Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-28, 10:39   #3991
emi123kalka123czarna
Raczkowanie

Dot.: Przyłącz się, min. 10 kg w dół - to wątek dla Ciebie - część II

Nie nadążam za wami ;p.
Widze, że powstał fan klub owsianki. Spróbujcie jeszcze mleka z otrębami pszennymi (mają prawie 2 razy mniej kalorii niz platki owsiane ;p) i jest naprawde bardzo smaczne i sycące.

Myśle ze sport jest lepszy od najlepszej diety. Powstają mięśnie które potrzebują energii wiec spala się tłuszczyk. Z tego co wiem to nawet po zaprzestaniu wysiłku fizycznego metabolizm jest wciaz bardzo wysoki, miesnie pobierają duuuzo energii z tłuszczyku i jednym slowem dalej chudniemy choc "nic" nie robimy . Wspaniała rzecz

Dlatego zastanawiam się nad kupnem: rowerka albo orbitreka. Jak myslicie.. co jest lepsze ?
emi123kalka123czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 10:45   #3992
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

KOKAINA nie szkodzi, slodkie jets "dobre" na stres, moze dzieki temu troszke mniejszy bedzie

Ide dzis z kolezankami na miasto i boje sie, ze jak zwykle wyciagna na pizze albo lody odmowic sie nie da a wczoraj nie dosyc, ze pocwiczylam to na dodatek nic slodkeigo nie bylo, zero grzeszkow jakby wszystkie takie dni byly to juz bym dawno 50 miala
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 10:48   #3993
emi123kalka123czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KOKAINA Pokaż wiadomość
Samouk, dokładniej z tego forum....i przez ED. Wtedy zwraca się uwagę dosłownie na wszystko, a jedzenie to obsesja

A ja pzez ten cholerny stres wrzuciłam w siebie troche słodkiego....Kurde, boje się
Mam bardzo podobnie. U mnie jedzenie też stalo się obsesją. I niby wiem wszystko o zdrowym odżywianiu, znam już sporo wartości kalorycznym różnych produktów itd., a mimo tego i tak jem to na co mi przyjdzie w danej chwili ochota (niekoniecznie na te zdrowe rzeczy;p). Ale raz się zyje :P

A co do słodkości to NIE MA SIĘ CZYM MARTWIĆ !! Od czasu do czasu można sobie pozwolić na odrobine przyjemności. Po za tym pociesze cie tym, że NAPEWNO nie przytyjesz od np.jednego pączka, ponieważ 1 kg tłuszczu to 7000 kcal. DUZO co nie ?! Wiec policz sobie ile bys musiala zjesc tych słodkosci zeby przytyć ;p

A takie wachania wagi typu 2kg w ciagu miesiaca to nic innego jak WODA. Wiadomo że np. przed i po miesiączce ważymy inaczej.
emi123kalka123czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 11:15   #3994
blackberry456
Zadomowienie

hejka. Mam dylemat co zjeść Narobiłyście mi ochoty na owsiankę, ale w szafce mam jeszcze płatki ryżowe (robi sie w podobny sposób co owsianke), czy one też są dobre na R, czy lepiej zostać przy owsiance??
blackberry456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 13:14   #3995
Djapira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SailorMoon Pokaż wiadomość
Słoneczko, nie przejmuj sie, ja doszlam o tego wniosku ok. tydzien temu.. Z moimi kolezankami wychowalysmy sie razem, od malego, jednak wraz z dorastaniem kazda robila sie inna, niekoniecznie pasowalysmy do siebie, jednak wszystkie trzymalysmy sie razem. Ostatnio podjelam decyzje, ze musze nieco ograniczyc nasze kontakty , bo wszystko mnie dobijalo... Teraz mam bardzo duzo czasu chociazby na prowadzenie diety. Poza tym, kolezanki ewidentnie mi jej nie ulatwialy, szlysmy na spacer jedna niesie w płetwie loda, druga twixa, trzecia je czipsy... Ale gdy prosilam by koras z nich poszla ze mna pobiegac, to albo zadna nie potrafi biegac, albo jest zadowolona ze swojego ciala (10 kg nadwagi), albo przyznaje szczerze , ze jest perfidnym leniem. Tak wiec spotkam sie z nimi ze dwa razy dziennie, pozniej albo czytam ksiazke, albo cwicze.. No i tak monotonnie uplywa mi czas do pazdziernika, ale nie powiem, jestem szczesliwa, ciesze sie prostymi rzeczami, przede wszystkim moimi malutkimi sukcesami
Właśnie ja z tymi ludźmi znam się już 12 lat od zerówki. Od gimnazjum trzymamy się razem, zawsze razem wychodziliśmy, bawiliśmy się. Ze 2 lata temu odsunęłam się od nich, po roku chciałam znów wejść do paczki, ale to juz nie było to samo. Dlaczego ja tego nie widziałam? ...

Cytat:
Oj niedobrze,martwie się o Ciebie Wiesz,ze Twój metabolizm może odmówić posłuszeństwa w pewnym momencie przez takie postępowanie?

Miałam identyczną sytuacje pare lat temu, dokładniej w gimnazjum. Stałam zawsze w cieniu dwóch moich koleżanek. Cały czas czułam, że jestem na doczepke, ale ostro się zarzekałam, że to moje jedyne przyjaciółki. Z dnia na dzień otworzyły mi się oczy- wtedy sobie zdałam sprawę,że wokół mnie jest tyle innych, cudownych osób.
Im powiedziałam coś w stylu 'Nie chce się już z wami bujać' i poszłam pogadać z moją teraźniejszą przyjaciółką przez duże P

Warto czasami zrobić zdecydowany krok naprzód i zostawić to co się już skończyło (albo więcej- nigdy nie zaczęło) za sobą

A ja pzez ten cholerny stres wrzuciłam w siebie troche słodkiego....Kurde, boje się

Wiem, ale mi się wydaje, ze ja sie o to nie martwie, bo tak naprawde tu nie chodzi o odchudzanie, ale cos co sie kryje za chęcią głodzenia.
Poza tym boje sie jesc NNKT, a wiem ze one sa potrzebne, zeby np. miesiaczka nie zanikla.

Własnie mi wczoraj otworzyly sie oczy. Tylko, ze ja sie boje, ze jak ich znow zostawie, to poczuje sie samotna.. Poza tym nie wiem czemu ale obchodzi mnie ich zdanie i zawsze sie im podporzadkowuje, a przeciez nie o to chodzi w przyjazni.. No nic mam nadzieje, ze jak zacznie sie praca, szkola to poznam fajnych ludzi

KOKAINKO nie przejmuj sie tym slodkim, wazne, ze nie "rzucilas" sie na jedzenie po zjedzeniu słodkiego

Djapira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 14:51   #3996
cytrynowa88
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to cytrynowa88

A ja mam na obiad dzis ser smazony z jajkiem :p ale jak go nie zjem to bedzie mnie wstreciuch przesladowal wiec go zjem i bedzie z glowy a tak czeka mnie dzis rower jakies minimum 20 km wiec troszke sie spali.. i mam zakwasy na lapkach heh.. ale jakiego mam tricepsa wyrobionego twardy ze hej :p

cytrynowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 15:36   #3997
SailorMoon
Zadomowienie

Dzien dobry Kobitki
Ja dzisiaj czuje sie wspaniale, mimo malego incydentu... Dostalam dzis pismo z Pomorskiej Akademii Medycznej, ze dostalam sie na dzienna kosmetologie, ale nie dostarczylam dokumentow w danym terminie i mnie skreslaja... Szkoda, ze nie mogli mi wyslac pisma, ze mam doslac dokumenty, a nie dopiero po fakcie, no coz szkoda..
Co do odchudzania, przed sniadaniem pocwiczylam 20 min steppera z cwiczeniami na ramionka, pozniej zjadlam jogurt z musli i kanapke z czarnego chleba z szynka i ogorkiem. Na obiad byla smazona kielbasa (widac, ze mama nie miala weny ;p ). Darowalam sobie smazone cebule i biale chleby do tego. Zjadlam z pol takiej wiekszej a do tego zrobilam sobie miche salatki; z ogorka, pomidorka, salaty pekinskiej oraz kawalka twarogu, do tego rozne przyprawy zamiast sosow, mniaaam Mam nadzieje, ze jak do tej pory moj jadlospis wyglada okej, bo chociaz dobrze sie czuje, syta, szczesliwa ) Ide na spacerek, do pozniej
Stary 2008-08-28, 16:48   #3998
KOKAINA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emi123kalka123czarna Pokaż wiadomość
A co do słodkości to NIE MA SIĘ CZYM MARTWIĆ !! Od czasu do czasu można sobie pozwolić na odrobine przyjemności. Po za tym pociesze cie tym, że NAPEWNO nie przytyjesz od np.jednego pączka, ponieważ 1 kg tłuszczu to 7000 kcal. DUZO co nie ?! Wiec policz sobie ile bys musiala zjesc tych słodkosci zeby przytyć ;p
Taaak, jak to wszystko wiem, tylko tak mnie wkurza jak nie potrafie zachować kontroli nad sobą....z drugiej strony chyba trzymam sie za mocno w ryzach Cholera jasna, nie moge wyczuć tego złotego środka

Cytat:
Napisane przez Djapira Pokaż wiadomość
Poza tym boje sie jesc NNKT, a wiem ze one sa potrzebne, zeby np. miesiaczka nie zanikla.
A oliwa z oliwek np. do sałatki? Albo tłustsze ryby? Dajmy na to taka ryba- zaserwujesz sobie ją na obiad i nie dość, że białko to jeszcze NNKT dostarczysz. Koniecznie musisz się przemóc

Cytat:
No nic mam nadzieje, ze jak zacznie sie praca, szkola to poznam fajnych ludzi
Życze Ci tego z całego serca Nie ma nic gorszego niż samotność...
A najgorsza jest chyba ta kiedy siedzisz pośród ludzi, których niby znasz a czujesz się niezrozumiana, niedoceniana,pomijana...p o prostu sama. Boże, jak sobie przypomne ile łez wypłakałam przez te pseudo przyjaciółki to aż mi się nóż w kieszeni otwiera

Cytat:
KOKAINKO nie przejmuj sie tym slodkim, wazne, ze nie "rzucilas" sie na jedzenie po zjedzeniu słodkiego
...ale później był napad..coś mi psychika siada ostatnio
KOKAINA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 19:18   #3999
cytrynowa88
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to cytrynowa88

Znowu dziubie slonecznik cos sie uwolnic od skubanego nie moge ;p dzis jednak mniej niz liczylam, przejechalam tylko 15 km :/ jutro wyniki technika

cytrynowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 20:18   #4000
ookocurek1987oo
Raczkowanie

dzis koniec z dieta... jestem zalamana i jedyne co robie to wpieprzam zelki
ookocurek1987oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 20:38   #4001
matryca3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ookocurek1987oo Pokaż wiadomość
dzis koniec z dieta... jestem zalamana i jedyne co robie to wpieprzam zelki
uu a cio sie stało?
Stary 2008-08-28, 20:43   #4002
ookocurek1987oo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matryca3 Pokaż wiadomość
uu a cio sie stało?

rozstanie z TZem...

eh... trzymajcie sie laski... ja mam dosc na dzis ide spac..juz nie moge patrzec na zelki bo mnie zemdlilodobranoc
Stary 2008-08-28, 21:01   #4003
Konto usunięte

Kocurek napewno sie pogodzicie

A u mnie juz tak wszytsko ladnie, az tu kolezanka zabrala Nas na miasto , taki przysiepszony panienski, bo za miesiac ma slub. Juz sie ludzilysmy, ze bedziemy sie na weselu bawic a tu nic, ale za to pojdziemy sobie w delegacje
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 22:15   #4004
KOKAINA
Zadomowienie

Cytat:
rozstanie z TZem...

eh... trzymajcie sie laski... ja mam dosc na dzis ide spac..juz nie moge patrzec na zelki bo mnie zemdlilodobranoc
To Ty się trzymaj kotek
Jest jeszcze coś do ratowania między Wami? Jeżeli tak to walcz, a jeżeli nie...będzie bolało przez jakiś czas, ale jesteś silna dziewczyna. Wierze w to że sobie poradzisz ze wszystkim

Też mam parszywy dzień od rana samiuśkiego. Szczęście, że z tymi praktykami wszystko wporządku- zaczynam od poniedziałku.
Stary 2008-08-28, 22:31   #4005
SailorMoon
Zadomowienie

Dobry wieczor (chociaz bynajmniej nie dla mine ;/ )
Widze po Waszych postach, ze dzisiaj jest jakis okropny dzien... ja do obiadu super trzymalam sie diety, chociaz nie mialam ochoty na cwiczenia, pozniej 2 okolicach godziny 20 zjadlam sobie kanapke, stwierdzilam, ze skoro zle sie czuje to moge sobie pozwolic... i wtedy zaczal sie moj napad ;( zjadlam jeszcze 4 takie, zupke chinska oraz grzeska Najbardziej boli mnie to, ze wcale nie bylam glodna, ani troszke... Pod sam koniec rozpieralo mi caly brzuch, az zachcialo mi sie wymiotowac ;/ Wtedy, gdy przypomnialam sobie uczucie przepchanego zoladka, zrozumialam , ze uczucie lekkiego glodu jest lepsze niz to przejedzenia.. No coz.. Dnia nie moge zaliczyc do udanych, rozplakalam sie przez to wszystko, na szczescie troszke mi przechodzi. Doszlam do wniosku, ze whymagalam od siebie zbyt wiele, zbyt wysoko zawiesilam poprzeczke, musze troszke wyluzowac
Stary 2008-08-28, 22:59   #4006
pimach
Raczkowanie

GG do pimach

Mój komputer umiera i częściej nie działa niz działa. Nawet pisząc te słowa, nie jestem pewna, czy ujrzą światło dzienne.

Kocorku (jak napisała Kokaina- jak zawsze ładnie), jesli jest co, to walcz, jeśli jednak nie, to poboli i w końcu przestanie. Jak brzuch po żelkach.

Tez nie mam najlepszego dnia, jesli chodzi o dietę, bo pozostałe jest ok. Ostatnio jestem na etapie, że usmiechając sie do świata, wygląda on o niebo lepiej. Oczywiście nadal najważniejsze marzenie mojego życia pozostaje niespełnione, ale... może kiedys się uda.
Stary 2008-08-28, 22:59   #4007
ookocurek1987oo
Raczkowanie

Cytat:
To Ty się trzymaj kotek
Jest jeszcze coś do ratowania między Wami? Jeżeli tak to walcz, a jeżeli nie...będzie bolało przez jakiś czas, ale jesteś silna dziewczyna. Wierze w to że sobie poradzisz ze wszystkim

Też mam parszywy dzień od rana samiuśkiego. Szczęście, że z tymi praktykami wszystko wporządku- zaczynam od poniedziałku.

Nie wiem czy jest jeszcze co ratowac..na razie musze ochlonac... jesli on nie zrobi czegos by to naprawic to odpuszcze..jesli jednak cos zrobi doloze wszelkich staran zeby bylo jak najlepiej..ale to sie okaze..
Mimo wszystko bardzo dziekuje za wsparcie..i za niewypominanie calej paczki zelek...
A ze udalo sie z praktykami..gratuluje! i serdecznie pozdrawiam! Buziaki
Stary 2008-08-28, 23:08   #4008
matryca3
Zadomowienie

KOCURKU musisz byc silna
SAILOR MOON jak czytam o napadzie to widze kompletnie siebie
Stary 2008-08-28, 23:10   #4009
SailorMoon
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy jest jeszcze co ratowac..na razie musze ochlonac... jesli on nie zrobi czegos by to naprawic to odpuszcze..jesli jednak cos zrobi doloze wszelkich staran zeby bylo jak najlepiej..ale to sie okaze..
Mimo wszystko bardzo dziekuje za wsparcie..i za niewypominanie calej paczki zelek...
Kochana, wbrew pozorom zelki nie sa az tak kaloryczne, ciesz sie, ze nie mialas pod reka czekolady... Jesli poprawily Ci choc troszke humorek to nie wypominaj ich sobie.. Ja tez mam nadzieje, ze wszystko Ci sie ulozy, a jesli nawet nie, nie ten to kolejny, pamietaj i mysl tylko o sobie w takich momentach.. Ja sie chyba walne spac bo dol sie poglebia ;(
Stary 2008-08-28, 23:18   #4010
KOKAINA
Zadomowienie

Cytat:
No coz.. Dnia nie moge zaliczyc do udanych, rozplakalam sie przez to wszystko, na szczescie troszke mi przechodzi. Doszlam do wniosku, ze whymagalam od siebie zbyt wiele, zbyt wysoko zawiesilam poprzeczke, musze troszke wyluzowac
Coś ewidentnie nie tak z tym dzisiejszym dniem było,szczęście, że już się kończy. I jeszcze-bardzo dobrze, że wrzucasz na luz

Cytat:
Napisane przez pimach Pokaż wiadomość
Tez nie mam najlepszego dnia, jesli chodzi o dietę, bo pozostałe jest ok. Ostatnio jestem na etapie, że usmiechając sie do świata, wygląda on o niebo lepiej. Oczywiście nadal najważniejsze marzenie mojego życia pozostaje niespełnione, ale... może kiedys się uda.
Spełni się prędzej czy później...bo marzenia się spełniają

Cytat:
W takim razie- odpoczywaj...od dzisiejszych wydarzeń. Zresztą, każdej z nas się to przyda, naprawdę fatalny dzień
Stary 2008-08-28, 23:19   #4011
gosia19967
Przyczajenie

