|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() a masz już jakiś typ upatrzony?
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
Jasne, pokażę zamówienie
![]() Też jeszcze nie wybrałam łóżeczka, ale chyba mam za duże wymagania Szukam takiego, które ma oczywiście 3 poziomy regulacji wysokości materaca, które można przerobić potem na "tapczanik" dla dziecka, z którego można wyjąć 2-3 szczebelki i które ma szufladę pod spodem. Z funkcji to chyba tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz na woodies.pl. Wszystkie chyba ich łóżeczka maja 3 stopnie ułożenia materaca, wyjmowane 3 szczebelki i można dokupić boczna belkę żeby uzyskać tapczanik oraz szufladę ja zamawiam właśnie stamtąd. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Do edytowania mojego zamówienia najlepszy jest jednak mąż, po jego przeglądzie koszyk ciut lżejszy się zrobił wywalił mi z koszyka kontrastowe zabawki, bo jego zdaniem mają jakieś nie za mądre miny, zwłaszcza ośmiorniczka z kontrastowych rzeczy wjechał więc taki neutralny szeleścik i jestem zadowolona z wyboru ![]() Przeglądałam kremowe kocyki, wybierałam, wybrzydzałam i stanęło na butelkowej zieleni Ale zamówienie kliknięte, mam to z głowy ![]() Cytat:
![]() Wiesz, z kolorami to u mnie nie jest prosta sprawa najbardziej to w ogóle lubię granat, butelkową zieleń i szary ale w kwestiach dziecięcych trochę się przełamuję, żeby nie zrobić z dziecka ponuraka (oczywiście mówię tylko o sprawach wizualnych). Mój tż z kolei przepada za żółtym, o ile odcień jest ładny, więc to taki kompromis Nie mam nic przeciwko np. nasyconej fuksji albo brudnemu różowi, dziecku bym pewnie kupiła taki właśnie kocyk w kolorze brudnego różu, gdyby miał być dziewczynką ale ogólnie raczej nie sięgam po te barwy. Ubranka mam w różnych barwach, ale raczej stonowane. I sporo niebieskiego, bo lubię ![]() Ale te wszystkie motywy nieba Cytat:
a mają inne wymiary czy szukacie czegoś innego?Miłego weekendu
Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2020-10-17 o 10:59 |
||
|
|
|
#3755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Siemanko!
![]() ![]() Moja misja na dziś to zrobić arkusz wyprawkowy w Excelu, bo czuję że mam ciężką głowę od pamiętania co należy jeszcze kupić i w jakim sklepie to już oglądałam . ![]() A mam wizję, że tam sobie zrobię kategorie, odnośniki gdzie to kupić, budżety itd.A póki co idę gotować obiad. Od kiedy jestem na zwolnieniu to mamy milion obiadów do przodu wymyślone. Rano polecieliśmy szybko na zakupy, pusto było w sklepie. Dziś będę pichcić zupę krem brokułową z zielonym groszkiem i makaron sojowy z kurczakiem w chińskim stylu. A później sałatka gyros. ☠![]() ☠ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daleko nie mam ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś bigos. Tak mi się zachciało. Wczoraj mięso ugotowałam i kapustę poszatkowalam.
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale to na gotowe do kogoś muszę iść albo dostać słoik, bo mąż niebigosowy i szkoda dla mnie jednej gotować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi takie najzwyklejsze łóżeczka mi się podobają.
Tylko nie wiem czy cenowo nie za tanie? Nie znam sięScreenshot_20201017-105624.jpgScreenshot_20201017-105709.jpg Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Kaewso - wzięłam kocyk merino powder pink z memi oraz kocyk warkocz też powder pink z memi
![]() A oprócz tego szczotka memi, mini ośmiorniczka kontrastowa, przytulanka szeleścik. Koszt? 414zl 🤷🏻☠♀️🤦🏻☠♀️Nairobi - szkoda, że chmurka za mała A są jakieś inne jej wymiary? Aktogimka - to gotuj od razu więcej. Wszystkie z chęcią wpadniemy na obiad ![]() ![]() I zaraz też usiądę i zrobię listę jeszcze rzeczy do kupienia, tylko że na kategorie sklepowe podzielę. Co do kupienia u MG, w aptece itd Co do łóżeczka to będę szukać bez funkcji tapczanika. Zapewne jak młoda będzie już na tyle duża by zrezygnować z łóżeczka to kupimy łóżko dziecięce ![]() Wróciłam z miasta. Chciałam trochę ogarnąć mieszkanie ale jestem padnięta. Jeszcze mała mi szyjkę okopuje caky czas. Chyba odpocznę i wtedy coś ogarnę w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3762 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie mam jedno znalezione, które jest w sklepie stacjonarnym u mnie w mieście, więc to też jest jakaś opcja. Chociaż te z Woodies fajne są Cytat:
I dokładnie, najważniejsze, że zamówienie z głowy. Z kolorami to chyba jednak nawet się zgrywamy U mnie top to granat, czarny, malinowy róż/fuksja, butelkowa zieleń i morski. Lubię też odcienie niebieskiego. Plus taka baza, która pasuje do wszystkiego: jasny-beż i szarość. Mówię o kolorach ubrań dla mnie. W wystroju wnętrz aż tylu nie mam ![]() Cytat:
Może kogoś to zainspiruje do tego jak sobie stworzyć taką listę razem z budżetem. Edytowane przez kaewso Czas edycji: 2020-10-17 o 13:44 |
|||
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Kaewso, właśnie coś takiego chcę stworzyć!
Podobny mieliśmy przy organizacji ślubu i wesela i fajnie taki arkusz porządkował wydatki, listę rzeczy do zrobienia, widać było co już mamy, a co jeszcze jest do kupienia/załatwienia. ![]() A lubię grzebać w Excelu, więc to będzie relaks tworzenie tego arkusza. Znów pada ️ ️, cały tydzień szaro, ponuro i chyba mój organizm mówi dość, bo strasznie boli mhie głowa. Zrobiłam zupę, zjadłam, poszłam leżeć. Teraz wstałam, będę szykować drugie danie i pewnie też po tym pójdę leżeć. Akurat mąż nie ma jak pomóc, pracuje i robi nadgodziny. Mówi, że zarabia na rożki, otulacze i szeleściki. 🥰🥰Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle razy ile ja to słyszałam to mała powinna mieć garaż pełen wózków i codziennie w innym jeździć ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie robiłam dwudaniowego obiadu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz tyle jem i jestem ciągle głodna, że jakby nie było najpierw zupy, a za jakąś godzinę/dwie wielkiego drugiego dania, to bym się przekręciła. 🤣🤣
Plus śniadanie, za 3h drugie śniadanie, obiad na dwa razy, podwieczorek, kolacja i pokolacja. I codziennie wstaję przed 7ma robić śniadanie, bo już jestem głodna. 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba pomysł pokolacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Faith co u ciebie? Dawno nie pisałas
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3770 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wybaczcie ze się nie odzywałam. W poniedziałek zaczął się u nas remont. Przerabiamy stary nieużytkowy strych na 3 pokoje i łazienkę. Regipsy są już położone na stelażach. W poniedzialek zaczynają gipsować. W przyszłym tyg też będą wycinać dziurę na schody. W pokoju w którym obecnie mieszkamy 🤦 ♀️🤦 ♀️ więc roboty co nie miarą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Nairobi dopisz mi proszę imię Będzie mały Franek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#3771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w weekend wolne z gotowaniem, dziś byliśmy u teściów na pizzy, jutro tż gotuje obiad... My kolacji to w zasadzie nigdy nie jemy, więc tak znowu dużo nagotować się nie trzeba. Cytat:
W domu u nas króluje biel, szarość i w sypialni dodatki granatu ![]() Też mam taką tabelkę w excelu tylko kategoria apteka/pielęgnacja czeka jeszcze na uzupełnienie ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie po to dałam mężowi - żeby zamówić mniej. Spełnił swoją rolę perfekcyjnie Byliśmy dziś oglądać wózki. Mamy parę typów, parę udało się odrzucić, jest o czym myśleć. Nie wiem, jak się zdecydujemy, ale na szczęście mamy jeszcze trochę czasu ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Kaewso, zapomniałam zapytać, wpadło Ci w oko coś z Milk and Love? Planujesz coś zamawiać?
|
|||
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziel się pomysłami na obiady, bo ja już nie mam pomysłów ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3773 | ||||||||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nadal poluję na zapisy na 23.10 na badanie krwi i moczu. Mam nadzieję, że jutro już będzie grafik na ten dzień i uda mi się załapać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ostatnio wymieniłam się z dziewczynami książkami, to najlepiej się u mnie tam sprawdza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziewczyny miałam wczoraj parszywy dzień i to przez jedną osobę. Pacjentka się do mnie przyczepiła, że nie mam maseczki. Najbardziej mnie wkurzyło to, że jak jej powiedziałam, że nie mogę nosić to stwierdziła, że jak słyszy takie słowa od młodych osób to ogarnia ją śmiech. Jakby młodzi ludzie też nie chorowali (stwierdziła, że ma ostrą astmę a chodzi w maseczce!) Dowiedziałam się od szefowej, że na środę już jest umówiona z jakąś dziewczyną na rozmowę o pracę na moje stanowisko. I jakoś tak mi dziwnie z tym. Zamieszczam wam zdjęcia zamówienia z księgarni Nastuli, które ostatnio do mnie przyszło. Nie myślcie sobie, że to ostatnie Planuję m.in. zamówienie na empiku, bobaskowo i jukki. I oczywiście w aptece gemini
|
||||||||
|
|
|
#3774 |
|
💑🐱📚👶
|
I w Biedronce udało nam się uzbierać 60 naklejek i wymieniliśmy je na uroczą maskotkę
Tym razem kot się jej nie bał, wręcz przeciwnie, od razu zaczął z nią ganiać po mieszkaniu |
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
☠![]() ☠![]() Wszystko z Kwestii Smaku, w 99% gotujemy stamtąd, mamy już dużo rzeczy przetestowane i sprawdzone. Lubimy gotować i dużo gotujemy. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Paula, a czemu jakoś Ci dziwnie, że ma przyjść ktoś na rozmowę? Ja się strasznie cieszyłam, jak miał ktoś przyjść, tylko co z tego jak i tak nikt się nie zatrudnił. 🤷☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Zrobiliśmy remanent w ciuszkach. Nic nie dokupuję, ewentualnie na bieżąco po porodzie jak się okaże, że czegoś brakuje. Jeszcze pytanie do tych które ogarniają ubieranie bobasa - co się zakłada pod pajaca? Nic? Body na krótki rękaw? Na długi? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwnie Ci z tym, że ktoś przychodzi? Może to i lepiej, przynajmniej nie będą czuli presji i może nie będą naciskać, żebyś została...? Jeśli tylko ją zatrudnią.Cytat:
![]() My też w 99% gotujemy z kwestii smaku, ostatnio był pyszny łosoś z syropem klonowym a jutro tż robi jakiś makaron z krewetkami. My ogólnie też lubimy gotować, ale ja ostatnio mam mało chęci, apetytu też nie za dużo i różnie wychodziło. Teraz, jak zaczynam L4, mam nadzieję, że odżyję. Oby. Pierwszy dzień zwolnienia praktycznie przespałam ale zakładam, że potem może będzie trochę lepiej. Akto, ja nie to, że ogarniam, bo dzieciowo jestem zielona ale mogę napisać, co widziałam, że się przewijało na wizażu - często dziewczyny pisały, że w zależności od temperatury albo pod pajacyk body (raczej z krótkim), albo nic
|
||
|
|
|
#3778 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Nie wiem, może po prostu jakieś głupie myśli mnie naszły bo ostatnio też i trochę hormony szaleją Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
plecy mnie bolą dziś, może od sprzątania bo ogarnęłam cała łazienkę (3 razy myłam całość) i jedno okno. Po remoncie jest mieszkanie więc kurz siedzi jeszcze na płytkach itd na jutro zostały mi okna w dwóch pokojach i przewieziemy parę rzeczy które pomieszczą się do naszych aut a na następny weekend spróbujemy załatwić duże auto na mebleCytat:
ja nie wyobrażam sobie bezCytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3780 |
|
💑🐱📚👶
|
Właśnie udało mi się na piątek zapisać na pobranie krwi
Tak więc czeka mnie i nieszczęsna glukoza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

na allegro tego za dużo jest.

Szukam takiego, które ma oczywiście 3 poziomy regulacji wysokości materaca, które można przerobić potem na "tapczanik" dla dziecka, z którego można wyjąć 2-3 szczebelki i które ma szufladę pod spodem. Z funkcji to chyba tyle 
ja zamawiam właśnie stamtąd. 

wywalił mi z koszyka kontrastowe zabawki, bo jego zdaniem mają jakieś nie za mądre miny, zwłaszcza ośmiorniczka

a mają inne wymiary czy szukacie czegoś innego?

Rano polecieliśmy szybko na zakupy, pusto było w sklepie.
☠

daleko nie mam 

🤷🏻☠♀️🤦🏻☠♀️
A są jakieś inne jej wymiary? 

️
tyle razy ile ja to słyszałam to mała powinna mieć garaż pełen wózków i codziennie w innym jeździć 

a jutro tż robi jakiś makaron z krewetkami. My ogólnie też lubimy gotować, ale ja ostatnio mam mało chęci, apetytu też nie za dużo i różnie wychodziło. Teraz, jak zaczynam L4, mam nadzieję, że odżyję. Oby. Pierwszy dzień zwolnienia praktycznie przespałam
bo ostatnio też i trochę hormony szaleją
Tak więc czeka mnie i nieszczęsna glukoza