Maturzyści 2009 - cz. II :) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-03, 17:22   #1411
sydunia
Zakorzenienie

Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
Ja trochę też to po prostu szok powakacyjny, nagle trzeba myśleć logicznie, siedzieć w miarę normalnie przez 45 minut, dla mnie to też jest spory wysiłek

Mysle że im dalej tym bardziej lepiej jak już się wpadnie w wir pracy tylko ta pogoda za oknem jest zdecydowanie ZBYT wakacyjna.
naprawdę będzie lepiej. zobaczycie jak wpadnie więcej obowiązków. ja niby narzekam, że ledwo się szkoła zaczęła, a muszę tyle czasu nad matmą siedzieć, ale... jakoś zacząć trzeba i dzięki temu zaczynam powoli wpadać w jakiś rytm i wiem, że muszę coś robić.

rozwala mi się zeszyt od matmy kupiłam a4 w sztywnej okładce. nie mogę mieć mniejszego do matmy, bo nie mogę się potem w nim połapać. no i jest słabo sklejony, kartki od dołu zaczynają sie wyrywać dobrze, że ja te zeszyty szybko kończę, mimo że jest gruby. no nic. wracam do zadań, bo póki co ciągle tkwię w pracy domowej
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:26   #1412
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Witam nowe maturzystki

Maalwiinkaa: wydaje mi się, że mogą pytać o wakacje, zainteresowania, pewnie poproszą, żebyś powiedziała coś o sobie.

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:29   #1413
zanetka007
Wtajemniczenie

Maalwiinkaa2 kiedyś jak szłam na taką rozmowę to pytali mnie co robiłam w wakacje (bo to był właśnie wrzesień) kazali przeczytać jakiś tekst o coś tam jeszcze zapytali, a i kazali mi opisać z wyglądu i charakteru jakąś najbliższą koleżanke.

Isiaczekk witam coraz więcej Nas tutaj
Catarsis

h
mm a może też zrobię sobie dziś zadania z mat tak na zaś na pt ?

- zalatana! studentka -
zanetka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:29   #1414
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
W szkole dziś nawet fajnie poza wkurzającą lekcją PP. Nie rozumiem po co ten przedmiot skoro i tak n-ciel nie jest w stanie mnie nauczyć jak założyć własną firmę... A dziś na lekcji losowaliśmy karteczki z cechami osoby przedsiębiorczej i mieliśmy pow w jakiej sytuacji z naszego życia taka cecha jest nam potrzebna i proste wskazówki jak ją doskonalić. Głupie...
A mnie się spodobało PP. Coś ciekawego w natłoku polskich, historii i wosów.

paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:33   #1415
isiaczekk
Zakorzenienie

A my podstawy mamy bardzo ciekawe i kobietka fajna kazda lekcja inna i zawsze jakis przerywnik

Kto jeszcze zdaje maturę z historii??
Stary 2008-09-03, 17:38   #1416
ewelina090
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
mialam ten przedmiot w 2 klasie i strasznie go nie lubilam ale to pewnie dlatego ze uczyla mnie go okropna nauczycielka...
ewelina090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:39   #1417
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
Hej Dziewojki
Ja też jestem padnięta jak cholercia
Na polskim masakra... tyle nam już zadała że ho ho ho....
Mam do Was pytanko
Nie wiecie może o co mogą mnie pytać na rozmowie w szkole językowej żeby sprawdzić na jakim jestem poziomie? Jutro idę bo chce sie zapisać na kurs przygotowujący do matury, a wszelakie rozmowy w innym języku niż polski mnie przerażają xD i zawsze wolę być przygotowana szczególnie że przez wakacje nie powtórzyłam sobie żadnych słówek :/
Mnie pytali tak jak żanetkę o wakacje, żebym opisała swoją rodzinę czym się interesuję i dlaczego. No i oprócz tego pisemny test z gramatyki.

Cytat:
Napisane przez catarsis Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Kolejna maturzystka '09 z tej strony
Właśnie zrobiłam sobie krótką przerwę w czytaniu żeby zerknąć na wizaż i natknęłam się przypadkiem na ten wątek hehe
Dobry pomysł miała wizażanka, która go założyła - łączmy się w przedmaturalnym bólu

Pozdrawiam wszystkie maturzystki!!!
i wracam do lektury 'Chłopów'...
Witamy i w bólu się łączymy

Cytat:
Napisane przez paula007 Pokaż wiadomość
Ja też lubię PP. Babka jest trochę dziwna, wg mnie zbyt konkretna, wolę bardziej krejzi nauczycieli a ona ma wszystko idealnie ułożone. W każdym razie ta psychologiczna część PP była najlepsza.. potem jest trochę nudno, ale o zakładaniu firmy też przydatne - choćby informacja, że wszysto jest w internecie i przekonałam się na własne oczy, że nie jest to takie trudne, nawet nie trzeba wiele chodzić po urzedach.
Stary 2008-09-03, 17:54   #1418
Alexia09
Zadomowienie

GG do Alexia09

Ja PP miałam w drugiej klasie. Bardzo fajnie było, bo mieliśmy super babeczkę
Na pierwszej lekcji kazała nam narysować... świnkę

4,5,7,11,15,20 .... WAKACJE

Dbam o siebie... Dla siebie...
Alexia09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 18:02   #1419
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexia09 Pokaż wiadomość
My mieliśmy bardzoi fajne ćw na komunikację mianowicie jedna dziewczyna miała przed sobą prosty obrazek, była odwrócona tyłem i nie mogła gestykulować a druga rysowała. I szło to ciężko, ciągle nie mogli się zrozumieć czyli uświadomienie jak dużo zależy od mowy ciała.

Albo rysowanie zwierząt-swoich odpowiedników, potem osoby z klasy zgadywały kto to. Można było się bliżej poznać
No i autoprezentacja - przez 10 minut mówienie o sobie, rodzinie, planach na przyszłość, co się chce byle o sobie i zainteresowaniach. Zrobiłam pierwsza żeby mieć z głowy i bawiłam się świetnie i robiąc i referując.

jest PP na maturze?
Stary 2008-09-03, 18:09   #1420
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez killerzin Pokaż wiadomość
"Historyczne bitwy w literaturze i filmie. Skonfrontuj ujęcia tych samych zdarzeń i omów ich funkcję, analizując wybrane dzieła literackie"
hehe jak dla mnei temat straszny nienawidze wojen itp
Cytat:
Napisane przez maalwiinkaa2 Pokaż wiadomość
Nie wiecie może o co mogą mnie pytać na rozmowie w szkole językowej żeby sprawdzić na jakim jestem poziomie? /
mnie pytali o to co robiłam w wakacje i kazali mi opisać koleżankę która siedziała obok dasz rade

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 18:45   #1421
Anuu
Zakorzenienie

Czuję się koszmarnie...próbowałam poczytać historię, ale mnie zatoki tak bolą i literki skaczą przed oczami abuu!
Anuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 18:52   #1422
isiaczekk
Zakorzenienie

Ja mam masę materiału do powtórzenia i przerobienie i strasznego lenia....... Jej.....
Stary 2008-09-03, 18:55   #1423
zanetka007
Wtajemniczenie

wróciłam wypluskałam się i od razu weszłam do Was. To uzależnienie zdecydowanie
Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka Pokaż wiadomość
My mieliśmy bardzo fajne ćw na komunikację mianowicie jedna dziewczyna miała przed sobą prosty obrazek, była odwrócona tyłem i nie mogła gestykulować a druga rysowała. I szło to ciężko, ciągle nie mogli się zrozumieć czyli uświadomienie jak dużo zależy od mowy ciała.

Albo rysowanie zwierząt-swoich odpowiedników, potem osoby z klasy zgadywały kto to. Można było się bliżej poznać
No i autoprezentacja - przez 10 minut mówienie o sobie, rodzinie, planach na przyszłość, co się chce byle o sobie i zainteresowaniach. Zrobiłam pierwsza żeby mieć z głowy i bawiłam się świetnie i robiąc i referując.

jest PP na maturze?
Takie ćwiczenia miałam kiedyś na polskim Fajnie było
A z PP na maturze to pod koniec tamtego roku szkolnego albo na początku wakacji słyszałam, że PP ma/miało być włączone do wosu...

Anuu och te wstrętne choróbska! Ja jakoś też zawsze tylko poszłąm do szkoły byłam chora; w tym roku puk-puk odpukać.

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-03, 18:56   #1424
maalwiinkaa2
Zakorzenienie

GG do maalwiinkaa2

Cytat:
Witam nowe maturzystki

Maalwiinkaa: wydaje mi się, że mogą pytać o wakacje, zainteresowania, pewnie poproszą, żebyś powiedziała coś o sobie.
Cytat:
Napisane przez zanetka007 Pokaż wiadomość
Maalwiinkaa2 kiedyś jak szłam na taką rozmowę to pytali mnie co robiłam w wakacje (bo to był właśnie wrzesień) kazali przeczytać jakiś tekst o coś tam jeszcze zapytali, a i kazali mi opisać z wyglądu i charakteru jakąś najbliższą koleżanke.
Dziękuję Bo ja się strasznie w takich sytuacjach stresuję :/

Cytat:
Napisane przez ewelina090 Pokaż wiadomość
mialam ten przedmiot w 2 klasie i strasznie go nie lubilam ale to pewnie dlatego ze uczyla mnie go okropna nauczycielka...
Hehe ja mam przedsiębiorczość rozszerzoną xD w końcu klasa biznes
nawet fajnie jest dzisiaj przygotowywaliśmy ofertę handlową, bo w tym roku będziemy prowadzić wirtualną hurtownię materiałów biurowych xD

start: 70,8
teraz: 59/60
cel 1. : 60
cel 2. : 57
maalwiinkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:10   #1425
wszełka
Zakorzenienie

Ja mam teraz 3 godziny PP z gościem od geografi Facet ma takie teksty że dzisiaj na lekcji płakałyśmy ze śmiechu 3 godziny tygodniowo z tym gościem to będzie bardzo ciekawie

Wróciłam właśnie do domu byłam z koleżanką na jednej z górek i próbując zeskoczyć z murku wylądowałam na tyłku i obiłam sobie go Siedzenie boli

Dziewczyny mam problem... rok temu powiedziałam koledze w sekrecie o pewnej sytuacji i teraz szantażuje mnie tym przy każdej kłutni- mówi mi że powie o tym kilku osobom i po pierwsze spieprzy im życie a po drugie mi. On chciał żebym mieszkała z nim i jeszcze jednym chłopakiem na studiach, ale ja nie chcę. Za bardzo by się wtrącał mi w życie i teraz nie wiem jak mu odmówić żeby nie wkurzył się i nie wygadał tamtej sprawy. Buu...

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:31   #1426
zanetka007
Wtajemniczenie

Wszełka na trudna ta sytuacja, ale na pewno można z niej jakoś wyjść i jeśli nie ja to zaraz któraś Ci pomoże

A nie da rady z nim jakoś porozmawiać? Może powiedz, że mało komfortowo byś się czuła z 2 chłopakami - to na mieszkanie razem.
A z tajemnicą jeśli nie pomoże normalna rozmowa to może zagroź, że Ty też masz coś na niego- jakiś sekrecik. Nie musisz go mieć, ale na pewno chłopak zastanawiać będzie co nie miara czy blefujesz czy mówisz prawde i może w końcu dojdzie do wniosku, że może kiedyś za dużo wypił (jeśli była taka sytuacja) i coś chlapnął.
Jak to mówią najlepszą obroną jest atak...

Lecę Kochane na polskie telenowele i muszę wygrzebać coś z szafy, bo mam ochotę jutro ubrać się tak jakoś inaczej, a później jeszcze się pokręcę i trzeba będzie spać bo jutro na 8.00, ale na szczęście tylko do 12.35

Miłego jutra i dobranoc

- zalatana! studentka -
Stary 2008-09-03, 19:39   #1427
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wszełka Pokaż wiadomość
Ja mam teraz 3 godziny PP z gościem od geografi Facet ma takie teksty że dzisiaj na lekcji płakałyśmy ze śmiechu 3 godziny tygodniowo z tym gościem to będzie bardzo ciekawie

Wróciłam właśnie do domu byłam z koleżanką na jednej z górek i próbując zeskoczyć z murku wylądowałam na tyłku i obiłam sobie go Siedzenie boli

Dziewczyny mam problem... rok temu powiedziałam koledze w sekrecie o pewnej sytuacji i teraz szantażuje mnie tym przy każdej kłutni- mówi mi że powie o tym kilku osobom i po pierwsze spieprzy im życie a po drugie mi. On chciał żebym mieszkała z nim i jeszcze jednym chłopakiem na studiach, ale ja nie chcę. Za bardzo by się wtrącał mi w życie i teraz nie wiem jak mu odmówić żeby nie wkurzył się i nie wygadał tamtej sprawy. Buu...
Byłam w podobnej sytuacji tzn szantażu, wprawdzie nieco innego (nie chodziło o sekret). Powiem Ci, że załagodziło sprawę to że nie wchodziłam w dyskusję. Tzn powiedziałam, że sprawa jest zamknięta i nie będziemy o tym rozmawiać a wszelkie próby kontaktu olewałam. Było ciężko bo chciałam wyrzucić z siebie stek przekleństw ale właśnie to pomogło

Swoją drogą.... niezły palant ten kolega, wybacz, ale mieszkać z kims takim...
Stary 2008-09-03, 19:39   #1428
Neszikaa
Zadomowienie

Cytat:
Hehe My mieliśmy kiedys podzielic sie na grupy, wziac kartki i skladac... kaczki. Rozne wzroy, pomysly, kolory itd. Jedna grupa była takim sklepem i płaciła zaleznie od pomysłowości. Śmiesznie było

wszełka - kurcze no beznadziejna sytuacja, ale moze tą tajemnica nie warto sie przejmowac? Albo tez znasz jakis sekret kolegi. Chociaz taki szantaż za szantaż trzeba by sie znizac do jego poziomu. Albo powiedz, ze ta sprawa dawno nieaktualna, tamtre osoby juz o tym wiedza itp...

catarsis - witamy
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:40   #1429
isiaczekk
Zakorzenienie

Ja też jutro na 8 ale tylko do 11.35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 19:47   #1430
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

ale wam dziewczyny zazdroszczę ja jutro mam od 8 do 14:55
nie mam pojęcia jak ja wytrzymam i ostatni niemiecki -fakultet
oglądacie YCD ??
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:50   #1431
wszełka
Zakorzenienie

Kurcze niestety ani nie mam na niego żadnego 'haka', ani też nie mogę powiedzieć że jest to nieaktualne i że tamte osoby wiedzą. I cholera najgorsze jest to że wiem że on jest w stanie jechać setki km i powiedzieć tym osobom co zrobiłam- a powiem szczerze zrobiłam tak chamską rzecz, że aż sama się sobie dziwię. Głupia byłam że mu wtedy powiedziałam...

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:52   #1432
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm powiedz mu, że wolałabyś jednak nie mieszkać z facetami, bo dziwnie byś się czuła. Albo że byłabyś jedyną, która dbałaby w takim mieszkaniu o porządek i tylko na Ciebie by w końcu spadło mycie podłóg, sprzątanie łazienki itp. Ale nie ma co, świetny kolega
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:55   #1433
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Cytat:
Kurcze niestety ani nie mam na niego żadnego 'haka', ani też nie mogę powiedzieć że jest to nieaktualne i że tamte osoby wiedzą. I cholera najgorsze jest to że wiem że on jest w stanie jechać setki km i powiedzieć tym osobom co zrobiłam- a powiem szczerze zrobiłam tak chamską rzecz, że aż sama się sobie dziwię. Głupia byłam że mu wtedy powiedziałam...
hmm to nie zaciekawie faktycznie
ale trzymam kciuki żebyś sobie dała z tą sprawą radę
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 19:57   #1434
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze nie przejmuj się (łatwo powiedzieć)
Oni lubią gadać, czuć, że mają władzę. A co się stanie to w sumie się nie odstanie, na pewno nie warto się kłócić bo można jeszcze bardziej sprowokować.
Albo po prostu odłóż rozmowę o mieszkaniu "na potem" przecież jeszcze wiele się może wydarzyć. Odwlekaj, odwlekaj, aż mu się znudzi
Stary 2008-09-03, 19:59   #1435
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
W ogóle to znalazłam "zakazany katalog" ;p z okropnymi zdjęciami z najgorszej imprezy wszechświata... I po zobaczeniu dwóch odpadłam; nie wiem kto był bardziej pijany, my, czy tajemniczy fotograf-paparazzi xD
Chciałabym zobaczyć te zdjęcia
Pewnie ładnie tam wiało
Cytat:
Ehhh
Idę poczytać biolę, bo nasza babka wymyśliła sobie, że musimy sami nadrobić część materiału, dlatego, że nikt nie przyszedł na 7.10 na 3 godziny fakultetów w czwartek przed zakończeniem roku (kto wtedy do szkoły chodzi?!).
A potem spać.

Dobranocka

wszyscy chodzą, a na 7.10 to nawet Ci, którzy nie muszą

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Nie mogę się zdecydować, czy chcę zdawać maturę rozszerzoną z geografii, czy z wosu
Widzę, że zdajesz z Wosu, a ja chciałam Cię do gegry namawiać

Cytat:
Napisane przez ania2510 Pokaż wiadomość
Daję tylko znak życia. Szkoła wysysa mi mózg. Jutro zapewne stanę się roślinką pokojową. Dziękuję za uwagę.

Cytat:
Napisane przez killerzin Pokaż wiadomość
faktycznie... heh, chyba aż za dużo mu czasu poświęcasz kosztem siebie

a ja dziś już dostałam tematy maturalne na maturkę ustną z pol. Wybrałam: "Historyczne bitwy w literaturze i filmie. Skonfrontuj ujęcia tych samych zdarzeń i omów ich funkcję, analizując wybrane dzieła literackie"
tylko trochę zastanawiam się nad drugą cześcią...
Pomóżcie mi Mam porównać bitwy np. pod Borodino tak jak opisał ją Tołstoj w 'Wojnie i Pokoju' oraz jak reżyser przedstwił ją na ekranie? A potem wytłumaczyć róznicę między nimi i symbolikę?
Świetny temat! Świetny!
Na Twoim miejscu dodałabym jeszcze opis tej bitwy np. Łysiaka - od strony Napoleona

Ja dopiero teraz wróciłam ze szkoły Choć miałam na 8 Jakoś tak wyszło, mamy próby do wieczora przed jubileuszem TROCHĘ męczące
Później chwilkę posiedziałam ze znajomymi w parku, cały czas tylko wzdychaliśmy
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 20:08   #1436
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć te zdjęcia
Pewnie ładnie tam wiało
No cóż prawie mnóstwo wódki na pół tosta to nie są proporcje dla mnie ;p jeszcze jak zmieszać z winem i piwem to skutek był taki, że szybko kazali mi pójść się przespać trochę xD a pamiętam wszystko, prócz momentów gdy spałam.
a zdjęcia - rozmazane, tu czyjaś noga pod dziwnym kątek, tu jakieś włosy xD okropnośc XD
Stary 2008-09-03, 20:11   #1437
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Już zdecydowałam. Przejrzałam arkusze maturalne, i już wiem na 100%, że będę zdawała WOS. Pytają mnie tam o rzeczy, których jestem w stanie się nauczyć.
Niektórych rzeczy z geografii no to po prostu... nie chce mi się "ogarniać"
A wiedza z WOSu tak właściwie to na całe życie się przyda
Ja mam podręczniki z Operonu i są całkiem dobre, wszystko da się łatwo zrozumieć. Podobno vademecum też mają dobre.

Cześć dziewczyny Dopiero teraz mam czas na kompa.. Jak wróciłam o 14, zabrałam się za zadanie.. A że miałam 4 wypracowania i konspekt to trochę zeszło... Ten weekend będzie boski, już to czuję.
Mam już wszystko zaplanowane, wszystkie korki, no dosłownie wszystko.. Tylko wolnego czasu brakło
A, i od piątku zaczynam kurs prawa jazdy, nie wiem czy dobrze robię, ale wydaje mi się że jak teraz się za to nie wezmę to potem już w ogóle (jeśli wyjadę na studia..)
Ehh ciężkie życie. Pewnie zaraz pójdę spać bo jutro znowu na zerówkę..

wszełka ja myślę że jak przyjdzie co do czego to powinnaś z nim na spokojnie porozmawiać. W końcu ma już swoje lata na karku a tak się zachowuje.. Nie będzie tak źle jak myślisz

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 20:11   #1438
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
No cóż prawie mnóstwo wódki na pół tosta to nie są proporcje dla mnie ;p jeszcze jak zmieszać z winem i piwem to skutek był taki, że szybko kazali mi pójść się przespać trochę xD a pamiętam wszystko, prócz momentów gdy spałam.
a zdjęcia - rozmazane, tu czyjaś noga pod dziwnym kątek, tu jakieś włosy xD okropnośc XD
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 20:12   #1439
Neszikaa
Zadomowienie

wszełka - to moze powiedz im sama.... napewno nie zrobiłaś niz AŻ tak chamskiego albo powiedz koledze, ze zmienilas plany i nie jedziesz na studia tam gdzie jedziesz... albo, ze juz obiecalas kumpeli, ze z nia zamieszkasz.
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 20:13   #1440
nicRu
maszyna, nie człowiek

no cóż ja poradzę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości