|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część 3
Tak, ceny niestety tez mnie blokuja. No i nie wiem, czy mialabym je z czym laczyc, bo wiekszosc ubran juz mam kolorowych, wiec chyba byloby juz za pstrokato.
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część 3
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87895320]Tak, ceny niestety tez mnie blokuja. No i nie wiem, czy mialabym je z czym laczyc, bo wiekszosc ubran juz mam kolorowych, wiec chyba byloby juz za pstrokato.[/QUOTE]
Ale moim zdaniem pasowałyby Ci :P Chętnie brałabym te z listkami, ale koturna dla mnie chyba za ciężka... No i cena :P Przeglądam Wasze zdjęcia i to co mi się nasunęło: Silver_lining - sukienki FG, to zupełnie nie Twoja bajka. Ja bym sprawdziła SC. Chimay - i spódnica, i buty mi się podobają. Jakoś nie jestem przekonana, czy pasuje Ci odcień różu z bluzki. Ale może to być kwestia tego, że nie lubię takiego odcienia ![]() Celestine - ładnie Ci w tym cięciu. Martaakow - przyjrzałam się Twoim zdjęciom w czarnej sukience (za małej w biuście) i obstawiam SG. Wydaje mi się, że FG byłoby mniej miękkie (bardziej zbite) jak chodzi o "flesh". |
|
|
|
#4923 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kolejne perełki https://m.zalando.fr/kat-maconie-esm...1a01s-t11.html https://m.zalando.fr/kat-maconie-rav...1b00r-g11.html https://m.zalando.fr/kat-maconie-aya...1a01l-j11.html https://m.zalando.fr/kat-maconie-zan...1a01i-q11.html - te są cudne ️https://m.zalando.fr/kat-maconie-car...1a01p-t11.html Cytat:
Dzieki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4924 | |
|
Zadomowienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87895990]Chętnie bym wypróbowała. Szkoda, że ceny są równie szalone, jak te wzory
![]() Kolejne perełki https://m.zalando.fr/kat-maconie-esm...1a01s-t11.html https://m.zalando.fr/kat-maconie-rav...1b00r-g11.html https://m.zalando.fr/kat-maconie-aya...1a01l-j11.html https://m.zalando.fr/kat-maconie-zan...1a01i-q11.html - te są cudne ️https://m.zalando.fr/kat-maconie-car...1a01p-t11.html Też na miejscu Silver_lining poprobowalabym teraz klasykę. Dzieki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A mi się te z ptakami podobają mega ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Tak, teraz zostały mi do mierzenia rzeczy z grup C i D w zasadzie. Na SC się za bardzo nie napalam bo mam wrażenie że jak wcześniej miałam ubrania w tym charakterze to nie było super. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4925 |
|
Raczkowanie
|
1. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
Jedyne, co mogę powiedzieć na ten temat: że jaskrawe mi nie pasują 2. Czy pasuje ci czysta biel i czysta czerń? Czysta czerń - raczej nie Czysta biel - ok 3. Czy pasują ci kolory jaskrawe i intensywne, czyste? Jeśli tak, to jak jaskrawe? Ekstremalnie czy tak "w miarę"? Ekstremalnie jaskrawe nie pasują 4. Czy pasują ci kolory szarawe, zgaszone? Niby wydaję mi się, ze one pasują do mojej twarzy, ale jednocześnie wyglądam w nich bez życia. 5. Czy pasują ci raczej kolory ciepłe czy zimne, czy może jedne i drugie? Jak bardzo ciepłe, jak bardzo zimne? Co ze złotem i srebrem? Raczej zimne 6. Czy kolory możesz zestawiać bardzo kontrastowo - pstre wzory, duże kontrastowe (czarno-białe, czerwono-zielone) wzory np. paski, kratka itp., blisko twarzy i wygląda to ok? Ja ogólnie unikam zestawienia jaskrawych wzorów 1. Jak się opalasz - szybko Odcień opalenizny jest ciepły - jeśli chodzi o ciało, bo twarzy nie opalałam (kuracja Izotekiem) 2. Kolor oczu - jasnoniebieskie bez plamek, trochę ciemniejsza obwódka, oprawa oczu (brwi i rzęsy) - jasna 3. Piegi - nie mam 4. Cera - chłodny wpadający w róż, się rumienisz na różowy 5. Naturalny kolor włosów - ciemny blond i coraz bardzie ciemnieją, bardziej mysie kosmyki 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy Myślę, że jestem latem: zgaszona i chłodna. Aczkolwiek nie jestem pewna. |
|
|
|
#4926 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam ostatnio filmik na kanale Elyssa na temat Ingenue w typologii McJimsey KLIK, w której to ten typ jest najbardziej yin ze wszystkich (analogicznie do romantic u Kibbe) i od razu pomyślałam sobie o Tobie. Jeśli w Kibbe masz problem z przyporządkowaniem się do jednego typu, tak sądzę że u McJimsey pasujesz jednoznacznie do Ingenue. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taka ogólna uwaga - czy tylko mi się wydaje, że wielu kobietom się wydaje, że są zgaszonymi latami (albo może chciałyby nimi być)? Włączając w to mnie. Jeszcze się nie pozbyłam wszystkich moich ciuchów w kolorach Soft Summer Dalej mam słabość do tego typu.Cytat:
Jakie są kolory, w których Ci jest na pewno dobrze? Mogłabyś je pokazać albo nazwać konkretniej niż "czerwony" albo "zielony"? Edytowane przez chimay Czas edycji: 2020-05-31 o 19:39 |
|||||
|
|
|
#4927 |
|
Raczkowanie
|
Tylko trochę mnie nie było, a tu takie fajne metamorfozy się zadziały!
@Celestine - kwitniesz! @chimay - o rany, BARDZO pozytywna metamorfoza! O wiele lepiej pasuje do sylwetki taka krótsza fryzurka, a stylizacja w "kwadratowych butach" ... miodzio.@silver - czekam na klasyczne stylizacje w Twoim wydaniu. W mojej ocenie nie wyglądasz źle w stylizacjach naturalowych, ale wydaje mi się, że odbierają Ci "powera" i młodzieńczości. Z kolei w sukience-kościotrupie wcale nie wyglądasz źle, zważywszy na to, że jest to jednak mega trudny model . Cekinowa też jest niezła, ale chyba talia jest w niej zbyt mało zaznaczona. Swoją drogą byłoby wesoło, gdybyś wróciła do punktu wyjścia i okazała się jednak SD . Z ostatnich stylówek podobasz mi się najbardziej w białej, romantycznej blzeczce z głębokim dekoltem i falbankami w połączeniu ze spodniami. A jeśli chodzi o mnie, to nadal dużo przymierzam, trochę kupuję, ale generalnie to nie chce mi się czekać do momentu ostatecznego ustalenia stylu, bo to pewnie jeszcze potrwa. Inspiruję się najczęściej stylem SD, czasem DC, ale jeszcze nie jestem w tym miejscu, żeby być tego stylu pewną. Pewnie nadal robię głupie zakupy, ale śmiało mogę powiedzieć, że w czasie tego ok. pół roku, kiedy tu jestem, zrobiłam spore postępy. Przede wszystkim pozbyłam się mnóstwa rzeczy, które mi stanowczo nie służą, albo ich po prostu nie noszę, albo nie mam ich z czym zestawić. To wszystko udało mi się ustalić dzięki nawykowi fotografowania, o którego zalecie się dowiedziałam dzięki Wam |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4928 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4930 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;87897062]Z opisu wygląda na Jasne Lato, ale najlepiej się upewnić.[/QUOTE]
Też mi się tak wydaje po opisie. Ale po samej sobie wiem, że ciężko obiektywnie się ocenić. Na samym początku myślałam, że jestem SS, a teraz wychodzi na to, że jednak (chyba) jestem "ciepła" i (m.in. po twoich notatkach) zastanawiam się, czy na pewno jestem "soft". ![]() Mocno rozważam jasną wiosnę, ale pomadki "flagowe" (jasne, ciepłe) dla tego typu mi nie pasują. I teraz pytanie - czy to przez typ Kibbe (TR nie lubi jasnych ust), czy jednak nie jestem jasną wiosną :/ |
|
|
|
#4932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz jakąś czerwoną pomadkę? Jak często ją nosisz? |
|
|
|
|
#4933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4934 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie - czy jakiś "rodzaj" panterki nadaje się dla TR?
|
|
|
|
#4935 |
|
Zadomowienie
|
Według opisu średnia do dużej z rozmytymi krawędziami. Ja bym jeszcze powiedziała że raczej w naturalnie wyglądających kolorach. Wydaje mi się, że panterka z dodatkiem fuksji czy groszkowego zielonego (ostatnio takie widziałam) nie będzie dobra dla TR. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam, bo pamiętam, że (chyba) chimay wklejała zdjęcie Jane Seymour w sukience w panterkę - w kontekście, że panterka nie jest dobra dla TR. Dlatego zastanawiam się czy każda, bo w sumie lubię ten wzór (w naturalniejszych odcieniach). |
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle że dużo zależy od wzoru i jeśli Ci się podoba to mierz i pewnie znajdziesz. Ja co jakiś czas znajduje panterkę która mi się podoba, wiec trzymam kciuki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Jane ma zdjecia w panterce, tutaj na przyklad KLIK. Moim zdaniem najmniej jej do twarzy we wzorach FG KLIK KLIK KLIK. W tej sukience z wzorkiem SG tez caly jej urok ginie KLIK. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2020-06-01 o 17:00 |
|
|
|
|
#4939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o jaskrawe kolory takie bardzo, w sensie neony, np. seledynowy to moja twarz wygląda przy nich jak z innej bajki. Tu jaskrawy, intensywny kolor a moja twarz bez wyrazu. Jak człowiek patrzy to nie widzi mojej twarzy tylko te żywe kolory |
|
|
|
|
#4940 |
|
Zakorzenienie
|
Neonowe kolory moze nosic Bright Winter, ale to ze to nie sa Twoje kolory, jeszcze nie znaczy, ze jestes typem zgaszonym.
|
|
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
To była ta sukienka:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- |
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
No nie bardzo, ale w tych bardziej wyjsciowych sukienkach w panterke czy inne zwierzece wzory wyglada niezle. A Ty nie wrzucalas kiedys przymiarek panterki, czy tylko mi sie wydaje?
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2020-06-01 o 19:19 |
|
|
|
#4943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Jane, to bardziej mi się podoba w tej panterce, niż w tej bardziej wieczorowej z Twojego posta. Chociaż wydaje mi się , że może tu o kontrast wzoru chodzić. |
|
|
|
|
#4944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
TR może za to do woli eksplorować szlachetne koronki, także na co dzień. Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 Czas edycji: 2020-06-02 o 09:07 |
|
|
|
|
#4945 |
|
Zadomowienie
|
W temacie zwierzęcych wzorów, ostatnio wpadła mi w oko taka sukienka jak w załączniku. Dla jakiego typu mogłaby być? Screenshot_20200527_191118_com.hm.goe.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4946 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;87900267]Jako potencjalne Flamboyant Gamine możesz wypróbować.[/QUOTE]
Super, bałam się że może być zbyt naturalowa
|
|
|
|
#4948 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze zastanawiają mnie takie sukienki t-shirtowe, które wydają się być świetne na lato. I ta brązowa w kropki mi się od dawna podoba, ale nie wiem czy jest sens zamawiać... Co myślisz o tych sukienkach?
|
|
|
|
#4950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;87900303]FG często ma dość dużą domieszkę cech grupy Natural, więc może czerpać do pewnego stopnia z wytycznych dla tego stylu.[/QUOTE] Ja nie mogę, naturale to brak konstrukcji i lejace linie, w moim przypadku fatalne, bo zdecydowanie potrzebuję sztywności i konkretnej formy. Cytat:
Zależy ile oversajzu toleruje konkretna osoba o typie FG, bo to może różnie być. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2020-06-02 o 11:52 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

️

Dalej mam słabość do tego typu.
miodzio.