|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.
Pudelek w formie
![]() https://www.pudelek.pl/tak-mieszka-i...8991850867520g "Zaraz obok grecko-prowansalskiej kuchni stoi drewniany stół. Przy nim można również uczyć się do egzaminu specjalizacyjnego." ![]() https://www.pudelek.pl/mama-nie-gine...8753199565504a ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2021-10-29 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3423 |
BAN stały
|
To jest znany sposób nabijania obserwatorów. Jak robi się o tobie głośno to cyk na prywatny na kilka dni, żeby ludzie musieli zaobserwować jak chcą zobaczyć content. Część z nich już zostanie, bo zapomną przestać obserwować, nawet jak stracą zainteresowania. A przy współpracach brane są pod uwagę statystyki. Także na 90% nie ma to nic wspólnego z tym, że jej przykro, czy że zobaczyła niepochlebne opinie na wizażu. Po prostu biznes się musi kręcić. Im większa drama, tym zwykle więcej obserwatorów. Jakościowe treści zwykle nie mają takiego efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3424 |
BAN stały
|
Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 71.
A jak się prezentują dłonie mamy GINEKOLOG, że tak połączę te dwa tematy?
![]() Dzięki tej poprzedniej dyskusji przypomniało mi się, że dawno nie widziałam jednego pierścionka, przeszukalam wszystkie kąty i doslownie zapadl się pod ziemię ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wisiorki i kolczyki mogą być, na to nie ma zakazu. Jednak zasada "nic poniżej łokcia" obowiązuje wszystkich, którzy pracują w bezpośrednim kontakcie z pacjentem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3426 |
Konto usunięte
|
Youtube właśnie podpowiedział mi kolejną dramę sprzed kilku dni- influencerka reklamowała serum do twarzy. Nakładała je na makijaż, mówiąc obserwatorom, że właśnie jest 'no makeup'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3427 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Ale dom jej rodziców, a nie jej nowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
Twierdzi że tak ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Swoją droga ten dom jak na pieniądze wlozone w jego wystrój, nie powala. W łazience można pomieszania zmysłów dostać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3431 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Skoro jesteśmy przy tematach medycznych to może ktoś zorientowany w temacie rozwieje moje wątpliwości. TŻ mówił mi wczoraj że profesor Maksymowicz jest oskarżony w sprawie śmierci pacjentki do której doszło kilka lat temu w wyniku niewłaściwie przeprowadzonego zabiegu. Do tego zabiegu Maksymowicz miał asystować (jest wpisany w dokumenty jako asystujący), mimo że nie było go na sali. Wręcz przyznał się na sali sądowej że nie wie czy kiedykolwiek widział pacjentkę na oczy.
I tu moje pytanie: jak to możliwe że wpisuje się w papiery kogoś kto nic nie robił? Czy jest tak że każdy może sobie kogoś wpisać jako asystującego, nawet bez jego podpisu że tak było? Czy może ktoś wypełnia stosy dokumentacji i potem cały plik podsuwa do podpisania innym lekarzom? Pytam bo dziwi mnie jak można poświadczyć coś tak ważnego jak udział w operacji którą wykonał ktoś kompletnie niekompetentny kto na dodatek coś spieprzył. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3435 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zależy o których papierach mowa i czy to jest tylko wpisane nazwisko doktora czy jego osobisty podpis. Możliwe, że pielęgniarki go wpisały jako asystę, ale ostatecznie nie pojawił się na sali. Albo był to zabieg, którego formalnie lekarz w trakcie specjalizacji nie może przeprowadzić bez nadzoru, więc ktoś starszy musiał się wpisać, ale faktycznie nie nadzorował zabiegu. Każdy kto dba o swój tyłek nie stempluje tam, gdzie go nie było, ale nie zawsze jest tak pięknie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem że w papiery można wpisać wszystko, dziwi mnie tylko że doświadczony lekarz godzi się na coś takiego.
Z opisu wynikało że był to bardzo skomplikowany zabieg który wykonywał lekarz nie mający do tego kompetencji. Maksymowicz miał mu asystować, ale nie było go na sali. Mimo to był wpisany w protokole lekarskim, w pielęgniarskim już nie. Do tego jak stan pacjentki zaczął się po zabiegu pogarszać to kolejny zabieg wykonał ten sam lekarz, znów wpisując asystę Maksymowicza którego znów nie było na sali. Ta druga sytuacja jest dla mnie jeszcze dziwniejsza, bo o ile rozumiem że przy pierwszym zabiegu komuś się zaufało to przy "poprawkowym" już chyba warto bardziej zadbać o własny tyłek - skoro o dobro pacjenta niezbyt się chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro się wie, że jest się bezkarnym cokolwiek by się działo (a pacjent mało kogo obchodzi), to tak się robi. Patologia w polskiej - nazwanej tak oczywiście na wyrost - opiece medycznej - nie tylko taki wymiar ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3438 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i ogólnie trudno pamiętać zabieg i jego okoliczności sprzed kilku lat. Wtedy po prostu się mówi, że się nie pamięta (bo zmyślać albo polegać na "wydaje mi się" nie wolno) i niestety trzeba opierać się na dokumentach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88971280]Na bloku operacyjnym widziałam bardzo dużo pielęgniarek w wielorazowych czapkach, więc to nie do końca.
Wisiorki i kolczyki mogą być, na to nie ma zakazu. Jednak zasada "nic poniżej łokcia" obowiązuje wszystkich, którzy pracują w bezpośrednim kontakcie z pacjentem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Zależy od szpitala, bo w jednym, gdzie pracuje koleżanka, personel nosi normalnie bawełniane i paznokcie mają zrobione. U mnie jest zakaz, wisiorków i długich kolejek kolczyków też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
To był zabieg z 2015 więc oczywiste jest to że teraz nikt nie ma pojęcia jak to wyglądało. Maksymowicz zresztą powiedział że on nawet nie wie czy kiedykolwiek widział tą pacjentkę na oczy.
Dziękuję za wyjaśnienia, byłam ciekawa czy można kogoś wpisać w protokół zabiegowy bez jego wiedzy. Wychodzi na to że jest to mało prawdopodobne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3442 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To, że natalia_t mówi, że u niej w szpitalu jest to niemożliwe, nie oznacza, że jest niemożliwe, czy mało prawdopodobne wszędzie. Mało to spraw, gdzie personel PODRABIAŁ dokumentację medyczną, uzupełniał o kłamliwe informacje żeby ratować sobie tyłek kiedy np. pacjent zmarł ? Słyszałam o wielu takich. A o ilu świat nie usłyszał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3443 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
U nas na protokole pielęgniarki operacyjnej każą wpisywać lekarza, który znieczula, często rezydenta i specjalistę, który go obstawia, który często na sali nawet się nie pojawia podczas planowanego żabiego. Ja takiego nigdy nie wpisuję. Ostatnio robiła u nas specjalizację ginekolog, która robiła drugą z onkologii i operator i chirurg kazał wpisać ją jako operatora, bo ma do zrobienia kilka zabiegów do specjalizacji, gdzie to on był operatorem, a nie ona. Nie robię takich rzeczy, ale wiem, że inni wpisują.
![]() |
#3445 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dziękuję, żenada. A właściwie, typowe polskie cwaniactwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88971858]Ja dziękuję, żenada. A właściwie, typowe polskie cwaniactwo.[/QUOTE]Parę razy miała też być wpisana jako asysta, gdzie jej w ogóle na sali operacyjnej nie było. Dodam, że to zastępca ordynatora ginekologii.
![]() |
#3447 |
Konto usunięte
|
Jeszcze a propos Instagrama to mnie dziwi, że praktycznie wszyscy reklamują to samo i wszyscy jak jeden mąż są zachwyceni z tego.
Wszędzie ostatnio widzę te maty pranamat Eco za 1000 zł. Oczywiście wszystkie tańsze to ryzykowanie życia, syf, kiła i mogila. Banana beauty i hello body. Weszłam na stronę i ceny jak dla mnie za wysokie. No i olejek kanastę. Tu powiem szczerze że sama zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo wszyscy obiecują cuda. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-10-30 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88971868]Jeszcze a propos Instagrama to mnie dziwi, że praktycznie wszyscy reklamują to samo i wszyscy jak jeden mąż są zachwyceni z tego.
Wszędzie ostatnio widzę te maty pranamat Eco za 1000 zł. Oczywiście wszystkie tańsze to ryzykowanie życia, syf, kiła i mogila. Banana beauty i hello body. Weszłam na stronę i ceny jak dla mnie za wysokie. No i olejek kanastę. Tu powiem szczerze że sama zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo wszyscy obiecują cuda. ![]() Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Wchodzę na IG codziennie i nie znam żadnej z wymienionych rzeczy. Wszyscy to znaczy jakiego typu to są konta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3450 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Takim samym ''fenomenem'' jest dla mnie Grzesiak. Szanuję gościa za to że znalazł swoje miejsce na rynku i na pewno ma coś w głowie, ale jak skroluję wikipedię o nim, to (mniej więcej od połowy) sorry, nie, po prostu nie. Jedna osoba jak za x osiągnięć/życiorysów. Szczerze nie wierze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.