GG do gosia19967

Yyy czeeść
no ten no, to mój pierwszy post ;d
Chcalbym troszke schudnac xd
Mam okolo 163 wzrostu i ostatnio jak sie wazylam 47 kilo wagi ;p
tak, wiem ze mam dopiero 12 lat, ale moje kolezanki wygladaja b.dobrze a maja np 41 kilo.
Yy to ten no xd zycze powodzenia Wam ;d
Ja bede sie starac zrzuci troche cialka ;d od pierwszego wrzesnia
no to zajrze tu w pierwszy dzien mojej ee diety bez slodyczy,slodkich gazowanych napojow itd
no to pa ;p
;*

;d
gosia19967 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 06:23   #4012
ookocurek1987oo
Raczkowanie

Cytat:
W takim razie- odpoczywaj...od dzisiejszych wydarzeń. Zresztą, każdej z nas się to przyda, naprawdę fatalny dzień
to zdecydowanie nie byl dobry dzien... widze ze dol pochlonal wiecej niz jedna ofiare.. moze to juz jesienna depresja? Podobno na to pomaga noszenie intensywniejszych i letnich kolorkow..np zoltego..podobno

Cytat:
Kochana, wbrew pozorom zelki nie sa az tak kaloryczne, ciesz sie, ze nie mialas pod reka czekolady... Jesli poprawily Ci choc troszke humorek to nie wypominaj ich sobie.. Ja tez mam nadzieje, ze wszystko Ci sie ulozy, a jesli nawet nie, nie ten to kolejny, pamietaj i mysl tylko o sobie w takich momentach.. Ja sie chyba walne spac bo dol sie poglebia ;(
szczerze.. w polowie paczki sie zorientowalam dopiero co jem rownie dobrze ogla to byc czekolada,ale na szczescie nie bylo jej pod reka A jak bedzie? zobaczymy..na razie o tym nie mysle Tobie tez poprawy humorku zycze... i dziekuje!

Cytat:
Napisane przez matryca3 Pokaż wiadomość
KOCURKU musisz byc silna
SAILOR MOON jak czytam o napadzie to widze kompletnie siebie
staram sie...dziekuje kochana!

Uprzejmie informuje ze..juz mi lepiej,niewiele ale zawsze..de facto wygladam jak krolik ale jak sie wyryczalam to mi lzej na psychice. Dobrze, ze dzis juz piatek..
Wiecie..najchetniej bym Was wysciskala..dziekuje ze jestescie
Stary 2008-08-29, 08:36   #4013
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej kobietki

Jak sie dzisiaj macie bo z tego co czytałam to wczorajszy dzień nie należał do udanych...

Mi na szczęście wczorajszy dzień się udał, ale za to dzisiaj czuję jakiegoś doła nademną ... Może to przez to, że niewiele spałam... i musiałam wstać o 5 i do pracy iść w której z resztą teraz siedzę i to aż do 20

Mam nadzieje że Wy dzisiaj macie się lepiej
Stary 2008-08-29, 10:55   #4014
black&white
Zadomowienie

ojej, ale wczoraj przeżyłyście dziewczyny. a mnie z wami nie było
ehh. no nic, jestem pewna, że dziś już po wczorajszych dołkach nic nie zostało, PRAWDA?

kocurku, cieszę się, że już z Tobą lepiej. też ostatnio to przechodziłam, koszmar. mam nadzieję, że już jest lepiej i zobaczysz, wszystko się ułoży

dzisiaj na poprawę humoru - fryzjer.
mam nadzieję, że nie wyjdę zapłakana

całuję, miłego dnia

było 90. jest 75. będzie 68.
black&white jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 11:00   #4015
dianowe
Rozeznanie

black&white napewno będzie bardzo ładnie i nie będziesz płakać

mnie się ostatnio wszystkie dni udają jakoś. i mam nadizeje że tak zostanie.:P

Właśnie zjadłam owsiankę z tartym jabłkiem i troszke orzechów. A zaraz idę zrobić sobie kawkę

dianowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-29, 11:30   #4016
black&white
Zadomowienie

dianowe - ameeeeeeen też miałam dziś owsiankę z jabłkiem (+cynamon )

Stary 2008-08-29, 11:43   #4017
Konto usunięte

Ja tez, ja tez owsianeczka z jablkiem
Stary 2008-08-29, 12:06   #4018
black&white
Zadomowienie

nie no, trzeba przyznać, że dobre jesteśmy

Stary 2008-08-29, 12:12   #4019
Konto usunięte

Tak, zesmy kusily ta owsianka

MAcie jakies pomysly na obiad?
Stary 2008-08-29, 12:27   #4020
dianowe
Rozeznanie

ja dzisiaj robie chińszczyznę :P

dianowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości