|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. II
Cytat:
![]() ale nie no, raczej coś a'la walc będzie. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy mówicie kołki a ja mówię o sobie klocek lub słoń.:P
Śmiesznie. Słabo mi te tańce wychodzą, choć bardzo się staram. Zapisaliśmy sie na kurs tańca. Już bylismy na dwóch lekcjach.
|
#2103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas jest podobnie ja jestem anty takie tańce w parze ![]() co innego jak się napije to wtedy mogę tańczyć do rana. Choć może na własne wesele wypadałoby się czegoś nauczyć, to może być jedyna okazja hahaah
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba też musimy się wybrać, tż to kłoda, tańczy jak kłoda ja nie lepiej także no
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niestety ![]() Więc kurs zapewni mi komfort psychiczny, że zrobiłam wszystko, co w mojej mocy.
|
|
#2106 | |
|
Rozeznanie
|
Znowu ja anty talent do łapania i zapamiętania kroków. Oglądałam na yt podstawowe kroki i tańce to już one mi się wydawały skomplikowane i nie jestem w stanie tego zapamiętać
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Zdecydowałaś, że nie pijesz ? Ja sobie nie wyobrażam, już nie mogę się doczekać jak w domu podczas szykowania wypijemy szampana hehe |
|
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
kolorowa90myslę, że tak będzie lepiej dla mniei dla moich zdjęć
|
#2108 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie piję na swoim weselu, bo ogólnie nie lubię
![]() Co do kursu tańca to nie planujemy. Mi idzie nieźle, Tżtowi trochę gorzej,ale damy radę. A na naukach/w poradni ODRADZAJĄ kalendarzyk ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2110 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
120 osób Wam odmówiło? U nas się budżet powiększył, bo jak na razie przychodzi więcej osób niż zakładaliśmy. Aczkolwiek do ostatecznego terminu potwierdzenia przybycia jeszcze trochę zostało. Sala jest do tego dostosowana na szczęście, bo jakbyśmy zapraszali z nadwyżką, bo przecież sporo odmawia to mielibyśmy teraz niezłą niespodziankę. ![]() Cytat:
Cudownie mieć to z głowy. ![]() Cytat:
Nie jest źle, ale coś mi nie gra. Nie chciałam mieć takiego głębokiego wycięcia w dekolcie jakie było pierwotnie, bo nie mam się czym chwalić i zaproponowano mi zmniejszenie tego. Zgodziłam się, ale jak zobaczyłam ją przerobioną to mi się tak smutno zrobiło. Cytat:
Jakby mi ksiądz narzucił cennik, to albo poszukałabym jakiegoś normalnego, albo skończyłoby się na cywilnym. Cytat:
Rozumiem, że księża się burzą, że ktoś potrafi wydać tysiące na imprezę, a w ofierze dać nie wiele, no ale jednak to cudze pieniądze i dysponuje nimi jak uważa. Może 1000 zł w skali wydatków weselnych nie jest dużo , ale ten sakrament nie powinien być wyceniany na podstawie poniesionych kosztów wesela. U mnie może wyjść ok 70 tys. za całość, a za ślub zamierzam dać 500 zł. Gdybym nie robiła wesela, tylko chciała sam ślub i po nim zmyć się do domu, to też bym dała 500 zł. To co po tym ślubie będzie się działo i za ile, nie powinno nikogo interesować. Ogólnie koszty związane z kościołem to: 500 zł - ksiądz 100 zł - zapowiedzi (dajemy po 50 zł) 200 zł + X zł - x to koszt kwiatów - przystrojenie kościoła, 200 zł bierze siostra zakonna do 200 zł - organista (nie znam ostatecznej kwoty) 150 zł - dziewczyna co śpiewa (ale to już mój wymysł i powiedzmy, że zbędny koszt, który zdecydowałam się ponieść) Także za ślub w kościele już wychodzi ponad 1000 zł. Z dokumentów to co wszędzie jest jednakowe, to: metryka chrztu, nauki przedmałżeńskie, poradnia, dokumenty z USC w przypadku ślubu konkordatowego, oceny ze świadectwa szkolnego, chyba tyle. U mnie dodatkowo jeszcze są dni skupienia. Cytat:
U mnie nawet zapowiedzi zaczął bez mojej "ofiary". W niedzielę miałam uszykowaną kopertę, żeby po mszy iść się zapytać o zapowiedzi i dać na nie. Jak usłyszałam z ambony jak mnie wyczytuje to aż mnie zmroziło, no ale po mszy i tak szliśmy donieść dokumenty, więc i kopertę zostawiłam, choć w sumie nie musiałam skoro i tak już wyczytał.
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
Mam ostatnio ciężki czas w pracy, ale nadrabiam czytanie wątku wieczorami.
Od siebie tylko dorzucę, że nie planujemy w ogóle mieć pierwszego tańca. Po prostu na spontanie niech każdy tańczy jak i kiedy chce i ja nie lubię być w takim centrum uwagi. Już przed ślubem zamierzam wypić kielicha xd na rozluźnienie. Na weselu też nie będę trzeźwa, oczywiście bez przesady, tak żebym nie przejmowała się tym, że rodzina TŻ mi dupę obrabia, tylko tańcowała na całego xD Planowałam z TŻ pójść na 2-3 indywidualne lekcje tańca, żeby pokazali nam podstawy, ale może wystarczy jak będziemy ćwiczyć w domu? Jeszcze nie wiem. TŻ będzie w weekend załatwiał zgodę na ślub w innej parafii. Ksiądz jest trzepnięty, mam lekkie obawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, liczymy że po odmowach będzie 120
![]() Zresztą pierwotna lista tyle osób zakładała, ale nagle skądś się wzięło 40 więcej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Będziesz próbowała jeszcze jakoś przerabiać ten dekolt czy już zostawisz tak jak jest? Edytowane przez SorbetMalinowy Czas edycji: 2020-02-18 o 22:39 |
|||
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Hm. U mnie nie ma czegoś takiego jak makijaż męski w cenniku kosmetyczki. Może to kwestia tego, że dziewczyna jest mistrzynią świata w wizażu i zajmuje się tylko tym. Nie wiem czy pojęcie wizaż może dotyczyć mężczyzn...
![]() ![]() ![]() W każdym razie brak takiej usługi, ale mój TZ już jasno powiedzial, że on nie widzi takiej potrzeby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak będę miała czas i kasę po weselu, to chyba pójdę do niej na kurs szpachlowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2118 |
|
Rozeznanie
|
Mam dylemat w sprawie kamerzysty, cena 3800zł akurat ma nasz termin wolny. Mój M. jest na nie a ja się waham bo to może być fajna pamiątka mimo, że nie lubię aparatów i kamer i jestem niefotogeniczna to może warto.
Doszliśmy też wczoraj do wniosku, że musimy trochę ograniczać koszty, bo w przypadku jakiś niespodziewanych wydatków możemy nie nazbierać tyle co zakładaliśmy. |
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie kamerzysta to jest taka pamiątka, że nic jej nie zastąpi. U nas że znajomymi, rodzina wraca się do tych filmów po latach.
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Na kamerę szkoda mi kasy - obejrzymy raz czy dwa i kilka tysięcy nie nasze. Ewentualnie może na krótko przed ślubem poszukamy czegoś w cenie mocno last minute
ale to ewentualnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
Ja znowu mam podejście, że gdybym miała wziąć kto sie trafi to byłoby mi szkoda kasy. Jednak jeśli już place za te kamerę to niech to będą dobre ujęcia, a nie jak kamerka w latach 90 - wujek, który nagrywał po weselach. A zdarzyło mi się w ostatnim czasie wiedzieć takie filmy...
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie kamerzysta - nope. Film się obejrzy raz, drugi i trzeci i pójdzie w kąt. Lepiej zainwestować w fotografa.
Co myślicie o podróży poślubnej we wrześniu? Mieliśmy jechać w czerwcu, ale cena naszych wakacji wzrosła do ponad 3 tyś... A może we wrześniu znajdziemy fajne last minute? Powinno być jeszcze ciepło. Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko było wtedy tańsze, łącznie z wycieczkami fakultatywnymi i wssztskim na straganach (: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
A gdzie planujecie podróż poślubną?
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Albo Malta, albo Grecja.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A we wrześniu na Cyprze jest fajnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie u nas jest taki problem, że chodzi o hotel dla dorosłych.
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
My myśleliśmy o Kenii ale zobaczymy jak to wyjdzie. Raczej last minute będziemy szukać, bo na razie chcemy się skupić na weselu.
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

ale nie no, raczej coś a'la walc będzie.