|
|
#3451 | |
|
💑🐱📚👶
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Tylko nie chcialabym znow powtórki, ze teraz beda problemy z dostaniem się do lekarza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam się w nocy ze strasznym bólem pleców na odcinku lędźwiowym po prawej stronie, jakbym się nie położyła to boli, jak chodzę to boli. Nie wiem co mam na to poradzić, jakieś ćwiczenia? Czy lecieć po jakieś plastry do apteki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie będę szła po to specjalnie. Za 2 tygodnie idę robić tam krzywą, więc wtedy odbiorę, nie uciekną przecież. Na jęczmień okłady z herbatki rumiankowej albo z ziela świetlika. A na zajady można łykać witaminę B2 3x1 tabl. (najlepiej firmy Teva, bo to lek) albo do smarowania są takie maści jak Lips/Zajadoff/Zajadex. Do krótkiego stosowania, żeby podgoić będą ok. ![]() W kwestii porodu, szpitala, kolorowych stref itd. będę się martwić i myśleć w styczniu, bo sytuacja co chwilę się zmienia. Wczoraj dwa szpitale u mnie w mieście zawiesiły porody rodzinne, a w jednym oddział był chwilowo zamknięty, bo u położnych wykryto covid, pacjentki przenieśli na izolację. Pewnie się to jeszcze milion razy zmieni przez ten czas. Wiem, że jak był lockdown, to moja przychodnia cały czas przyjmowała pacjentki normalnie, więc tu wydaje mi się, że mogę być spokojna.
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
No wlansie mnie zdziwiło wczoraj jak mi lekarz powiedział, że może być problem. Jakoś wcześniej nie brałam nawet tego pod uwagę..
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że nie wszystkie plastry rozgrzewające można w ciąży. Zapytaj jak będziesz szła do apteki ![]() Ja planuje udać się do fizjo uroginekologiczngo. Ale że w moim mieście takiego nie ma to będę szukać dalej ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapisuje sobie nazwy! Dostałam wczoraj alert że będą wichury. Wczoraj nic się nie działo. W nocy się zaczęło ...i dalej pizga. Pogoda okrutna.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Echme mi też dokucza czasem ten odcinek. Przed ciaza brałam silne przeciwzapalne i przeciwbólowe, teraz nie można więc leżę w łóżku i czekam az przejdzie... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
A może spróbujcie się ogrzewać termoforem? Ciepło też powinno ukoić ból.
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
Rozmawiacie o tym co mi się akurat śniło
że zadzwonili z mojej przychodni, powiedzieli że mój lekarz chory, wizyty nie będzie i generalnie to mam sobie radzić sama wizyta za dwa dni i podświadomie się chyba boję że jej nie będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3459 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam listę do porodu dla mamy szpitala na Żelaznej w Warszawie i tam są między innymi:
- dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch - paczka zwykłych podpasek - podkłady poporodowe I trochę zgłupiałam już. Te podkłady poporodowe to są te z bella mama czy takie na łóżko? A te pieluchy? I zwykłe podpaski? Któraś z mam ma doświadczenie?
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpaski dla Ciebie. Najlepiej dłuższe, typowo poporodowe (chyba Bella też takie ma). Pieluchy to chodzi o pampersy raczej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3462 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Wczorajsze popołudnie miałam dosyć intensywne i już nie miałam siły się odezwać. Najpierw szczepienie przeciwko grupie (udało się, mieli odłożoną szczepionkę), potem udało mi się na ostatnią chwilę zarezerwować wizytę u okulisty w tej samej placówce. I jeszcze okulista po badaniu stwierdził, że zrobimy badanie dna oka, więc w sumie w placówce przesiedziałam 2h Super, że się udało, u okulisty wszystko ok i przynajmniej nie trzeba będzie dodatkowo leżeć i mam z głowy już 3 wizyty. Jeszcze poluję na wizytę u dermatologa i to powinien być na chwilę spokój z dodatkowymi wizytami.A dzisiaj chcę usiąść na chwilę do listy wyprawkowej, bo może coś na tej promocji w dobreliski bym już kupiłą wtedy. Czaję się też na kilka rzeczy u mamaginekolog, ale zniknają produkty i nie wiem kiedy w końcu zamówię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że sporo zabawek też już kupujesz. Ja nie wiem czy z zabawkami się troszkę nie wstrzymam, najwyżej tylko kilka sztuk, bo pewnie potem rodzina będzie przychodzić z prezentami i coś przyniosą, może zapytają co kupić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
kaewso, byłam u okulisty kontrolnie miesiąc temu, ale na badanie dna oka zaprasza mnie dopiero po krzywej cukrowej.
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byle do piątku i będę spokojna przez miesiąc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile powinno się kupić tych podkładów na łóżko? Znalazłam 90x60, czy według Ciebie będą ok?
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-10-14 o 11:50 |
|
|
|
|
#3466 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety nie wiem ile trzeba ich kupić. Wydaje mi się że jedno opakowanie wystarczy (Po 5-6 sztuk chyba są pakowane?).Ooo to nie wiem o co może im chodzi, jeżeli pieluchy dotyczą sekcji mama... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- A badanie dna oka, jest obowiązkowe w ciąży? Czy same chciałyście? ![]() Kaewso - trochę tych zabawek kupuje, bo może mała szybko się tym zainteresuje. No nie wiem. Ale jako pomysły na prezenty to też super.Ja mojej mamie powiedziałam, że jak chce coś kupić to moze matę edukacyjną kontrastową. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do podkładów wiem jedno - im więcej tym lepiej
To nie jest jak pzry obfitym okresie, na początku naprawdę się leje ![]() Byłam wczoraj pierwszy raz w szkole rodzenia, tej osiedlowej, którą mam za free. Mogłam normanie być z mężem, maseczek też nie musieliśmy mieć, więc super. Położna fajna, dziewczyny też, same z osiedla, więc będzie z kim chodzić na spacery Położna pracuje akurat w szpitalu, w którym chcę rodzić, kolejny plus. Dostaliśmy masę próbek, że normalnie na pierwszy miesiąc nie musze kupowac żadnych kosmetyków dla dziecka i dla siebie. Są tez próbki pieluszek różnych, jakaś butelka, spora próbka płynu do prania dla malucha. Martwi mnie natomiast, że robią te głupie testy przez porodem i jak kobieta jest dodatnia, mimo nawet braku objawów, to dziecko jest oddzielane od matki a matka na max 10 dni zostaje w szpitalu. Cyrk jak wszędzie, bo już ojciec dziecka, który z tą matką śpi na codzień, może sobie dziecko odebrać. Więcej robią wszędzie szkód okołowirusowych niż robi ten sam wirus ![]() Załatwiłam sobie też doulę. Mam z nią 4 spotkania po 3h. Wypożycza TENS, ma mi zrobić lekcje z hipnoporodu, uczyć gimnastyki, oddechu etc. Przyjeżdża potem na wezwanie gdy zaczyna mi się akcja porodowa i jest ze mną tak długo w domu, dopóki nie uznamy, że czas jechac do szpitala. Wspiera psychicznie (nie jest położną, więc nie bada), ale ma też ogromne doświadczenie i wiele porodów za sobą i wie mniej więcej po kobiecie kiedy jechać, żeby nie było za wcześnie, żeby szpital nie odsyłał czy nie kładło się bez sensu do szpitala (z synem leżałam tak parę dni przed porodem, bo przepowiadające skurcze wzięłam za porodowe). Za dodatkową umową i opłatą jedzie ze mną do szpitala i jest przy porodzie, jako "mój głos" (o ile nie zamkną porodów rodzinnych). Pilnuje żeby poród przebiegał tak jak w planie itd. Dla mnie dobra sprawa, bo nie mam tu rodziny i mąż zostanie przy dzieciach starszych jeśli poród zacznie się w nocy lub odbierze je ze szkoły itd. Trochę mnie to uspakaja Jak uznamy, że to już czas, kiedy chcę, żeby zmieniła się z mężem to nie ma sprawy
Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2020-10-14 o 12:27 |
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciągle się zastanawiam nad tym przewijakiem na łóżeczko. Czy on nie przeszkadza w kładzeniu dziecka do łóżeczka?
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i syn spał ze mną większość nocy, bo nie dałam rady non stop wstawać ![]() Też się boję rozdzielenia z dzieckiem. I nie tylko tym, które przyjdzie na świat, ale również starszakiem ![]() Dzisiaj jadę do stacjonarnych liskow zobaczymy co tam mają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam wstępny projekt pokoju córki, dajcie znać co byście zmieniły tak żeby było wygodnie i praktycznie. Pod oknem jest grzejnik. Koło fotela jest regał męża, który musi zostać
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-10-14 o 13:16 |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tych podpasek dużych Bella to w ogóle zużyłam kilka opakowań. Jeszcze mi zostały dwa to tylko dokupie. To trzeba non stop zmieniać. Mi aż tak dużo nie leciało, nie licząc 2-3 pierwszych dni, i potem przerzuciłam się na te długie podpaski na noc. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2020-10-14 o 13:27 |
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie miałam iść sama z siebie do kontroli w maju, ale przez pandemię nie było to wtedy możliwe i poszłam dopiero teraz we wrześniu. Wszystko mi posprawdzała na maszynach, wada nie zmieniła się, ale badanie z kropieniem zrobimy po krzywej, jak będzie wiadomo czy jest cukrzyca czy jej nie ma, bo cukrzyca mocno daje po oczach i po siatkówce. I to się pokrywa z zaleceniem od ginekologa, żeby przyjść po 27 tc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wadę wzroku ale nie noszę okularów ani soczewek. Jedynie jak prowadzę auto.
Będę musiała zadzwonić aby mama lub babcia mnie umówiły do mojej okulistki. Bo tu w mieście trafiłam na taką, że wyszłam z płaczem z gabinetu a tylko badanie do pracy mi robiła. Gorączka chyba mnie łapie. Nie ma roku bez przeziębienia w sezonie jesień/zima ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wygodniej było na łóżku lub podłodze Piękny pokoik ![]() ![]() będziesz odnosić córkę do drugiego pokoju w nocy? Jeżeli osobny pokoik szykujesz to bym wzięła chyba komode z przewijakiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
Jak mówiłam, tak robię. Siedzę nad wyprawką
I mam pytanie kupiłyście już smoczki? Albo macie wybrane? Bibs? Lovi? Jeszcze coś innego? W rozpisce od dobrych lisków są 2 sztuki i myślałam, żeby wziąć:1 sztukę od mamyginekolog https://mamaginekolog.pl/produkt/moj-pierwszy-smoczek/ 1 sztukę inną, na razie myślę nad: 1) https://www.dobreliski.pl/pl/p/Smocz...IRL-LOVI/10802 2) https://www.dobreliski.pl/pl/p/BIBS-...rozmiary/16359 |
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pisały, że te z bibsa są złe. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3480 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na razie przytyłam tylko 1.5kg jestem ciekawa jak będzie przy końcu już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Może przemywaj rumiankiem?

byle do piątku i będę spokojna przez miesiąc
To nie jest jak pzry obfitym okresie, na początku naprawdę się leje 
Jak uznamy, że to już czas, kiedy chcę, żeby zmieniła się z mężem to nie ma sprawy
zobaczymy co tam mają 

ja na razie przytyłam tylko 1.5kg jestem ciekawa jak będzie przy końcu już