|
|
#4381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Marzec 2020
Co do wyprawki,
Mi też mówiono że jeszcze dużo czasu, wszystko teraz jest w sklepach, itp... W 20 tc trafiłam do szpitala gdzie spedzilam prawie 3 tyg. I już wtedy byłam zdenerwowana, że jeśli coś się wydarzy to ja nic potrzebnego przy sobie nie mam, mąż kończy pracę wieczorem A ja podpięta pod kroplowke z zakazem wstawania z łóżka. zaraz po wyjściu zaczęłam kompletować wyprawkę i okazało się że nawet torbę muszę kupić, bo nie posiadam takiej. Dziecięcych rzeczy w domu zero, więc zaczęło się szukanie komody, wózka, akcesoriów.... i trwa to na prawdę dluuugo oraz sporo kosztuje. Wraz z końcem 30 tc zakonczylam zakupy i wszystko mam w domu a lekarz mi mówi teraz na wizycie żebym spakowala już torbę, bo może być pilna potrzeba rodzenia wcześniej. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś byłam u położnej, fajna i ciepła kobietka, więc może będzie się z nią dobrze współpracowało. Dostałam smoczek i butelkę z lovi, co prawda takie jakieś reklamówki, ale na start będą jak przycisnie, żeby mąż zdążył do apteki skoczyć i kupić. Wczoraj poskladalismy komodę mlodemu po malowaniu i przewijak, poukladalam od razu ciuszki i inne gadżety. Pokój już zaczyna wyglądać tak jak powinien. Zostały drobiazgi. W ogóle to jestem trochę przerażona bo dostaliśmy zaproszenie na chrzciny na 26.01. Z jednej strony jeszcze nie jest tak późno, ale z drugiej to ponad 600 km do zrobienia. Mam nadzieję, że dam radę, ale jadę już z torbą bo jakby trzeba było rodzić to muszę już mieć coś ze sobą. |
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Na początek na jakie rozmiary ubranek jesteście przygotowane?
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko 56 i 62
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
Mysle, ze bede potrzebowala 56, maly rosnie normalnie, nie powinien byc za duzy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam może ze dwa bodziaki 50, tak to większość ciuszków 56 i 62. Z czego 56 mam też nie jakoś szaleńczo dużo
|
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z 50 nie mam nic
na początek mam 56 i 62,zastanawiam się czy nie kupić paczki na rozmiar 68,bo trafiły się fajne ciuszki w niezłej cenie od jednej mamy
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaa- jak cena fajna i zawartość w dobrym stanie to bierz. Ja tak wzięłam i mam zapas w zasadzie wszystkiego aż do r. 80. A kosztowało mnie to 50 zł i butelkę wina
![]() Będę musiała tylko na jesień pomyśleć o cienkich bluzach, bo nawet kombi jesienne mam i całą masę bucikow niechodkow. Ciekawe też czy się uda wstrzelic w rozmiar, bo dostałam w tej paczce komplecik do chrztu (spodenki i kamizelka) w r. chyba 68/74. A chrzciny planujemy najwcześniej na maj. |
|
|
|
#4389 | |
|
Raczkowanie
|
56
U nas poprzednio tak pierwsze 1,5 miesiąca były w obrocie, potem 62 tak do 3-4 miesiąca. Potem 68 ale to już dłużej, gdzieś do 7-8 miesiąca. Cytat:
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Raczkowanie
|
Miałam dać znać jak kolon z Jukki, przyszedł wczoraj i jest super
Na żywo jak na zdjęciach, porządnie uszyty, można go też używać dwustronnie (szarą lub białą stroną). Bardzo fajne mają rzeczy w dobrych cenach, myślę, czy by jeszcze czegoś nie wziąć.https://allegro.pl/oferta/jukki-koko...NTgxMjBiNGM%3D Zamówiłam też dziś w końcu przewijak na łóżko i przybornik na pieluchy/chusteczki (jednak nie chcę komody do przewijania, zbyt niewygodnie musiałabym przemeblować sypialnię. Niech teraz wszystko poprzychodzi i wyprawka będzie w zasadzie z głowy Tylko żeby ktoś jeszcze tak wyprał i ułożył to za mnie |
|
|
|
#4392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najwięcej mam rozm. 56 i 62, ale mam ogólnie sporo wszystkiego i też jakieś 50/52 na wszelki wypadek i małe zapasy 68, 74 i 80 bo się trafiło w lumpku albo za grosze. To może leżeć. Dziś piore ostatnią partię. Jutro skręcamy komodę, potem prasowanie i jeszcze wypiorę prześcieradła i falbankę do łóżka. Kanapa zamówiona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam przygotowane rozmiary 56 i 62, ale więcej 56
![]() Mnie taki stres, że nie mam nic konkretnego złapał jak jakiś miesiąc temu nagle się gorzej poczułam i zastanawiałam się czy na IP nie podjechać. Środek nocy, mąż w pracy, a ja w proszku ze wszystkim Dzisiaj powinno mi przyjść zamówienie apteczne, zrobię dalszą część prania i zacznę powoli pakować walizkę, żeby się zorientować czy ta co mam jest ok, czy muszę kupić inną.
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądam, tyle tego jest
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Raczkowanie
|
A ubranka pierzecie raz czy więcej?
Gdzieś czytałam że nowe ubranka żeby pozbyć się tej całej produkcyjnej chemii trzeba wyprać 2-3 razy 🧐Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie" ![]() |
|
|
|
#4396 | |
|
Raczkowanie
|
Proszę
![]() https://allegro.pl/oferta/ceba-uszty...MDYxZmMyMDA%3D - przewijak wzięłam taki żeby pasował mi designem do mebli, bo nie planuję używać na niego pokrowców (łatwo ubrudzić kupką i do prania, dużo z tym zabawy, a taki z tworzywa wystarczy przetrzeć mokrą chusteczką tak jak pupę, od biedy spłukać pod kranem i czyste )https://allegro.pl/oferta/przybornik...MTA1MjY4MDM%3D - organizer wzięłam taki, co można powiesić na szczycie łóżka i na górze będzie miał łatwy dostęp do mokrych chusteczek, kremu ochronnego i zmieści dużo pampersów na zmianę. Odsunę łóżeczko nieco od ściany i powieszę go za szczytem co nie będzie też mnie drażnił w oczy ![]() Kusi mnie jeszcze bardzo z Jukki ten kocyczek, śliczny kolor dla chłopca (lubię musztardę) https://allegro.pl/oferta/jukki-kocy...ium-8718109635 ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
A ja jakoś spokojna jestem, powoli wszystko ogarniam. Torbę będę w przyszłym tyg pakować bo już wszystko mam. Trochę nam rzeczy zostało do kupienia, z większych łóżeczko i wszystko do niego, wózek, wanienka, przewijak ale jakoś nie panikuje
planujemy na początku lutego to pokupowac żeby teraz jeszcze mieszkania nie gracic. Ja pralam ubranka 3 razy, wczoraj poszła ostatnia partia, dzisiaj wszystko poprasowalam, podzieliłam rozmiarowo i poskladalam głównie mam rozmiar 56/62 ale parę mniejszych też się znalazło tak na wszelki wypadek i z większych też trochę tego mam. Także z ubranka i myślę że na najbliższy czas spokój będzie choć pewnie jak coś fajnego się trafi w większym rozmiarze to będę kupować
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Cisa dzięki za linki
Dobra wzięłam paczkę wychodziło akurat około 2 zł za sztukę na ciuszkach naprawdę zaoszczędziłam,bo większość mam z promocji i wzięłam paczki używanych ubranek od mam,jedną dostałam od szwagierki
|
|
|
|
#4400 | |
|
Raczkowanie
|
Hejka!
Cytat:
ja mam kilka takich najmniejszych niby "newborn" które teoretycznie pasują na europejskie 52-56, ale są mega małe. Myślę, że będą do szpitala i na pierwsze dni o ile Młoda nie urodzi się z 4kg po rodzicach Reszta jest typowa od 0-3 miesiąca czyli 52-56. Mam też dużo na 62-68 i nie muszę nic dokupować. Z większych mam też sporo, ale pewnie w przyszłości będzie trzeba coś dokupić ![]() Ja dziś zamówiłam parę sukienek na baby shower, będę przymierzać i odsyłać Co do torby do szpitala to dla siebie mam praktycznie wszystko, ale dla dziecka jeszcze nic nie spakowałam bo czekam aż dostanę w prezencie torbę na pieluchy z takich najważniejszych rzeczy to jeszcze nie mamy fotelika, ale mamy wybrany i odstajemy go w prezencie od mojej siostry, więc pewnie u niej już czeka, zawsze może nam dowieźć jakby co. Naszym celem był gotowy pokoik do końca 2. trymestru, ja się za bardzo stresuję zostawiając coś na ostatnią chwilę... nawet jeśli ludzie mówią, że to za wcześnie.
Edytowane przez Agnimay Czas edycji: 2020-01-10 o 18:19 |
|
|
|
|
#4401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Docelowo chce prać w max 60, ale to pierwsze pranie chciałam zrobić takie trochę dezynfekujace, szczególnie dla tych ciuszkow z lumpa. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy które mają coś z jukki szczególnie kokon dajcie znać czy już prałyście i w jakich warunkach żeby przeżył pranie
|
|
|
|
#4403 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"ja nie chcę wiele - Ciebie i zieleń, i żeby wiatr kołysał gałęzie drzew... ja nie chcę wiele, ale nie mniej niż wszystko: Ciebie i zieleń, i żeby listkom akacji było wietrznie, i żeby sercu - bezpiecznie" ![]() |
||
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
Ja piore na 60, właśnie też bałam się wrzucić na 90
ale będę wszystko prasowac, to mam nadzieję, że będą czysciutkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Nic niczemu się nie stało. Nie patrzyłam na metki w ogóle. Nie wiem czy się chwaliłam, ale wypralam nawet misia z pozytywka w 90 stopniach. Dopiero jak go wyciągnęłam odkryłam, że ma pozytywke. I działa
stwierdziłam, że jak coś ma przeżyć to przeżyje. A jak nie to najwyraźniej było kiepskiej jakości
|
|
|
|
#4407 |
|
Raczkowanie
|
Po praniu w 60 stopniach nic sie nie zniszczylo, dzisiaj tez prasowalam I wszystko wyglada super
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki co prawda dopiero zamówiłam ale lepiej być uprzedzonym
|
|
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj na SR było o tym co niepokoi rodziców w pierwszych tygodniach, więc omowilismy np. trądzik niemowlęcy, kolki czy rumień. A za tydzień już warsztaty i bobaskowe lalki dostaniemy do rąk.
Ubranka mam już poprane, jeszcze poprasować, żeby faktycznie zmiękły. Czy Wy też coraz częściej myślicie o porodzie? Ten temat ciągle w mojej głowie i tym samym pojawia się w rozmowach z mężem. Ach, boję się teraz gdy to się stało takie realne. Na zajęciach z fizjoterapeutka mialam ochotę wstać i powiedzieć "to ja dziękuję, wypisuję się, sami se urodzcie". W przyszłym tygodniu idę do pracy przeszkolic osobę, która wzięli na zastepstwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

zaraz po wyjściu zaczęłam kompletować wyprawkę i okazało się że nawet torbę muszę kupić, bo nie posiadam takiej. Dziecięcych rzeczy w domu zero, więc zaczęło się szukanie komody, wózka, akcesoriów.... i trwa to na prawdę dluuugo oraz sporo kosztuje. Wraz z końcem 30 tc zakonczylam zakupy i wszystko mam w domu a lekarz mi mówi teraz na wizycie żebym spakowala już torbę, bo może być pilna potrzeba rodzenia wcześniej. 

Nie mam jeszcze tylu rzeczy. I wkurzają mnie te uwagi randomowych ludzi, żeby tyle nie kupować. No kurcze, czy oni myślą, że ja się przejmuję brakiem 15tego bodziaka?!?! Chodzi raczej, że nawet głupiej koszuli do porodu nie mam, nic z apteki, torba niespakowana, nie ma wózka ani fotelika. Totalna podstawa! 
14.08.2015
na początek mam 56 i 62,zastanawiam się czy nie kupić paczki na rozmiar 68,bo trafiły się fajne ciuszki w niezłej cenie od jednej mamy

Dzisiaj powinno mi przyjść zamówienie apteczne, zrobię dalszą część prania i zacznę powoli pakować walizkę, żeby się zorientować czy ta co mam jest ok, czy muszę kupić inną.
Gdzieś czytałam że nowe ubranka żeby pozbyć się tej całej produkcyjnej chemii trzeba wyprać 2-3 razy 🧐

ale będę wszystko prasowac, to mam nadzieję, że będą czysciutkie
stwierdziłam, że jak coś ma przeżyć to przeżyje. A jak nie to najwyraźniej było kiepskiej jakości