Panny Młode 2009 cz. V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-31, 20:53   #1441
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

Dzięki dziewczyny

ładny kosciółek zielony motylku

Witam nową PM.! Te dzieciaki to potrafią kręcić dziurę w brzuchu, No i masz wykręcił Ci synek

Pogrzeb dopiero w czwartek.
U bratowej Tż nie bylo samej rodziny, myslalam ze znajomych odowla Ale przemilcze to.

Na dodatek przez fachpowca od gazu i rur stoimy z robotą, i szlag nas trafia bo koleś telefonu nie odbiera albo jest nieosiagalny. A lazienka az się prosi o wykonczenie. Kafle juz sa zamontowane, Fuga na podldze czeka, jesli koles od rur nie wejdzie to nie mozemy zamontowac kabiny. No i tak w kolko, a do kabiny nie mamy syfonu i takiej gietkiej rurki odplywowej, bo ten od rur mial zakupic, no i szlag mnie trafia. Nie pokaze wam fotek lazienki bo nie mamy kabla do tele. ze sprzetami wam pokaze i pewnie dopiero w przyszlym tygodniu.

Na rok przed slubem babcia Tż umarla we śnie, i dzien wczesniej po otrzymanym zaztrzyku przeciwbolowym i wymsowaniu przez mamę tż nawet bez laski poszla do toalety. potwierdzila się opinia, ze przed smiercia czlowiek odzyskuje sily witalne. Najgorsze jest to ze w nocy wolala jeszcze Tż siostrę, bo ta akurat dzień wczesniej byla u niej w odwiedzinach. Cos okropnego taka swiadomosc.
Dzis z tych emocji az sie tesiowa na mnie wydarla, az sie poplakalam bo wszytskim z samego rana tak jakos nerwowo bylo, napiecie wisialo w powietrzu. Ale potem sie z placzem przeprosilysmy i juz wyjasnione wszytsko.

A jutro jak zdazymy to jeszcze na rozaniec o 18 jedziemy do domu babci Tz.
Dziwnie sie tak siedzi wiecac ze ktos umarl, i ze juz go nigdy nie zobaczymy. Najgorsze jest to ze kazdy kiedys odejdzie. I że trzeba zyc dalej jakos.

Buziaki na wieczor.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 21:26   #1442
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00euphoria00 Pokaż wiadomość
melduję się ze swoim ślubem - Panna Mloda 12 wrzesień 2009

EDIT:

Biorę tylko cywilny , głownie po to, że dojrzałam w końcu do ślubu, no i synek zadaje pytania dlaczego mamusia ma inne nazwisko niż tatuś
witamy oj to niezlego masz synka

kliwia trzymaj sie cieplutko

ja juz w domku.. kurde uwielbiam wioske mojej cioci jest tak spokojnie, cale wakacje tam spedzalam, szalalo sie ze kolegami (bo na wiosce sie zlozyko ze z dziwczyn tylko stare babki ) i fajnie bylo ich wsyztkich zobaczyc, kazdy gdzies pracuje, rodzinki zaklada, moj tz sie smial ze z 6 godzin przegadalismy o tym jak za mlodu sieogniska robilo i drewno kradlo
uwielbiam takie weekendy.. ciesze sie ze nastepny za jakis miesiac.. tz mi obiecal
Stary 2008-08-31, 21:26   #1443
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Co kilka miesięcy, nie można za często prać tej pościeli. Właściwie to nie wiem jakie ona ma właściwości lecznicze, ale jakieś ma. Na pewno idealnie można w niej wygrzać się przy grypie.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
wczoraj Tz z jego mamą wsiedli na mnie że jestem gruba i ze powinnam cwiczyc, az mi sie na koniec przykro zrobilo i kazalam Tż iść na swoje miojesce do spania na podlodze, ze lza w oczach zasnelam.
Ja nawet sobie takiej sytuacji nei wyobrażam Po prostu wyszłabym z domu!!

Cytat:
a dzis rano nawet nie moglismy sie pogodzić, bo obudzil mnie placz Tz taty, szloch w zasadzie.
O 6 z rana zmarła Tż babcia, byliśmy już w spzitalu ale juz jej zobaczyć nie mogliśmy, teraz rodzice Tż pojechali na wieś do rodziny popłakac razem i obgadać sprawy pogrzebu.
Przykro mi

Cytat:

Biorę tylko cywilny , głownie po to, że dojrzałam w końcu do ślubu, no i synek zadaje pytania dlaczego mamusia ma inne nazwisko niż tatuś
Witaj
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 21:59   #1444
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Ja nawet sobie takiej sytuacji nei wyobrażam Po prostu wyszłabym z domu!!
tez bym tak zrobila...
Stary 2008-08-31, 22:50   #1445
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj Tz z jego mamą wsiedli na mnie że jestem gruba i ze powinnam cwiczyc, az mi sie na koniec przykro zrobilo i kazalam Tż iść na swoje miojesce do spania na podlodze, ze lza w oczach zasnelam.

a dzis rano nawet nie moglismy sie pogodzić, bo obudzil mnie placz Tz taty, szloch w zasadzie.
O 6 z rana zmarła Tż babcia, byliśmy już w spzitalu ale juz jej zobaczyć nie mogliśmy, teraz rodzice Tż pojechali na wieś do rodziny popłakac razem i obgadać sprawy pogrzebu.
No teściowa i Tz po tyłkach powinni dostać, nie przejmuj się nimi
Przykro mi z powodu śmierci babci Tż

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Oj podobało mu się, podobało, co jakiś czas mu się przypomina i opowida mi, ze w wojsku to to, w wojsku to tamto
hehe no wojsko się całe życie wspomina, przyjaźnie z wojska tez ponoć na całe życie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
już jest mój Tadzik i nie jest rtaki płąski jak na skype normalnie 3 wymiarowy Tadzik ale się cieszę właśnie na niego czekam aż przyjdzie i idziemy na grila
no super wreszcie się go doczekałaś

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc kochane

trzymam kciuki za jutrzeszy dzien zazdroszcze Ci tez bym chciala pracowac w przedszkolu i ostatnio myslimy z tezusiem o powrocie do pl za rok moze dwa i mam nadzieje, ze uda mi sie znalezc prace w przedszkolu
ja jutro tez zmykam do moich malych podopiecznych i zapewne tak jak u ciebie bedzie placz za mama..i pewnie duzo gadania bo juz sa strasze o 6 tyg
jednak chcecie wracać to zapewne super wiadomość dla twoich najbliższych no i uda się być może spełnić te zawodowe marzenia, czego życzę ci z całego serca

Cytat:

EDIT:

witaj opowiedz coś wiecej o was i o przygotowaniach do ślubu

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
To dobrze że to niebieskie wywalili, jest szansa że na Wasz ślub nic tam nie zawiśnie ale zazdroszczę, że znacie księdza i wiesz że jest fajny, bo my nie znamy nikogo w naszym kościele i trzeba się będzie tam wybrać na msze zobaczyć co i jak żeby nam jakiś straszny nudziarz na przykład nie udzielał ślubu u mnie w parafii jest jeden sympatyczny ksiądz ale za to proboszcz jest dziwny no i sławny na całą Polskę z Superwizjera, co zaletą nie jest niestety:/ ale na szczęście ślub nie odbędzie się u mnie w parafii
co ten ksiądz nawywijał?

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja juz w domku.. kurde uwielbiam wioske mojej cioci jest tak spokojnie, cale wakacje tam spedzalam, szalalo sie ze kolegami (bo na wiosce sie zlozyko ze z dziwczyn tylko stare babki ) i fajnie bylo ich wsyztkich zobaczyc, kazdy gdzies pracuje, rodzinki zaklada, moj tz sie smial ze z 6 godzin przegadalismy o tym jak za mlodu sieogniska robilo i drewno kradlo
uwielbiam takie weekendy.. ciesze sie ze nastepny za jakis miesiac.. tz mi obiecal
ja też mam super wspomnienia z wakacji u babci na wsi to były czasy miałam tam mnóstwo koleżanek, z którymi znikałam na cały dzień, przesiadywałam godzinami na placu zabaw- głównym miejscu skupiającym wszystkie dzieciaki i młodzież z tej miejscowości. Tam poznałam moją pierwsza miłość- niejakiego Jacka w którym byłam zakochana jakieś 3 lata, co dla dziewczyny w wieku 13-14 lat kawał czasu Pamiętam doskonale ogniska z sąsiadami, szabrowanie malin sąsiada itd. Aż żal, że te czasu minęły
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 23:02   #1446
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja sie nudze i z tego wsyztskiego pomagam kolezance robic rzeczy w wordzie bo jutro ma rozpoczecie roku w przedszkolu (jej pierwszy dzien w pracy) a ona ma jakąs stara wersje worda i nic w nim nie ma 9albo ona nie wie gdzie to jest) wiec jej pisze i na miala wysylam:0 przynajmiej czas leci

edit:
babeczki a wy gdzie jestescie?? no jak ja mam troche czasu to te gdziesz poszły

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 23:33   #1447
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
My też z TŻ'tem byliśmy ostanio na wsi u mej chrzesnej gdzie spędzałam wakacje, i gdze mieszka moja najukochansza kuzynka.. no i oczywiscie gdzie przezylam również wielką wakacyjną miłość mmm.. to były czasy... super się tam zawsze bawiłam

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
hehe no wojsko się całe życie wspomina, przyjaźnie z wojska tez ponoć na całe życie
Mój Tż nie jest takim entuzjastą, choć właściwie to troszke śmiesznie się zachowuje jeśli chodzi o wspomnienia z wojska... niby mówi że to stracony czas i że nie cierpi wojska, ale jednak z takim sentymentem to wspomina choćby byl to jeden z najlepszych okresów w jego życiu .. sama też, nie powiem, pomimo tęsknoty pamiętam, że byłam wtedy z niego strasznie dumna, a i te oczekiwanie na niego przez miesiąc miało swoją magię, przynajmniej sprawdziliśmy się w związku na odległość no i ten mundur.. mmm.. facet to jednak w garniturze i w mundurze wygląda cudownie.. Zresztą w mudnurze mi się zaręczył więc mam sentyment walłam sobie dygresje a co
Stary 2008-08-31, 23:47   #1448
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jesli chodzi o wojsko to mój TZ sie z niego skubaniec wywinał hehe

hm.. a ja dalej sobie sama siedze. skonczyłam juz pomagac kolezance robic te rzeczy na ropczacie roku szkolnego (przedszkolnego ) i juz sie do łózeczka połozyłam i pewnie niedługo bede juz smacznie spała do czasu aż nie wróci mój TZ z kolegami bo oni jak zwykle wchodza od tyłu czyli przez ogórdek a tym samym przez nasza sypalnie i wex tu czlowieku spij np. nago

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 23:53   #1449
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Mój Tż nie jest takim entuzjastą, choć właściwie to troszke śmiesznie się zachowuje jeśli chodzi o wspomnienia z wojska... niby mówi że to stracony czas i że nie cierpi wojska, ale jednak z takim sentymentem to wspomina choćby byl to jeden z najlepszych okresów w jego życiu .. sama też, nie powiem, pomimo tęsknoty pamiętam, że byłam wtedy z niego strasznie dumna, a i te oczekiwanie na niego przez miesiąc miało swoją magię, przynajmniej sprawdziliśmy się w związku na odległość no i ten mundur.. mmm.. facet to jednak w garniturze i w mundurze wygląda cudownie.. Zresztą w mudnurze mi się zaręczył więc mam sentyment walłam sobie dygresje a co
za mundurem panny sznurem
Na pewno ten czas spędzony w wojsku jest czasem trudnym dla wszystkich zakochanych par, próbą dla związku, wam udało się to przetrwać, a to znaczy bardzo wiele
Brat Tż chyba swojej służby nie wspomina za dobrze, mimo tego, że często bywał w domu, bo był w jednostce w Lesznie, a do domu miał niecałe 30 km. Jednak jego związek nie przetrwał tej próby, właściwie z każdym dniem spędzonym w wojsku było coraz gorzej, aż w końcu rozstał się z dziewczyną, strasznie to chłopak przeżył, mam wrażenie, że do dziś się z tym męczy, aż mi żal chłopaka

PS mój Tż też nie był w wojsku
Stary 2008-09-01, 08:04   #1450
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Dzięki dziewczyny

ładny kosciółek zielony motylku

Witam nową PM.! Te dzieciaki to potrafią kręcić dziurę w brzuchu, No i masz wykręcił Ci synek

Pogrzeb dopiero w czwartek.
U bratowej Tż nie bylo samej rodziny, myslalam ze znajomych odowla Ale przemilcze to.

Na dodatek przez fachpowca od gazu i rur stoimy z robotą, i szlag nas trafia bo koleś telefonu nie odbiera albo jest nieosiagalny. A lazienka az się prosi o wykonczenie. Kafle juz sa zamontowane, Fuga na podldze czeka, jesli koles od rur nie wejdzie to nie mozemy zamontowac kabiny. No i tak w kolko, a do kabiny nie mamy syfonu i takiej gietkiej rurki odplywowej, bo ten od rur mial zakupic, no i szlag mnie trafia. Nie pokaze wam fotek lazienki bo nie mamy kabla do tele. ze sprzetami wam pokaze i pewnie dopiero w przyszlym tygodniu.

Na rok przed slubem babcia Tż umarla we śnie, i dzien wczesniej po otrzymanym zaztrzyku przeciwbolowym i wymsowaniu przez mamę tż nawet bez laski poszla do toalety. potwierdzila się opinia, ze przed smiercia czlowiek odzyskuje sily witalne. Najgorsze jest to ze w nocy wolala jeszcze Tż siostrę, bo ta akurat dzień wczesniej byla u niej w odwiedzinach. Cos okropnego taka swiadomosc.
Dzis z tych emocji az sie tesiowa na mnie wydarla, az sie poplakalam bo wszytskim z samego rana tak jakos nerwowo bylo, napiecie wisialo w powietrzu. Ale potem sie z placzem przeprosilysmy i juz wyjasnione wszytsko.

A jutro jak zdazymy to jeszcze na rozaniec o 18 jedziemy do domu babci Tz.
Dziwnie sie tak siedzi wiecac ze ktos umarl, i ze juz go nigdy nie zobaczymy. Najgorsze jest to ze kazdy kiedys odejdzie. I że trzeba zyc dalej jakos.

Buziaki na wieczor.
Rozumiem Cie. Pierwszym spotkaniem rodzinnym, na ktorym poznalam całą rodzinę TZ była stypa, właściwie nie wiadomo jak się wtedy zachować.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 08:47   #1451
ivuszko
Raczkowanie

witam PM )
melduję, że w sobotę oficjalnie zarezerwowaliśmys alę i wpłaciliśmy zaliczkę na 6 czerwca 2009 hihi czyli "przyklepnięte"

dziękuję kochane za komplementy dot. naszego domku ) duuużo mu jeszcze brakuje, ale przynajmniej jest nasz... już nie mogę doczekać się przeprowadzki

pozdrawiam i wracam do pracy, poniedziałek = ciężki dzień
Stary 2008-09-01, 08:56   #1452
kliwia
Zakorzenienie

Scio, ja część rodziny Tż też poznałam na stypie. Najśmieszniejsze jest to, że wysyłaliśmy do sibei kartki na święta, a ja nawet nei wiem jak oni wygląlali.
Na szczęście już tą rodzinę znam całą co będzie na tym pogrzebie.

ivuszko to super

Ja dziś jeszcze z rana musiałam na pobranie krwi jechac do spzitala blee, dwa razy stac w kolejce, ale mają niezły system na kody kreskowe
Stary 2008-09-01, 11:00   #1453
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivuszko Pokaż wiadomość
witam PM )
melduję, że w sobotę oficjalnie zarezerwowaliśmys alę i wpłaciliśmy zaliczkę na 6 czerwca 2009 hihi czyli "przyklepnięte"
gratuluje

Cytat:
Ja dziś jeszcze z rana musiałam na pobranie krwi jechac do spzitala blee, dwa razy stac w kolejce, ale mają niezły system na kody kreskowe
jak to funkcjonuje, bo nie mam pojęcia po co ten kod kreskowy
Stary 2008-09-01, 11:09   #1454
kliwia
Zakorzenienie

pani do komputera wprowadzila moje dane, chyba też od kogo skierowanie, potem wgrala te dane na koda, nastepnie na innego koda wgrala informacje na jakie badanie jest preznaczone dostalam trzy kody, personalny, na ob i na mofrologię, i potem pani w laboratorium, nie musiala nic pisać po própbowkach tylko naklejala odpowiedni kod, na ktorym bylo zanzczone do czego
aha jeden kod zostal tez naklejony na skierowanie :
także jestemw ich bazie.
Stary 2008-09-01, 11:21   #1455
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
pani do komputera wprowadzila moje dane, chyba też od kogo skierowanie, potem wgrala te dane na koda, nastepnie na innego koda wgrala informacje na jakie badanie jest preznaczone dostalam trzy kody, personalny, na ob i na mofrologię, i potem pani w laboratorium, nie musiala nic pisać po própbowkach tylko naklejala odpowiedni kod, na ktorym bylo zanzczone do czego
aha jeden kod zostal tez naklejony na skierowanie :
także jestemw ich bazie.
o kurka ale postęp w tym szpitalu szkoda tylko, że kolejki jak za PRL
Stary 2008-09-01, 11:26   #1456
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewuszki
Baja dzieki mam nadzieje, ze jakos to sie wszysko pouklada bo chyb naprawde chce wrcoic do polski oby mezus sie nie rozmyslil hehe ale moze nie wczoraj nawet stwierdzil ze jakos nie wyobraza sobie wychowywac nszego dziecka w uk i woli w polsce- bo tutaj jest okropnie z tym...hehe wogole cos mi ten tezus za czesto o dziecku mysli
a ja jestem pierwszy dzien w pracy dziewczynki mi tak wyrosly ze naprawde a buzia im sie nie zamyka i nareszcie wypowiadaja moje imie wyrazne- to takie slodkie na razie jest ok ale zobaczymy pozniej przy kladzeniu spac
udanego dzionka wam zycze
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 12:11   #1457
kliwia
Zakorzenienie

kożuchowska się wyszła za mąż
http://slub.onet.pl/62500,0,1,galeria.html
suknia średnia - mi się w ogóle nie podoba ciekawe od kogo

dziewczyny a jak to jest?
jak wychodzą mlodzi z kosciola, zeby zostali obsyypani ryzem i kwiatami?
to kilka osob wychodzi przed nimi i tym sie zamuje czy jak ?
czy mlodzi wychodza ostatni ?
Stary 2008-09-01, 12:33   #1458
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

jak byłam ostatnio na ślubie, to zwróciłam uwagę, że młodzi podchodzą pod obraz NMP, modlą się, a ludzie chyc z Kościoła

Dziewczny a jakich macie świadków? Parę, czy kazdy z osobą towarzyszacą?

Agatka jest już z nami
Stary 2008-09-01, 12:36   #1459
kliwia
Zakorzenienie

No własnie sie zastanawiam jak to rozegrac z tym wyjściem

świadkokwie to moja siotra i Tz brat
naturalnie ze ich małże będa na ślubie
Stary 2008-09-01, 12:44   #1460
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Bo ja się tak zastanawiam, moją swiadkową będzie koleżanka (bardzo dobra), która przyjdzie ze swoim Tztem, a on jest hmm... zaborczy, to bardzo fajny miły i sympatyczny chłopak, ale strasznie zaborczy.
Natomiast świadka nie mamy pewnego, tzn. TZ prosił już swojego kumpla, czy by ne został świadkiem, wstępnie się zgodził, z tym, ze on pracuje w show-biznesie, takze nie jest pewny, czy nie bedzie musiał gdzieś grać. (chociaz szczerze mowiac to tak sobie pomyślałam, ze trochę niepotrzebnie prosiliśmy go na świadka- on gra na klawiszach - to by nam w kościele zagrał), zreszta to powazna decyzja (ja swiada wybierałam wg. wzrostu - świadkowa jest wysoka)

Agatka jest już z nami
Stary 2008-09-01, 12:49   #1461
anuulaa
Wtajemniczenie

My mamy straszny problem kogo wybrać. Rozdzieramy się między moją przyjaciółką a TŻ jedyną siostrą. Na świadka zawsze chcieliśmy kuzyna TŻ, więc drugi świadek powinien być z mojej strony, więc właściwie to mam 3 bardzo dobre przyjaciółki. Z kolei jak wybiorę którąś z nich, to siostra TŻ może się obrazić. Nie wiem jak rodzina na to zareaguje, na świadka nei mamy innego kandydata i nie chcę, żeby było 2 świadków od jego striny Mam wielki dylemat
Stary 2008-09-01, 13:02   #1462
kliwia
Zakorzenienie

a dlaczego nie chcesz swiadkow z jego strony tylko? nie jest nap[isane nigdzie ze musi byc jeden od mlodej a drugi od mlodego

a siotratżn nie powinna się obrazić - a jak się obrazi to się nie przejmujcie. Co w sytuacji gdyby Tż miał dwie siostry? obie musielibyście poprosić ?

Mój tż ma dwoje rodzeństwa - poprosiliśmy brata Tż, bo on się w tej roli sprawdzuił już parę razy, i generalnie to najstarrszy jest z rodzeństa.
Z moją iostrą tez nie było pewne, czy w ogóle będa na ślubie, jak nie dotrą to na szybko kogoś innego wezmę a co
Stary 2008-09-01, 13:55   #1463
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a dlaczego nie chcesz swiadkow z jego strony tylko? nie jest nap[isane nigdzie ze musi byc jeden od mlodej a drugi od mlodego

a siotratżn nie powinna się obrazić - a jak się obrazi to się nie przejmujcie. Co w sytuacji gdyby Tż miał dwie siostry? obie musielibyście poprosić ?

Mój tż ma dwoje rodzeństwa - poprosiliśmy brata Tż, bo on się w tej roli sprawdzuił już parę razy, i generalnie to najstarrszy jest z rodzeństa.
Z moją iostrą tez nie było pewne, czy w ogóle będa na ślubie, jak nie dotrą to na szybko kogoś innego wezmę a co
Tylko zapomniałam też napisać, że to też sobie wcześniej zaplanowałam usadzanie gości przy naszym głównym stole, ze strony TŻ ma być jego kuzynostwo z siostrą a z mojej strony najbliżsi znajomi. Mam 4 większość starszego rodzeństwa więc ich usadzę dalej z moim kuzynostwem. Eh wiem trochę skomplikowane. Więc jak świadkową będzie moja przyjaciółka to będzie idealnie pasować, bo usiądzie koło mnie i z innymi znajomymi których zna. Najprościej by było wziąsc siostrę TŻ i mojego któregoś brata, tylko brat którego bym wzięła ma już 30 lat i żonę, więc jakby siedział koło mnie i moich znajomych to gorzej jak on tu a reszta rodzeństwa dalej.
Stary 2008-09-01, 14:22   #1464
kliwia
Zakorzenienie

