|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
Dzięki dziewczyny
![]() ładny kosciółek zielony motylku Witam nową PM.! Te dzieciaki to potrafią kręcić dziurę w brzuchu, No i masz wykręcił Ci synek Pogrzeb dopiero w czwartek. U bratowej Tż nie bylo samej rodziny, myslalam ze znajomych odowla Ale przemilcze to.Na dodatek przez fachpowca od gazu i rur stoimy z robotą, i szlag nas trafia bo koleś telefonu nie odbiera albo jest nieosiagalny. A lazienka az się prosi o wykonczenie. Kafle juz sa zamontowane, Fuga na podldze czeka, jesli koles od rur nie wejdzie to nie mozemy zamontowac kabiny. No i tak w kolko, a do kabiny nie mamy syfonu i takiej gietkiej rurki odplywowej, bo ten od rur mial zakupic, no i szlag mnie trafia. Nie pokaze wam fotek lazienki bo nie mamy kabla do tele. ze sprzetami wam pokaze i pewnie dopiero w przyszlym tygodniu.Na rok przed slubem babcia Tż umarla we śnie, i dzien wczesniej po otrzymanym zaztrzyku przeciwbolowym i wymsowaniu przez mamę tż nawet bez laski poszla do toalety. potwierdzila się opinia, ze przed smiercia czlowiek odzyskuje sily witalne. Najgorsze jest to ze w nocy wolala jeszcze Tż siostrę, bo ta akurat dzień wczesniej byla u niej w odwiedzinach. Cos okropnego taka swiadomosc. Dzis z tych emocji az sie tesiowa na mnie wydarla, az sie poplakalam bo wszytskim z samego rana tak jakos nerwowo bylo, napiecie wisialo w powietrzu. Ale potem sie z placzem przeprosilysmy i juz wyjasnione wszytsko. A jutro jak zdazymy to jeszcze na rozaniec o 18 jedziemy do domu babci Tz. Dziwnie sie tak siedzi wiecac ze ktos umarl, i ze juz go nigdy nie zobaczymy. Najgorsze jest to ze kazdy kiedys odejdzie. I że trzeba zyc dalej jakos. Buziaki na wieczor. |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to niezlego masz synka![]() kliwia trzymaj sie cieplutko ![]() ja juz w domku.. kurde uwielbiam wioske mojej cioci jest tak spokojnie, cale wakacje tam spedzalam, szalalo sie ze kolegami (bo na wiosce sie zlozyko ze z dziwczyn tylko stare babki ) i fajnie bylo ich wsyztkich zobaczyc, kazdy gdzies pracuje, rodzinki zaklada, moj tz sie smial ze z 6 godzin przegadalismy o tym jak za mlodu sieogniska robilo i drewno kradlo![]() uwielbiam takie weekendy.. ciesze sie ze nastepny za jakis miesiac.. tz mi obiecal
|
|
|
#1443 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Co kilka miesięcy, nie można za często prać tej pościeli. Właściwie to nie wiem jakie ona ma właściwości lecznicze, ale jakieś ma. Na pewno idealnie można w niej wygrzać się przy grypie.
Cytat:
Po prostu wyszłabym z domu!!Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym tak zrobila...
|
|
#1445 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu śmierci babci Tż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jednak chcecie wracać to zapewne super wiadomość dla twoich najbliższych no i uda się być może spełnić te zawodowe marzenia, czego życzę ci z całego serca![]() Cytat:
opowiedz coś wiecej o was i o przygotowaniach do ślubuCytat:
Cytat:
to były czasy miałam tam mnóstwo koleżanek, z którymi znikałam na cały dzień, przesiadywałam godzinami na placu zabaw- głównym miejscu skupiającym wszystkie dzieciaki i młodzież z tej miejscowości. Tam poznałam moją pierwsza miłość- niejakiego Jacka w którym byłam zakochana jakieś 3 lata, co dla dziewczyny w wieku 13-14 lat kawał czasu Pamiętam doskonale ogniska z sąsiadami, szabrowanie malin sąsiada itd. Aż żal, że te czasu minęły
|
|||||||
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie nudze
i z tego wsyztskiego pomagam kolezance robic rzeczy w wordzie bo jutro ma rozpoczecie roku w przedszkolu (jej pierwszy dzien w pracy) a ona ma jakąs stara wersje worda i nic w nim nie ma 9albo ona nie wie gdzie to jest) wiec jej pisze i na miala wysylam:0 przynajmiej czas leci![]() edit: babeczki a wy gdzie jestescie?? no jak ja mam troche czasu to te gdziesz poszły
|
|
|
|
#1447 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mmm.. to były czasy... super się tam zawsze bawiłam Cytat:
.. sama też, nie powiem, pomimo tęsknoty pamiętam, że byłam wtedy z niego strasznie dumna, a i te oczekiwanie na niego przez miesiąc miało swoją magię, przynajmniej sprawdziliśmy się w związku na odległość no i ten mundur.. mmm.. facet to jednak w garniturze i w mundurze wygląda cudownie.. Zresztą w mudnurze mi się zaręczył więc mam sentyment walłam sobie dygresje a co
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o wojsko to mój TZ sie z niego skubaniec wywinał
hehehm.. a ja dalej sobie sama siedze. skonczyłam juz pomagac kolezance robic te rzeczy na ropczacie roku szkolnego (przedszkolnego ) i juz sie do łózeczka połozyłam i pewnie niedługo bede juz smacznie spała do czasu aż nie wróci mój TZ z kolegami bo oni jak zwykle wchodza od tyłu czyli przez ogórdek a tym samym przez nasza sypalnie i wex tu czlowieku spij np. nago |
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno ten czas spędzony w wojsku jest czasem trudnym dla wszystkich zakochanych par, próbą dla związku, wam udało się to przetrwać, a to znaczy bardzo wiele Brat Tż chyba swojej służby nie wspomina za dobrze, mimo tego, że często bywał w domu, bo był w jednostce w Lesznie, a do domu miał niecałe 30 km. Jednak jego związek nie przetrwał tej próby, właściwie z każdym dniem spędzonym w wojsku było coraz gorzej, aż w końcu rozstał się z dziewczyną, strasznie to chłopak przeżył, mam wrażenie, że do dziś się z tym męczy, aż mi żal chłopaka ![]() PS mój Tż też nie był w wojsku |
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
witam PM
)melduję, że w sobotę oficjalnie zarezerwowaliśmys alę i wpłaciliśmy zaliczkę na 6 czerwca 2009 hihi czyli "przyklepnięte" dziękuję kochane za komplementy dot. naszego domku ) duuużo mu jeszcze brakuje, ale przynajmniej jest nasz... już nie mogę doczekać się przeprowadzki ![]() ![]() pozdrawiam i wracam do pracy, poniedziałek = ciężki dzień
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, ja część rodziny Tż też poznałam na stypie. Najśmieszniejsze jest to, że wysyłaliśmy do sibei kartki na święta, a ja nawet nei wiem jak oni wygląlali.
Na szczęście już tą rodzinę znam całą co będzie na tym pogrzebie. ivuszko to super Ja dziś jeszcze z rana musiałam na pobranie krwi jechac do spzitala blee, dwa razy stac w kolejce, ale mają niezły system na kody kreskowe
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to funkcjonuje, bo nie mam pojęcia po co ten kod kreskowy |
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
pani do komputera wprowadzila moje dane, chyba też od kogo skierowanie, potem wgrala te dane na koda, nastepnie na innego koda wgrala informacje na jakie badanie jest preznaczone
dostalam trzy kody, personalny, na ob i na mofrologię, i potem pani w laboratorium, nie musiala nic pisać po própbowkach tylko naklejala odpowiedni kod, na ktorym bylo zanzczone do czego ![]() aha jeden kod zostal tez naklejony na skierowanie : ![]() także jestemw ich bazie.
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko, że kolejki jak za PRL
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewuszki
![]() Baja dzieki mam nadzieje, ze jakos to sie wszysko pouklada bo chyb naprawde chce wrcoic do polski oby mezus sie nie rozmyslil hehe ale moze nie wczoraj nawet stwierdzil ze jakos nie wyobraza sobie wychowywac nszego dziecka w uk i woli w polsce- bo tutaj jest okropnie z tym...hehe wogole cos mi ten tezus za czesto o dziecku mysli a ja jestem pierwszy dzien w pracy dziewczynki mi tak wyrosly ze naprawde a buzia im sie nie zamyka i nareszcie wypowiadaja moje imie wyrazne- to takie slodkie na razie jest ok ale zobaczymy pozniej przy kladzeniu spac![]() udanego dzionka wam zycze
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
kożuchowska się wyszła za mąż
http://slub.onet.pl/62500,0,1,galeria.html suknia średnia - mi się w ogóle nie podoba ciekawe od kogo ![]() dziewczyny a jak to jest? jak wychodzą mlodzi z kosciola, zeby zostali obsyypani ryzem i kwiatami? to kilka osob wychodzi przed nimi i tym sie zamuje czy jak ? ![]() czy mlodzi wychodza ostatni ?
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
jak byłam ostatnio na ślubie, to zwróciłam uwagę, że młodzi podchodzą pod obraz NMP, modlą się, a ludzie chyc z Kościoła
![]() Dziewczny a jakich macie świadków? Parę, czy kazdy z osobą towarzyszacą? |
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie sie zastanawiam jak to rozegrac z tym wyjściem
![]() świadkokwie to moja siotra i Tz brat ![]() naturalnie ze ich małże będa na ślubie
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja się tak zastanawiam, moją swiadkową będzie koleżanka (bardzo dobra), która przyjdzie ze swoim Tztem, a on jest hmm... zaborczy, to bardzo fajny miły i sympatyczny chłopak, ale strasznie zaborczy.
Natomiast świadka nie mamy pewnego, tzn. TZ prosił już swojego kumpla, czy by ne został świadkiem, wstępnie się zgodził, z tym, ze on pracuje w show-biznesie , takze nie jest pewny, czy nie bedzie musiał gdzieś grać. (chociaz szczerze mowiac to tak sobie pomyślałam, ze trochę niepotrzebnie prosiliśmy go na świadka- on gra na klawiszach - to by nam w kościele zagrał ), zreszta to powazna decyzja (ja swiada wybierałam wg. wzrostu - świadkowa jest wysoka )
|
|
|
|
#1461 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy straszny problem kogo wybrać. Rozdzieramy się między moją przyjaciółką a TŻ jedyną siostrą. Na świadka zawsze chcieliśmy kuzyna TŻ, więc drugi świadek powinien być z mojej strony, więc właściwie to mam 3 bardzo dobre przyjaciółki. Z kolei jak wybiorę którąś z nich, to siostra TŻ może się obrazić. Nie wiem jak rodzina na to zareaguje, na świadka nei mamy innego kandydata i nie chcę, żeby było 2 świadków od jego striny
Mam wielki dylemat
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego nie chcesz swiadkow z jego strony tylko?
nie jest nap[isane nigdzie ze musi byc jeden od mlodej a drugi od mlodego ![]() a siotratżn nie powinna się obrazić - a jak się obrazi to się nie przejmujcie. Co w sytuacji gdyby Tż miał dwie siostry? obie musielibyście poprosić ? Mój tż ma dwoje rodzeństwa - poprosiliśmy brata Tż, bo on się w tej roli sprawdzuił już parę razy, i generalnie to najstarrszy jest z rodzeństa. Z moją iostrą tez nie było pewne, czy w ogóle będa na ślubie, jak nie dotrą to na szybko kogoś innego wezmę a co
|
|
|
|
#1463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
no ale Ci świadkowie nie muszą siedzieć koło was
zróbcie sobie przerwę między stołami i już ech ale masz problem
|
|
|
|
#1465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nasi swiadkowie-to znajomi-poki co oboje samotni. |
|
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja to bym chciała, zeby swiadkowa siedziala kolo mnie, a swiadek kolo Mariusza. Bo bylismy kiedys na weselu, gdzie oboj swiadkowie siedzieli obok siebie (para), a ja siedzialam kolo Panny Mlodej i jakos nie bardzo mnie sie to podobalo.
|
|
|
|
#1467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() W sobotę byliśmy na weselu. Mam kilka spostrzeżen :1. Młodzi wyglądali naprawdę pieknie 2. Za kazym razem, gdy był jakis wazny moment Mszy, z ławek wyskakiwało ok. 10 gości i biegli do ołtarza, roibić zdjęcia młodym... Wyglądało to okropnie i jeszcze bardziej stresowało młodych. Była jedna pani fotograf, więc już w ogóle nie rozumiem po co reszta wyskakiwała robić zdjęcia. pani fotograf musiała sie starać, żeby nie robić zdjęcia w tym samym momencie, co reszta napaleńców, bo zdjęcia byłyby nieudane... Na pewno zwrócimy uwagę naszym gościom, żeby nie robili zdjęć w Kościele... 3. Zdziwiło mnie, że goście wyszli z Kościoła przed młodymi... Dotychczas, na każdym ślubuie, na jakim byłam tomłodzi wychodzą pierwsi, a tylko pare osób wychodzi przed nimi, żeby obsypać ryżem, czy płatkami róż. W sobotę to mój TŻ wyszedł przed młodymi, żeby puścić im gołębie, o których młodzi nie wiedzili i bardzo ich to ucieszyło ![]() 4. Do składania życzeń pierwszy rzucił się wujek panny młodej... Młoda była zaskoczona... Rodzice składali życzenia prawie, że na końcu, bo stali przed nami, a my byliśmy ostatni... 5. W lokalu nie było wizytówek... Masakra! Ludzie biegali w popłochu, żeby znaleźc więcej miejsc obok siebie i usiąść w całej grupie znajomych. Nam się udało siąść, ale przez 20 minut świadkowi biegali i usadzali gości... Państwo młodzi chcieli wizytówki, ale rodzice PM stanowczo się na nie zgadzali... Skończyło się to tak, że PM wściekła obserwowała usadzanie gości... A niektórzy to serio nie maja oleju w głowie, bo doszło do tego, że rodzice młodych siedzieli daleko od nich... Tata pana młodego był wściekły... Dopiero po obiedzie się jakos poprzenosili bliżej nich. 5. Zespół świetny- od razu wziął się za integrowanie gości ![]() 6. Młodzi chodzili na kurs tańca i powiem Wam, że radzili sobie fenomenalnie na parkiecie! 7. Nie podobały mi się zabawy... Jedna polegała na tym, że na środek wyszło 8, czy 9 par. Panowie losowali z wroka ciuchy, które mieli założyć na siebie. Były to majtki różnego pokroju- od stringów, przez zwykłe figi, po wielkie gacie. Pary tańczyły ze soba, a jak muzyka przestała grać, faceci mieli ściągnąć te majtki i zakładały je kobiety... Gdybym miała brac udział w tej zabawie, zrezygnowałabym od razu, bo miałam wąską sukienkę i wszystko byłoby mi widać... 8. Była zabawa dla dzieci i młodzi wygłupili się z upominkami dla nich, bo dzieciaczki dostali w nagrodę po małym słodyczu, że nawet zespół nie zauważył tego i dalej domagał się upominku dla najmłodszych. 9. Nie było "Cudownych rodziców mam", a wiązanka 4 piosenek dla rodziców. Wpadła mi w ucho "Rodzicielska miłość". Musze tego poszukać. Też bym wolała coś innego od piosenki Jarockiej (?). Rodzice dostali od młodych kwiaty i upominki. Chyba też tak zrobimy, żeby naprawdę rodzice mieli pamiątkę Myśle nad łańcuszkami z serduszkiem dla mam i spinkami do krawatu dla ojców.10. Była dedykacja dla babci i dziadka, ale młodzi nie przygotowali kwiatów dla nich i młody wyciągnął po prostu różę z wazonu i dał babci... O tym trzeba pomyśleć Oczywiście wyłam przy dedykacji dla rodziców i dziadków... Sas, miło, że się wreszcie odezwałaś Witaj po urlopieCytat:
![]() Bardzo, bardzo, bardzo przykro mi z powodu śmierci babci TŻa... Straciłam obydwie swoje babcie i obydwu dziadków... Wiem, jak mocno się to przeżywa... Do dziś praktycznie nie potrafię się z tym pogodzić i za każdym razem, gdy myślę o tym, że nie będzie ich na naszym ślubie, nie mogę powstrzymać łez... Czasem trzeba zmienić image ![]() zielony_motylku, w pięknym Kosciele będziecie ślubować ![]() 00euphoria00, witaj w naszym gronie Cytat:
![]() Cytat:
anulko, myślę, że powinnaś wziąć za swojego świadka kogo sama chcesz. Nie patrz na to, czy ktos się obrazi, czy nie. Masz wybrać ważna dla siebie osobę. Jeśli chcesz, żeby to była Twoja przyjaciółka, to tak zrób
|
|||
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Rybulką, anulko to Twój ślub, Twoje wesele, wybierz taką świadkową jaką będziesz chciała i przede wszystkim taką na którą będziesz mogła liczyć
|
|
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też bym chciała..
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Ale przemilcze to.
ze sprzetami wam pokaze i pewnie dopiero w przyszlym tygodniu.

Po prostu wyszłabym z domu!!
ale zazdroszczę, że znacie księdza i wiesz że jest fajny, bo my nie znamy nikogo w naszym kościele i trzeba się będzie tam wybrać na msze zobaczyć co i jak żeby nam jakiś straszny nudziarz na przykład nie udzielał ślubu

, takze nie jest pewny, czy nie bedzie musiał gdzieś grać. (chociaz szczerze mowiac to tak sobie pomyślałam, ze trochę niepotrzebnie prosiliśmy go na świadka- on gra na klawiszach - to by nam w kościele zagrał