Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-01, 08:13   #2671
maladT
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'

a moja standardowo spała od 21 do 4, potem od 4.30 do 7 i co wazniejsze o 7 obudziła sie i zaczela sobie gadac takze chwile jeszcze drzemałam, odciagnelam mleko i dopiero zeszłam na parter grzac papu

dziś 1 września... z jednej strony cieszę się bo mama ma koniec wakacji, z drugiej strony strach bo juz w środe egzaminy...

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 08:24   #2672
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Witam

Widze że tutaj strasznie spokojnie jest.

Jolu ciesze sie że z tymkiem wszystko wporządku

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mam problem maly - moja Idka od miesiaca (czyli prawie od poczatku) nie zrobila sama kupy... dzis 3 doba od ostatniej z czopkiem... juz nie wiem co robic... Ma sie meczyc az wymeczy sama, czy jak...? Ide w tym tyg do lekarz, ale czy cos sie da wymyslec?
Ando mysle że napewno wskazana byłaby tu wizyta u lekarza Nastka nie zrobiła sama kupy od połtorej tygodnia dwa razy dostała po poł czopka to sie zalatwila,ale jak jej wczoraj podałam połówke to nic nie ruszyło.Jutro ide do lekarza.Gdyby nie to że sie pręzy(czesto ja to wybudza ze snu) i ma straszne gazy(powaga puszcza takie salwy ze cho cho,po upszednim prezeniu i placzu oczywiscie) to bym nie szła.

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
do mam niebutelkowych, czy jak wychodzicie na spacer to obywa sie bez wyciagania cyca, czy wrecz przeciwnie? Miki ma takie kaprysy szczegolnie jak byly te upaly, ze co chwila chcial pic, czy jesc, a na spacerze czy zakupach jest to mega uciazliwe, no ale co poradzisz jak wycie nie z tej ziemi odchodzi, a smoczek mozna sobie wsadzic gdzies z drugiej strony to nie placze ze smok to jest beeee dla Mikiego, nie trzeba bedzie go w pewnym okresie oduczac
Anka ja zawsze mała podfutruje cycem zaraz przed wyjsciem,a tak na wszelki wypadek zabieram ze soba troche herbatki koperkowej do butelki(ale jeszcze mi sie nie zdarzyło jej zaaplikować w trakcie spaceru)

Nastka jak juz płacze to łzami wielkimi jak groch i ślina tez juz jest.Wczoraj robiła sobie z niej banki i na jenej tak sie skupiła że wyszedł jej piekny zez

Anisiu to ci mały dał popalić chyba u sie dzien z noca pomylił

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 08:28   #2673
maladT
Zakorzenienie

czy Wasze dzieci maja ciagle zimne rączki?? moja caly czas i nie wiem czy to dobrze

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-09-01, 08:28   #2674
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
a moja standardowo spała od 21 do 4, potem od 4.30 do 7 i co wazniejsze o 7 obudziła sie i zaczela sobie gadac takze chwile jeszcze drzemałam, odciagnelam mleko i dopiero zeszłam na parter grzac papu

dziś 1 września... z jednej strony cieszę się bo mama ma koniec wakacji, z drugiej strony strach bo juz w środe egzaminy...
Malad bardzo fajnie sypia ci małapozazdroscic
Moja wczoraj usneła jak nigdy już o 20 pobudka po północy na cyc,potem po 3 w nocy,a od 5 rano juz co godzine bo brzuch ja meczyl

Co do tej kupy to jakie ona robila je wczesniej?
Bo moja jak juz zrobi to własnie taka rzadka,w kolorze żółty-jasny brąz z kawałkami jakby "twarogu" w środku.Lekarka mówila że taka jest prawidłowa.

Stary 2008-09-01, 08:38   #2675
maladT
Zakorzenienie

kiedys byly właśnie takie z brązowymi kawałkami twarogu... teraz jest krem... no sama nie wiem... od czasu szczepienia robi co 2 dni i własnie o kremowej konsystencji

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-09-01, 09:07   #2676
wersta
Zakorzenienie

mam dziś strasznie dużo prania prasowania i w ogóle mi się nie chce nic. no ale nie mam wyboru u sąsiadów znów nawalają młotem

Malad Zosia też ma zimne łapki, dopiero jak śpi to robią się ciepłe. nie wiem czy tak ma być?
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 09:28   #2677
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

u nas tez sa zimne łapki, a jak śpi to się robią ciepłe, więc chyba tak ma być

Gosia, mojemu na kupki pomaga herbatka koperkowa, wypurka sie wypurka a potem z grubej rury, kupa tak wielka, że czasem mam obawy czy pielucha da radę wytrzymac

Piterek dał mi dziś popalic, mimo ze nie wył tylko gaworzył i się śmiał. Ja do niego powaznie gadam ze trza spać bo nocka, a ten banan na usta, że gdyby nie uszy to byłby dookoła głowy z piątku na sobotę zrobił mi ten sam numer, czyli pierdziusia mu się noc z dniem średnio co 2 dzien
Pewnie w dzień będzię odsypial..

Werstusia, to jak uprasujesz to zapraszam do mnie, u mnie czeka ten sam żywot a że prasuje za każdym razem to wprawę mam Szczęście że przed ciążą zakupiłam sobie nowe, wyczesane żelazko, bo prasuje mi sie wyjatkowo dopszzz

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-01, 09:29   #2678
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
u nas dysproporcja cycusiow tez jest rodzinna, a wkurza mnie to bo przed ciaza to bylo to dosyc mocno widoczne i wkurzalam sie jak kupowalam biustonosze bez push-upow
No wlasnie, ja od wczoraj chodze wsciekla, bo zauwazylam, ze lewa piers jest mega wielka, a prawa jakos sie unormowala i zrobila sie prawie ze wielkosci sprzed ciazy
Co robic, zeby to wyrownac?? Fakt, ze maly jadal czesciej z lewej i pewnie dlatego jest wieksza, ale teraz to jest widoczne nawet w bluzkach, nie wiem co robic

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 10:25   #2679
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
No wlasnie, ja od wczoraj chodze wsciekla, bo zauwazylam, ze lewa piers jest mega wielka, a prawa jakos sie unormowala i zrobila sie prawie ze wielkosci sprzed ciazy
Co robic, zeby to wyrownac?? Fakt, ze maly jadal czesciej z lewej i pewnie dlatego jest wieksza, ale teraz to jest widoczne nawet w bluzkach, nie wiem co robic
moze czesciej przystawiaj do tej mniejszej? u mnie to mocno widac jak wydoi jedna piers a druga jest pelna mleka. Podaje mu pozniej ta druga kilka razy i sie jakos wyrownuje. Pociesze cie, ze jak przestaniesz karmic to ci sie wielkosci wyrownaja, moja siostra tak miala, zaczela pozniej karmic tylko z jednej i wygladalo to komiczne bo jedna piers dupna druga mala, a jak odstawila mala od piersi po 9 miesiacach to sie wyrownalo wszystko

It is what it is

Stary 2008-09-01, 10:36   #2680
maladT
Zakorzenienie

moja młoda właśnie zamiast spać to gada sobie z karuzelą... fajnie... ciekawe kiedy zacznie płakać

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-09-01, 10:38   #2681
Sosnowa
Zakorzenienie

hmm.. ja myślałam, że jak dzieci mają zimne lapki, to im chłodno. Więc zawsze wtedy Łusię ubieram cieplej i rączki robia się cieplejsze
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 10:43   #2682
dorbar
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj miałam ciężką noc. Mój pies wymiotował, Mała chciała jeść i tak na przemian. Jestem padnieta.

ELU chodziło mi własnie o herbatke.

A jakie herbatki podajecie?
Stary 2008-09-01, 10:49   #2683
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
hmm.. ja myślałam, że jak dzieci mają zimne lapki, to im chłodno. Więc zawsze wtedy Łusię ubieram cieplej i rączki robia się cieplejsze
ponoc chlodek czy przegrzanie dziecka sprawdza sie dotykajac karczek raczkami i stopkami kaza sie nie sugerowac bo ponoc najczesciej te czesci ciala sa zimne

It is what it is

Stary 2008-09-01, 10:50   #2684
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj miałam ciężką noc. Mój pies wymiotował, Mała chciała jeść i tak na przemian. Jestem padnieta.

ELU chodziło mi własnie o herbatke.

A jakie herbatki podajecie?
ja podaje z hippa z kopru wloskiego jak widze ze ma problem z kupka czy brzuszkiem, a jak ide na spacer to szykuje mu butelke herbatki ulatwiajacej trawienie z hippa ktora tez lubi

It is what it is

Stary 2008-09-01, 11:00   #2685
Judi21_84
Zakorzenienie

bry
po pierwsze ando i gosia wspolczuje problemow z kupami...ale te wasze corcie musza sie meczyc... oby lekarze cos wymyslili i by kupka przyszla szybko!!
anisiu wspolczuje nocki odespijcie sobie w dzien

kochane tymek dzisiaj zaczal sie smiac!!!!!!:j upi: az lzy mialam w oczach... w koncu... cos pieknego...

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-01, 11:04   #2686
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
bry
po pierwsze ando i gosia wspolczuje problemow z kupami...ale te wasze corcie musza sie meczyc... oby lekarze cos wymyslili i by kupka przyszla szybko!!
anisiu wspolczuje nocki odespijcie sobie w dzien

kochane tymek dzisiaj zaczal sie smiac!!!!!!:j upi: az lzy mialam w oczach... w koncu... cos pieknego...
Judi, gratuluje tak sobie w nocy myslalam o tobie i Tymciu, super ze nic go nie bolalo i mogl szczerze sie do mamusi usmiechnac z zadowolenia teraz to miej aparat przy sobie, gadaj do niego a usmiech napewno wyzwolisz, pstrykej i dawaj focie ciotkom wizazowym

It is what it is

Stary 2008-09-01, 11:17   #2687
maladT
Zakorzenienie

ja mam tez fotki nowe i zaczełam robic filmiki co by mała miała potem pamiatki

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-09-01, 11:27   #2688
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Cestia pięknie wyglądasz, a piersi masz nieprzyzwoite

dziś ostatni dzień karmienia piersią. wreszcie już nie daję rady, mam przez to zły humor, a to odbija się negatywnie na sofiji, bo brak mi cierpliwości. soł, jestem już wolna i dobrze, bo w środę do szkoły

resztę doczytam później
W takim razie gratulki z podjętej decyzji i dużo dobrego samopoczucia życzę kolejnej butelkowej mamie.

Dziewczyny a mojej Olci łezki jeszcze nie lecą, co prawda ona w ogóle prawie nie płacze, czasem krzyczy i piszczy - hmmm chyba że to jest jej płacz

Ver_Onka to super cenę za huggiski miałaś. W tej mega pace, którą kupowałam to 80 sztuk jest A dzisiaj huggisek nam przepuścił siurka po nocy... ale trzeba przyznać, że to już cegła była i zabić nim było można więc mu się wcale nie dziwię.

Dziewczyny apropo prasowania to mi żelazko padło albo teść naprawi albo trzeba będzie kupić nowe

Zaraz lecę powiesić sobie pranko bo dziś robiłam wielkie, co chwilę składa się sterta, a dziś to Olcia jeszcze kupę usadziła tak że zabrudziła dwie tetrówki - leżące na rożku i rożek

Widziałam dzisiaj kobietkę w ciąży tak 7,8 miesiąc na szpileczkach i w ślicznej sukience w groszki, super wyglądała, ale jak ja podziwiam że kobitka w tych szpilach ciągnęła.

Judi wielkie uściski dla Tymusia!!! Wspaniale, że neurologicznie jest wszystko dobrze. Zachodzenie też minie, musimy przeczekać te najgorsze okresy, te kupy co nie wychodzą, kolki... straszne to i każda z nas próbuje temu zaradzić jak może. Ja mam już w domu Infacol, Bobotic, herbatki i w sumie nic tak dobrze nie działa na brzuszek. Teraz kupiłam probiotyk i wierzę w jego możliwości poprawiające sprawność małego brzuszka.

O doczytałam o uśmiechu!!! Wielkie gratulacje! Moja Ola też się już śmieje coraz częściej i to najpiękniejszy bezzębny uśmiech Bardzo fajnie też robi karpika, otwierając buziulkę kiedy całuję ją w szyjkę

AAAA skleroza... Martunia to straszliwie zapłaciłaś za te huggisy. Oni już teraz podurnieli naprawdę, bo jest dużo dzieci i często w sklepach - przynajmniej ja to zauważyłam brakuje asortymentu, dopóki nie sprowadzą, w innych sklepach z kolei windują ceny, szału można dostać.

Mój małżonik dziś w nowej pracy... ależ jestem ciekawa jak tam żyje.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 12:04   #2689
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

KASIULA ja w carrefurze w promocji kupilam mega packa huggisow za 38zl i mysle ze bede polowac na takie okazje bo 70 zl za pake nie dam, wole juz wtedy kupic pampersy... 3

It is what it is

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-01, 12:33   #2690
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam wszystkie mamusie i ich maleństwa

mój Karolek ma dziś 3 tyg teraz śpi ciekawe jak długo
cieszyłam się do tego czasu że nie ma kolek i współczułam wam ale od wczoraj mały się ciągle pręży minki strzela jak do robienia kupki czasem przy tym popłakuje boję się że może się to rozwinąć jeszcze bardziej

A ja wczoraj świętowałam 12 rocznice ślubu

Anisia do kiedy ta promocja jest w carrefurze i ile jest w paczce tych pampków bo jak jeszcze będzie to ja też po nie idę
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 13:12   #2691
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

dziewczyny które macie starsze maleństwa --- od kiedy wasze pociechy zaczęły się interesować zabawkami ( karuzelą , grzechotkami... )
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 13:17   #2692
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

uff Nastka jakims cudem śpi już 2 godziny(oczywiscie w trakcie było małe przebudzenie na zmiane pampka i jeszcze jedno bo trzeba było jej pomóc puścic bączka)

to pierwsza jej taka długa drzemka w ciagu dnia od trzech dni.

Az mnie serce boli kiedy wize jak sie męczyI tak jak to Kasia pisała musimy jakoś dzielnie przeczekac ten okres,kiedys bedzie lepiej.
Kasiu ja na mojej wypróbowywałam juz tez pare środków na brzuszkowe dolegliwości.
W domu mam niezłą apteke
Ostatnio kupiłam infacol...tyle ze tam pisze ze przeciwskazaniem jest zaparcie()
a ja nie wiem czy mała ma takie typowe kolki cy tylko zaparcia,dlatego jutro ide to ustalić z lekarką.

Anisiu
ja Anastazji podaje herbatke z kopru,tą z hippa, i musze przyznac że bąki sadzi po tym straszne,salwami wali,czasem nawet myslałam że kupsko zaczyna leciec a tu tylko bączek.Ale kupy nie ma.

My juz od tygodnia na pampkach 2 jestesmy(wole huggisy,ale dostałam pare paczek pampersów numero duo od rodziny) bo w jedynkach ta koronka przy nózkach strasznie sie już małej wrzynała.

Kristi GRATULACJE Z OKAZJI 12 ROCZNICY ŚLUBU PIEKNY STAŻ
Anastazja ma dokladnie takie same "objawy" jak Karolek u niej jak narazie sie to nie rozwineło bardziej(oby tak zostało).Tylko u nas jeszcze kupy brak...

Stary 2008-09-01, 13:21   #2693
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
dziewczyny które macie starsze maleństwa --- od kiedy wasze pociechy zaczęły się interesować zabawkami ( karuzelą , grzechotkami... )
Nastka zaczeła sie interesować tego typu gadzetami od własnie 3 tygodnia,w sesie takim że najpierw było samo skupianie na nich wzroku(szybko jej sie to nudziło),a za dzień lub dwa doszło gruchanie-gaworzenie.

Teraz codziennie rano lezy w łózeczku i nawija do karuzelidzisiaj np. miałam ją że tak powiem z głowy na 40 min tak ja pochłoneła ta gadka

Stary 2008-09-01, 13:26   #2694
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
Moja tez ma przez to ulewanie tak ....
Dlatego zeby sprawdzic czy wszystko jest ok dostalismy skierowanie na USG brzuszka
a nie ma chyba skutecznego sposobu na to aby malenstwo nie ulewalo...
Tak sie ostatnio zastanawialam czy to mleko AR naprawde cos daje

Mój Oskar pije mleko Bebilon AR i rzadko kiedy mu się ulewa. Musi wypić naprawdę dużo, to wtedy troszkę mu poleci kącikiem ust, a tak to spokój jest A wcześniej to mu się tak ulewało że myślałam że jest chory, praktycznie to co zjadł to mu się ulało.

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 13:38   #2695
marticia
Zakorzenienie

Anisiu kochana grazie skarbie za wskazowki
dzisiejsza nocka juz byla o niebo lepsza, Mario spal ze mna w lozku i spal jak szalony..dwa razy sie tylko obudzil i pomlaskal troche i dalej spal. Dzis nie ten chlopak. Tylko ulewa mu sie starsznie i troche si martwie. Ide jutro do pediatry zobaczyc dlaczxego no i ma katarek i boje sie ze cos z teog moze byc bo przeciagi sa straszne u nas. Nie wiem jak go ubierac, na dworzu goraco jak nie wiem (30°) a jak okno otworze to zawieje, on sie poci, a potem sie przeziebia..tragedia
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 13:42   #2696
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja Olci puściłam pierwszy raz karuzelkę jakiś tydzień temu - a wczoraj skończyła 5 tygodni i już wtedy od razu się nią interesowała, patrzyła, machała rączkami i wzdychała. Teraz też jej nakręciłam i muszę lecieć nakręcać dalej, bo nie mam takiego sprzętu na pilota. Strasznie mnie korci, żeby jej rozłożyć już matę, ale chyba jeszcze za malutka jest na to... sama nie wiem

Jowiszku, a właśnie, zapomniałam oczywiście wcześniej napisać. Igunia jest prześliczna niesamowita! i bosko wygląda na tej macie

Stary 2008-09-01, 13:44   #2697
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Mój Oskar pije mleko Bebilon AR i rzadko kiedy mu się ulewa. Musi wypić naprawdę dużo, to wtedy troszkę mu poleci kącikiem ust, a tak to spokój jest A wcześniej to mu się tak ulewało że myślałam że jest chory, praktycznie to co zjadł to mu się ulało.
To jedyne mleczko, którego u nas w mieście (przynajmniej po mojej stronie) nie brakuje. Wszędzie był właśnie tylko Bebilon AR, a dla mnie poszukiwacza wersji HA była ciężka przeprawa To naprawdę super, że mleczko naprawdę "działa" i nie jest przeciw ulewaniu tylko z nazwy

Stary 2008-09-01, 13:46   #2698
aneczka2238
Zakorzenienie

A to mój 6-tygodniowy szkrab Rośnie jak na drożdżach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0394697549.jpg (44,2 KB, 52 załadowań)

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2008-09-01, 13:48   #2699
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
To jedyne mleczko, którego u nas w mieście (przynajmniej po mojej stronie) nie brakuje. Wszędzie był właśnie tylko Bebilon AR, a dla mnie poszukiwacza wersji HA była ciężka przeprawa To naprawdę super, że mleczko naprawdę "działa" i nie jest przeciw ulewaniu tylko z nazwy
Za to w moim mieście nie można nigdzie dostać mleka AR Musiałam przez internet zamawiać. A mleko HA jest praktycznie wszędzie gdzie szukałam

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2008-09-01, 13:57   #2700
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
KASIULA ja w carrefurze w promocji kupilam mega packa huggisow za 38zl i mysle ze bede polowac na takie okazje bo 70 zl za pake nie dam, wole juz wtedy kupic pampersy... 3
ja używam 3 i polecam, jestem z nich najbardziej zadowolona

u nas dziś jak zwykle drzemki przerywane ulaniem lub płaczem ale wstaliśmy dziś wszyscy 9.30 więc nie jest źle, młoda jadła w nocy o 2 i przed 6. rano trochę marudziła bo ją w brzuchu jak zwykle wierciło ale w końcu przysnęła, a my zaraz za nią.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości