Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-17, 10:41   #3751
Nairobi89
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Ja nadal nie wiem jakie łóżeczko kupić na allegro tego za dużo jest.

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
o to prawda wybór jest za duży i bądź tu mądry co wybrać
a masz już jakiś typ upatrzony?
Stary 2020-10-17, 10:42   #3752
kaewso
Rozeznanie

Jasne, pokażę zamówienie

Też jeszcze nie wybrałam łóżeczka, ale chyba mam za duże wymagania Szukam takiego, które ma oczywiście 3 poziomy regulacji wysokości materaca, które można przerobić potem na "tapczanik" dla dziecka, z którego można wyjąć 2-3 szczebelki i które ma szufladę pod spodem. Z funkcji to chyba tyle

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 10:57   #3753
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
Jasne, pokażę zamówienie

Też jeszcze nie wybrałam łóżeczka, ale chyba mam za duże wymagania Szukam takiego, które ma oczywiście 3 poziomy regulacji wysokości materaca, które można przerobić potem na "tapczanik" dla dziecka, z którego można wyjąć 2-3 szczebelki i które ma szufladę pod spodem. Z funkcji to chyba tyle

Zobacz na woodies.pl. Wszystkie chyba ich łóżeczka maja 3 stopnie ułożenia materaca, wyjmowane 3 szczebelki i można dokupić boczna belkę żeby uzyskać tapczanik oraz szufladę ja zamawiam właśnie stamtąd.

Stary 2020-10-17, 10:58   #3754
Szoszoszo
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Do edytowania mojego zamówienia najlepszy jest jednak mąż, po jego przeglądzie koszyk ciut lżejszy się zrobił wywalił mi z koszyka kontrastowe zabawki, bo jego zdaniem mają jakieś nie za mądre miny, zwłaszcza ośmiorniczka i powiedział, że wolałby termoforek w jeże, taki zwyklutki, bez kontrastów. No dobrze z kontrastowych rzeczy wjechał więc taki neutralny szeleścik i jestem zadowolona z wyboru

Przeglądałam kremowe kocyki, wybierałam, wybrzydzałam i stanęło na butelkowej zieleni

Ale zamówienie kliknięte, mam to z głowy

Cytat:
Zamówienia w liskach kliknięte? U mnie tak. Jeszcze zauważyłam, że w sklepie milk&love jest do końca weekendu darmowa dostawa od 100 zł.Super patent Widzę, że podobną redukcję zamówienia robiłyśmy. Zostawiłam grzybek i 2 kontrastowe - w tym jedna to termofor.

Faktycznie, chyba mamy podobny gust, ale kolory jednak inne lubimy. Ja ogólnie lubię różowy, za to nie lubię żółtego i pomarańczowego. Chociaż jak patrzyłam na ubranka dziecięce, to jednak najbardziej podobały mi się jasne - całkiem gładkie lub w delikatne wzory, głównie białe, jasnoszare, jasnobeżowe, a różowe jakoś nie, chociaż różowy bardzo lubię
Które kocyki zamawiałaś? Jeden bawełna-bambus, a drugi wełniany? Też wzięłam ośmiorniczkę
U MG też jeszcze nie zamówiłam. Chciałam figi z koronką, ale ostatnio nie było rozmiaru. Planowałam wziąć ten mix kolorów, ale pewnie będę musiała wybrać jednak jeden kolor.

Dzięki, też mi się rzuciło w oczy info o Milk&Love, podoba mi się parę rzeczy

Wiesz, z kolorami to u mnie nie jest prosta sprawa najbardziej to w ogóle lubię granat, butelkową zieleń i szary ale w kwestiach dziecięcych trochę się przełamuję, żeby nie zrobić z dziecka ponuraka (oczywiście mówię tylko o sprawach wizualnych). Mój tż z kolei przepada za żółtym, o ile odcień jest ładny, więc to taki kompromis

Nie mam nic przeciwko np. nasyconej fuksji albo brudnemu różowi, dziecku bym pewnie kupiła taki właśnie kocyk w kolorze brudnego różu, gdyby miał być dziewczynką ale ogólnie raczej nie sięgam po te barwy. Ubranka mam w różnych barwach, ale raczej stonowane. I sporo niebieskiego, bo lubię

Ale te wszystkie motywy nieba kupuję od razu, więc wiedziałam, że musi być galaktyka

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
chyba w listopadzie je kliknę bo i tak czas realizacji zamówienia to ok 6 tygodni

pochwal się pózniej jak przyjdzie zamowienie ja uwielbiam oglądać wasze zamówienia

ooo a juz wybrałaś które?

pochwal się jak zamówienie przyjdzie

do mnie przyszła moja lampka chmurka z allegro, ale niestety muszą ją odesłać jest za małą
Szkoda, że za mała a mają inne wymiary czy szukacie czegoś innego?

Miłego weekendu

Edytowane przez Szoszoszo
Czas edycji: 2020-10-17 o 10:59
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 11:29   #3755
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Ja nadal nie wiem jakie łóżeczko kupić na allegro tego za dużo jest.

Ja jedynie się zastanawiam czy kupić łóżeczko z szufladą czy bez... Może któraś z was ma już doświadczenie w tym temacie i coś podpowie?

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 11:41   #3756
aktogimka
Zakorzenienie

Siemanko!

Moja misja na dziś to zrobić arkusz wyprawkowy w Excelu, bo czuję że mam ciężką głowę od pamiętania co należy jeszcze kupić i w jakim sklepie to już oglądałam . A mam wizję, że tam sobie zrobię kategorie, odnośniki gdzie to kupić, budżety itd.

A póki co idę gotować obiad. Od kiedy jestem na zwolnieniu to mamy milion obiadów do przodu wymyślone. Rano polecieliśmy szybko na zakupy, pusto było w sklepie. Dziś będę pichcić zupę krem brokułową z zielonym groszkiem i makaron sojowy z kurczakiem w chińskim stylu. A później sałatka gyros.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 11:43   #3757
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Siemanko!

Moja misja na dziś to zrobić arkusz wyprawkowy w Excelu, bo czuję że mam ciężką głowę od pamiętania co należy jeszcze kupić i w jakim sklepie to już oglądałam . A mam wizję, że tam sobie zrobię kategorie, odnośniki gdzie to kupić, budżety itd.

A póki co idę gotować obiad. Od kiedy jestem na zwolnieniu to mamy milion obiadów do przodu wymyślone. Rano polecieliśmy szybko na zakupy, pusto było w sklepie. Dziś będę pichcić zupę krem brokułową z zielonym groszkiem i makaron sojowy z kurczakiem w chińskim stylu. A później sałatka gyros.

O wpadnę do Ciebie na jedzonko daleko nie mam

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 11:43   #3758
mansikkaa
Zakorzenienie

U mnie dziś bigos. Tak mi się zachciało. Wczoraj mięso ugotowałam i kapustę poszatkowalam.

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 12:02   #3759
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
O wpadnę do Ciebie na jedzonko daleko nie mam

Zapraszam, wygospodarujemy dodatkową porcję.
Cytat:
U mnie dziś bigos. Tak mi się zachciało. Wczoraj mięso ugotowałam i kapustę poszatkowalam.

Bigosu też bym pojadła. Ale to na gotowe do kogoś muszę iść albo dostać słoik, bo mąż niebigosowy i szkoda dla mnie jednej gotować.

Stary 2020-10-17, 13:03   #3760
mansikkaa
Zakorzenienie

Nairobi takie najzwyklejsze łóżeczka mi się podobają.
Tylko nie wiem czy cenowo nie za tanie? Nie znam sięScreenshot_20201017-105624.jpgScreenshot_20201017-105709.jpg

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2020-10-17, 13:09   #3761
Francesc_a
Zakorzenienie

Kaewso - wzięłam kocyk merino powder pink z memi oraz kocyk warkocz też powder pink z memi
A oprócz tego szczotka memi, mini ośmiorniczka kontrastowa, przytulanka szeleścik. Koszt? 414zl🤷🏻☠♀️🤦🏻☠♀️

Nairobi - szkoda, że chmurka za mała A są jakieś inne jej wymiary?

Aktogimka - to gotuj od razu więcej. Wszystkie z chęcią wpadniemy na obiad
I zaraz też usiądę i zrobię listę jeszcze rzeczy do kupienia, tylko że na kategorie sklepowe podzielę. Co do kupienia u MG, w aptece itd

Co do łóżeczka to będę szukać bez funkcji tapczanika. Zapewne jak młoda będzie już na tyle duża by zrezygnować z łóżeczka to kupimy łóżko dziecięce

Wróciłam z miasta. Chciałam trochę ogarnąć mieszkanie ale jestem padnięta. Jeszcze mała mi szyjkę okopuje caky czas. Chyba odpocznę i wtedy coś ogarnę w domu

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 13:37   #3762
kaewso
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Zobacz na woodies.pl. Wszystkie chyba ich łóżeczka maja 3 stopnie ułożenia materaca, wyjmowane 3 szczebelki i można dokupić boczna belkę żeby uzyskać tapczanik oraz szufladę ja zamawiam właśnie stamtąd.

Patrzyłam kiedyś, ale wydawało mi się, że nie znalazłam takiego, które miałoby te wszystkie funkcje. Poszukam jeszcze raz, dzięki

Ogólnie mam jedno znalezione, które jest w sklepie stacjonarnym u mnie w mieście, więc to też jest jakaś opcja. Chociaż te z Woodies fajne są

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Do edytowania mojego zamówienia najlepszy jest jednak mąż, po jego przeglądzie koszyk ciut lżejszy się zrobił wywalił mi z koszyka kontrastowe zabawki, bo jego zdaniem mają jakieś nie za mądre miny, zwłaszcza ośmiorniczka i powiedział, że wolałby termoforek w jeże, taki zwyklutki, bez kontrastów. No dobrze z kontrastowych rzeczy wjechał więc taki neutralny szeleścik i jestem zadowolona z wyboru

Przeglądałam kremowe kocyki, wybierałam, wybrzydzałam i stanęło na butelkowej zieleni

Wiesz, z kolorami to u mnie nie jest prosta sprawa najbardziej to w ogóle lubię granat, butelkową zieleń i szary ale w kwestiach dziecięcych trochę się przełamuję, żeby nie zrobić z dziecka ponuraka (oczywiście mówię tylko o sprawach wizualnych). Mój tż z kolei przepada za żółtym, o ile odcień jest ładny, więc to taki kompromis

Nie mam nic przeciwko np. nasyconej fuksji albo brudnemu różowi, dziecku bym pewnie kupiła taki właśnie kocyk w kolorze brudnego różu, gdyby miał być dziewczynką ale ogólnie raczej nie sięgam po te barwy. Ubranka mam w różnych barwach, ale raczej stonowane. I sporo niebieskiego, bo lubię

Ale te wszystkie motywy nieba kupuję od razu, więc wiedziałam, że musi być galaktyka
U mnie też mąż pomagał w wyborze zabawek, czasami mówił, że oczu nie widać jakiejś zabawce i można się wystraszyć

I dokładnie, najważniejsze, że zamówienie z głowy.

Z kolorami to chyba jednak nawet się zgrywamy U mnie top to granat, czarny, malinowy róż/fuksja, butelkowa zieleń i morski. Lubię też odcienie niebieskiego. Plus taka baza, która pasuje do wszystkiego: jasny-beż i szarość. Mówię o kolorach ubrań dla mnie. W wystroju wnętrz aż tylu nie mam

Cytat:
Siemanko!

Właśnie taki arkusz robiłam w tym tygodniu. Podzieliłam sobie na kategorie typu: "sprzęty ciężkie" (wózek, fotelik itp), wyposażenie pokoju, karmienie, pielęgnacja + apteka, tekstylia (kocyki, rożki, pieluszki, kokon, prześcieradła itp), ubrania noworodka, dla mamy (tu jeszcze nic nie wpisałam, ale będzie) i zabawki. W nich mam rozpisane różne produkty, potrzebne ilości, ceny i linki, a do tego kolumny w których dla każdej rzeczy zaznaczam: 1) niezbędne/fajnie mieć/jeszcze nie wiem, 2) status: kupione/do kupienia/na prezent - dzięki temu potem mi zlicza ile jeszcze mamy do wydania (zlicza tylko te, które są do kupienia i niezbędne, a osobno sumuje do kupienia + fajnie mieć). Mam też kolumnę, gdzie zaznaczam w jakim sklepie mam wybrane (allegro, mamaginekolog, apteka, dobreliski itp.), potem jak coś kupuję w danym sklepie, to mi łatwiej sprawdzić czy coś jeszcze powinnam dorzucić.

Może kogoś to zainspiruje do tego jak sobie stworzyć taką listę razem z budżetem.

Edytowane przez kaewso
Czas edycji: 2020-10-17 o 13:44
kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 14:02   #3763
aktogimka
Zakorzenienie

Kaewso, właśnie coś takiego chcę stworzyć! Podobny mieliśmy przy organizacji ślubu i wesela i fajnie taki arkusz porządkował wydatki, listę rzeczy do zrobienia, widać było co już mamy, a co jeszcze jest do kupienia/załatwienia. A lubię grzebać w Excelu, więc to będzie relaks tworzenie tego arkusza.

Znów pada ️, cały tydzień szaro, ponuro i chyba mój organizm mówi dość, bo strasznie boli mhie głowa. Zrobiłam zupę, zjadłam, poszłam leżeć. Teraz wstałam, będę szykować drugie danie i pewnie też po tym pójdę leżeć. Akurat mąż nie ma jak pomóc, pracuje i robi nadgodziny. Mówi, że zarabia na rożki, otulacze i szeleściki. 🥰🥰

Stary 2020-10-17, 14:05   #3764
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:

Znów pada ️, cały tydzień szaro, ponuro i chyba mój organizm mówi dość, bo strasznie boli mhie głowa. Zrobiłam zupę, zjadłam, poszłam leżeć. Teraz wstałam, będę szykować drugie danie i pewnie też po tym pójdę leżeć. Akurat mąż nie ma jak pomóc, pracuje i robi nadgodziny. Mówi, że zarabia na rożki, otulacze i szeleściki. 🥰🥰

Mój to samo mówi: jadę zarobić na wózek dla Lili, na łóżeczko itd tyle razy ile ja to słyszałam to mała powinna mieć garaż pełen wózków i codziennie w innym jeździć

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 15:17   #3765
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Kaewso, właśnie coś takiego chcę stworzyć! Podobny mieliśmy przy organizacji ślubu i wesela i fajnie taki arkusz porządkował wydatki, listę rzeczy do zrobienia, widać było co już mamy, a co jeszcze jest do kupienia/załatwienia. A lubię grzebać w Excelu, więc to będzie relaks tworzenie tego arkusza.

Nigdy nie robiłam dwudaniowego obiadu

Stary 2020-10-17, 16:29   #3766
aktogimka
Zakorzenienie

Ja teraz tyle jem i jestem ciągle głodna, że jakby nie było najpierw zupy, a za jakąś godzinę/dwie wielkiego drugiego dania, to bym się przekręciła. 🤣🤣
Plus śniadanie, za 3h drugie śniadanie, obiad na dwa razy, podwieczorek, kolacja i pokolacja. I codziennie wstaję przed 7ma robić śniadanie, bo już jestem głodna. 🤣

Stary 2020-10-17, 17:00   #3767
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz tyle jem i jestem ciągle głodna, że jakby nie było najpierw zupy, a za jakąś godzinę/dwie wielkiego drugiego dania, to bym się przekręciła.
Plus śniadanie, za 3h drugie śniadanie, obiad na dwa razy, podwieczorek, kolacja i pokolacja. I codziennie wstaję przed 7ma robić śniadanie, bo już jestem głodna.

Mnie też ostatnio taki glod ciśnie...

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 17:11   #3768
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz tyle jem i jestem ciągle głodna, że jakby nie było najpierw zupy, a za jakąś godzinę/dwie wielkiego drugiego dania, to bym się przekręciła. 🤣🤣
Plus śniadanie, za 3h drugie śniadanie, obiad na dwa razy, podwieczorek, kolacja i pokolacja. I codziennie wstaję przed 7ma robić śniadanie, bo już jestem głodna. 🤣

Bardzo mi się podoba pomysł pokolacji

Stary 2020-10-17, 17:22   #3769
mansikkaa
Zakorzenienie

Faith co u ciebie? Dawno nie pisałas

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
Stary 2020-10-17, 18:32   #3770
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozumiem ja widywałam w dobrym stanie w rozsądnych cenach, więc od razu do budżetu wpisałam używkę i na razie tego się trzymam. Nawet jak to nie będzie wielka różnica cenowa, to zakładam po prostu, że nie wszystko musimy mieć nówki, ze względów nie tylko finansowych.

A co myślicie o kocyku/otulaczu do fotelika? Kupujecie od razu? Czy w ogóle nie? My na razie nie mamy ani fotelika, ani w sumie samochodu więc na razie nie jest to zakup wysoko na liście priorytetów, a jak jest u Was?
Będę kupować taki otulaczo Śpiworek. Mamy domek ale samochód stoi nie w garażu tylko na dworze. Nie uśmiecha mi się chodzić 20minut wcześniej grzać w samochodzie

Cytat:
Juz wizycie wszystko okey mała wazy 790g oczywiscie nogi miala przy glowie aparatka jedna

Ale duża

Cytat:
Zaraz będą leciały stodniowki i pierwsze kilogramy

U mnie 125 dni zostało 🤩

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
U nas po wizycie wszystko ok mały waży 813g także trochę zwolnił z przybieraniem
Nairobi cieszę się, że u Ciebie również wszystko dobrze. A jak się czujesz psychicznie?
Jeśli chcecie ładne i fajne jakościowo ciuszki (moim zdaniem lepszy materiał niż Newbie) zerknijcie sobie na Lindex mają piękne wzorki i co najlepsze w kroku podwójny rząd nap, więc body rośnie razem z dzieckiem na promce po 20zł można dorwać.
A na grupę wrzucę Wam zaraz zdjęcie jaki mamy stojak nad łóżeczko zamiast karuzeli, potem można na ziemi ustawić i dowolnie zmieniać zabawki. Koszt mały, a jak macie zdolnego partnera to ogarnie

Cytat:
Dzień dobry!

Szkoda, że za mała a mają inne wymiary czy szukacie czegoś innego?

Miłego weekendu
Ja gdybym dała edytować koszyku mężowi to nic bym nie zamówiła

Cytat:
Nairobi takie najzwyklejsze łóżeczka mi się podobają.
Tylko nie wiem czy cenowo nie za tanie? Nie znam sięZałącznik 7730187Załącznik 7730188

O Boże to I jakie piękna

Cytat:
Faith co u ciebie? Dawno nie pisałas

Wybaczcie ze się nie odzywałam. W poniedziałek zaczął się u nas remont. Przerabiamy stary nieużytkowy strych na 3 pokoje i łazienkę. Regipsy są już położone na stelażach. W poniedzialek zaczynają gipsować. W przyszłym tyg też będą wycinać dziurę na schody. W pokoju w którym obecnie mieszkamy 🤦♀️🤦♀️ więc roboty co nie miarą

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Nairobi dopisz mi proszę imię Będzie mały Franek

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 21:03   #3771
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Siemanko!

Ale pyszności! Co prawda odrzuca mnie w ciąży od kurczaka, ale mimo wszystko brzmi megaapetycznie!

Ja mam w weekend wolne z gotowaniem, dziś byliśmy u teściów na pizzy, jutro tż gotuje obiad... My kolacji to w zasadzie nigdy nie jemy, więc tak znowu dużo nagotować się nie trzeba.

Cytat:
Patrzyłam kiedyś, ale wydawało mi się, że nie znalazłam takiego, które miałoby te wszystkie funkcje. Poszukam jeszcze raz, dzięki

Ogólnie mam jedno znalezione, które jest w sklepie stacjonarnym u mnie w mieście, więc to też jest jakaś opcja. Chociaż te z Woodies fajne są

U mnie też mąż pomagał w wyborze zabawek, czasami mówił, że oczu nie widać jakiejś zabawce i można się wystraszyć

I dokładnie, najważniejsze, że zamówienie z głowy.

Z kolorami to chyba jednak nawet się zgrywamy U mnie top to granat, czarny, malinowy róż/fuksja, butelkowa zieleń i morski. Lubię też odcienie niebieskiego. Plus taka baza, która pasuje do wszystkiego: jasny-beż i szarość. Mówię o kolorach ubrań dla mnie. W wystroju wnętrz aż tylu nie mam

Właśnie taki arkusz robiłam w tym tygodniu. Podzieliłam sobie na kategorie typu: "sprzęty ciężkie" (wózek, fotelik itp), wyposażenie pokoju, karmienie, pielęgnacja + apteka, tekstylia (kocyki, rożki, pieluszki, kokon, prześcieradła itp), ubrania noworodka, dla mamy (tu jeszcze nic nie wpisałam, ale będzie) i zabawki. W nich mam rozpisane różne produkty, potrzebne ilości, ceny i linki, a do tego kolumny w których dla każdej rzeczy zaznaczam: 1) niezbędne/fajnie mieć/jeszcze nie wiem, 2) status: kupione/do kupienia/na prezent - dzięki temu potem mi zlicza ile jeszcze mamy do wydania (zlicza tylko te, które są do kupienia i niezbędne, a osobno sumuje do kupienia + fajnie mieć). Mam też kolumnę, gdzie zaznaczam w jakim sklepie mam wybrane (allegro, mamaginekolog, apteka, dobreliski itp.), potem jak coś kupuję w danym sklepie, to mi łatwiej sprawdzić czy coś jeszcze powinnam dorzucić.

Może kogoś to zainspiruje do tego jak sobie stworzyć taką listę razem z budżetem.
Kaewso, mega! Mogłybyśmy się wymienić szafami zapewne, przynajmniej jeśli chodzi o kolory
W domu u nas króluje biel, szarość i w sypialni dodatki granatu

Też mam taką tabelkę w excelu tylko kategoria apteka/pielęgnacja czeka jeszcze na uzupełnienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Będę kupować taki otulaczo Śpiworek. Mamy domek ale samochód stoi nie w garażu tylko na dworze. Nie uśmiecha mi się chodzić 20minut wcześniej grzać w samochodzie

Ale duża

U mnie 125 dni zostało 🤩

Ja gdybym dała edytować koszyku mężowi to nic bym nie zamówiła

O Boże to I jakie piękna

Wybaczcie ze się nie odzywałam. W poniedziałek zaczął się u nas remont. Przerabiamy stary nieużytkowy strych na 3 pokoje i łazienkę. Regipsy są już położone na stelażach. W poniedzialek zaczynają gipsować. W przyszłym tyg też będą wycinać dziurę na schody. W pokoju w którym obecnie mieszkamy 🤦♀️🤦♀️ więc roboty co nie miarą

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Nairobi dopisz mi proszę imię Będzie mały Franek

Ale się u Was dzieje, super nic dziwnego, że rzadko tu zaglądasz, ale miło Cię widzieć

Ja właśnie po to dałam mężowi - żeby zamówić mniej. Spełnił swoją rolę perfekcyjnie

Byliśmy dziś oglądać wózki. Mamy parę typów, parę udało się odrzucić, jest o czym myśleć. Nie wiem, jak się zdecydujemy, ale na szczęście mamy jeszcze trochę czasu

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Kaewso, zapomniałam zapytać, wpadło Ci w oko coś z Milk and Love? Planujesz coś zamawiać?
Stary 2020-10-17, 21:08   #3772
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Siemanko!

Jadlabym
Podziel się pomysłami na obiady, bo ja już nie mam pomysłów

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 21:14   #3773
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Mam w koszyku na liskach tą książeczkę album Baby Stories do wklejania zdjęć i wpisywania różnych wspomnień i zastanawiam się czy będę z tego korzystać. Na nasz ślub zorganizowałam księgę gości i od ślubu do niej nie zajrzałam i pewnie nie zajrzę, nie jestem sentymentalna. Nie wiem czy będę zaglądała do tej książki i wspominała kiedy córka miała pierwszy ząbek.
Wy kupujecie coś takiego?

Ja miałam zamiar coś takiego zakupić. Ale potem doszłam do wniosku, że ja zawsze mam słomiany zapał i że na dłuższą metę nic by z tego nie wyszło. Tak więc darowałam to sobie

Cytat:
Właśnie czytałam relacje babki odnośnie krzywej. Przez covid kazali jej siedzieć przed przychodnia na ławce. Spoko, 2 godziny w 5 stopniach.. Dobrze, że nie leje dzisiaj co za głupota.

O nie. Nie strasz mnie Ja nadal poluję na zapisy na 23.10 na badanie krwi i moczu. Mam nadzieję, że jutro już będzie grafik na ten dzień i uda mi się załapać

Cytat:
Do dziewczyn które już rodziły - Jak się objawiają skurcze krzyżowe? Od wczoraj bardzo bolą mnie plecy jak tylko się położę, dziś w nocy obudziłam się z takim bólem że myślałam że umrę tylko to nie jest stały ból tylko przestaje bolec i za pare sekund znowu i tak w kółko, w odcinku lędźwiowym po prawej. Już chciałam jechać na IP ale cudem się przewróciłam na bok i powoli przestawało bolec i usnęłam. Nie wiem co mam myśleć o tym.

Mnie dzisiaj strasznie plecy bolą. Siedzę - bolą, chodzę - bolą, leżę - jeszcze bardziej bolą... Dzisiaj chyba wypróbuję tę poduszkę w końcu dla kobiet w ciąży. Może ona coś pomoże

Cytat:
Dziewczyny nie wiem ja chyba jestem dziwna bo mnie vinted nie powala i nie zachcywa...

A ja już na Vinted znalazłam kilka fajnych rzeczy Ale ostatnio wymieniłam się z dziewczynami książkami, to najlepiej się u mnie tam sprawdza

Cytat:
Od jutra jestem w czerwonej strefie
W ogóle nie myślę o tym co będzie z badaniami i lekarzem. Wcale

Znaczy ironizuje.

Masakra z tymi obostrzeniami. Jestem ciekawa jak będzie z wizytami u lekarzy w LuxMedzie. Bo np. już dostałam smsa od swojego banku, że proszą o ograniczenie wizyt w placówkach i żeby internetowo załatwiać wszystko.

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Musiałam trochę nadrobić poszłam się golić cała przed wizytą i to jest masakra Ja już się nie widzę i na czuja a później jeszcze z lusterkiem. Cieszę się że już po

Tak ja zamawiałam śpiworek z jukki, wstawie zdj zaraz, no i mi się podoba, śliczny jest, jakościowo wykonany ładnie, lekki, jest taki jak kołderka, puchowy ze swojej strony polecam ale fakt że nie mam porównania. Z jukki też będę brak kokon właśnie w tym wzorze jak tylko hajs mi się będzie zgadzać. Ale zamówię na allegro bo w tedy można na paczkomat. I mam flanele od nich, mięciutka i cieplutka. Będę brać jeszcze.

Z tym goleniem to mam już tak samo

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
O taki dokładnie jak na foto z neta. Mój już brzydko wygląda, i muszę pokrowiec na niego kupić.

Stoi w pokoiku małej, na kąpiel jedziemy nim do łazienki Załącznik 7730135

Ooooo, to u nas by się coś takiego chyba idealnie sprawdziło

Cytat:
Znalazłam cudne łóżeczko i nawet mężowi się podoba zdjęcie ze strony sklepu
Śliczne

Ja dziewczyny miałam wczoraj parszywy dzień i to przez jedną osobę. Pacjentka się do mnie przyczepiła, że nie mam maseczki. Najbardziej mnie wkurzyło to, że jak jej powiedziałam, że nie mogę nosić to stwierdziła, że jak słyszy takie słowa od młodych osób to ogarnia ją śmiech. Jakby młodzi ludzie też nie chorowali (stwierdziła, że ma ostrą astmę a chodzi w maseczce!)
Dowiedziałam się od szefowej, że na środę już jest umówiona z jakąś dziewczyną na rozmowę o pracę na moje stanowisko. I jakoś tak mi dziwnie z tym.

Zamieszczam wam zdjęcia zamówienia z księgarni Nastuli, które ostatnio do mnie przyszło. Nie myślcie sobie, że to ostatnie W październiku na razie STOP, ale w listopadzie pewnie znów coś wpadnie Planuję m.in. zamówienie na empiku, bobaskowo i jukki. I oczywiście w aptece gemini
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 2.jpg (52,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 3.jpg (51,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 4.jpg (42,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 5.jpg (44,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 6.jpg (34,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 7.jpg (52,2 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 8.jpg (59,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 9.jpg (56,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 10.jpg (36,1 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 11.jpg (78,7 KB, 45 załadowań)

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 21:21   #3774
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

I w Biedronce udało nam się uzbierać 60 naklejek i wymieniliśmy je na uroczą maskotkę Tym razem kot się jej nie bał, wręcz przeciwnie, od razu zaczął z nią ganiać po mieszkaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdobycze 12.jpg (46,6 KB, 45 załadowań)

Stary 2020-10-17, 21:36   #3775
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Jadlabym
Podziel się pomysłami na obiady, bo ja już nie mam pomysłów

W kolejce czekają gnocchi zapiekane z cukinią i papryką, żeberka po koreańsku, pulpeciki po koreańsku, curry z batatami i kalafiorem, zupa malezyjska, gruzińskie chaczapuri, leczo z chorizo i batatami, gulasz i placki ziemniaczane...
Wszystko z Kwestii Smaku, w 99% gotujemy stamtąd, mamy już dużo rzeczy przetestowane i sprawdzone. Lubimy gotować i dużo gotujemy.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Paula, a czemu jakoś Ci dziwnie, że ma przyjść ktoś na rozmowę?
Ja się strasznie cieszyłam, jak miał ktoś przyjść, tylko co z tego jak i tak nikt się nie zatrudnił. 🤷☠♀️

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Zrobiliśmy remanent w ciuszkach. Nic nie dokupuję, ewentualnie na bieżąco po porodzie jak się okaże, że czegoś brakuje.
Jeszcze pytanie do tych które ogarniają ubieranie bobasa - co się zakłada pod pajaca? Nic? Body na krótki rękaw? Na długi?

Stary 2020-10-17, 21:37   #3776
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Cytat:
W kolejce czekają gnocchi zapiekane z cukinią i papryką, żeberka po koreańsku, pulpeciki po koreańsku, curry z batatami i kalafiorem, zupa malezyjska, gruzińskie chaczapuri, leczo z chorizo i batatami, gulasz i placki ziemniaczane...
Wszystko z Kwestii Smaku, w 99% gotujemy stamtąd, mamy już dużo rzeczy przetestowane i sprawdzone. Lubimy gotować i dużo gotujemy.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Ja się strasznie cieszyłam, jak miał ktoś przyjść, tylko co z tego jak i tak nikt się nie zatrudnił. 🤷♀️

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Zrobiliśmy remanent w ciuszkach. Nic nie dokupuję, ewentualnie na bieżąco po porodzie jak się okaże, że czegoś brakuje.
Jeszcze pytanie do tych które ogarniają ubieranie bobasa - co się zakłada pod pajaca? Nic? Body na krótki rękaw? Na długi?

Niby na necie piszą że body. Ale ja zakładałam same pajace

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-17, 21:50   #3777
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
Ja miałam zamiar coś takiego zakupić. Ale potem doszłam do wniosku, że ja zawsze mam słomiany zapał i że na dłuższą metę nic by z tego nie wyszło. Tak więc darowałam to sobie

O nie. Nie strasz mnie Ja nadal poluję na zapisy na 23.10 na badanie krwi i moczu. Mam nadzieję, że jutro już będzie grafik na ten dzień i uda mi się załapać

Mnie dzisiaj strasznie plecy bolą. Siedzę - bolą, chodzę - bolą, leżę - jeszcze bardziej bolą... Dzisiaj chyba wypróbuję tę poduszkę w końcu dla kobiet w ciąży. Może ona coś pomoże

A ja już na Vinted znalazłam kilka fajnych rzeczy Ale ostatnio wymieniłam się z dziewczynami książkami, to najlepiej się u mnie tam sprawdza

Masakra z tymi obostrzeniami. Jestem ciekawa jak będzie z wizytami u lekarzy w LuxMedzie. Bo np. już dostałam smsa od swojego banku, że proszą o ograniczenie wizyt w placówkach i żeby internetowo załatwiać wszystko.

Z tym goleniem to mam już tak samo

Ooooo, to u nas by się coś takiego chyba idealnie sprawdziło

Śliczne

Ja dziewczyny miałam wczoraj parszywy dzień i to przez jedną osobę. Pacjentka się do mnie przyczepiła, że nie mam maseczki. Najbardziej mnie wkurzyło to, że jak jej powiedziałam, że nie mogę nosić to stwierdziła, że jak słyszy takie słowa od młodych osób to ogarnia ją śmiech. Jakby młodzi ludzie też nie chorowali (stwierdziła, że ma ostrą astmę a chodzi w maseczce!)
Dowiedziałam się od szefowej, że na środę już jest umówiona z jakąś dziewczyną na rozmowę o pracę na moje stanowisko. I jakoś tak mi dziwnie z tym.

Zamieszczam wam zdjęcia zamówienia z księgarni Nastuli, które ostatnio do mnie przyszło. Nie myślcie sobie, że to ostatnie W październiku na razie STOP, ale w listopadzie pewnie znów coś wpadnie Planuję m.in. zamówienie na empiku, bobaskowo i jukki. I oczywiście w aptece gemini
Wow, książkowo obrodziło!

Dziwnie Ci z tym, że ktoś przychodzi? Może to i lepiej, przynajmniej nie będą czuli presji i może nie będą naciskać, żebyś została...? Jeśli tylko ją zatrudnią.

Cytat:
W kolejce czekają gnocchi zapiekane z cukinią i papryką, żeberka po koreańsku, pulpeciki po koreańsku, curry z batatami i kalafiorem, zupa malezyjska, gruzińskie chaczapuri, leczo z chorizo i batatami, gulasz i placki ziemniaczane... â˜☠â˜☠

Ja się strasznie cieszyłam, jak miał ktoś przyjść, tylko co z tego jak i tak nikt się nie zatrudnił. ��â˜☠♀️

O wow, ile inspiracji! Idę podejrzeć, co to zupa malezyjska

My też w 99% gotujemy z kwestii smaku, ostatnio był pyszny łosoś z syropem klonowym a jutro tż robi jakiś makaron z krewetkami. My ogólnie też lubimy gotować, ale ja ostatnio mam mało chęci, apetytu też nie za dużo i różnie wychodziło. Teraz, jak zaczynam L4, mam nadzieję, że odżyję. Oby. Pierwszy dzień zwolnienia praktycznie przespałam ale zakładam, że potem może będzie trochę lepiej.

Akto, ja nie to, że ogarniam, bo dzieciowo jestem zielona ale mogę napisać, co widziałam, że się przewijało na wizażu - często dziewczyny pisały, że w zależności od temperatury albo pod pajacyk body (raczej z krótkim), albo nic
Stary 2020-10-17, 21:50   #3778
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:

Ja się strasznie cieszyłam, jak miał ktoś przyjść, tylko co z tego jak i tak nikt się nie zatrudnił. 🤷♀️

O mniam, same pyszności
Nie wiem, może po prostu jakieś głupie myśli mnie naszły bo ostatnio też i trochę hormony szaleją

Stary 2020-10-17, 23:05   #3779
Larysa88
Zakorzenienie

Hej plecy mnie bolą dziś, może od sprzątania bo ogarnęłam cała łazienkę (3 razy myłam całość) i jedno okno. Po remoncie jest mieszkanie więc kurz siedzi jeszcze na płytkach itd na jutro zostały mi okna w dwóch pokojach i przewieziemy parę rzeczy które pomieszczą się do naszych aut a na następny weekend spróbujemy załatwić duże auto na meble
Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Ja jedynie się zastanawiam czy kupić łóżeczko z szufladą czy bez... Może któraś z was ma już doświadczenie w tym temacie i coś podpowie?

Pewnie ze z szuflada! Miejsca do przechowywania nigdy dość ja nie wyobrażam sobie bez
Cytat:

Nic lub body bez rękawków

Stary 2020-10-17, 23:48   #3780
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Właśnie udało mi się na piątek zapisać na pobranie krwi Tak więc czeka mnie i nieszczęsna glukoza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości