Włosomaniaczki :D - część III - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-29, 22:31   #2641
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
No ja myślę , no bo, kogo jak kogo, ale Mamusi nie może zabraknąć
No ba! I oprócz Mamusi jeszcze rodzeństwa - mam przecież tyyyle sióstr

Cytat:
Tu mam dowód na piśmie, że córeczka nie jest gotowa na wyjście z nałogu
O cholera, wpadłam

Cytat:
Ja po prostu oprócz tego, że patrzyłam na Mamy cierpienie i byłam zupełnie bezsilna, więc wiem co człowieka czeka w przypadku tego rodzaju nowotwora, to jeszcze zapamiętałam słowa Mamy, na łożu śmierci "Pamiętaj Marzenko, chodź do lekarza, żebyś nie musiała cierpieć tak jak ja..." Więc chodzę...
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 22:34   #2642
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Włosomaniaczki :D - część III

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wrazliwej.html Proszem
A ja mam takie pytanie Pisałyście z Milką, że używałyście AD, a stosowałyście też filtry w tym czasie? Dermatolog wypisała mi skinoren, a to ten sam kwas i nic nie wspomniała o ochronie przeciwsłoneczniej:confus ed: (jak dobrze, że jest wizaż) I jeszcze jedno głupsze pytanie W tym toniku AA też jest ten kwas, więc w związku z tym możliwe, żeby z początku też pogarszał trochę cerę, wyciągał wszystko na wierzch?

Rzadko piszą na tych specyfikach, że są fotouczulające. Nie mam pojęcia czemu. Może wychodzą z założenia, że ochrona przeciwsłoneczna jest zbyt oczywista, aby o tym jeszcze pisać

Jak dla mnie tego typu drogeryjne preparaty są za slabe, aby powodować takie reakcje Nawet jeśli jest tam kwas to stężenie zapewne jest bardzo niskie.

Ja staram się unikać słońca. Jeśli wychodzę na chwilę to oczywiście nie szaleje i się zaraz nie smaruje. Ale jeśli przypuszczam, że jednak trochę dużej pobędę na tym dworze to się filtruje
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 22:42   #2643
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Najgorsze jest jednak to, kiedy wszyscy, łącznie z osobą chorą przygotowują się na jej śmierć. To okropne, rak to nie obcy organizm a nasz własny, najgorsze co można w tej sytuacji zrobić to poddać się i myśleć o nadchodzącej śmierci.
Nie da się przygotować...Ale uwierz mi, że przychodzi taki czas, że walczyć też się nie da...

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
No ba! I oprócz Mamusi jeszcze rodzeństwa - mam przecież tyyyle sióstr
No baaa Ale będzie prezentów

Cytat:
O cholera, wpadłam
Jak każdy uzależniony

Cytat:

Edit: Ciągle zapominam napisać, że masz śliczny avek Aguś

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 22:44   #2644
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wrazliwej.html Proszem
A ja mam takie pytanie Pisałyście z Milką, że używałyście AD, a stosowałyście też filtry w tym czasie? Dermatolog wypisała mi skinoren, a to ten sam kwas i nic nie wspomniała o ochronie przeciwsłoneczniej:confus ed: (jak dobrze, że jest wizaż) I jeszcze jedno głupsze pytanie W tym toniku AA też jest ten kwas, więc w związku z tym możliwe, żeby z początku też pogarszał trochę cerę, wyciągał wszystko na wierzch?
dzięki
Ja jak się namiętnie smarowałam AD to nie wiedziałam jeszcze o filtrach (kilka ładnych lat temu) i nic się nie działo. A co do toniku- mnie tak nie robił. Poza tym po azalainowym raczej się w ten sposób cera nie oczyszcza.
Cytat:

Ja po prostu oprócz tego, że patrzyłam na Mamy cierpienie i byłam zupełnie bezsilna, więc wiem co człowieka czeka w przypadku tego rodzaju nowotwora, to jeszcze zapamiętałam słowa Mamy, na łożu śmierci "Pamiętaj Marzenko, chodź do lekarza, żebyś nie musiała cierpieć tak jak ja..." Więc chodzę...

