|
|
#1951 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- III część
[1=a41e5628ec20eaaf3266066 f6eafe0f03253103a_6810087 1c0c55;87869787]Chce Wam podlinkować stronę i oczom nie wierzę
![]() zdzierstwo https://www.aptekagemini.pl/kerabione-x-60-kaps.html [/QUOTE] Większość rzeczy kupi taniej w necie. |
|
|
|
#1952 |
|
Pani Mizantrop
|
To prawda, internetowe apteki potrafia miec niektore produkty o polowe tansze od tych stacjonarnych.
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Anyzkowa byłoby super, bardzo żal mi szczególnie starszych ludzi, którzy tak się męczą w tych maseczkach
( LaMary ja też słabopomadkowa jestem (choć jak patrzę ile tego mam, to zaczynam wątpić - diorowe Lip glow - jako pielęgnacja i delikatny kolor - diorowe lip addict i chanelkowe rouge coco flash (one kiedyś chyba miały inną nazwę, tak kojarzę, natomiast lubię je w każdej odsłonie) - zarówno te od Diora jak i Chanel cechuje duża lekkość i niemal transparentność plus duży taki 'wodny' połysk. Bardzo lubię. Ostatnio skusiłam się też na dwie czerwienie Givenchy, wprawdzie urzekły mnie głównie opakowania , ale jestem zadowolona:- z serii rouge interdit - transparentność na wzór wymienionych wcześniej chanel i dior - i la rouge liquide (L'interdit ![]() Mam tez pomadki MAC (nie przepadam), Pat Mcgrath (nie do zdarcia), Marc Jacobs (bez szału), Guerlain (lubię, ale nie ponowiłam zakupu) i kilka różnych Burberry (też mnie nie powaliły). Na szczęście moja mama dzielnie przejmuje ode mnie zapasy ![]() Pani_Robot bardzo lubię śliwki na ustach, a co do czerwieni długo myślałam jak Ty, ale teraz wydaje mi się, że to po prostu kwestia znalezienia swojego koloru i nasycenia też, ja np nie lubię ciężkich kryjących pomadek. Na krostki od lat pomaga mi zielone serum Bielendy, to w ogole jedyny kosmetyk, który kupuję tak regularnie i zawsze mam opakowanie w zapasie. Ja też jestem czosnkowa bardzo, ostatnio jem głównie szpinak i szparagi, jeśli na ciepło to zwłaszcza szpinak z dużą ilością czosnku. Natomiast totalnie nie kumam fenomenu owsianki, to tego typu jedzenie, które odbieram jako bardzo ciężkie i jednocześnie mało sycące. Niby nie mam alergii na gluten, ale takie dania zupełnie nie dla mnie, a szkoda, bo wyglądają co najmniej pysznie! Kamlisa jak 5-HTP? Dodatkowo jeśli będziesz stosowała to przed snem to powinnaś zauważyć poprawę jego jakości. W temacie słuchawek to dodam jeszcze, że nie ma dla mnie życia bez muzyki, i mam parę całkiem dobrych słuchawek, dobieranych głównie pod jazz i tego typu brzmienia i to naprawdę robi różnicę Jednocześnie totalnie lubię ich design, mam m.in. Pioneery SE-MS7BT-T jak i Prymy Denona Rose Gold, i serio nie wiem, co mi się bardziej podoba, dźwięk czy design |
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Konto usunięte
|
Owies jest naturalnie bezglutenowym ziarnem, jedynie w warunkach produkcji może się zdarzyć, że zostanie nim zanieczyszczony.
|
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Polecę wam zabieg parafinowy do stóp https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...awilzenie.html Bardzo przyzwoity efekt, choć według mnie zapach okropny, ale można się przemęczyć.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś lato! Wreszcie Cinderella, pewnie że Bare Minerals jest dostępne w Polsce Mineralne trzeba testować, obowiązkowo Teraz jednak z testowaniem nie jest tak prosto... |
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;87869988]Owies jest naturalnie bezglutenowym ziarnem, jedynie w warunkach produkcji może się zdarzyć, że zostanie nim zanieczyszczony.[/QUOTE]
to jest bardzo trafna uwaga, masz rację, wygląda na to, że po prostu z jakichś przyczyn to nie jest posiłek dla mnie. Dzięki za naprostowanie |
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odcień przypomina mi mi ten najpopularniejszy Nyx butter gloss. Hmmm... jak on się nazywał? |
|
|
|
|
#1960 |
|
Konto usunięte
|
Ja lubie owsianke. Przez ostatnie 3 lata, codziennie rano robiłam sobie owocowe koktajle z kefirem, orzechami i nasionami. Jednak aktualnie chce sobie od nich zrobić przerwe, bo jednak to była dość spora dawka cukru na dzień dobry (z owoców, np. banan, ale zawsze) codziennie rano. Wróciłam do owsianek, które zalewam mlekiem z nerkowców, do tego dodaje świeżo mielone nasiona siemienia lnianego, pare orzechów, i jagody: borówki i truskawki. Z truskawkami jest mega
Caffee, ja mam błyszczyk z Nyx, taki wlasnie odcień milky, o nazwie Fortune Cookie - świetnie łączy się z jagodowymi odcieniami pomadek. W ogóle Nyx ma w porządku te kolorówke do ust, i ceny przystępne. Piękny odcień jagody ma też jeden z błyszczyków Chanel, odcień Decadent. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2020-05-22 o 13:21 |
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Cinderella, ja też lubię owsiankę
Owsianka owsiance nierówna, Soso może spróbuj różnych marek? I oczywiście jej przygotowanie jest bardzo ważne. Cinderella, śliczna ta śliwka Max Factor Z Nyx to chyba było Creme brulee? Nyx świetnie nadaje się do testowania odcieni, przyzwoita cena i jakość ok. Jak mnie najdzie ochota na nową pomadkę to nie biegnę w stronę luksusowych stoisk, wolę wydawać na pielęgnację - wiadomo, pomadki szybko się nudzą ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- ...i jeszcze dodam - czerwienie szczególnie - trzeba dobierać pod kątem oświetlenia. Bardzo zmienia ich odcień ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Uklika, bardzo fajnie wygląda twój nowy zegarek Niech dobrze służy ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Robot, ja bardzo lubię rybę z cytryną Szczególnie łososia. Pędzle - super nabytek Będę trzymać kciuki za piesia ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Kama, nadążanie za nowinkami po prostu olewam Gadżety - owszem, miła rzecz, przydatna - ale do szczęścia wcale nie aż tak ...niezbędna. Więc koszyk po ryżu każdemu kto myśli inaczej ![]() ![]() ![]() Wszystkim podoba się spódnica w wersji różowej... jej - chyba macie rację Tylko cena ...około 1000. A to nawet nie jest jedwab
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Uklika, komplet COS to mieszanka len+tencel. Nie za bardzo podoba mi się sposób w jaki ten materiał się układa... ale trzeba przymierzyć
https://www.cosstores.com/en_nok/wom...874665002.html na 100% będzie na przecenie, miętowy kolor popularny nie jest... |
|
|
|
#1963 |
|
Konto usunięte
|
Ktoś miał do czynienia z polską marką kosmetyków o ciekawej nazwie - Jadwiga?
.
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
caffeine kupuję tanie tusze do rzęs, nie robi mi różnicy, czy mam na rzęsach lancome czy l'oreal na przykład, ale jeśli chodzi o pomadki to te tańsze są dla mnie wyraźnie mniej komfortowe w noszeniu - a przynajmniej takie były, bo ostatni raz coś 'tańszego' na ustach miałam z 10 lat temu. Poza tym, jestem gadżeciara, forma kupuje mnie na równi z treścią.
Cindarella Girl podzieliłam się owsiankowym dylematem z kolegą z biurka obok i on twierdzi, że bezglutenowość owsa to jedynie w teorii. A co do cukrów w owocach to trafiłam ostatnio na ciekawy wpis Damiana Parola, (lubię go czytać) - klik! |
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
dziś po pedi, inny człowiek
![]() dzięki bardzo za wszystkie podpowiedzi ze słuchawkami, musze poszukać ![]() Kasztanka, biedna kicia, niestety na tym etapie nowy wet już dużo nie doradzi...Zostaje tylko obserwacja gojenia i oby tym razem było ok Kurcze, naprawdę zal mi kota, bo to zawsze trauma, zwłaszcza ze przeszła schronisko, nowy dom i teraz w kołko zabiegi...Na pewno kaftanik wskazany dla osłaniania tej okolicy.U nas tez podjęto decyzje o zabiegu u Macieja, doktor jednak mowi, ze to złosliwosc tylko miejscowa, ale się rozrasta...Oczywiście odkładaliśmy to nei z uwagi na koszty, mamy złe doświadczenia z nowotworami kocimi, sa przeważnie złośliwe... Ale teraz już chyba nie ma wyboru. Trudno, dorobimy pewnie kotu mniejsza wygode przy jedzeniu i sardoniczny uśmiech, no i jest obawa wznowy... Oby koniec masek nastał jak najszybciej... Jak laMary - do galerii mnie nie ciagnie - mam wszystko, teraz używam i tak tylko pielegnacje, wiec kolorówka lezy. Cinde, w rybie w maśle to Ci raczej tłuszcze zaszkodziły, a nie pochodzenie masła od mleka, tak na mój rozum... Soso, 5 HTP używam, zobaczymy po dłuższym czasie. na sen nie narzekam, zawsze długo zasypiam ale potem bez problemu. dziś wreszcie kupiłam niezle truskawki - 22 zł i takie małe, a nie wypasione i wybłyszczone wodniste konie Natomiast szparagow nietâŚ![]() Owsianka ciezkaâŚ? Uwielbiam ja. Najbardziej sycące dane w wersji gotowanej, w wersji zalanej mlekiem/woda czy czyms podobnym dzień wcześniej - mniej nabite, ale swietnie czysci jelita. Design tych słuchawek nausznych ciekawy, ale nie jestem koneserka i chodziło mi włąsnie o cos do cwiczen ![]() Cinde, ten decadent chanel bardzo łądny, ale teraz mam same balsamy bezbarwne ![]() Z Jadwigi cos miałam...ale co...? najwyraźniej nie zapadło mi w pamięć... A, jeszcze miałam napisac - ta maska Oskia przyjemna w uzyciu, jakby bardziej esencjonalny zel, zostawiąłam na 20 min, zadnych sensacji. Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2020-05-22 o 14:29 |
|
|
|
#1966 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. To tymczasowa zmiana. Kocham owoce - jadłam, jem, i jeść będę. Jem ich sporo (głównie rano), i jestem szczupła, waga stoi mi w miejscu. W tym co napisałam chodziło mi jedynie o banana, który ma w sobie najwięcej cukru chyba ze wszystkich owoców (no może oprócz mango i winogron). Tymczasowo przerzucam się głównie na jagody - głównie dlatego, bo sezon, a i też to, że mają w sobie niedużo cukru.---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
O Jadwidze wspomniała mi koleżanka - kosmetolog. Mają tonik - kwas mlekowy 12% (Miszka, Juka - Was ten temat też interesuje). I jeszcze jest jakiś znany peeling ziołowy. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2020-05-22 o 14:24 |
||
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam słuchawki Awei. Super jakoś za tak niską cenę ok 60zł Polecam
![]() Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- III część
Kama, te słuchawki to xiaomi redmi airdots ok. 80 zł
Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane przez uklika Czas edycji: 2020-05-22 o 15:52 |
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam o wersjach owsianek jakie jadacie i spora tego ilość.
Nie jadam w sumie owsianek. Jestem po nich bardzo szybko głodna. Kama dziś podobne truskawki kupiłam. Drobniejsze, słodsze, soczystsze. Typowe z pola i to stara odmiana a nie te piękne wypasione sztuczne smaki. Nie mogę wyjść z podziwu ale upiekłam ciasto drożdżowe. Nieskromnie powiem, że bardzo smaczne. Naczytał się sporo o drożdżowym, co świadczy o tym że jest dobre. Wyszło. Osobiście nie przepadam, zjem jak jest ciepłe więc reszta dla rodziców i sąsiadki. Ja już go nie zjem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Anyz, ja mam tak z makowcem - pieke dla rodziny, kawałeczek sprobuje na swiezo i dziękujemy...Dzis za to, dla siebie - upiekłam muffinki sernikowe. Lubie, sa szybkie, proste, daja smak sernika bez poczucia sernikowego grzechu
![]() Natomiast pizza mi nie słuzy - moja własna, swieza, z dobrych składnikow i naprawdę nie tonaca w tłuszczu - mozzarella, chuda szybka, pasta z warzyw, dużo rukoli...Jadłam wczoraj, zjadłam dziś - i legła mi na ciężko...Coz, to, co zamprziłam będzie dla innych na obiad, ja już spasuje...Mój układ pokarmowy przez dziesięciolecia robił swoje w milczeniu i pokorze, a teraz jednak wysyła mi komunikaty: pizza nie słuzy, placki z zasmazka za tłuste, awokado nie lubimy, owoce swieze i suszone ? jasne, ale fermentacja będzie ze hej...Niby nie mam konkretnych dolegliwości, ale informacja dociera ![]() Czy ja musze mowic, ze słuchawki kupione...? Nie musze, prawda...? Uklika, no właśnie za pozno odczytałam Twoje info, szukałam firmy na podesłanym zdjęciu i tam było tylko cos na s, czego u nas nie znalazłam... Z mało inteligentna mina obejrzałam pare stron słuchawek bezprzewodowych i kupiłam takie https://allegro.pl/oferta/denon-ahc1...ZjU3ZjgwNDc%3D potwierdziłam tez, ze orbitrek powinien dotrzeć do 2 tygodni, zwrot za poprzedni zakup dotarł...Teraz nic, tylko robic się na fitnessowe bóstwo ![]() Jak przyjdą słuchawki na pewno będę was dopytywać, jak sprawić by to to grało. Na razie wpadłam na pomysł ze albo muzyke z kompa na pendrive albo z kompa na telefon...i jakos sparować słuchawki z telefonem...Dla mnie nie brzmi to prosto i oczywiście btw... |
|
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Piękne, młode i szalone, 30+, 40+- III część
Kama polecałam dwa rodzaje słuchawek, droższe soundcore i tańsze xiaomi. Ale teraz to już nie istotne. Fajnie, że kupiłaś, takie jakie Tobie się podobaja. Ja niestety Twoich słuchawek nie widzę, allegro już ich nie pokazuje.
Jak chcesz słuchać muzyki tylko w domu i online to możesz sobie playlisty na youtube utworzyć i słuchać z telefonu z aplikacji lub strony. Jeśli offline to z aplikacji typy spotify czy amazon music. Ja ma obie, w zegarku mam spotify. Edytowane przez uklika Czas edycji: 2020-05-22 o 18:13 |
|
|
|
#1972 |
|
Śnięta Mucha
|
Uklika szybciutko z tym zegarkiem. U nas jeszcze tak szybko paczek nie wysyłają. Dochodzi coś czasem następnego dnia, ale zamówione rano, popołudniowe potrzebują 2 dni.
La Mary ja również właśnie z powodu marży nie kupuję już wielu rzeczy stacjonarnie. Pamiętam jak wrzucałaś oprawki oglądane w galerii w Toruniu, z ceną (chyba Ray Bany). Zobaczyłam ile kosztują u nas w galerii. Przebitka 200zł... Lubię zakupy, ale nie zamierzam być czyjąś dojną krową. Tak samo z tymi, które wrzuciłam teraz - optyk online niecałe 520zł, optyk w galerii 800zł. Podobnie jest z perfumami (bardzo często Notino, czy inne SPRAWDZONE perfumerie online mają 100zł taniej na flaszce niż Sephora czy Douglas). Identycznie sprawa wygląda z kosmetykami, czy suplementami właśnie Nie dziwi mnie to, że Empik zamyka salony stacjonarne, bo też mieli kilkadziesiąt procent przebitki na cenie w stosunku do internetowych księgarni, a w salonach na ogół wybór żaden, tylko literatura rozrywkowa. Ja nie umiem piec, ani gotować, ale wczoraj kupiłam wieczorem chałkę i zjedliśmy razem z psem całą, bardzo łapczywie ![]() Faktycznie po dwóch użyciach Effaclaru Duo łuszczyła mi się skóra w kącikach ust. Do stosowania miejscowo kupię chyba po prostu Brevoxyl, bo widzę, że nadtlenek benzoilu to substancja czynna w Effaclarze, który ma w sumie też wysoko w składzie glicerynę. Kama, czyli zrezygnowałaś z tego z Allegro i wzięłaś Kettlera? W smartfonie masz aplikację sklepu - stamtąd ściągniesz sobie Spotify, wifi pewnie w domu masz, więc muzyki nie trzeba przerzucać z komputera. Spotify ma reklamy, ale można wykupić wersję premium za 19,90/mc. Wtedy, jeśli będziesz go używać również na komputerze, możesz sterować z telefonu. Jestem wygodnicka, więc bardzo doceniam to, że nie muszę wstawać do komputera, z którego leci muzyka. Z owocami ma tak jak piszesz od zawsze, wysadza mnie, a tłustego za bardzo nie mogę od czasu operacji, bo mam zawroty głowy i mdłości.
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
La Mary dokup sobie Kerabione booster(tabletki)
Takie combo jest świetne. |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
UKlika, ten
https://allegro.pl/oferta/denon-ah-c...oth-8867354220 szukałam Soundcore ze zdjęcia, ale nie było, wiec obejzrałąm te polecane przez Soso i wybrałam Denon. a co będzie to będzie. Spotify powiadacie... Trzeba się będzie dokształcić...Mam na kompie ułozona playliste do cwiczen, dlatego pod tym kątem patrzeâŚZrezygnowałam z tego miejszego orbitreka bo i mąz zaczał suszyc głowe, ze kupuje byle co... |
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Kama szybki z Ciebie zawodnik w zakupach.
I nie planuj tak słuchać muzyki jak opisujesz. Wszystko Ci opowiemy krok po kroku jak słuchać z tel. To jest super opcja. Wychodzisz na miasto, słuchasz muzyki. Ćwiczysz jogę nastawiasz pod ćwiczenia. Docenisz, polubisz. Nie tylko muzyki posłuchasz. PaniRobot fajne te oprawki. Byłam u estetycznej. Mam po jednej nici haczykowatej na końcu brwi, po 1 ml kwasu w żuchwę i pod oczy biostymulator. To cz I. Zrezygnowałam z botoxu na tej wizycie. Chce zobaczyć efekty. Za dwa tyg dokończę odnowe wiosenną. Bardzo dobrze wyglada żuchwa. Nie spodziewałam się takiego efektu. Pod oczami lekki obrzęk. I zero siniaków. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1976 |
|
Konto usunięte
|
Załącznik 7717093
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Cinde ale masz paniusię
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
kocham zdjęcia zrelaksowanych kotow
![]() Anyz, to faktycznie wiosenna odnowe zrobiłąs. Mi ostatnio dr tak łądnie podniosł brwi botoksem a poprawił hifi, ze nic im nie trzeba, pełna naturalnosc, a oko otwarte. |
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Kama denony są swietne, to dobra firma, a co do muzyki dziewczyny mają racje - zakochasz się w Spotify
opowiemy jak masz wifi w domu to masz wszystko!Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po prostu czasem mam takie zachcianki - i znam na tyle samą siebie - aby im nie ulegać ...no może hmmm idę na kompromis. Czyli jeśli polubię odcień to kupuję te droższą, trwalszą itd. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

(
, ale jestem zadowolona:

jak masz wifi w domu to masz wszystko!