no ale Ci świadkowie nie muszą siedzieć koło was
zróbcie sobie przerwę między stołami i już
ech ale masz problem
Stary 2008-09-01, 14:50   #1465
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
jak byłam ostatnio na ślubie, to zwróciłam uwagę, że młodzi podchodzą pod obraz NMP, modlą się, a ludzie chyc z Kościoła

Bo chcą zdjecia Parze Mlodej zrobić, jak wychodzi z Kosiola!
Nasi swiadkowie-to znajomi-poki co oboje samotni.
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 15:00   #1466
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Bo ja to bym chciała, zeby swiadkowa siedziala kolo mnie, a swiadek kolo Mariusza. Bo bylismy kiedys na weselu, gdzie oboj swiadkowie siedzieli obok siebie (para), a ja siedzialam kolo Panny Mlodej i jakos nie bardzo mnie sie to podobalo.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-09-01, 15:08   #1467
Rybulka
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
W sobotę byliśmy na weselu. Mam kilka spostrzeżen:
1. Młodzi wyglądali naprawdę pieknie, uśmiechnięci i szczęśliwi
2. Za kazym razem, gdy był jakis wazny moment Mszy, z ławek wyskakiwało ok. 10 gości i biegli do ołtarza, roibić zdjęcia młodym... Wyglądało to okropnie i jeszcze bardziej stresowało młodych. Była jedna pani fotograf, więc już w ogóle nie rozumiem po co reszta wyskakiwała robić zdjęcia. pani fotograf musiała sie starać, żeby nie robić zdjęcia w tym samym momencie, co reszta napaleńców, bo zdjęcia byłyby nieudane... Na pewno zwrócimy uwagę naszym gościom, żeby nie robili zdjęć w Kościele...
3. Zdziwiło mnie, że goście wyszli z Kościoła przed młodymi... Dotychczas, na każdym ślubuie, na jakim byłam tomłodzi wychodzą pierwsi, a tylko pare osób wychodzi przed nimi, żeby obsypać ryżem, czy płatkami róż.
W sobotę to mój TŻ wyszedł przed młodymi, żeby puścić im gołębie, o których młodzi nie wiedzili i bardzo ich to ucieszyło
4. Do składania życzeń pierwszy rzucił się wujek panny młodej... Młoda była zaskoczona... Rodzice składali życzenia prawie, że na końcu, bo stali przed nami, a my byliśmy ostatni...
5. W lokalu nie było wizytówek... Masakra! Ludzie biegali w popłochu, żeby znaleźc więcej miejsc obok siebie i usiąść w całej grupie znajomych. Nam się udało siąść, ale przez 20 minut świadkowi biegali i usadzali gości... Państwo młodzi chcieli wizytówki, ale rodzice PM stanowczo się na nie zgadzali... Skończyło się to tak, że PM wściekła obserwowała usadzanie gości... A niektórzy to serio nie maja oleju w głowie, bo doszło do tego, że rodzice młodych siedzieli daleko od nich... Tata pana młodego był wściekły... Dopiero po obiedzie się jakos poprzenosili bliżej nich.
5. Zespół świetny- od razu wziął się za integrowanie gości
6. Młodzi chodzili na kurs tańca i powiem Wam, że radzili sobie fenomenalnie na parkiecie!
7. Nie podobały mi się zabawy... Jedna polegała na tym, że na środek wyszło 8, czy 9 par. Panowie losowali z wroka ciuchy, które mieli założyć na siebie. Były to majtki różnego pokroju- od stringów, przez zwykłe figi, po wielkie gacie. Pary tańczyły ze soba, a jak muzyka przestała grać, faceci mieli ściągnąć te majtki i zakładały je kobiety... Gdybym miała brac udział w tej zabawie, zrezygnowałabym od razu, bo miałam wąską sukienkę i wszystko byłoby mi widać...
8. Była zabawa dla dzieci i młodzi wygłupili się z upominkami dla nich, bo dzieciaczki dostali w nagrodę po małym słodyczu, że nawet zespół nie zauważył tego i dalej domagał się upominku dla najmłodszych.
9. Nie było "Cudownych rodziców mam", a wiązanka 4 piosenek dla rodziców. Wpadła mi w ucho "Rodzicielska miłość". Musze tego poszukać. Też bym wolała coś innego od piosenki Jarockiej (?). Rodzice dostali od młodych kwiaty i upominki. Chyba też tak zrobimy, żeby naprawdę rodzice mieli pamiątkę Myśle nad łańcuszkami z serduszkiem dla mam i spinkami do krawatu dla ojców.
10. Była dedykacja dla babci i dziadka, ale młodzi nie przygotowali kwiatów dla nich i młody wyciągnął po prostu różę z wazonu i dał babci... O tym trzeba pomyśleć

Oczywiście wyłam przy dedykacji dla rodziców i dziadków...

Sas, miło, że się wreszcie odezwałaś Witaj po urlopie

Cytat:
wczoraj Tz z jego mamą wsiedli na mnie że jestem gruba i ze powinnam cwiczyc, az mi sie na koniec przykro zrobilo i kazalam Tż iść na swoje miojesce do spania na podlodze, ze lza w oczach zasnelam.(...)
O kurczę! Wyobrażam sobie, jak musiało Ci byc przykro...

Bardzo, bardzo, bardzo przykro mi z powodu śmierci babci TŻa... Straciłam obydwie swoje babcie i obydwu dziadków... Wiem, jak mocno się to przeżywa... Do dziś praktycznie nie potrafię się z tym pogodzić i za każdym razem, gdy myślę o tym, że nie będzie ich na naszym ślubie, nie mogę powstrzymać łez...

Cytat:
rybulkA jupik zmielilyscie atavary - nie poznalam was(...)
Czasem trzeba zmienić image

zielony_motylku, w pięknym Kosciele będziecie ślubować

00euphoria00, witaj w naszym gronie

Cytat:
(...)
dziewczyny a jak to jest?
jak wychodzą mlodzi z kosciola, zeby zostali obsyypani ryzem i kwiatami?
to kilka osob wychodzi przed nimi i tym sie zamuje czy jak ?
czy mlodzi wychodza ostatni ?
Właśnie pisałam o tym w mojej relacji z sobotniego wesela

Cytat:
(...)
Moim świadkiem będzie moja siostra. TŻ jeszcze nie wie do końca kogo weźmie. Nasi świadkowie będą raczej obcymi dla siebie ludźmi. Każda więc pewnie przyjdzie z osoba towarzyszącą

anulko, myślę, że powinnaś wziąć za swojego świadka kogo sama chcesz. Nie patrz na to, czy ktos się obrazi, czy nie. Masz wybrać ważna dla siebie osobę. Jeśli chcesz, żeby to była Twoja przyjaciółka, to tak zrób
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 15:29   #1468
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Zgadzam się z Rybulką, anulko to Twój ślub, Twoje wesele, wybierz taką świadkową jaką będziesz chciała i przede wszystkim taką na którą będziesz mogła liczyć

Agatka jest już z nami
Stary 2008-09-01, 15:44   #1469
ewelinka3f
Raczkowanie

Cytat:
suknia średnia - mi się w ogóle nie podoba ciekawe od kogo
Od Gośki Baczyńskiej
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 17:10   #1470
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
hmm ks Pawlukiewicz im błogosławił...
też bym chciała..

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości