|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
4330
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4742 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4743 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
I znowu lekarzom w przychodniach i szpitalach zaczyna brakować środków ochrony osobistej.
BTW- Ktoś w ogóle widział ten cholerny płyn do dezynfekcji niesławnego Orlenu w wolnej sprzedaży w ogóle i bez reglamentacji na dodatek?
|
|
#4745 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka z kancelarii zgodziła się iść na zastępstwo za jakiegoś innego adwokata. Dostała akta w ubiegły poniedziałek, przyniosła je aplikantka z tamtej kancelarii (sprawa jutro). W piątek po południu dostała info, że tamten mecenas jest chory na covid, więc dzisiaj od rana dezynfekuje akta pryskając po okładce i koszulkach foliowych płynem A akta cały tydzień leżały nietknięte w reklamówce foliowej.
|
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88198948]To może zależy od przychodni. Ja nigdy na moją nie narzekałam, jeśli chodzi o terminy, nigdy nie było problemu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Do czasu wirusa też nie narzekałam. Ale teraz odkryli, że mogą się nie przepracowywać za te same pieniądze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Ja widzialem, tyle ze to bylo pod koniec lata (na Orlenie swoja droga). Nie mowcie, ze w tym momencie tego jeszcze w PL brakuje ?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#4749 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Te małe żele antybakteryjne to zalegają na półkach marketów/ drogerii. Chyba minął szał na dezynfekowanie się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Siedzę sobie w pewnym miejscu, dajmy na to poczekalni. Baba obok mnie ciągle pociąga nosem i kaszle, oczywiście maseczka na brodzie. To ta nasza społeczna odpowiedzialność. To dlatego są te wszystkie nakazy i kary. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Hej,jak teraz wygląda kwestia kwarantanny i testów? Obecnie to jest 10dni?
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Ekhm, w małym sklepiku nie chciano mnie obsłużyć, bo godziny dla seniorów. To nic, że dopiero od czwartku...
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płynów/żeli dezynfekujących jest juz full, także tych dużych, marek wszelakich i sa w każdym supermarkecie na stanie i wszędzie. Z Orlenem to jest typowo polska historia- szabelka w dłoń, urrra i na koń. A za co się nasz rząd weźmie to tylko wstyd pozostaje. Orlen tyle lat miał dobre opinie i pracował na swoją markę, az rzad postanowił sobie z niego zrobić sztandarowa popisówke i zrobił z Orlenu pajaca tymi płynami. Miał Orlen szybko naprodukowac obywatelon płynu do dezynfekcji bo zaraza , trabili o tym w mediach jak były największe braki w artykulach ochrony osobistej i miał być ten płyn na każdej stacji, juz zaraz , za minutkę. No był- po baaardzo dłuuuugim czaaaasie i rzucany po dosłownie nascie-20 baniaków w tym większosc na użytek własny stacji. Wstyd i padaka. jka zwykle. Ja chyba ze 2 tygodnie dzien po dniu zajeżdzałam na Orlen żeby kupić na uzytek firmy. Dowlaili tez niezłą cenę. Był tez jakis hit, ze nie przewidzieli że jak puszczą przez linie produkcyjną alkohol w tak wysokim stężeniu to im sie potopią jakies elementy maszyn przez które to przepływało w czasie produkcji. tak w skrócie.
|
|
|
#4754 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
rozumiem ze do smyka w godz 10-12 tez nie wejde?
|
|
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88199172]Czekam kiedy minie szał na mycie rąk :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Siedzę sobie w pewnym miejscu, dajmy na to poczekalni. Baba obok mnie ciągle pociąga nosem i kaszle, oczywiście maseczka na brodzie. To ta nasza społeczna odpowiedzialność. To dlatego są te wszystkie nakazy i kary. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Wlasnie ten szal na mycie rak to jeden ze sporych pozytywow tej zarazy. Smiesznie nieco bylo jak Brytyjczykow uczyli jak to te rece myc, nie powiem Fakt. ze to masakra... aczkolwiek, w Stanach Biden jechal po Trumpie po zakazeniu, ze nieodpowiedzialny, jak on moze maseczki nie nosic... a pozniej mial przemowienie, w Newadzie bodajze, maseczka pod nosem, ale najwiekszym hitem bylo jak musial kaszlnac, maseczka w dol i kaszle w dlon
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Ze strony gov wychodzi, że nie.Screenshot_20201012-103130_Samsung%20Internet.jpg
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4758 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jakby teraz miały się kończyć te kwarantanny testem to chyba by nie wyrobili. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88199172]Czekam kiedy minie szał na mycie rąk :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Siedzę sobie w pewnym miejscu, dajmy na to poczekalni. Baba obok mnie ciągle pociąga nosem i kaszle, oczywiście maseczka na brodzie. To ta nasza społeczna odpowiedzialność. To dlatego są te wszystkie nakazy i kary. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja tam obserwuje w swoim otoczeniu, że ci, co rąk nie myli i tak ich nie myją. Po prostu sobie psikna tym śmierdzącym.gó.wnem i myślą, że sprawa załatwiona. A wielce się pultają,że ludzie maseczek nie noszą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4759 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88199172]Czekam kiedy minie szał na mycie rąk :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Siedzę sobie w pewnym miejscu, dajmy na to poczekalni. Baba obok mnie ciągle pociąga nosem i kaszle, oczywiście maseczka na brodzie. To ta nasza społeczna odpowiedzialność. To dlatego są te wszystkie nakazy i kary. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Tak, tak. Właśnie dlatego, a nie dlatego, że rządzący są do niczego nieprzygotowani i zwalają winę na każdego kto kaszlnie bez maseczki. Jak to jest, że przed "pandemią" PiS to była banda kłamców, którym nie można było w nic wierzyć, a teraz nagle wszyscy potulnie się słuchają? Ta paranoja jest już na takim etapie, że jakby dzisiaj Morawiecki powiedział, że w ramach walki z covid wszyscy mają się wysmarować błotem i chodzić na rękach to autentycznie większość by tak zrobiła. P.S. w Hiszpani jest też nakaz noszenia masek. Zachorowania w Hiszpanii: Screenshot_20201012-121241_Google.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88199215]Ja przed chwilą byłam w Netto, wszystko normalnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja potem poszłam do stokrotki i też normalnie. Ale ten mały sklepik to taki prywatny, trochę zieleniak, trochę nabiał, pieczywo, słodycze, napoje dla tych, co wyskakują z pracy na zakupy na II śniadanie. Babka powiedziała, że właścicielka im kazała od dzisiaj przestrzegać tych godzin... |
|
|
|
|
#4761 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
A propos godzin dla seniorów wkleje sytuację, która dziewczyna przytaczała na innym wątku.
"Na początku tzn. wiosną gdy wprowadzili te godzinki nie miałam nic przeciwko, aż do chwili gdy moja 4 letnia córka zachorowała - temperatura dochodziła jej do 39,6 ( nic jej nie dawało radę zbić z tego co maiłam w domu ) rano lekarz, po lekarzu biegnę do apteki jednej drugie trezecien nigdzie nie ma gzwonię do apteki na końcu osielda jest jade tam dosłownie 9.59 staję w kolejce - jestem 3, mam na recepcie antybiotyk dla dziecka i Kidofenduo na zbicie temperatury - za mną tworzy się kolejka i zaczyna się wrzask, że co ja tu robię mam iść cytuję ,,won" tłumaczę, że mam chore dziecko i dla dziecka każda godz. jest ważna na co mi te sędziwe panie ,,to nasze godziny nie masz prawa" farmaceuta bała się mandatu i wyprosiła mnie z apteki. Wezwałam policję. Ostatecznie w ,,eskorcie'' policji wykupiłam leki. Polacy ( nie wszyscy ale duża część ) to taki naród, że łatwo im ,,władza" uderza do głowy." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Konto usunięte
|
Mi maseczki tez nie przeszkadzaja, zwlaszcza odkad nosze soczewki zamiast okularow. Mam nadzieje, ze z nami zostana i przeziebieni ludzie naucza sie nosic maseczke zamiast wszystkich obsmarkiwac.
|
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88199405]Mi maseczki tez nie przeszkadzaja, zwlaszcza odkad nosze soczewki zamiast okularow. Mam nadzieje, ze z nami zostana i przeziebieni ludzie naucza sie nosic maseczke zamiast wszystkich obsmarkiwac.[/QUOTE]
Mnie przeszkadzają, właśnie ze względu na okulary. I na to, że jak idę dłuższy czas w maseczce, to mi cieknie z nosa. I że znowu mam pryszcze na linii maseczki, a nosiłam ją na razie w sobotę i w niedzielę po2h plus półgodzinne wyjście z psem. |
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Konto usunięte
|
A nosisz codziennie czysta maseczke?
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88198981]No wlasnie. Poza tym kazdy kraj powinien w jakis sposob byc przygotowany na rozne kleski, wojne, atak, a w Europie zaden kraj na to nie byl przygotowany. Masek, kombinezonow, plynow do dezynfekcji zabraklo juz po kilku godzinach czy max. dniach, nagle sie okazalo, ze jest za malo personelu medycznego, takze takiego wyksztalconego w podstawowy sposob ''w razie czego'' zajmujacego sie na co dzien czyms innym, wojska wlasciwie w calej Europie nie ma wiec tez za wiele nie pomogli. Magazyny sukcesywnie sa zmniejszane na podstawie statystyk tego ile sie czego na co dzien potrzebuje, wiec wszystkiego bylo ''na styk'' kiedy nagle urwaly sie dostawy. Respiratorow wszedzie jest niewiele. Generatorow tez nie mamy, szpitale czesto maja jakis jeden generator ledwo dzialajacy. Wieksza kleska, brak pradu i po kilku godzinach zabrakloby nawet krwi, bo nie byloby jak jej chlodzic. Juz nie mowiac o jakichs bombach biologicznych, chemicznych, katastrofach naturalnych, w ogole nie jestesmy na nic przygotowani. A ze caly swiat to ogladal, to caly swiat widzial, jak kiepsko sobie poradzilismy. I powtarzam, mowie o calej Europie, nie ze tylko w Polsce. Podejrzewam, ze jakby sie okazalo, ze jakis dostepny lek leczy covid, to tez by go po kilku dniach zabraklo (a juz nie daj boze zeby to byl jeden z licznych lekow produkowanych w Chinach, tak jak w zeszlym roku, kiedy brakowalo wielu lekow). No wlasnie, wyobrazcie to sobie, ze w kwietniu czy maju okazaloby sie, ze jeden z lekow produkowanych w Chinach leczy covid.[/QUOTE]
A jak ma byc przygotowany na "rozne kleski"; jaki jest precedens Covid19 w Europie ? Na jakie "rozne" rzeczy jak sie ma ktos przygotowac?
|
|
|
|
#4770 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.

?