.
to jest wlaśnie najgorsze- bezsilność i patrzenie na to jak bliska osoba znika w oczach
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 22:45   #2645
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No baaa Ale będzie prezentów
Przyślę Wam moją listę must have
(Muszę już zacząć układać )

Cytat:
Jak każdy uzależniony

Cytat:
Dziękuję slicznie

Dziewczyny, news z ostatniej chwili
Przeglądając dzisiaj program tv zobaczyłam nową propozycję TV4 - nowe reality show J&J czyli Jola i Jarek - którego bohateram będą Jola Rutowicz i Jarek Jakimowicz - para, która poznała się i zapałała do siebie namiętnością podczas emisji Big Brothera
No normalnie dynamitem nie oderwą mnie od telewizora
Stary 2008-08-29, 22:53   #2646
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
ja to samo- Aguś- śliczny
Cytat:
Przeglądając dzisiaj program tv zobaczyłam nową propozycję TV4 - nowe reality show J&J czyli Jola i Jarek - którego bohateram będą Jola Rutowicz i Jarek Jakimowicz - para, która poznała się i zapałała do siebie namiętnością podczas emisji Big Brothera
świat schodzi na psy- a w szczególności polska telewizja rozrywkowa. Tylko sobie w łeb strzelić
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-29, 22:55   #2647
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
to jest wlaśnie najgorsze- bezsilność i patrzenie na to jak bliska osoba znika w oczach
Dokładnie. Tego się nie da opisać, ale nie życzę nikomu, żeby to przeżył.

Cytat:
Przyślę Wam moją listę must have
(Muszę już zacząć układać )
A jak, już układaj

Cytat:
Ja w ogóle nie w temacie, bo BB nie oglądałam , ale spodobało mi się ostatnie zdanie

Stary 2008-08-29, 22:56   #2648
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
ja to samo- Aguś- śliczny
Dzięki

Cytat:
świat schodzi na psy- a w szczególności polska telewizja rozrywkowa. Tylko sobie w łeb strzelić
To była moja pierwsza myśl jak to zobaczyłam

Cytat:
A jak, już układaj

Cytat:
Ja w ogóle nie w temacie, bo BB nie oglądałam , ale spodobało mi się ostatnie zdanie
Powiem Ci tylko, ze cudowna Jola Rutowicz jest z mojego miasta i kiedy tylko pojawiła się w BB w mieście pojawiły się hasla "Piotrków wstydzi się za Jolę"
Stary 2008-08-29, 22:58   #2649
virka
Zakorzenienie

Super się gada, ale spadam, bo mąż rozwodu zażąda
Buziaki i miłej nocy

Stary 2008-08-29, 23:01   #2650
Finlora
Zakorzenienie

Ja też już się żegnam - skończyli grać więc wracamy do domu.
Ostatni autobus już mi odjechał - dobrze, ze kolega mnie odwiezie

Kolorowych
Może jakoś w przyszłym tygodniu zajrzę do Was - na pewno
Stary 2008-08-29, 23:03   #2651
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
A o czyje wesele pytasz?? Jeśli kolezanki - to jutro
Jesli moje - to jeszcze trochę sobie poczekacie
Tzn jak mówiłam - wesela nie będzie
Koleżanki A do Ciebie i tak się wbijemy na jakąś imprezkę - nie pozbędziesz się nas

Cytat:

Przykro mi bardzo dziewczyny Ja akurat miałam to szczeście, że nigdy nie przeżyłam śmierci kogoś bliskiego, więc nawet nie potrafie sobie wyobrazić tego co czujecie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Rzadko piszą na tych specyfikach, że są fotouczulające. Nie mam pojęcia czemu. Może wychodzą z założenia, że ochrona przeciwsłoneczna jest zbyt oczywista, aby o tym jeszcze pisać

Jak dla mnie tego typu drogeryjne preparaty są za slabe, aby powodować takie reakcje Nawet jeśli jest tam kwas to stężenie zapewne jest bardzo niskie.

Ja staram się unikać słońca. Jeśli wychodzę na chwilę to oczywiście nie szaleje i się zaraz nie smaruje. Ale jeśli przypuszczam, że jednak trochę dużej pobędę na tym dworze to się filtruje
Właśnie znalazłam o tym ad i skinorenie, ponoć nie działa fotouczulająco, ale muszę jeszcze wgłębić się w temat

Cytat:
Ja też Więc mówie: Aga masz świetny av

Cytat:
dzięki
Ja jak się namiętnie smarowałam AD to nie wiedziałam jeszcze o filtrach (kilka ładnych lat temu) i nic się nie działo. A co do toniku- mnie tak nie robił. Poza tym po azalainowym raczej się w ten sposób cera nie oczyszcza.
Tonik stosuje dopiero od 2-och dni, ale pytam tak na zapas I mam nadzieję, że tak się nie oczyszcza, bo chyba bym tego nie wytrzymała. Już przeżyłam szok po bratku, więc narazie mi starczy.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 23:10   #2652
Milka19
Zakorzenienie

Ja też się żegnam Mój limit zarwanych nocek się wyczerpał a jutro goście się zlatują i trzeba się wyspać, bo dzień pełen wrażeń się zapowiada

Tekst z dynamitem wymiata Jak przeczytałam to wybuchnęłam śmiechem
No Jolka dosyć orginalna osóba. Ona i te jej błyszczyki

Karla kwasy powodują, że nasz naskórek staje się cieńszy a przez to bardziej podatny na różne czynniki środowiska zewnętrznego - czytaj też promienie słoneczne. Czy się acnedermujesz czy nie i tak teoretycznie powinno się chronić skórę przed słońcem, ale jak już się smarujesz czymś co sprawia, że skóra staje się wrażliwsza to jednak warto się zastanowić nad jakąś ochroną bez względu na to czy napisali, że działa fotouczulająco czy nie Mi się tak przynajmniej wydaje

Ja podobnie jak Kasia jak się smarowałam kiedyś tam to o chronie nie myślałam. Rezultatem była dosyć mocno podrażniona cera. Ale to nie słońce a niska temperatura. Poprostu odkąd zaczęłam się smarować moja cera faktycznie stała się bardziej czuła, zwłaszcza na niską temperaturę. A samrowałam się wtedy w okresie jesień/ zima.
Stary 2008-08-29, 23:10   #2653
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci tylko, ze cudowna Jola Rutowicz jest z mojego miasta i kiedy tylko pojawiła się w BB w mieście pojawiły się hasla "Piotrków wstydzi się za Jolę"
podobnie było z Frytką po jej wybrykach w .......co to było? Też BB nie Ale frytka to inny kaliber- Jola przynajmniej nie dodaje sobie na siłę IQ
Cytat:
Super się gada, ale spadam, bo mąż rozwodu zażąda
Buziaki i miłej nocy
Cytat:
Ja też już się żegnam - skończyli grać więc wracamy do domu.
Ostatni autobus już mi odjechał - dobrze, ze kolega mnie odwiezie

Kolorowych
Może jakoś w przyszłym tygodniu zajrzę do Was - na pewno
kolorowych dziewczyny
Cytat:

Tonik stosuje dopiero od 2-och dni, ale pytam tak na zapas I mam nadzieję, że tak się nie oczyszcza, bo chyba bym tego nie wytrzymała. Już przeżyłam szok po bratku, więc narazie mi starczy.
nie daję gwarancji ale tak mi się wydaje- bo po Eff K mi się tak oczyszczała, po diacnealu też a po AD nie
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-29, 23:29   #2654
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość

niezła jesteś, widzę

Ja też chyba nie... Wszystkie, które nosiłam albo się popsuły, albo zgubiły. Ewidentnie nie mam szczęścia do nich. To chyba jakiś znak
No, czasem coś palnę do jakiegoś prowadzącego, pamiętam pierwsze zajęcia z zoologii kręgowców, facet każe narysować tkanki, jakie widzimy pod mikroskopem. Jako, że ja nienawidzę przerysować czegoś z mikroskopu to wyszło mi to co najmniej dziwnie. Taki trójkącik z kropkami. Facet przychodzi, łapie się za głowę i się się pyta "Co to jest, wygląda jak.." a ja "Jak pizza, prawda i nawet zapiekane brzegi ma" . Wszyscy się go bali na pierwszych zajęciach, a ja w ogóle, jak się przedstawił nam to szepnęłam do koleżanki "on będzie fajny, w końcu Grzesiek, jak Mój" .
Nie mam dystansu do facetów na uczelni, w ogóle totalnie na luzie, czy do kolegów, czy do prowadzących - może to dlatego, że zawsze miałam więcej kolegów niż koleżanek .

Cytat:
dawno to było ?

W ogóle strasznie się zdenerwowałam w pracy.Do degustacji na 2 dni miałam ponad 100 4paków actimeli, to wychodzi ponad 400 buteleczek, jak nie więcej. Dzisiaj był mały ruch, poza tym dużo ludzi(większość) nie chciało, bo nie lubi, nie ma ochoty czy coś. Spoko. Chociaż niektórzy brali i po kilka buteleczek dla całej rodziny, no bo co z tym zrobić. I tak ma krótką datę ważności i wszystko jest obklejone naklejkami, więc nie do sprzedania. I po pracy poszłam do magazynu zdać plakietę, jeszcze jeden 4pak dałam temu ochroniarzowi, co mnie wpuszczał, po chwili wahania wziął, ja już mam wychodzić, biorę to co mi zostało jeszcze ( 5 takich 4paków - biorę i idę, bo jedna dla rodziny mojego, druga dla mnie, trzecia dla mamy itp). A on, że ja nie mogę tego wynosić. Zdębiałam, że niby dlaczego. To ten bulwersacja, że ja nie mogę wynosić produktów na zewnątrz - ja na to że klient sobie może wziąć opakowanie i wyjść, ale ja która stoję przy tym kilka godzin i chce poczęstować rodzinę to nie mogę?. A on, że jakby każdy sobie tak wynosił, to by nic nie zostało, na co ja że tego jest duuuuuuużo a i tak to wszystko jest do degustacji, wiele ludzi nie chciało, mały ruch był, a ja też muszę napisać z tego raport, im więcej pójdzie tym lepiej. Ogólnie była niemiła wymiana zdań i mówiłam, że pierwszy raz się spotkałam z czymś takim na promocji. Że pracowałam wiele razy - przy nicorette wszystkie książeczki na rzucenie palenia były dla mnie, przy kosmetykach, czy torby ekologiczne, bo to normalne jest.
Ogólnie to strasznie się facet rzucał ,to nic, że sam wziął, a mi mówił, że tu wszędzie są kamery i ktoś to może zobaczyć jak wynoszę . Jak do złodziejki . Ja już całkiem się wkurzyłam i mówię, że to mogę zostawić to. A on, że nie no, w drodze wyjątku to mam to wziąć.
Co za palant . Mój TŻ kiedyś pracował na ochronie 3 miesiące i mówił, że oni tam wszystko dla siebie biorą - to co niby na straty też, dlatego tak walczył.
Nie chce mi się tam iść. W Opolu to byly wszyscy mili, a w tej mojej zapchaj dziurze jest wszystko do dupy.
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-29, 23:56   #2655
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Nie powiedziałabym, że na jedno kopyto Natomiast mnie własnej kreatywności brakuje trochę, nie potrafię czegoś ot tak stworzyć.
Dziekować, dziekować
Cytat:
Gry? Czasem siedzę godzinami. Ostatnio bardzo polubiłam rpg (Wiedźmin) , niezmiennie lubię przygodówki (na myślenie - Syberia ) i Zręcznościowo- przygodowe (Tomb Radier) , natomiast w ogóle nie wciągają mnie strategie, bijatyki.
A Neverwinter Nights? Jeśli nie grałaś, to sięgnij koniecznie po ta pozycję.
i Icewind Dale, jak pisałam wcześniej.
W ogóle gry Forgotten Realms sa cudowne

Cytat:
Moja Czarna nawet nie zauważa, że mnie nie ma w domu - ostatnio nie było mnie 4 dni - myślisz, ze przyszła się chociaż przywitać?? A w życiu! Czarna traktuje dom jako miejsce gdzie można się przespać i dobrze zjeść - mój ojciec ostatnio kupuje jej nerki więc koteczek jest wniebowzięty
Chociaz wczoraj kopnął mnie niesamowity zaszczyt - Czarna przyszła do mnie na kolana i spała chyba 2 godziny - nieważne, ze mnie się strasznie chcialo do ubikacji, nie wstałam, zeby koteczkowi nie przeszkadzać - jakby wyczuła cholera
Oj to sie masz z kotową
Mój już na powitanie, jak słyszy klucze w drzwiach, wydaje z siebie jakieś jęki, po czym następuje seria ocierania się, podgryzania dużego palca u nogi i robienia fikołków.

A, i wieczorem, jak siedzę i dłubię w biżuterii przychodzi sobie poleżeć... na udzie taki przedsenny rytuał.
Cytat:
Jak kiedyś Czarnej kupiłam jakieś saszetki Whiskasa to tak gnała do miski, ze mało łap sobie nie połamała
Mój też gna do michy na widok puszki albo saszetek... Ale on w ogóle wszystko wchłania, a mięso to już szczególnie, nieważne, czy Whiskas czy może Chappi albo inne "pedigripale". Miska w której jest mięsko też ma drugorzędne znaczenie, bo bardzo chętnie zamienia się z piesową na posiłki [ona wyżera jemu, a on jej w tym samym czasie ].
Ostatnio bardzo gustuje w... soczkach owocowych bezczelnie wkłada łapę do szklanki i ze smakiem oblizuje

Cytat:
Dziękuję ślicznie Będzie jeszcze, jak przerobię Kaśki pudła
A moje też zrobisz ???

Cytat:
Edit: Poddaje się i nie usuwam tych colorów, fontów i sizeów[/FONT][/COLOR]
Od kiedy Aga wprowadziła nowy wygląd postów też mi to opornie idzie

Cytat:
Tak już piszecie o tym raku...Mnie przeraża to choróbsko...Tylko mnie coś zaboli i już mam wizję, że rak...Dramat. Ale jak myśleć inaczej, skoro Mama zmarła na raka w wielkich cierpieniach, Teść nie dawno też chorował na raka (na szczęście walkę wygrał), i cały czas się słyszy jak wiele osób choruje na to i umiera...Nic gorszego.
Zresztą jak jeździłam z Mamą na onkologię, to jeszcze nigdy w żadnym szpitalu, u żadnego specjalisty nie widziałam takich tłumów jak tam...To było okropne.
Przykro mi Marzenko

Cytat:
Będę oglądać

Cytat:
Właśnie znalazłam o tym ad i skinorenie, ponoć nie działa fotouczulająco, ale muszę jeszcze wgłębić się w temat
Jest na wizażu temat o tych dwóch kremach. "Acne Derm raz jeszcze" czy jaoś podobnie.
Mnie też dziwi, że nie ma informacji o konieczności stosowania filtra.

A co do kwasów, to czytałam, że migdalowy i glikolowy nie powodują fotouczulenia i kusi mnie, żeby jakies małe stężenie na noc spróbować, takie mikrozłuszczające, mini-mini, żeby tej skóry za dużo nie zeszło... do filtra rano niestety nie mam pamięci
Jak myślicie, można ufać zapewnieniom producentów, że nie wystąpią przebarwienia?

Cytat:
nie daję gwarancji ale tak mi się wydaje- bo po Eff K mi się tak oczyszczała, po diacnealu też a po AD nie
A długo trwa takie oczyszczanie?
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 00:28   #2656
Porcelainnn
Zadomowienie

Wpadłam tylko na chwilę trochę Was podczytałam...
Marzenko...

Ola-ta sytuacja na promocji faktycznie była niemiła. Tak jakby Actimele to był jakiś niewiarygodnie cenny towar, a Ty byś chciała oszukać swoich łaskawych pracodawców :/ Ludzie uwielbiają sie czepiać takich drobnych spraw, a ważne ich często nie obchodzą :/

Wróciłam ze zlotu perfumeryjnego cała pachnąca i przeszczęsliwa. Wziełam prysznic po to by.... zlać się jedny,m, konkretnym zapachem Idę lulu, a Wam dobranoc
(strasznie lubię to 'Dobranoc, Gwiazdki' Mili )

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 00:37   #2657
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Ano dobranoc, ja też umykam

Justynka1710, dlaczego nas podglądasz???

EDIT: O, już uciekła
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 07:57   #2658
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość

W ogóle strasznie się zdenerwowałam w pracy.Do degustacji na 2 dni miałam ponad 100 4paków actimeli, to wychodzi ponad 400 buteleczek, jak nie więcej. Dzisiaj był mały ruch, poza tym dużo ludzi(większość) nie chciało, bo nie lubi, nie ma ochoty czy coś. Spoko. Chociaż niektórzy brali i po kilka buteleczek dla całej rodziny, no bo co z tym zrobić. I tak ma krótką datę ważności i wszystko jest obklejone naklejkami, więc nie do sprzedania. I po pracy poszłam do magazynu zdać plakietę, jeszcze jeden 4pak dałam temu ochroniarzowi, co mnie wpuszczał, po chwili wahania wziął, ja już mam wychodzić, biorę to co mi zostało jeszcze ( 5 takich 4paków - biorę i idę, bo jedna dla rodziny mojego, druga dla mnie, trzecia dla mamy itp). A on, że ja nie mogę tego wynosić. Zdębiałam, że niby dlaczego. To ten bulwersacja, że ja nie mogę wynosić produktów na zewnątrz - ja na to że klient sobie może wziąć opakowanie i wyjść, ale ja która stoję przy tym kilka godzin i chce poczęstować rodzinę to nie mogę?. A on, że jakby każdy sobie tak wynosił, to by nic nie zostało, na co ja że tego jest duuuuuuużo a i tak to wszystko jest do degustacji, wiele ludzi nie chciało, mały ruch był, a ja też muszę napisać z tego raport, im więcej pójdzie tym lepiej. Ogólnie była niemiła wymiana zdań i mówiłam, że pierwszy raz się spotkałam z czymś takim na promocji. Że pracowałam wiele razy - przy nicorette wszystkie książeczki na rzucenie palenia były dla mnie, przy kosmetykach, czy torby ekologiczne, bo to normalne jest.
Ogólnie to strasznie się facet rzucał ,to nic, że sam wziął, a mi mówił, że tu wszędzie są kamery i ktoś to może zobaczyć jak wynoszę . Jak do złodziejki . Ja już całkiem się wkurzyłam i mówię, że to mogę zostawić to. A on, że nie no, w drodze wyjątku to mam to wziąć.
Co za palant . Mój TŻ kiedyś pracował na ochronie 3 miesiące i mówił, że oni tam wszystko dla siebie biorą - to co niby na straty też, dlatego tak walczył.
Nie chce mi się tam iść. W Opolu to byly wszyscy mili, a w tej mojej zapchaj dziurze jest wszystko do dupy.
Co za cham

Pizza z podpieczonym spodem

Cytat:
Jest na wizażu temat o tych dwóch kremach. "Acne Derm raz jeszcze" czy jaoś podobnie.
Mnie też dziwi, że nie ma informacji o konieczności stosowania filtra.

A co do kwasów, to czytałam, że migdalowy i glikolowy nie powodują fotouczulenia i kusi mnie, żeby jakies małe stężenie na noc spróbować, takie mikrozłuszczające, mini-mini, żeby tej skóry za dużo nie zeszło... do filtra rano niestety nie mam pamięci
Jak myślicie, można ufać zapewnieniom producentów, że nie wystąpią przebarwienia?

U mnie cera już od podstawówki się oczyszcza i oczyszcza i się doczyścić nie może

Co do przebarwień wydaje mi się, że czasem warto się przezornie zabezpieczyć (to jak z ciążą - możesz wpaść a nie musisz) Ja jak byłam młoda (kiedy to było) to nie wiedziałam nic o ochronie przeciwsłonecznej, więc nie stosowałam filtrów i to jest jedyna rzecz, której chyba na twarzy nie mam - przebarwień

Dzień dobry i miłego dnia życzę
Stary 2008-08-30, 09:21   #2659
tulipanna.
Zakorzenienie

Dzień - do - brrry!

Przepraszam, że nie cytuję. Wszystkie życzenia powrotu do zdrowia uczyniły cud, bo wstałam czując się całkiem dobrze Zaraz pędzę do książek, może jednak poniedziałkowy egzamin nie jest spisany na straty(już kombinowałam L4, ale chce to z głowy mieć...).

Co do Acne Dermu - coś mi się po głowie kołacze, że wysyp czy wszelkie podrażnienia po nim mogą mieć tylko osoby uczulone na ktorys skladnik. Druga rzecz, że nie od razu wolno go stosować dwa razy dziennie, lepiej zacząć raz i stopniowo przyzwyczajać skórę. Coś w tym może być, bo pamiętam, że moja pierwsza styczność z nim zaowocowała wysypem - smarowałam się od razu 2x dziennie. Ostatnio robiłam drugie podejście, które przez chorobę przerwałam i niczego takiego nie było, a smarowałam się raz.
Po nocy z Brevoxylem na dziobie wstałam z cerą znacznie ładniejszą - wygrzebałam w szufladzie nie ruszane opakowanie, to była zawsze w naszym domu maść na pryszcze nr.1 Ale nie ukrywam - trochę podrażnioną.

Ola - podziwiam zdrowie do dyskusji z takim bucem. Ja kiedyś (2 LO) stałam na promocjach które bez książeczek i badań załatwiła mi mama koleżanki, a potem...nie wypłaciła pieniędzy

Historyjka z "alfonsem" też dobra. Kurcze, nie lubię być robiona w jajo pseudo prawdziwymi anegdotkami Wygląda na to, że to bardzo uniwersalna historyjka, która 'zdarzyła się' na każdym wydziale... No cóż. Moja wiara w babcię została zachwiana

Porcelainn - mówisz, że fajnie było? dużo osób? wywąchałaś coś ciekawego???
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 09:52   #2660
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość

Ola-ta sytuacja na promocji faktycznie była niemiła. Tak jakby Actimele to był jakiś niewiarygodnie cenny towar, a Ty byś chciała oszukać swoich łaskawych pracodawców :/ Ludzie uwielbiają sie czepiać takich drobnych spraw, a ważne ich często nie obchodzą :/
Gdyby to był jeszcze towar do sprzedania, ale to był towar do degustacji tylko, przywieziony przez Dadone i wielka kartka - Do Degustacji - a tam ponad 400 buteleczek (dzisiaj aż dokładnie policzę z ciekawości). A ja miałam napisane w szkolenie, że daję buteleczki każdemu klientowi. Każdemu, a że 80 % nie chce to co z tym zrobić ?

Cytat:
Co za cham
Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Ola - podziwiam zdrowie do dyskusji z takim bucem. Ja kiedyś (2 LO) stałam na promocjach które bez książeczek i badań załatwiła mi mama koleżanki, a potem...nie wypłaciła pieniędzy
Dzisiaj go nie będzie na szczęście, jeszcze i tak chce wziąć dla koleżanki, dzisiaj spróbuję zostawić sobie z informacji, tej babce na informacji też dam. Ona się wydawała normalna przynajmniej.

Tulipanna współczuję, ja za każdym razem kiedy stoję na promocjach mam obawę, że mi nie wypłacą, nie wiem taka mała schiza jakaś. Przykre to jest, ,kiedy się stoi tyle godzin, nadwyręża się nogi i kręgosłup a inni nie dadzą Ci nawet grosza za to. Tym bardziej, że wiem jak to wygląda normalnie. To co my dostajemy za te promocje to i tak mały procent tego co dostają za to pośrednicy.

Nie chce mi się tam dzisiaj iść, ale mówię sobie "Ola to tylko 6 godzin, dasz radę". Idę na 12, więc trzymajcie kciuki, żebym nie zwariowała.
A ze śmiesznych rzeczy, to przyszedł wczoraj tam taki facet, strasznie dziwny był, od razu mi się rzuciły w oczy jego brudne paznokcie, łaził i łaził i w końcu wypił 4
Ja mu mówiłam, że tego nie można tyle, bo żołądek może boleć (nie powiedziałam dosadnie "dostanie pan sraki"), bo to probiotyki. Ale on nie słuchał. Nie wiem niestety co było dalej, bo stracił mi się z oczu
Stary 2008-08-30, 09:59   #2661
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Gdyby to był jeszcze towar do sprzedania, ale to był towar do degustacji tylko, przywieziony przez Dadone i wielka kartka - Do Degustacji - a tam ponad 400 buteleczek (dzisiaj aż dokładnie policzę z ciekawości). A ja miałam napisane w szkolenie, że daję buteleczki każdemu klientowi. Każdemu, a że 80 % nie chce to co z tym zrobić ?
Wytrzymasz Sadze, ze nikt sobie nie poleci w kulki w momencie, kiedy masz wszystko zalatwione. Aczkolwiek fakt, jest to przykre. Ale jak byliśmy wiele razy świadkami - za 50zł mozna stracic życie, jak znajdzie sie bardzo potrzebujący. Nic mnie już nie zdziwi.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 10:00   #2662
Jolie2601
Zakorzenienie

Bry
Cytat:
jakieś 2-3 tyg- zaczyna się koło 2giego tygodnia. Przy czym jak już wspominałam kiedyś- o ile Eff coś jeszcze robił- tak diacneal się u mnie totalnie nie sprawdził
Cytat:
Justynka1710, dlaczego nas podglądasz???

EDIT: O, już uciekła
tropisz podglądaczy
Cytat:
U mnie cera już od podstawówki się oczyszcza i oczyszcza i się doczyścić nie może
chyba na twarzy nie mam - przebarwień
rozbroiłaś mnie
Cytat:
Nie chce mi się tam dzisiaj iść, ale mówię sobie "Ola to tylko 6 godzin, dasz radę". Idę na 12, więc trzymajcie kciuki, żebym nie zwariowała.
A ze śmiesznych rzeczy, to przyszedł wczoraj tam taki facet, strasznie dziwny był, od razu mi się rzuciły w oczy jego brudne paznokcie, łaził i łaził i w końcu wypił 4
Ja mu mówiłam, że tego nie można tyle, bo żołądek może boleć (nie powiedziałam dosadnie "dostanie pan sraki"), bo to probiotyki. Ale on nie słuchał. Nie wiem niestety co było dalej, bo stracił mi się z oczu
dasz radę nie przejmuj się bucami- tacy ludzie byli są i będą. Szkoda nerwów
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-08-30, 10:46   #2663
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Wytrzymasz Sadze, ze nikt sobie nie poleci w kulki w momencie, kiedy masz wszystko zalatwione. Aczkolwiek fakt, jest to przykre. Ale jak byliśmy wiele razy świadkami - za 50zł mozna stracic życie, jak znajdzie sie bardzo potrzebujący. Nic mnie już nie zdziwi.
Cytat:

dasz radę nie przejmuj się bucami- tacy ludzie byli są i będą. Szkoda nerwów
Dzięki dziewczyny

No, to idę
Stary 2008-08-30, 10:49   #2664
PelniaNocy
Rozeznanie

cześć

Książe z bajki? Mam go w dupi**!
Zostanę niezależną księżniczką
PelniaNocy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 11:22   #2665
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Tulipanna współczuję, ja za każdym razem kiedy stoję na promocjach mam obawę, że mi nie wypłacą, nie wiem taka mała schiza jakaś. Przykre to jest, ,kiedy się stoi tyle godzin, nadwyręża się nogi i kręgosłup a inni nie dadzą Ci nawet grosza za to. Tym bardziej, że wiem jak to wygląda normalnie. To co my dostajemy za te promocje to i tak mały procent tego co dostają za to pośrednicy.

Ja nigdy nie miałam problemów z wypłatą. Zdarzało się, że kasa wpływała po dwóch miesiącach, ale ostatecznie wpływała Siostrze się zdarzyło pracować w jednej z krakowskich pizzeri - pracowała czasem poo 14-16 godzin i sporo kasy z tych nadgodzin przepadło. Niestety nie była w stanie udowodnić, że tyle faktycznie przepracowała, bo ktoś życzliwy pozmieniał to i owo w grafiku i pozmniejszał celowo liczbę godzin

Cytat:

rozbroiłaś mnie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

No, to idę
Niech moc będzie z Tobą, a blask twych włosów niech olśni każdego potencjalnego klienta i sprawi, że sprzedaż Actimela dwukrotnie wzrośnie ciesząc tym samym wielkiego potentata na rynku produktów mlecznych - Danona
Stary 2008-08-30, 11:36   #2666
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:

Porcelainn - mówisz, że fajnie było? dużo osób? wywąchałaś coś ciekawego???

Nie spodziewałam się, że będzie tak fajnie O mały krok, a byśmy sie nie spotkały, bo jedyna dziewczyna, którą znałam siedziała tyłem do mnie i jej nie widziałam. A wstyd było mi podchodzić do stolików i pytać z głupawym uśmieszkiem :'wizaż?' 'perfumy?'

Zauroczyłąm sie dwoma bardzo starymi zapachami. Mocnymi, charakternymi. Molinard, Habanita -pachnie na mnie jak rozgrzane brandy i rum i Mahorą Guerlaina - mrr Przytaszczyłam jeszcze parę próbasów ze sobą - Histoire d'Eau, New Haarlem, Crystal Noir.

Ludzie w knajpie trochę dziwnie na nas patrzyli. Cały stół był zastawiony flakonami, próbkami, papierkami i pustymi fioleczkami

Cytat:

Już nie dawaj Actimelów temu burakowi ochroniarzowi

A ten facet... może był bezdomny

Wstałam dziś za późno, muszę sie doprowadzić do porządku. Jak sobie pomyślę, że lada moment wrzesień to

TŻ do mnie pisał,wczoraj smsa na dobranoc, dziś smsa o 6 rano...

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 13:45   #2667
PelniaNocy
Rozeznanie

kupiłam dzis kolejna buteleczke odzywki jantar i teraz mam białą butelke;/

Książe z bajki? Mam go w dupi**!
Zostanę niezależną księżniczką
PelniaNocy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 13:45   #2668
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
moje wątróbki też lubią. Ale co ostatnio odkryłam (w sumie Marzena odkryła) to whiskas w sosie kremowym- mało się nie zabiją jak im do misek nakładam
Łiskacze nie są takie dobre, radzę sprawdzić skład

Cytat:
DA Neverwinter Nights? Jeśli nie grałaś, to sięgnij koniecznie po ta pozycję.
i Icewind Dale, jak pisałam wcześniej.
W ogóle gry Forgotten Realms sa cudowne
Moje, cudowne, najukochańsze, najcudowniejsze, najulubieńsze, naj, naj, naj, naj, naj NWN! Grałam w to jak byłam takim małym Kajtkiem, gram nadal i wielbię ponad wszystkie gry
Eyna, zazdroszczę z całego serca Wiedźmina U mnie nie pójdzie, niestety
Tak a'propos raka... To mój przyjaciel zmarł na białaczkę rok temu. Miał 18 lat, heh...
Marzenko, prześliczny zegarek

I znów przyszłam się pożalić na elektornikę. Tym razem wczoraj Internet przestał mi działać wieczorem Chyba z 5 razy instalowałam Neostradę, aż w końcu dzisiaj mam dostęp do świata

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 17:43   #2669
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Karla kwasy powodują, że nasz naskórek staje się cieńszy a przez to bardziej podatny na różne czynniki środowiska zewnętrznego - czytaj też promienie słoneczne. Czy się acnedermujesz czy nie i tak teoretycznie powinno się chronić skórę przed słońcem, ale jak już się smarujesz czymś co sprawia, że skóra staje się wrażliwsza to jednak warto się zastanowić nad jakąś ochroną bez względu na to czy napisali, że działa fotouczulająco czy nie Mi się tak przynajmniej wydaje

Ja podobnie jak Kasia jak się smarowałam kiedyś tam to o chronie nie myślałam. Rezultatem była dosyć mocno podrażniona cera. Ale to nie słońce a niska temperatura. Poprostu odkąd zaczęłam się smarować moja cera faktycznie stała się bardziej czuła, zwłaszcza na niską temperaturę. A samrowałam się wtedy w okresie jesień/ zima.
Ja bym się z chęcią mogła filtrować codziennie, gdybym tylko znalazła idealny filtr. Nie wiem, może sobie wkręcam, ale chyba ten lirene zapycha A już nie mam ochoty na eksperymenty.

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Łiskacze nie są takie dobre, radzę sprawdzić skład
Czyżby zboczenie zawodowe włosomaniaczek?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-30, 18:08   #2670
tigresska
Zakorzenienie

Witam serdecznie! pamiętacie o mnie jeszcze?
Wróciłam i postaram sie nadrobić zaległości - będzie cieżko... pozdrawiam serdecznie!
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości