Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część 3 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-05-31, 08:51   #4921
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Dot.: Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część 3

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Wzornictwo bardzo gaminowe, podoba mi się. Szkoda że takie wielkie koturny i obcasiska, to czyni je dla mnie niezdatnymi do noszenia. A, no i ceny
Tak, ceny niestety tez mnie blokuja. No i nie wiem, czy mialabym je z czym laczyc, bo wiekszosc ubran juz mam kolorowych, wiec chyba byloby juz za pstrokato.
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-31, 12:48   #4922
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część 3

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87895320]Tak, ceny niestety tez mnie blokuja. No i nie wiem, czy mialabym je z czym laczyc, bo wiekszosc ubran juz mam kolorowych, wiec chyba byloby juz za pstrokato.[/QUOTE]
Ale moim zdaniem pasowałyby Ci :P

Chętnie brałabym te z listkami, ale koturna dla mnie chyba za ciężka... No i cena :P

Przeglądam Wasze zdjęcia i to co mi się nasunęło:
Silver_lining - sukienki FG, to zupełnie nie Twoja bajka. Ja bym sprawdziła SC.

Chimay - i spódnica, i buty mi się podobają. Jakoś nie jestem przekonana, czy pasuje Ci odcień różu z bluzki. Ale może to być kwestia tego, że nie lubię takiego odcienia

Celestine - ładnie Ci w tym cięciu.

Martaakow - przyjrzałam się Twoim zdjęciom w czarnej sukience (za małej w biuście) i obstawiam SG. Wydaje mi się, że FG byłoby mniej miękkie (bardziej zbite) jak chodzi o "flesh".
Stary 2020-05-31, 13:25   #4923
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hisoka Pokaż wiadomość
Ale moim zdaniem pasowałyby Ci

Chętnie brałabym te z listkami, ale koturna dla mnie chyba za ciężka... No i cena :P
Chętnie bym wypróbowała. Szkoda, że ceny są równie szalone, jak te wzory

Kolejne perełki
https://m.zalando.fr/kat-maconie-esm...1a01s-t11.html
https://m.zalando.fr/kat-maconie-rav...1b00r-g11.html
https://m.zalando.fr/kat-maconie-aya...1a01l-j11.html
https://m.zalando.fr/kat-maconie-zan...1a01i-q11.html - te są cudne
https://m.zalando.fr/kat-maconie-car...1a01p-t11.html

Cytat:
Też na miejscu Silver_lining poprobowalabym teraz klasykę.

Cytat:
Dzieki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-31, 14:42   #4924
silver_lining
Zadomowienie

[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87895990]Chętnie bym wypróbowała. Szkoda, że ceny są równie szalone, jak te wzory

Kolejne perełki
https://m.zalando.fr/kat-maconie-esm...1a01s-t11.html
https://m.zalando.fr/kat-maconie-rav...1b00r-g11.html
https://m.zalando.fr/kat-maconie-aya...1a01l-j11.html
https://m.zalando.fr/kat-maconie-zan...1a01i-q11.html - te są cudne
https://m.zalando.fr/kat-maconie-car...1a01p-t11.html

Też na miejscu Silver_lining poprobowalabym teraz klasykę.

Dzieki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

A mi się te z ptakami podobają mega

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Ale moim zdaniem pasowałyby Ci :P

Chimay - i spódnica, i buty mi się podobają. Jakoś nie jestem przekonana, czy pasuje Ci odcień różu z bluzki. Ale może to być kwestia tego, że nie lubię takiego odcienia

Martaakow - przyjrzałam się Twoim zdjęciom w czarnej sukience (za małej w biuście) i obstawiam SG. Wydaje mi się, że FG byłoby mniej miękkie (bardziej zbite) jak chodzi o "flesh".

Tak, teraz zostały mi do mierzenia rzeczy z grup C i D w zasadzie.

Na SC się za bardzo nie napalam bo mam wrażenie że jak wcześniej miałam ubrania w tym charakterze to nie było super.

silver_lining jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-31, 16:44   #4925
bronchipret
Raczkowanie

1. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
Jedyne, co mogę powiedzieć na ten temat: że jaskrawe mi nie pasują

2. Czy pasuje ci czysta biel i czysta czerń?
Czysta czerń - raczej nie
Czysta biel - ok

3. Czy pasują ci kolory jaskrawe i intensywne, czyste? Jeśli tak, to jak jaskrawe? Ekstremalnie czy tak "w miarę"?
Ekstremalnie jaskrawe nie pasują

4. Czy pasują ci kolory szarawe, zgaszone?
Niby wydaję mi się, ze one pasują do mojej twarzy, ale jednocześnie wyglądam w nich bez życia.

5. Czy pasują ci raczej kolory ciepłe czy zimne, czy może jedne i drugie? Jak bardzo ciepłe, jak bardzo zimne? Co ze złotem i srebrem?
Raczej zimne

6. Czy kolory możesz zestawiać bardzo kontrastowo - pstre wzory, duże kontrastowe (czarno-białe, czerwono-zielone) wzory np. paski, kratka itp., blisko twarzy i wygląda to ok?
Ja ogólnie unikam zestawienia jaskrawych wzorów

1. Jak się opalasz - szybko Odcień opalenizny jest ciepły - jeśli chodzi o ciało, bo twarzy nie opalałam (kuracja Izotekiem)

2. Kolor oczu - jasnoniebieskie bez plamek, trochę ciemniejsza obwódka, oprawa oczu (brwi i rzęsy) - jasna

3. Piegi - nie mam

4. Cera - chłodny wpadający w róż, się rumienisz na różowy

5. Naturalny kolor włosów - ciemny blond i coraz bardzie ciemnieją, bardziej mysie kosmyki

6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy

Myślę, że jestem latem: zgaszona i chłodna.
Aczkolwiek nie jestem pewna.
bronchipret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-31, 19:20   #4926
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Oglądałam ostatnio filmik na kanale Elyssa na temat Ingenue w typologii McJimsey KLIK, w której to ten typ jest najbardziej yin ze wszystkich (analogicznie do romantic u Kibbe) i od razu pomyślałam sobie o Tobie. Jeśli w Kibbe masz problem z przyporządkowaniem się do jednego typu, tak sądzę że u McJimsey pasujesz jednoznacznie do Ingenue.

Cytat:
Napisane przez silver_lining Pokaż wiadomość
Tak, teraz zostały mi do mierzenia rzeczy z grup C i D w zasadzie.

Możesz potestować. Chętnie bym Cię zobaczyła w dzwonach, takich na SD.

Cytat:
Napisane przez bronchipret Pokaż wiadomość
Niby wydaję mi się, ze one pasują do mojej twarzy, ale jednocześnie wyglądam w nich bez życia.
Cytat:
Poszatkowałam trochę Twoją wypowiedź, bo te dwa powyższe się wzajemnie wykluczają. Skoro wyglądasz bez życia w kolorach zgaszonych szarością, to nie możesz być zgaszonym latem

Taka ogólna uwaga - czy tylko mi się wydaje, że wielu kobietom się wydaje, że są zgaszonymi latami (albo może chciałyby nimi być)? Włączając w to mnie. Jeszcze się nie pozbyłam wszystkich moich ciuchów w kolorach Soft Summer Dalej mam słabość do tego typu.

Cytat:
6. Czy kolory możesz zestawiać bardzo kontrastowo - pstre wzory, duże kontrastowe (czarno-białe, czerwono-zielone) wzory np. paski, kratka itp., blisko twarzy i wygląda to ok?
To może być kwestia gustu i przyzwyczajeń. Mnie też się wydawało, że mi żadne wzory nie pasują i przytłaczają, dopóki nie przymierzyłam tych o właściwych kształtach we właściwych fasonach ubrań. Moim zdaniem dużo większe znaczenie w kwestii wzorów ma typ Kibbe a nie typ kolorystyczny.

Jakie są kolory, w których Ci jest na pewno dobrze? Mogłabyś je pokazać albo nazwać konkretniej niż "czerwony" albo "zielony"?

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2020-05-31 o 19:39
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-31, 19:39   #4927
SoftClassic
Raczkowanie

Tylko trochę mnie nie było, a tu takie fajne metamorfozy się zadziały!
@Celestine - kwitniesz!
@chimay - o rany, BARDZO pozytywna metamorfoza! O wiele lepiej pasuje do sylwetki taka krótsza fryzurka, a stylizacja w "kwadratowych butach" ...miodzio.

@silver - czekam na klasyczne stylizacje w Twoim wydaniu. W mojej ocenie nie wyglądasz źle w stylizacjach naturalowych, ale wydaje mi się, że odbierają Ci "powera" i młodzieńczości. Z kolei w sukience-kościotrupie wcale nie wyglądasz źle, zważywszy na to, że jest to jednak mega trudny model . Cekinowa też jest niezła, ale chyba talia jest w niej zbyt mało zaznaczona. Swoją drogą byłoby wesoło, gdybyś wróciła do punktu wyjścia i okazała się jednak SD . Z ostatnich stylówek podobasz mi się najbardziej w białej, romantycznej blzeczce z głębokim dekoltem i falbankami w połączeniu ze spodniami.

A jeśli chodzi o mnie, to nadal dużo przymierzam, trochę kupuję, ale generalnie to nie chce mi się czekać do momentu ostatecznego ustalenia stylu, bo to pewnie jeszcze potrwa. Inspiruję się najczęściej stylem SD, czasem DC, ale jeszcze nie jestem w tym miejscu, żeby być tego stylu pewną. Pewnie nadal robię głupie zakupy, ale śmiało mogę powiedzieć, że w czasie tego ok. pół roku, kiedy tu jestem, zrobiłam spore postępy. Przede wszystkim pozbyłam się mnóstwa rzeczy, które mi stanowczo nie służą, albo ich po prostu nie noszę, albo nie mam ich z czym zestawić. To wszystko udało mi się ustalić dzięki nawykowi fotografowania, o którego zalecie się dowiedziałam dzięki Wam
SoftClassic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-31, 19:58   #4928
Konto usunięte

Cytat:
Taka ogólna uwaga - czy tylko mi się wydaje, że wielu kobietom się wydaje, że są zgaszonymi latami (albo może chciałyby nimi być)?
Gdzieś czytałam, że większość Polek jest latem, ale nie wiem, ile w tym prawdy.

Cytat:
Napisane przez SoftClassic Pokaż wiadomość
@Celestine - kwitniesz!
Dziękuję

Stary 2020-05-31, 21:41   #4929
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
@chimay - o rany, BARDZO pozytywna metamorfoza! O wiele lepiej pasuje do sylwetki taka krótsza fryzurka, a stylizacja w "kwadratowych butach" ...miodzio.
Dziekuję

Cytat:
A jeśli chodzi o mnie, to nadal dużo przymierzam, trochę kupuję, ale generalnie to nie chce mi się czekać do momentu ostatecznego ustalenia stylu, bo to pewnie jeszcze potrwa. Inspiruję się najczęściej stylem SD, czasem DC, ale jeszcze nie jestem w tym miejscu, żeby być tego stylu pewną. Pewnie nadal robię głupie zakupy, ale śmiało mogę powiedzieć, że w czasie tego ok. pół roku, kiedy tu jestem, zrobiłam spore postępy. Przede wszystkim pozbyłam się mnóstwa rzeczy, które mi stanowczo nie służą, albo ich po prostu nie noszę, albo nie mam ich z czym zestawić. To wszystko udało mi się ustalić dzięki nawykowi fotografowania, o którego zalecie się dowiedziałam dzięki Wam
To prawda, że ze zdjęć można się też wiele nauczyć na temat ubierania nawet nie znając swojego typu. A i znając go warto je robić, bo nie każdy ciuch teoretycznie pasujący typowi x musi dobrze wyglądać na żywej przedstawicielce tego typu.
Stary 2020-05-31, 21:59   #4930
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usunięte

Cytat:
1. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
Jedyne, co mogę powiedzieć na ten temat: że jaskrawe mi nie pasują

2. Czy pasuje ci czysta biel i czysta czerń?
Czysta czerń - raczej nie
Czysta biel - ok

3. Czy pasują ci kolory jaskrawe i intensywne, czyste? Jeśli tak, to jak jaskrawe? Ekstremalnie czy tak "w miarę"?
Ekstremalnie jaskrawe nie pasują

5. Czy pasują ci raczej kolory ciepłe czy zimne, czy może jedne i drugie? Jak bardzo ciepłe, jak bardzo zimne? Co ze złotem i srebrem?
Raczej zimne

1. Jak się opalasz - szybko Odcień opalenizny jest ciepły - jeśli chodzi o ciało, bo twarzy nie opalałam (kuracja Izotekiem)

2. Kolor oczu - jasnoniebieskie bez plamek, trochę ciemniejsza obwódka, oprawa oczu (brwi i rzęsy) - jasna

3. Piegi - nie mam

4. Cera - chłodny wpadający w róż, się rumienisz na różowy

5. Naturalny kolor włosów - ciemny blond i coraz bardzie ciemnieją, bardziej mysie kosmyki

6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy

Z opisu wygląda na Jasne Lato, ale najlepiej się upewnić.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-31, 23:13   #4931
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;87897062]Z opisu wygląda na Jasne Lato, ale najlepiej się upewnić.[/QUOTE]
Też mi się tak wydaje po opisie.

Ale po samej sobie wiem, że ciężko obiektywnie się ocenić.

Na samym początku myślałam, że jestem SS, a teraz wychodzi na to, że jednak (chyba) jestem "ciepła" i (m.in. po twoich notatkach) zastanawiam się, czy na pewno jestem "soft".

Mocno rozważam jasną wiosnę, ale pomadki "flagowe" (jasne, ciepłe) dla tego typu mi nie pasują. I teraz pytanie - czy to przez typ Kibbe (TR nie lubi jasnych ust), czy jednak nie jestem jasną wiosną :/
Stary 2020-05-31, 23:40   #4932
Konto usunięte

Cytat:
Też mi się tak wydaje po opisie.

Ale po samej sobie wiem, że ciężko obiektywnie się ocenić.

Na samym początku myślałam, że jestem SS, a teraz wychodzi na to, że jednak (chyba) jestem "ciepła" i (m.in. po twoich notatkach) zastanawiam się, czy na pewno jestem "soft".

Mocno rozważam jasną wiosnę, ale pomadki "flagowe" (jasne, ciepłe) dla tego typu mi nie pasują. I teraz pytanie - czy to przez typ Kibbe (TR nie lubi jasnych ust), czy jednak nie jestem jasną wiosną :/
Typ Kibbe raczej wskazuje na rodzaj makijażu, który najlepiej podkreśli rysy twarzy (u TR powinien być zrównoważony pomiędzy podkreśleniem przewagi pierwiatka yin, a wpływem domieszki dramatycznego yang, czyli ogółem wyraziste glamour w stylu retro). Przynajmniej ja tak to rozumiem. Preferowana jest czerwień, więc po prostu najlepiej znaleźć swoją swoją wersję czerwonej szminki i spróbować określić, jakie są cechy tego odcienia czerwieni.
Masz jakąś czerwoną pomadkę? Jak często ją nosisz?
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-01, 08:47   #4933
Farfalla97
Rozeznanie

Cytat:
Przyszła spódnica, którą wczoraj wklejałam i chyba nic z tego nie będzie. Sam krój klosza midi dość mnie przytłacza, a wzór chyba raczej to podkreśla. Do tego ta sukienka jest mniej casualowa niż myślałam i buty typu trampki czy płaskie sandały, jakie posiadam, nie bardzo do niej pasują. Widziałabym ją z tego typu butami KLIK, a taki krój jest raczej na wąskie, ładne stopy, moje wyglądają strasznie w każdym wyciętym obuwiu odsłaniającym podbicie.

Od jakiegoś czasu zastanawiam się też nad butami z kwadratowymi noskami i w końcu przymierzyłam jedne. Buty same w sobie są niezbyt urodziwe no i moda odzwyczaiła nas od takich nosków. Jednak uważam, że jako FG mogę z nich zrobić użytek i jako dodatek do odpowiednich ciuchów tak jak na focie w albumie bym je nosiła. Tylko akurat ta para jest przyciasna, gdyby nie to, to bym je zostawiła.
Wyglądasz świetne na wszystkich trzech zdjęciach, ale spódnica faktycznie nie za bardzo casualowa.
Farfalla97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-01, 11:31   #4934
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

Jak myślicie - czy jakiś "rodzaj" panterki nadaje się dla TR?
Stary 2020-06-01, 12:35   #4935
silver_lining
Zadomowienie

Cytat:
Jak myślicie - czy jakiś "rodzaj" panterki nadaje się dla TR?

Według opisu średnia do dużej z rozmytymi krawędziami. Ja bym jeszcze powiedziała że raczej w naturalnie wyglądających kolorach. Wydaje mi się, że panterka z dodatkiem fuksji czy groszkowego zielonego (ostatnio takie widziałam) nie będzie dobra dla TR.

Stary 2020-06-01, 15:32   #4936
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

Cytat:
Napisane przez silver_lining Pokaż wiadomość
Według opisu średnia do dużej z rozmytymi krawędziami. Ja bym jeszcze powiedziała że raczej w naturalnie wyglądających kolorach. Wydaje mi się, że panterka z dodatkiem fuksji czy groszkowego zielonego (ostatnio takie widziałam) nie będzie dobra dla TR.

Taka kolorowa jest polecana dla SG.

Pytam, bo pamiętam, że (chyba) chimay wklejała zdjęcie Jane Seymour w sukience w panterkę - w kontekście, że panterka nie jest dobra dla TR. Dlatego zastanawiam się czy każda, bo w sumie lubię ten wzór (w naturalniejszych odcieniach).
Stary 2020-06-01, 16:45   #4937
silver_lining
Zadomowienie

Cytat:

Pytam, bo pamiętam, że (chyba) chimay wklejała zdjęcie Jane Seymour w sukience w panterkę - w kontekście, że panterka nie jest dobra dla TR. Dlatego zastanawiam się czy każda, bo w sumie lubię ten wzór (w naturalniejszych odcieniach).

Myśle że dużo zależy od wzoru i jeśli Ci się podoba to mierz i pewnie znajdziesz.

Ja co jakiś czas znajduje panterkę która mi się podoba, wiec trzymam kciuki.

Stary 2020-06-01, 16:55   #4938
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Nie moge znalezc tego zdjecia, ale o ile pamietam, kiecka byla naturalowa w kroju. No i wzor to jednak rzecz drugorzedna w stosunku do linii. Panterka by mi zgrzytala przede wszystkim na classikach i D, jakos zupelnie mi nie pasuje do tych typow, chociaz zapewne, jakby sie uprzec, to przy odpowiednio skomponowanym outficie by przeszla.
A Jane ma zdjecia w panterce, tutaj na przyklad KLIK.
Moim zdaniem najmniej jej do twarzy we wzorach FG KLIK KLIK KLIK.

W tej sukience z wzorkiem SG tez caly jej urok ginie KLIK.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2020-06-01 o 17:00
Stary 2020-06-01, 17:25   #4939
bronchipret
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki
Oglądałam ostatnio filmik na kanale Elyssa na temat Ingenue w typologii McJimsey KLIK, w której to ten typ jest najbardziej yin ze wszystkich (analogicznie do romantic u Kibbe) i od razu pomyślałam sobie o Tobie. Jeśli w Kibbe masz problem z przyporządkowaniem się do jednego typu, tak sądzę że u McJimsey pasujesz jednoznacznie do Ingenue.

Możesz potestować. Chętnie bym Cię zobaczyła w dzwonach, takich na SD.

Poszatkowałam trochę Twoją wypowiedź, bo te dwa powyższe się wzajemnie wykluczają. Skoro wyglądasz bez życia w kolorach zgaszonych szarością, to nie możesz być zgaszonym latem

Taka ogólna uwaga - czy tylko mi się wydaje, że wielu kobietom się wydaje, że są zgaszonymi latami (albo może chciałyby nimi być)? Włączając w to mnie. Jeszcze się nie pozbyłam wszystkich moich ciuchów w kolorach Soft Summer Dalej mam słabość do tego typu.

To może być kwestia gustu i przyzwyczajeń. Mnie też się wydawało, że mi żadne wzory nie pasują i przytłaczają, dopóki nie przymierzyłam tych o właściwych kształtach we właściwych fasonach ubrań. Moim zdaniem dużo większe znaczenie w kwestii wzorów ma typ Kibbe a nie typ kolorystyczny.

Jakie są kolory, w których Ci jest na pewno dobrze? Mogłabyś je pokazać albo nazwać konkretniej niż "czerwony" albo "zielony"?

Jeśli chodzi o jaskrawe kolory takie bardzo, w sensie neony, np. seledynowy to moja twarz wygląda przy nich jak z innej bajki. Tu jaskrawy, intensywny kolor a moja twarz bez wyrazu. Jak człowiek patrzy to nie widzi mojej twarzy tylko te żywe kolory
bronchipret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-01, 17:42   #4940
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o jaskrawe kolory takie bardzo, w sensie neony, np. seledynowy to moja twarz wygląda przy nich jak z innej bajki. Tu jaskrawy, intensywny kolor a moja twarz bez wyrazu. Jak człowiek patrzy to nie widzi mojej twarzy tylko te żywe kolory
Neonowe kolory moze nosic Bright Winter, ale to ze to nie sa Twoje kolory, jeszcze nie znaczy, ze jestes typem zgaszonym.
Stary 2020-06-01, 18:42   #4941
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

To była ta sukienka:

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------
Stary 2020-06-01, 18:47   #4942
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
To była ta sukienka:

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------
No nie bardzo, ale w tych bardziej wyjsciowych sukienkach w panterke czy inne zwierzece wzory wyglada niezle. A Ty nie wrzucalas kiedys przymiarek panterki, czy tylko mi sie wydaje?

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2020-06-01 o 19:19
Stary 2020-06-01, 19:30   #4943
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

Cytat:
No nie bardzo, ale w tych bardziej wyjsciowych sukienkach w panterke czy inne zwierzece wzory wyglada niezle. A Ty nie wrzucalas kiedys przymiarek panterki, czy tylko mi sie wydaje?
W sukience w fioletową panterkę :P

A co do Jane, to bardziej mi się podoba w tej panterce, niż w tej bardziej wieczorowej z Twojego posta. Chociaż wydaje mi się , że może tu o kontrast wzoru chodzić.
Stary 2020-06-02, 09:04   #4944
Konto usunięte

Cytat:
W sukience w fioletową panterkę :P

A co do Jane, to bardziej mi się podoba w tej panterce, niż w tej bardziej wieczorowej z Twojego posta. Chociaż wydaje mi się , że może tu o kontrast wzoru chodzić.
Panterka to raczej Soft Dramatic i Flamboyant Natural, a więc dla typów bardziej androgenicznych niż TR. Raczej bym nie nosiła, chyba że na niewielkich obszarach, jeśli tak bardzo Ci się podoba. Mało komu pasują motywy zwierzęce i łatwo osiągnąć efekt przebierańca czy aktora z planu filmu o Flinstonach.
TR może za to do woli eksplorować szlachetne koronki, także na co dzień.

Edytowane przez 7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Czas edycji: 2020-06-02 o 09:07
Stary 2020-06-02, 10:40   #4945
Lojra
Zadomowienie

W temacie zwierzęcych wzorów, ostatnio wpadła mi w oko taka sukienka jak w załączniku. Dla jakiego typu mogłaby być? Screenshot_20200527_191118_com.hm.goe.jpg

Lojra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-06-02, 11:18   #4946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lojra Pokaż wiadomość
W temacie zwierzęcych wzorów, ostatnio wpadła mi w oko taka sukienka jak w załączniku. Dla jakiego typu mogłaby być? Załącznik 7718086

Jako potencjalne Flamboyant Gamine możesz wypróbować.
Stary 2020-06-02, 11:31   #4947
Lojra
Zadomowienie

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;87900267]Jako potencjalne Flamboyant Gamine możesz wypróbować.[/QUOTE]
Super, bałam się że może być zbyt naturalowa
Stary 2020-06-02, 11:32   #4948
Konto usunięte

Cytat:
Super, bałam się że może być zbyt naturalowa
FG często ma dość dużą domieszkę cech grupy Natural, więc może czerpać do pewnego stopnia z wytycznych dla tego stylu.
Stary 2020-06-02, 11:41   #4949
Lojra
Zadomowienie

Jeszcze zastanawiają mnie takie sukienki t-shirtowe, które wydają się być świetne na lato. I ta brązowa w kropki mi się od dawna podoba, ale nie wiem czy jest sens zamawiać... Co myślisz o tych sukienkach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZF972-00X-003.jpg (47,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZF972-99C-002.jpg (51,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZF972-99X-003.jpg (65,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg YJ612-88X-001.jpg (66,8 KB, 15 załadowań)
Stary 2020-06-02, 11:51   #4950
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
W temacie zwierzęcych wzorów, ostatnio wpadła mi w oko taka sukienka jak w załączniku. Dla jakiego typu mogłaby być? Załącznik 7718086

Obstawiałabym SG albo FN, ale zależy, jak by ta sukienka wypadała na człowieku. Siebie sobie w niej nie wyobrażam, ale to może być kwestia indywidualna.

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;87900303]FG często ma dość dużą domieszkę cech grupy Natural, więc może czerpać do pewnego stopnia z wytycznych dla tego stylu.[/QUOTE]

Ja nie mogę, naturale to brak konstrukcji i lejace linie, w moim przypadku fatalne, bo zdecydowanie potrzebuję sztywności i konkretnej formy.

Cytat:
Jeszcze zastanawiają mnie takie sukienki t-shirtowe, które wydają się być świetne na lato. I ta brązowa w kropki mi się od dawna podoba, ale nie wiem czy jest sens zamawiać... Co myślisz o tych sukienkach?
Ostatnia to ewentualnie SG, na pewno nie FG. Trzy pierwsze ewentualnie FG, ale mogłyby być też FN, zależy, jak je zestawić.
Zależy ile oversajzu toleruje konkretna osoba o typie FG, bo to może różnie być.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2020-06-02 o 11:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości