|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
No ba!
I oprócz Mamusi jeszcze rodzeństwa - mam przecież tyyyle sióstr O cholera, wpadłam Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzadko piszą na tych specyfikach, że są fotouczulające. Nie mam pojęcia czemu. Może wychodzą z założenia, że ochrona przeciwsłoneczna jest zbyt oczywista, aby o tym jeszcze pisać ![]() Jak dla mnie tego typu drogeryjne preparaty są za slabe, aby powodować takie reakcje Nawet jeśli jest tam kwas to stężenie zapewne jest bardzo niskie.Ja staram się unikać słońca. Jeśli wychodzę na chwilę to oczywiście nie szaleje i się zaraz nie smaruje. Ale jeśli przypuszczam, że jednak trochę dużej pobędę na tym dworze to się filtruje |
|
|
|
|
|
#2643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale będzie prezentów Jak każdy uzależniony Edit: Ciągle zapominam napisać, że masz śliczny avek Aguś
|
|
|
#2644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak się namiętnie smarowałam AD to nie wiedziałam jeszcze o filtrach (kilka ładnych lat temu) i nic się nie działo. A co do toniku- mnie tak nie robił. Poza tym po azalainowym raczej się w ten sposób cera nie oczyszcza .Cytat:
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Przyślę Wam moją listę must have
(Muszę już zacząć układać )![]() Dziękuję slicznie Dziewczyny, news z ostatniej chwili Przeglądając dzisiaj program tv zobaczyłam nową propozycję TV4 - nowe reality show J&J czyli Jola i Jarek - którego bohateram będą Jola Rutowicz i Jarek Jakimowicz - para, która poznała się i zapałała do siebie namiętnością podczas emisji Big Brothera ![]() No normalnie dynamitem nie oderwą mnie od telewizora |
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
ja to samo- Aguś- śliczny
Cytat:
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak, już układaj ![]() Cytat:
, ale spodobało mi się ostatnie zdanie
|
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Super się gada, ale spadam, bo mąż rozwodu zażąda
Buziaki i miłej nocy
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już się żegnam - skończyli grać więc wracamy do domu.
Ostatni autobus już mi odjechał - dobrze, ze kolega mnie odwiezie ![]() Kolorowych Może jakoś w przyszłym tygodniu zajrzę do Was - na pewno |
|
|
|
|
#2651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do Ciebie i tak się wbijemy na jakąś imprezkę - nie pozbędziesz się nas ![]() Cytat:
Przykro mi bardzo dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Ja też Więc mówie: Aga masz świetny av![]() Cytat:
I mam nadzieję, że tak się nie oczyszcza, bo chyba bym tego nie wytrzymała. Już przeżyłam szok po bratku, więc narazie mi starczy.
|
||||
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się żegnam
i trzeba się wyspać, bo dzień pełen wrażeń się zapowiada![]() Tekst z dynamitem wymiata Jak przeczytałam to wybuchnęłam śmiechemNo Jolka dosyć orginalna osóba. Ona i te jej błyszczyki ![]() Karla kwasy powodują, że nasz naskórek staje się cieńszy a przez to bardziej podatny na różne czynniki środowiska zewnętrznego - czytaj też promienie słoneczne. Czy się acnedermujesz czy nie i tak teoretycznie powinno się chronić skórę przed słońcem, ale jak już się smarujesz czymś co sprawia, że skóra staje się wrażliwsza to jednak warto się zastanowić nad jakąś ochroną bez względu na to czy napisali, że działa fotouczulająco czy nie Mi się tak przynajmniej wydaje![]() Ja podobnie jak Kasia jak się smarowałam kiedyś tam to o chronie nie myślałam. Rezultatem była dosyć mocno podrażniona cera. Ale to nie słońce a niska temperatura. Poprostu odkąd zaczęłam się smarować moja cera faktycznie stała się bardziej czuła, zwłaszcza na niską temperaturę. A samrowałam się wtedy w okresie jesień/ zima. |
|
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale frytka to inny kaliber- Jola przynajmniej nie dodaje sobie na siłę IQCytat:
nie daję gwarancji ale tak mi się wydaje- bo po Eff K mi się tak oczyszczała, po diacnealu też a po AD nie
|
|
|
#2654 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Wszyscy się go bali na pierwszych zajęciach, a ja w ogóle, jak się przedstawił nam to szepnęłam do koleżanki "on będzie fajny, w końcu Grzesiek, jak Mój" . Nie mam dystansu do facetów na uczelni, w ogóle totalnie na luzie, czy do kolegów, czy do prowadzących - może to dlatego, że zawsze miałam więcej kolegów niż koleżanek . Cytat:
?W ogóle strasznie się zdenerwowałam w pracy.Do degustacji na 2 dni miałam ponad 100 4paków actimeli, to wychodzi ponad 400 buteleczek, jak nie więcej. Dzisiaj był mały ruch, poza tym dużo ludzi(większość) nie chciało, bo nie lubi, nie ma ochoty czy coś. Spoko. Chociaż niektórzy brali i po kilka buteleczek dla całej rodziny, no bo co z tym zrobić. I tak ma krótką datę ważności i wszystko jest obklejone naklejkami, więc nie do sprzedania. I po pracy poszłam do magazynu zdać plakietę, jeszcze jeden 4pak dałam temu ochroniarzowi, co mnie wpuszczał, po chwili wahania wziął, ja już mam wychodzić, biorę to co mi zostało jeszcze ( 5 takich 4paków - biorę i idę, bo jedna dla rodziny mojego, druga dla mnie, trzecia dla mamy itp). A on, że ja nie mogę tego wynosić. Zdębiałam, że niby dlaczego. To ten bulwersacja, że ja nie mogę wynosić produktów na zewnątrz - ja na to że klient sobie może wziąć opakowanie i wyjść, ale ja która stoję przy tym kilka godzin i chce poczęstować rodzinę to nie mogę?. A on, że jakby każdy sobie tak wynosił, to by nic nie zostało, na co ja że tego jest duuuuuuużo a i tak to wszystko jest do degustacji, wiele ludzi nie chciało, mały ruch był, a ja też muszę napisać z tego raport, im więcej pójdzie tym lepiej. Ogólnie była niemiła wymiana zdań i mówiłam, że pierwszy raz się spotkałam z czymś takim na promocji. Że pracowałam wiele razy - przy nicorette wszystkie książeczki na rzucenie palenia były dla mnie, przy kosmetykach, czy torby ekologiczne, bo to normalne jest. Ogólnie to strasznie się facet rzucał ,to nic, że sam wziął, a mi mówił, że tu wszędzie są kamery i ktoś to może zobaczyć jak wynoszę . Jak do złodziejki . Ja już całkiem się wkurzyłam i mówię, że to mogę zostawić to. A on, że nie no, w drodze wyjątku to mam to wziąć. Co za palant . Mój TŻ kiedyś pracował na ochronie 3 miesiące i mówił, że oni tam wszystko dla siebie biorą - to co niby na straty też, dlatego tak walczył. Nie chce mi się tam iść. W Opolu to byly wszyscy mili, a w tej mojej zapchaj dziurze jest wszystko do dupy. |
||
|
|
|
|
#2655 | ||||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Cytat:
i Icewind Dale, jak pisałam wcześniej. W ogóle gry Forgotten Realms sa cudowne ![]() Cytat:
![]() Mój już na powitanie, jak słyszy klucze w drzwiach, wydaje z siebie jakieś jęki, po czym następuje seria ocierania się, podgryzania dużego palca u nogi i robienia fikołków. A, i wieczorem, jak siedzę i dłubię w biżuterii przychodzi sobie poleżeć... na udzie taki przedsenny rytuał.Cytat:
].Ostatnio bardzo gustuje w... soczkach owocowych ![]() A moje też zrobisz ???Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też dziwi, że nie ma informacji o konieczności stosowania filtra. A co do kwasów, to czytałam, że migdalowy i glikolowy nie powodują fotouczulenia i kusi mnie, żeby jakies małe stężenie na noc spróbować, takie mikrozłuszczające, mini-mini, żeby tej skóry za dużo nie zeszło... do filtra rano niestety nie mam pamięci ![]() Jak myślicie, można ufać zapewnieniom producentów, że nie wystąpią przebarwienia? A długo trwa takie oczyszczanie? |
||||||||
|
|
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam tylko na chwilę trochę Was podczytałam...
Marzenko... ![]() Ola-ta sytuacja na promocji faktycznie była niemiła. Tak jakby Actimele to był jakiś niewiarygodnie cenny towar, a Ty byś chciała oszukać swoich łaskawych pracodawców :/ Ludzie uwielbiają sie czepiać takich drobnych spraw, a ważne ich często nie obchodzą :/ Wróciłam ze zlotu perfumeryjnego cała pachnąca i przeszczęsliwa. Wziełam prysznic po to by.... zlać się jedny,m, konkretnym zapachem Idę lulu, a Wam dobranoc ![]() (strasznie lubię to 'Dobranoc, Gwiazdki' Mili )
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#2657 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Ano dobranoc, ja też umykam
Justynka1710, dlaczego nas podglądasz??? ![]() EDIT: O, już uciekła |
|
|
|
|
#2658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za cham ![]() Pizza z podpieczonym spodem Cytat:
![]() Co do przebarwień wydaje mi się, że czasem warto się przezornie zabezpieczyć (to jak z ciążą - możesz wpaść a nie musisz ) to nie wiedziałam nic o ochronie przeciwsłonecznej, więc nie stosowałam filtrów i to jest jedyna rzecz, której chyba na twarzy nie mam - przebarwieńDzień dobry i miłego dnia życzę |
||
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień - do - brrry!
![]() Przepraszam, że nie cytuję. Wszystkie życzenia powrotu do zdrowia uczyniły cud, bo wstałam czując się całkiem dobrze Co do Acne Dermu - coś mi się po głowie kołacze, że wysyp czy wszelkie podrażnienia po nim mogą mieć tylko osoby uczulone na ktorys skladnik. Druga rzecz, że nie od razu wolno go stosować dwa razy dziennie, lepiej zacząć raz i stopniowo przyzwyczajać skórę. Coś w tym może być, bo pamiętam, że moja pierwsza styczność z nim zaowocowała wysypem - smarowałam się od razu 2x dziennie. Ostatnio robiłam drugie podejście, które przez chorobę przerwałam i niczego takiego nie było, a smarowałam się raz. Po nocy z Brevoxylem na dziobie wstałam z cerą znacznie ładniejszą - wygrzebałam w szufladzie nie ruszane opakowanie, to była zawsze w naszym domu maść na pryszcze nr.1 Ale nie ukrywam - trochę podrażnioną. Ola - podziwiam zdrowie do dyskusji z takim bucem. Ja kiedyś (2 LO) stałam na promocjach które bez książeczek i badań załatwiła mi mama koleżanki, a potem...nie wypłaciła pieniędzy Historyjka z "alfonsem" też dobra. Kurcze, nie lubię być robiona w jajo pseudo prawdziwymi anegdotkami Wygląda na to, że to bardzo uniwersalna historyjka, która 'zdarzyła się' na każdym wydziale... No cóż. Moja wiara w babcię została zachwiana![]() Porcelainn - mówisz, że fajnie było? dużo osób? wywąchałaś coś ciekawego???
|
|
|
|
|
#2660 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tulipanna współczuję, ja za każdym razem kiedy stoję na promocjach mam obawę, że mi nie wypłacą, nie wiem taka mała schiza jakaś. Przykre to jest, ,kiedy się stoi tyle godzin, nadwyręża się nogi i kręgosłup a inni nie dadzą Ci nawet grosza za to. Tym bardziej, że wiem jak to wygląda normalnie. To co my dostajemy za te promocje to i tak mały procent tego co dostają za to pośrednicy. Nie chce mi się tam dzisiaj iść, ale mówię sobie "Ola to tylko 6 godzin, dasz radę". Idę na 12, więc trzymajcie kciuki, żebym nie zwariowała. A ze śmiesznych rzeczy, to przyszedł wczoraj tam taki facet, strasznie dziwny był, od razu mi się rzuciły w oczy jego brudne paznokcie, łaził i łaził i w końcu wypił 4 ![]() Ja mu mówiłam, że tego nie można tyle, bo żołądek może boleć (nie powiedziałam dosadnie "dostanie pan sraki"), bo to probiotyki. Ale on nie słuchał. Nie wiem niestety co było dalej, bo stracił mi się z oczu
|
||
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry
jakieś 2-3 tyg- zaczyna się koło 2giego tygodnia. Przy czym jak już wspominałam kiedyś- o ile Eff coś jeszcze robił- tak diacneal się u mnie totalnie nie sprawdził ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nie przejmuj się bucami- tacy ludzie byli są i będą. Szkoda nerwów
|
|
|
#2663 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No, to idę
|
||
|
|
|
|
#2664 |
|
Rozeznanie
|
cześć
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostrze się zdarzyło pracować w jednej z krakowskich pizzeri - pracowała czasem poo 14-16 godzin i sporo kasy z tych nadgodzin przepadło. Niestety nie była w stanie udowodnić, że tyle faktycznie przepracowała, bo ktoś życzliwy pozmieniał to i owo w grafiku i pozmniejszał celowo liczbę godzin![]() ![]() Niech moc będzie z Tobą |
|
|
|
|
|
#2666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie spodziewałam się, że będzie tak fajnie O mały krok, a byśmy sie nie spotkały, bo jedyna dziewczyna, którą znałam siedziała tyłem do mnie i jej nie widziałam. A wstyd było mi podchodzić do stolików i pytać z głupawym uśmieszkiem :'wizaż?' 'perfumy?' ![]() Zauroczyłąm sie dwoma bardzo starymi zapachami. Mocnymi, charakternymi. Molinard, Habanita -pachnie na mnie jak rozgrzane brandy i rum Ludzie w knajpie trochę dziwnie na nas patrzyli. Cały stół był zastawiony flakonami, próbkami, papierkami i pustymi fioleczkami ![]() Cytat:
Już nie dawaj Actimelów temu burakowi ochroniarzowi ![]() A ten facet... może był bezdomny ![]() Wstałam dziś za późno, muszę sie doprowadzić do porządku. Jak sobie pomyślę, że lada moment wrzesień to ![]() TŻ do mnie pisał,wczoraj smsa na dobranoc, dziś smsa o 6 rano... ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
||
|
|
|
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
kupiłam dzis kolejna buteleczke odzywki jantar i teraz mam białą butelke;/
|
|
|
#2668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Grałam w to jak byłam takim małym Kajtkiem, gram nadal i wielbię ponad wszystkie gry Eyna, zazdroszczę z całego serca Wiedźmina ![]() Tak a'propos raka... To mój przyjaciel zmarł na białaczkę rok temu. Miał 18 lat, heh... Marzenko, prześliczny zegarek I znów przyszłam się pożalić na elektornikę. Tym razem wczoraj Internet przestał mi działać wieczorem Chyba z 5 razy instalowałam Neostradę, aż w końcu dzisiaj mam dostęp do świata
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A już nie mam ochoty na eksperymenty.Czyżby zboczenie zawodowe włosomaniaczek?
|
||
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie! pamiętacie o mnie jeszcze?
Wróciłam i postaram sie nadrobić zaległości - będzie cieżko... pozdrawiam serdecznie! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

, no bo, kogo jak kogo, ale Mamusi nie może zabraknąć 

Dermatolog wypisała mi skinoren, a to ten sam kwas i nic nie wspomniała o ochronie przeciwsłoneczniej:confus ed: (jak dobrze, że jest wizaż) I jeszcze jedno głupsze pytanie
Nawet jeśli jest tam kwas to stężenie zapewne jest bardzo niskie.
.