|
|
#421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Bardzo prosze o ocene mojego wczorajszego jadłospisu
![]() "R" I sn - Serek wiejski lekki + pół jogurtu naturalnego 0% + 3 rzodkiewki, duzy kawałek wędzonych rybek (karmazyn i kawałeczek halibuta) - czy rybka wedzona nadaje sie na "R"? , kawa czarna bez cukruII sn - pół grachamki z serkiem topionym light + pół pomidora i kilka plasterków ogórka + ogórek małosolny + grejfrut obiad - 3/4 szklanki (przed gotowaniem) makaronu razowego; sos: pół piersi z kurczaka pokrojonej w kostke, pół cukini, pół pomidora, ząbek czosnku wszystko podduszone na malutkiej łyzeczce oliwy z oliwek doprawione bazylią i pieprzem; po obiedzie pochrupałam troszke pestek dyni i słonecznika ![]() podwieczorek - jajko na pół miękko + pół grachamki z pieczenia, 2 plasterki pomidora, 3 plasterki ogórka, ogórek małosolny (uwielbiam je! )kolacja - sałatka z tunczyka meksykanska |
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Moje U (wczorajsze..):
śn: fitella truskawka-czoko, mleko 2% (szklanka ), banan 2śn: grachamka 2 plastry sopockiej , papryka obiad: zupa jarzynowa , 11 pierogów z truskawkami i śmietanką... -.-podw: serek vitello kokosowy ( tylko to miałam...) kolacja: 120g bułka z ziarnami , 4 plastry polędwicy sopockiej , pomidor po : gruszka...
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
R :
śniadanko: czerwona herbata, 2x kanapka (ciemne pieczywo) z plasterkiem szynki z indyka, jajkiem i pomidorem, pół serka wiejskiego. 2śniadanko: miseczka płatków zbożowych "błonnik" (15%blonnika) zalanych 05.%centowym mlekiem + grejpfrut. obiad: 2 grubsze plastry martadelii w jajku, surówka z sałaty lodowej, ogórka i pomidora + gotowane na parze brokuły. podwieczorek: czerwona herbata, pół serka wiejskiego, pomidor, chrupkie pieczywko. kolacja: omlecik z brokułami, 2 rzodkiewki. bardzo proszę o ocenę : <
|
#426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli chodzi o to ,że ilośc kalorii nie wpływa na przytycie/schudniecie?? W tej pomidorowej to mialam jakis mały ale pyszny kawałeczek miesa Ale ja lubie mleko i jego przetwory i sie tak przyzwyczailam juz i od zawsze piję a jak robiłam badania to żelaza mialam b. duzo (nawet lekarka sie zdziwila). Nie mam kłopotów z zaśnieciem tylko ze wstawaniem -za wczesnie Kiedyś tak nie bylo Choc tez niedawno mialam okres ze pozno wstawalam wiec nie wiem... Ale tak juz dlugo jest...ze wczesnie wstaje.. ale nie budzę się wcale zmęczona(niby teraz rok szkolny to bedzie mi to na rękę ) ale byc moze ze witamin mi brak bo blada jestem i jeszcze jakies skutki zlego odchudzania są naszczescie psychika juz zdrowa
|
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj U:
-8 owsianka : 40g owsianych, 50g musli z crunchy, banan ,łyżka otrąb,szklanka mleka -11 -2 kanapki z chleba mazurskiego z jajkiem i pomidorem posypane lekko pestkami dyni,100g kefiru 14-udko z kurczaka bez skory smazone bez tluszczu, 150 g kaszy gryczanej, 300g fasolki szparagowej, 3 śliwki 17-2 brzoskwinie, 4 śliwki, garść bakalii 20-100g sera białego z pomidorem,papryką, szczypiorkiem |
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Jeszcze raz bardzo proszę o ocenę mojego jagłospisu. Moje R: I śniadanie: 2 kromki chleba graham z polędwicą sopocką, "sałatka" z pomidora, rzodkiewki i ogórka, pół grejfruta II śniadanie : 1 kromka chleba graham z serkiem żółtym i pomidorem, pomarańcza obiad : pierś z kurczaka z ryżem, brokuły, kalafior i fasolka szparagowa polane bułką tartą na łyżce masła podwieczorek : serek naturalny z rzodkiewką i szczypiorkiem kolacja : makrela w galarecie z warzywami (kukurydza, groszek, marchewka)
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
Dawno nie pisałam, więc tak kontrolnie moja R. Mam nadzieję, że ktoś oceni
Śniadanie: bułeczka pełnoziarnista, 1 połówka z sałatą, jajcem na twardo i pomidorem; druga z plasterkiem szynki drobiowej, ogórkiem i koperkiem II śniadanie: serek wiejski lekki z rzodkiewkami i szczypiorkiem Obiad: soczewica (ok. 30 g) z sosem pieczarkowym (podsmażone na łyżeczce oliwy z oliwek pieczarki, cebula, ok. 120 g piersi z kurczaka); surówka z kapusty, cebuli, marchewki i jabłka Podwieczorek: garść orzechów pistacjowych, gruby plaster chudego twarogu Kolacja: sałatka z tuńczyka (tuńczyk w sosie własnym, sałata, pomidor, papryka, cebula). Może tak być?
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
proszę ; < !
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pozdrawiam
|
||||
|
|
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry,
czy moge prosic o ocene mojej Rrrrrrrr,do slubu 3 tyg niecale.. ![]() S 2 kromaczki chlebka razowego z plasterkiem szynki chudej,kawalkiem zoltego odtluszcz sera i papryka czerwone, zielona herbata II 2 sliwki +red bull bez cukru lunch grahamka z kawalkiem szynki,sera,serkiem light z ziolami i papryka podwiecz jablko + babybell (maly serek okragly 40kcal) obiadokol ok 150gram ryby w warzywach. jak to wyglada okiem fachowcow?
|
#434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyy oczywiście, że wpływa. nadmiar (więcej dostarczamy niż spalamy) = przytycie, niedobór (więcej spalamy niż dostarczamy) = chudnięcieCytat:
![]() Cytat:
tylko ostrzegałam, takie "jakby co" "*a cóż to ma być?
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
cava jestem pełna podziwu co do Twojej wiedzy! Myślę, że gdy nadal bedziesz się udzielać w tym wątku to wiele sie od Ciebie nauczę
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
sub.
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
U (mam nadzieję
) z ostatnich dwóch dni:(pon) I. Kromka razowca z Almette ziołowym,serem tostowym Mozarella,pomidor,jajko smażone na masełku,plasterek szynki II. Kawa z mlekiem 7,5%, 1/2 drożdżówki z serem, batonik Corny czekoladowo-kokosowy,mała kostka gorzkiej czekolady III.(w pociągu) 7Days z nadzieniem o smaku Spunante, 3 Petitki polane czekoladą,woda mineralna Arctic truskawkowa (20kcal na 500ml),RedBull bez cukru IV.Kanapka w Subway (razowe pieczywo,ser, kurczak Teriyaki z sosem cebulowym,jakieś warzywa)nic specjalnego ,o stokroć wolę Kebaba w tortilli z tłustym sosem 1700 (wt.) I.(śpieszyłam się ;>) Belriso bananowy, Mars Delight,Cappuccino II. we Fragoli ;3 małe naleśniki z truskawkami/ww sosem, lodami waniliowymi i bitą śmietaną, duże Cappuccino Lód w waflu o smaku truflowym od Grycana III. (w odstępach co 2,5 h)-Pasztecik gryczano-mięsny,20szt,słonych paluszków ; ciastko duńskie z jabłkiem,herbata owocowa z cukrem trzcinowym do smaku IV.Serek wiejski lekki z Mocą Warzyw pomidorową,ziołami, kromka Ciabatty z serem topionym i musztardą, 200ml Nestea brzoskwiniowej 2500 ==' może dlatego,że Iszy posiłek był o 7 rano... <ściana> |
|
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za ocene
mam nadzieje ze te moje jadłospisy sa co raz lepsze A czy któras z Was byłaby tak dobra i policzyła mi ile kalorii było w tym wczorajszym moim jadłospisie? Bede baaaardzo wdzieczna!!! |
|
|
|
#439 |
|
Gang Iren
|
Dzięki za odpowiedzi.Co do jedzenia w pracy,to niestety nie mam takiej możliwości,tylko na przerwie śniadaniowej,za "przegryzanie" czegoś grozi mi zwolnienie dyscyplinarne.Tak więc w ciągu 10 godz od wyjścia z domu do powrotu mogę jeść tylko raz,na tej przerwie
![]() Mój jadłospis wczorajszy,nie wiem jaka to literka,bo jak mówiłam chcę przytyć,ale wiem,że to mało: IS(4:30):2 skibki chleba z 2 plastrami szynki wiejskiej,masłem i pół pomidora,kawa z mlekiem IIS(w pracy,o godz 12 dopiero była możliwość iść na śniadanie):bułka z szynką drobiową,serek danio warzywny,pączek,ice tea O(godz 16):100 gr ryżu z masłem,cynamonem i cukrem P (godz 18):jogurt owocowy 150gr,banan,kawa z mlekiem K (godz 20:30):jajecznica z 2 jajek z szynką,dwie skibki chleba z masłem,herbata owocowa Bardzo proszę o ocenę i sugestie co można poprawić. Właśnie policzyłam kalorie i wyszło mi 2100,to chyba nie tak źle? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() . Albo może, takie to wszytko zowiutkie i lekkie, że nie widac tej ilości kcal. no nie wiem, w każdym razie trzymam kcuki za jedzeniowe przełamywanie sięCytat:
![]() . Naprwde bardzo zdrowo w takim razie sie odzywia.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Porcja była spora toteż z dodatkami doliczyłam ok 700-800 o_O
A za tydzień powtórka z rozrywki ,śmiem twierdzić,że bardziej harcore'owa, bo gdy dorwę się na słodki deser do Słodkiego-Słonego M.Gessler to nie ręczę za siebie
|
|
|
|
#442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No z tmy się zgodzę, to moze za pozostałe rzeczy za du zo policzyłas? ehh, nie wiem. No tak, Ty za tydzien masz jeszcze wolne |
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
MOJE R:
śniadanie: wieśniaj lekki + 2 rzodkiewki potarte, doprawione szczyptą soli i bazylią. Sałatka z sałaty rzymskiej mieszanki orzechów, ogórka zielonego, pomidora, papryki. 2 wafle ryżowe. II śniadanie: duża brzoskwinia, jabłko, tuńczyk w sosie własnym (mała puszeczka) obiad: 2 kotlety z piersi indyczej na parze, fasolka szparagowa z łyżeczką masła i bułką tartą, ciemny makaron gotowany w ziołach. Miseczka zupy pomidorowej (zupa ze świeżych pomidorów) podwieczorek: LU Go! kakaowe. uwielbiam trochę pestek z dyni.kolacja: jajecznica na grzybach i pomidorach, 2 kromki ciemnego pieczywa z sopocką. Baaaaardzo proszę o komentarz czy nie za dużo czy może za mało. Pierwszy raz w sumie chcę coś zrzucić i chcę to zrobić z głową... przeczytałam co z czym i jak. mam nadzieję że nie jest najgorzej![]() Z góry dziękuję
|
|
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie będę bo dobrze się przy tym bawię. ![]() Toffie: Cytat:
Ale jak babcie dają to nic nie mówę, raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Ale nabiał jedzą, choć starsza wychowałam na diecie bezmlecznej i bezsojowej - się da Lubią kefir, czy jogur zmiksowany z owocami i cukrem, młodsza lubi mleko, Fantazje jedzą, biały ser, śmietanę, masło.
|
|
#445 |
|
Raczkowanie
|
R
sniadanie: pol bolki z szynka pomidorem i majonezem oraz jedna kromka czarnego chleba z tym samym 2 sniadanie: francuskie z marmolada ![]() obiad: 3 ziemniaki z sosem , duzo surowki(marchewka z maojnezem i przyprawami) i udko z indyka gotowane podwieczorku nie jadalm -nie bylo mnie w domu ![]() kolacja; troche pozno bo o 19,30 ale poszlam spac o 23 wiec bylo troche przed snem...- 3 kromki ciemnego chleba z plasterkami szynki, majonezem, ogorkiem kiszonym i pomidorem do tego kompot ze sliwek... |
|
|
|
#446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Ale te warzywa co ja mam...hm, niby były z Biedronki, ale one chyba mają 50, bo mają ziemniaczki...
|
|
|
|
#448 |
|
Rozeznanie
|
Moje luźne coś pomiędzy R a U- z nadzieją na pewne ubytki w kilogramach
![]() śniadanie: owsianka z otrębami na mleku z ziarnami słonecznika, kilka plasterków gotowwanej piersi z kurczaka 2 sniadanie: 2 kromki razowca z serkiem chudym, pomidor, cebula, winogrono- dwie duże garści lunch: serek homo 0 %, 40 gr płatków pszennych dla aktywnych, cynamon, troszkę utartego jabłka, 3 małe marchewki obiad: z braku czasu, bo musiałam lecieć do pracy: dwie kromki razowca z gotowanym jabłkiem, dwiema malutkimi łyżeczkami powideł sliwkowych, chudy twaróg, plaster białej kapusty kolacja: dwie kromki razowca, gotowane jabłko, malutka łyżeczka powideł śliwkowych, serek wiejski lekki
|
#449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziecie się kłócić o 10 kalorii? dobrze wiesz, Aralko, że warzywa same w sobie to żaden posiłek, a kalorie które dostarczają są ŚLADOWE. Cytat:
niedużo nnkt (tylko na śniadanie) i przede wszystkim literka nie ta, co być powinna (bo powinno być U!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
|
|
|
#450 |
|
Gang Iren
|
Dzięki za odpowiedzi.Co do jedzenia w pracy,to niestety nie mam takiej możliwości,tylko na przerwie śniadaniowej,za "przegryzanie" czegoś grozi mi zwolnienie dyscyplinarne.Tak więc w ciągu 10 godz od wyjścia z domu do powrotu mogę jeść tylko raz,na tej przerwie
![]() Mój jadłospis wczorajszy,nie wiem jaka to literka,bo jak mówiłam chcę przytyć,ale wiem,że to mało: IS(4:30):2 skibki chleba z 2 plastrami szynki wiejskiej,masłem i pół pomidora,kawa z mlekiem IIS(w pracy,o godz 12 dopiero była możliwość iść na śniadanie):bułka z szynką drobiową,serek danio warzywny,pączek,ice tea O(godz 16):100 gr ryżu z masłem,cynamonem i cukrem P (godz 18):jogurt owocowy 150gr,banan,kawa z mlekiem K (godz 20:30):jajecznica z 2 jajek z szynką,dwie skibki chleba z masłem,herbata owocowa Bardzo proszę o ocenę i sugestie co można poprawić. Właśnie policzyłam kalorie i wyszło mi 2100,to chyba nie tak źle? bardzo bym prosiła o ocenę.Zależy mi,żeby wiedzieć czy taki jadłospis i tyle kalorii wystarczy mi,aby choć trochę przytyć.Staram się jeść więcej niż dotąd jadłam... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

, kawa czarna bez cukru
)

pierogów z truskawkami i śmietanką... -.-

Kiedyś tak nie bylo

tylko to też zależy czy były duże czy takie malusie
oczywiście, że wpływa. nadmiar (więcej dostarczamy niż spalamy) = przytycie, niedobór (więcej spalamy niż dostarczamy) = chudnięcie
tylko ostrzegałam, takie "jakby co" "*
będziecie się kłócić o 10 kalorii? dobrze wiesz, Aralko, że warzywa same w sobie to żaden posiłek, a kalorie które dostarczają są ŚLADOWE.