs smoczkow ,wlasnie zamawiamy z mezem. Dzis spalam z malym palcem w buzi Tymka i przespalam sporo w porównaniu z poprzednimi nocami. caly poranek spal mi na piersiach wiec obudzilismy sie po 9tej , a ost karmienie mialam okolo 6:30. Coraz lepiej... Obmylam go rano wacikami, ubralam , nakarmilam dalam mezowi i posprzatalam łazienkę, sypialnie, pokój Leo potrzebowałam normalnego ruchu a nie siedzenia na dupie Ach jak mi dobrze ![]() ![]() Gosia fajnie, ze wyszliscie do domu! Misiq nie mam pojecia co to wiotkosc krtani a co w necie o tym jest napisane? Fajnie, ze zaraz wychodzicie. Ale przeraza mnie to co piszesz o warunkach... przeczytałam mezowi i chyba jego tez hormony chwytaja bo mowi , że za czasów komuny tak bylo w Polsce.... horror. Zeby nie bylo toalety w sali? Przeciez ja dobe po porodzie w ogole moczu nie moglam trzymac i za kazdym wstaniem musialam isc najpierw oproznić pęcherz... 7 na sali , dla mnie to brzmi jak zart ponury , trzymaj sie tam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2799 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Jezu dziewczyny jak czytam wasze relacje ze szpitala, jakie są warunki i że nie ma za bardzo pomocy od położnych czy pielęgniarek. To aż jestem w szoku!!! Ja nigdy nie byłam w szpitalu jako pacjętka i jestem lekko przerażona. U mnie w szpitalu są pokoje dwuosobowe bądź jedno. Jest to nie duży szpital ale z tego co położna opowiadała na SR że potrafią do nich przyjechać rodzić kobiety z dalekich miast. Oby moja psychika przetrwała ten pobyt w szpitalu.
Ps. Żadnych objawów nadchodzącego porodu nie widać a dziś u mnie PTP. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2800 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Opiszę Wam na spokojnie warunki później ale co do siku to przy porodzie oprócz oxy wpompowali we mnie z 5 kroplówek odżywczych. Jak zeszło ciśnienie i zaczęłam odpoczywać a przede wszystkim po znieczuleniu wróciło czucie na dole to sikałam jak oszalała. W basen.. I o ile na porodowej sali ciągle mi zmieniali i pomagali to wywieźli mnie na poporodową położyli obok dziecko a ja myślałam, że się zleje. Dali basen na chwilę i zabierali. Dobrze, że byłam w miarę ruchoma bo później już sobie sama mogłam podkładać. Ale musiałam dzwonić, żeby mi zabrali małą z łóżka bo łóżko ma szerokość 90 a ja jeszcze otumaniona. Do rana tak sikałam a one się krzywiły jak bym nie wiem co. Zamiast mieć złe wspomnienia z porodu to ja mam z połogu ![]() A co do szpitalnych hitów to jak wrócimy do domu powoli Wam powypisuje. Sama jestem w szoku. Dziś wychodzimy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Szok ;/ ja podczas porodu bardzo dużo sikalam i w ogole straszne bylo uczucie naciskania na pecherz. Bol nie do opisania jak ten worek owodniowy przy 10cm naciskal na pecherz... nawet teraz jak czuje ze chce mi sie siku to dreszcz czasami przechodzi.
Tymek spi, chlopaki pojechali po choinkę a ja sie krzatam, zrobilam mielone i surówkę ,obieram ziemniaki zaraz i posortuje mezowi pranie Tymka. ;D jezu ja nie umiem siedziec na dupie normalnie czuje sie jakbym dostała nowe zycie bo sie przespalam w nocy ze 4h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Super ze wychodzicie. Odzyjesz! ![]() Ktoś Jeszce jest w szpitalu? Ciekawe jak nasza Biedro. Melduj nam tutaj! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Matko jak czytam historie szpitalne to az mi słabo
tam gdzie mam zamiar rodzić są sale max 2 osoby i polozne i pielegniarki podobno do rany przyloz. Neonatolodzy i pediatrzy gorzej, ale zobaczymy jak to będzie. Walcze z jakas infekcja slabą, katar niemilosierny. Jak wyleczę to zaczynam skakac na pilce i odstawiac modły o rychly porod ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ksia spójrz tutaj: https://www.hafija.pl/2017/12/nawal-3.html
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Oj, macie przeboje dziewczyny w tych szpitalach.
![]() Byłam w moim szpitalu na kontrolnym ktg. Wszystko ok, skurczy brak. Plus taki, że już drogę na porodówkę przećwiczyłam. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Tak, przerażona będziesz już podobno do końca życia o swoje dziecko ![]() Z bioderkami to najlepiej po usg w 4-8chyba tyg zwrócić się do fizjo dziecięcego. A wiotkość krtani to nie jest to, ze mała może ulewac jakby wewnętrznie bez chlustania na zewnątrz? Z tego się wyrasta z czasem, ale to akurat niezbyt fajne, bo łatwiej o zadławienie. Tylko nie ma co panikować a upewnić się wcześniej, czy to maja na myśli.
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Jak czytam o tych warunkach i opiece to jeszcze bardziej się boję. W ogóle strach mnie ogarnia z każdym dniem wiekszy
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
A w którym szpitalu zamierzasz rodzic? Misiaq skad ty wytrzasnąłeś taki szpital?! ![]() ![]() Serio, to brzmi jak szpitale 30 lat temu, kiedy rodziły nasze mamy ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Ja już skapitulował. Jako ze dzisiaj kończy mi się L4, to zapisałam się do mojego gina na jutro po jego przedłużenie. A zarzekał się na ostatniej wizycie miesiąc temu, ze zobaczymy się dopiero po połogu
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2809 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Hm, czy to nie szpital na ulicy S.?
|
|
|
#2810 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Mój mi powiedział ostatnio, ze zwolnienie może dać tylko do dnia ptp bo po tym automatycznie przechodzi się na macierzyński, nawet jak urodzisz kilka dni później ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Midusia Ty jestes absolutnie moim porodowym zaskoczeniem. Myslalam, ze sie rozpakujesz pierwsza!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Choinka stoi! Bierzemy sie za strojenie 🤩🤩🤩🤩🤩Screenshot_20191208-170530_Gallery.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Tak, ostatnio moja kumpela urodziła tam we wtorek. To bardzo fajny szpital i pomocny personel. No i możesz liczyć na naprawdę ludzki poród. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
No to kłamał. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Ja tez tak myślałam Ale moje dziecko mnie ostro uczy pokory ![]()
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2816 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Od rana namawiam corke zeby sie dzis urodzila ale nie slucha
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Ivi ja mam teraz zwolnienie do 3 stycznia, bo moja prowadząca idzie na urlop między świętami a sylwestrem i żebym nie musiała się denerwować u innego lekarza to wystawiła w razie gdybym nie urodziła do ptp.
|
|
|
#2818 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Niż realny dzień porodu nie, ale realny to ten, w którym urodzisz a nie ptp ![]() Generalnie ptp to tylko lekko umowna data i nagle od dnia następnego nie znikają przesłanki do wystawienia ci L4, które miała dzień wcześniej, wiec dalej przysługuje ci L4 choć wiem, że z jakichś powodów niektorzy lekarze maj z tym problem. Z drugiej strony z dniem porodu przestaje jakby mieć ważność L4, bo hmmm... brak przesłanek czyli coś w stylu, jakbys nagle ozdrowiała
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

️- część 5

na mój gust 22 powinna zdecydowanie wystarczyć w mieszkaniu. Potem już jest zwyczajnie za gorąco.
ładnie spał dziś w nocy. Ssie też ładnie, odrazu załapał co i jak. 

nie dogodzisz 
Na siłę jeszcze próbuje się doczepić do żółtaczki, chociaz wskaźniki wychodzą dobre. Wczoraj trzy razy przychodził z innym miernikiem bo twierdził, że tamten na pewno się popsuł bo to nie możliwe żeby taki wskaźnik miał
i jak myślałam, że już odpuścił to zlecił nam na rano jeszcze badanie z krwi. 
żeby was puścili.

potrzebowałam normalnego ruchu a nie siedzenia na dupie 

tam gdzie mam zamiar rodzić są sale max 2 osoby i polozne i pielegniarki podobno do rany przyloz. Neonatolodzy i pediatrzy gorzej, ale zobaczymy jak to będzie. Walcze z jakas infekcja slabą, katar niemilosierny. Jak wyleczę to zaczynam skakac na pilce i odstawiac modły o rychly porod 
jak byłam w tygodniu z jelitówka na tej pomocy to lekarz kazał mi odciągać pokarm i go przegotować przed podaniem
więc mam średnie zaufanie do nich. Ale może dzisiaj inny lekarz się trafi.