|
|
#841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.
Cytat:
Cytat:
Jest u nas w mieście kilka neurologopedow jutro będziemy dzwonić ona nam podała sprawdzonego no ale z braku laku lepszy jakiś niż żaden. Na razie powiedziała, że trzeba będzie pierw masować a później w razie czego podciąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). No i uwaga na zalecenia typu "masować miejsce cięcia od razu po cięciu".Sorry w ogóle, że ja się tak mądrze o tych wedzidelkach, ale my na tym serio zęby zjedliśmy przez problemy syna ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam za Was mocno kciuki. Ja bym zaczęła od podciecia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
My też jesteśmy po przejściach z wędzidełkiem u synka, podobnie jak u Johasi nikt nam tego nie zdiagnozował, dopiero wyszło, że ma dość mocno skrócone jak miał dwa lata i mało mówił i zaczęłam drążyć temat. A tak naprawdę problemy z tym związane były widoczne od narodzin, zwłaszcza przy kp właśnie (nerwy przy karmieniu, szarpanie, płacz, jedzenie krótko, ale bardzo często, poranione piersi itp)... Więc ja też polecam podciąć, jeżeli zależy Ci na kp, a wiele razy pisałaś że tak, to tym bardziej, na pewno poprawi to komfort zarówno Twój, jak i Frania
bez podcięcia też oczywiście da się karmić, jak choćby pokazuje przykład Johasi i mój, ale po co się męczyć My akurat byliśmy z tym u laryngologa dziecięcego i to on nam wykonywał zabieg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Tak laryngolog też podcina wędzidełko.
Zubi zgadzam się z Karla próbuj tym bardziej jeżeli Ci na tym zależy a wszystkie wiemy że tak i myślę że jak zadzwonisz do jakiegokolwiek laryngologa przedstawisz problem i ze jesteście zdecydowani na podcięcie wędzidełka to ogarniecie to mega szybko. Trzymam kciuki ![]() Dowiadywałam się dzisiaj u położnej o ten test w kierunku sma - koszt u nas to ok. 160zl (w zależności też gdzie ale oscyluje tak 100-200zl) pobiera się krew z piętki i na bibułkę pozostawia do wyschnięcia (tak jak w szpitalu robią na fenyloketonurie itd). My będziemy robić - jutro maz idzie ogarnąć a krew w pt pobierze położna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Johasia z tego co widziałam nasze labo oferuje (diag.pl) więc mąż podejdzie i kupi - potem się to wysyła do Warszawy i do 14 dni wynik.. A jak nie to przez neta można zamówić zestaw do pobrania (widziałam za 184zl).
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Kawowa nie robią, dopiero w 2022 (chyba tylko wybiórczo porodówki które wcześniej wprowadziły)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za wasze historie. U nas niestety kp z krótkim wędzidełkiem jest nie możliwa bo on nie ssie leci mleko w pewnym momencie na początku jak ssie połknie 3 razy i to jest koniec jego jedzenia i ssania później tylko ciumka ale nic mu nie leci. Musiałby co najmniej 5 minut tak efektywnie ssać więc utrzymanie laktacji jest na mojej głowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drugiej strony nic na siłę. Można przecież też z powodzeniem łączyć kpi/kp i mm. Cokolwiek wybierzesz, zadbaj tez o swoje siły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, tak Was tu podczytuje od czasu do czasu. Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych. Ja dziś wylądowałam w szpitalu na obserwacji. Byłam dziś u mojej gin, mam za wysokie ciśnienie i tętno Małej też jej sie nie podobało dlatego skierowała mnie żeby być pod kontrolą. Podobno 2-3 dni mam tu posiedzieć, jak się uspokoi to jeszcze mnie odeślą do domu bo termin na 28.10 a jak nadal będzie podwyższone ciśnienie to czeka mnie indukcja porodu
|
|
|
|
#858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#859 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście ciąża już jest donoszona. Może się uspokoi. A jak nie to troszkę wcześniej poznasz maluszka. Ważne, że jesteś pod opieką specjalistów. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Jak Wasze noce? Ja zasnełam jak dziecko i ból przespałam. Więc to były jakieś trudne przepowiadacze. Dzisiaj stanowczo lepiej. Boli mnie tylko skóra na biodrach. Brzuch w sumie nie. Ale leże jeszcze. Pewnie zacznie jak wstane. Jednak noc oceniam pozytywnie. Dziewczynki rozpakowane wyspane? Nierozpakowane jak dzieci? Dały w kość? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziękuję wam jeszcze raz za wsparcie
![]() U nas nocka już lepsza bo wiem co robić młody nie wisi na piersi i się nie męczy tylko robimy kompresję ile się da i resztę dojadą moje odciagniete plus mm także karmiliśmy się w nocy trzy razy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie październik 2021 cz. 3.
Ja właśnie miałam pytać jak wasze Maluchy bo moja druga noc z rzędu jak w zegarku - 23.30 cyc, potem 3.00 i potem 6.40
pamiętam że starszakiem chodziłam jak zombie i takie cuda zdarzyły się dopiero po odstawieniu piersi. Także ja druga noc jestem wyspana. Zubi super, że próbujecie, trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Justynka a byłam przekonana że będzie dzidzia z rana Karolina najważniejsze że jesteś pod dobra opieka. Tam niczego nie przegapią. Trzymam kciuki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2021-10-13 o 07:54 |
|
|
|
|
#864 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jutro lekarz. I pewnie szpital. Ciekawe czy każe mi iść odrazu jutro czy w piątek. Mówiła, że przed weekendem będę musiała się tam udać. Termin dopiero 20.10. Więc jeśli nie cesarka, to poleże na patologi![]() Dzisiaj ból jest znacznie mniejszy. Krzyż mnie boli i skóra. Ale fakt, że leże. Nie mam sił nawet śniadania sobie zrobić Zaraz się zbiorę w sobie i zaczne ten dzień od tradycyjnej jogi. Chociaż może ultra delikatnej- bardziej kilkuminutowego rozciągania. Nie chce sobie krzywdy zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#865 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oka nocka średnio, ale to moja wina. Za mocno się wybudzilam o 3.Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nocka do dupy. Wieczorem już miałam mocne bóle, w nocy miałam wrażenie, że mi rozerwie pęcherz, cały czas mi się wydawało, że zaraz się coś zacznie na dobre i oczywiście nic. Nie wyspałam się, a od rana powtórka, brzuch się napina jak porąbany, plecy ćmia, ona się tam tak rozpycha, że ja mam wrażenie że mi normalnie płuca miażdży bo aż ciężko się oddycha. Mam serdecznie dość, albo niech se tam siedzi spokojnie (!) albo niech w końcu wyłazi bo jak tak dalej pójdzie to ja na ten poród nie będę miała zwyczajnie siły.
|
|
|
|
#867 |
|
Konto usunięte
|
U mnie nocka raczej spoko bo nie było na szczęście żadnej jazdy z pęcherzem. Boli mnie tylko brzuch i plecy jak na okres. Teraz jeszcze mam jakieś pojedyncze skurcze, ale je ignoruję. Za chwilę postaram się je rozchodzić, ale nie chce mi się jeszcze wstać z łóżka.
Nie jestem nastawiona dzisiaj na poród bo jest 13ty, ale tż powiedział, żebym się numerologią nie zajmowała. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Aa ale pisała do mnie wczoraj położna ta co z nią będę rodzic z pytaniem co słychać i jak się czuję (wow w ogóle). I jak jej zdałam relacje, że rozwarcie, że dziecko duże itd to zaproponowala mi w czwartek ten cały koktajl położnej żeby trochę przyspieszyc sprawę.
|
|
|
|
#869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Ogólnie pozycję męczące, ale np ta z pod pachy to jest standard przy dużych piersiach. Ogólnie wszystko zależy od ciebie. Inna opcja to odciąganie mleka. Jemu będzie łatwiej a ty mimo wszystko będziesz karmić własnym mlekiem, ale to jest dużo roboty i pewnie nie będziesz spać więcej. 

). No i uwaga na zalecenia typu "masować miejsce cięcia od razu po cięciu".
trzymam za Was mocno kciuki. Ja bym zaczęła od podciecia.
bez podcięcia też oczywiście da się karmić, jak choćby pokazuje przykład Johasi i mój, ale po co się męczyć
i myślę że jak zadzwonisz do jakiegokolwiek laryngologa przedstawisz problem i ze jesteście zdecydowani na podcięcie wędzidełka to ogarniecie to mega szybko. Trzymam kciuki 

pamiętam że starszakiem chodziłam jak zombie i takie cuda zdarzyły się dopiero po odstawieniu piersi. Także ja druga noc jestem wyspana.
jutro lekarz. I pewnie szpital. Ciekawe czy każe mi iść odrazu jutro czy w piątek. Mówiła, że przed weekendem będę musiała się tam udać. Termin dopiero 20.10. Więc jeśli nie cesarka, to poleże na patologi