|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VI
Ja dziennie jem (normlanie)
-sniadanie 3 kromki chelba pelnoziasrniestego - w szkole banan - obiad (np. 8 pierogow) - jogurt jablko nic i tak 3mam linie codziennie 40 minutowy speacer mam taka przeminae materii i tyle nie moge fuzo ejsc
|
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
to ja moje U wstawie dzisiejsze , ktore chyba mi pdoeszlo pod p :P
sn; homo naturalny z cheeriosami i bananem 2sn; obwarzanek z sezamem , jablko 3sn; deser lodowy zbita smeitana w milym towarzystwie :P ob; kulki ziemnaiczane , paluszki rybne , surowki , ogorki ksizone po; paczka lu go , 2 jablka , 2 paski gorzkiej czekolady ko; danio waniliowe z twarogiem chudym i uprazonymi dwoma jablkami z cynamonem na grachamce :P dziwne ale odbre
|
#843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pieprzony żołądek Btw. metabolizm zaraz od takiego 'obcięcia' się chyba nie zszarga ?? |
|
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
schizm_ nie
|
#845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sniadanie ~>4 lzyki platkow owsianych 160 + owoce suszone (4 sliwki i 3 morele) ok. 200 (nie wiem ile kcal ma sliwka, bo suszona morela 40)+ jablko 50 + pol banana 50 + garsc mieszanaki studenckiej (nawet nie wiem ile to g) ale zanizam i licze gdzies 50-60 kcal= ok. 510-520 kcal obiad~> tu sie zgadzam, pomylka! bo zamist lyzeczki majonezu policzylam duzą lzke, popierdzielilo mi sie nie weim czemu kolacja~> tunczyk wsw (130g bez wody!) 146 + pietka (a byla duza i pszenna na dodatek) no ok. 50 = 196 kcal, czyli nawet troche wiecej ;P ![]()
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że może nie podobać ci się mój jadłospis, ale nie musisz tak ich komentować... ![]() Czekam na wizytę u psychologa. Do tego momentu chyba nic się nie zmieni. Tylko fajnie, że w poradni się tym przejęli Zapisywałam się już miesiąc temu, mieli się odezwać i się nie odezwali
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRRRR
1. płatki pełnoziarniste z kokosem i truskawkami plus szklanka mleka 2% 2. kawa z mlekiem, grahamka z chudą szynką plus mała sałatka z pomidora, cebulki i odrobiny kefiru 3. zupa pomidorowa z brązowym ryżem (niezabielana) 4. zielona sałata z pomidorem, papryką, ogórkiem z sosem winegret i prażonymi pestkami słonecznika (NNKT) 5. serem homo naturalny ze szczypiorkiem |
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
moje wczorajsze U:
I. kaszka ryżowa z jabłkami [4 łyżki stołowe] na mleku, posypana orzechami włoskimi; 2 małe [po 27g.] kromki chleba ze słonecznikiem z masłem i miodem kawa z mlekiem 2 cukierki z mieszanki wedlowskiej- bajeczny i pierrot ![]() II. w szkole- grahamka z masłem, 3 plastrami polędwicy sopockiej, czerwoną papryką, rzodkiewką i koprem [za radą Cavy, która tak go wychwala pod niebiosa ]III. również w szkole- duże jabłko, herbatnik, gryz brzoskwini IV. 2 małe filety ze smażonej ryby porcja ziemniaków pół paczki warzyw na patelnię- groszek, fasola, cebula, marchew, brokuły, kukurydza, seler; w międzyczasie: kawa z mlekiem V. serek wiejski wymieszany z jogurtem o smaku mandarynki z marakują; VI.- kolacji jako takiej brak, z racji tego, że poszłam na spacer i wróciłam po 21,00, zupełnie niegłodna, zjadłam kilka plastrów szynki z indyka. ![]() wiem, wyszło dość mało- nadrobię te kalorie dzisiaj. ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak pysznie!!!!! xD muszę spróbować kiedyś jabłka na grahamce
|
|
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
Krytia
Dziekuje za rade W takim razie kamien z serca bo juz myslalam ze moje meki w ogole nie daja razultatu w takim razie zostaje przy stalym systemie i po kroczku dojde do celu![]() Funky Czyli w sumie wyboru nie ma za duzego no ale jak mus to mus A tak btw co oporcz kurczaka co nalezy do chudego miesa?![]() A oto dzisiejsze RRR sponsorowane przez zapalenie gardla: I sniadanie: troche chudego twarogu z maslanka, pomidor, jablko II Sniadanie: 2 pelnoziarniste kromy z poledwica z indyka, 2 male pomidorki, jablko Obiad: ryz brazowy, piers z kurczaka grillowana, salatka z papryki, pieczarek i cebulki Podwieczorek: 2 jaja na twardo bez jednego zoltka, ogor konserwowy, garsc slonecznika i pestek z dyni Kolacja: makrela z puszki z pomidorami swiezymi A od wczoraj jakos nie mam apetytu bo gardziol mnie strasznie boli wiec zobaczymy jak to bedzie z tym jedzeniem;]
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie to Twoja sprawa jak jesz- sobie krzywdę robisz nie mnie. Tylko, żeby nie było za późno... teraz jesteś młoda i nie rozumiesz pewnych kwestii- zobaczymy jak będziesz miała 20-kilka lat, poznasz kogoś, będziesz chciała załozyć rodzinę... a tu się okaże, że nie będziesz mogła w ciążę zajść ![]() Powspominasz sobie wtedy jaką "laską" byłaś mając 15 lat....
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z wędlin można wędliny drobiowe, chudą szynkę i polędwicę, chude mięsa pieczone.
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Krytia
Zazwyczaj staram sie zjesc duze sniadanko, ale dzisiaj ledwo co wepchnelam ten twarog bo nie moge przelykac Funky Dziekuje Bedzie na jutrzejszy obiadek a swoja droga jak moglam zapomniec o indyku
|
#857 |
|
Gang Iren
|
Witam.Moje wczorajsze P:
IS: duża miska owsianki z rodzynkami i orzechami na mleku 3.2%,bułka pszenna z dżemem truskawkowym,2 śliwki,kilka kulek winogrona,2 herbatniki maślane,kawa z mlekiem IIS: duża ciemna bułka z pestkami dyni z masłem,polędwicą drobiową,pomidorem i ogórkiem,danio jagodowy,zielona herbata Przekąska: galaretka z owocami:maliny,banan,wino grono oraz z bitą śmietaną(2 pucharki )O: 3 naleśniki z serem,zupa pomidorowa gotowana na mięsie i zabielana z ryżem,kompot porzeczkowy D: bita śmietana z biszkoptami i borówkami amerykańskimi(mała miska) P: 2 kawałki babki duńskiej,duży kawałek rolady lodowej K: jajecznica z 2 jajek z kiełbasą,dwie kromki chleba z masłem,sałatka z ogórka,pomidora i cebuli(dużo),herbata owocowa z cukrem Przekąska: duży precel,danio warzywny,szklanka soku pomidorowego Kalorii nie liczę,bo i tak wiem,że jest ich sporo i tak powinno być.
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne, pewne P. I jak smacznie
|
|
|
|
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz Demita...to juz wola Aralki niech sobie robi krzywde. Ale skoro pisze ze ktos ma nie komentowac jej jadlospisow to nie rozumiem po co je wogole tu umieszcza Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#860 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj zamieściłam i dzisiaj i nikt nie ocenia moich jadłospisów
|
|
|
|
#863 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj
serek wiejski lekki (jak ja dawno nie jadłam ), łyżka płatków owsianych, pół jabłka, dwie łyżki rodzynek, łyżka otrębów śliwkowych granulowanych, cynamonniezbyt dobre... ![]() teraz piję kawę z mlekiem na obiad bedzie dwa klopsy w sosie pomidorowym z ryżem (50g) i duża iloscią surówki z kapusty pekinskiej, papryki i marchewki z sosem vinegret potem pewnie jakiś owoc |
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie: czy moge zastąpic pieczywo pełnoziarniste lub graham waflami ryzowymi /orkiszowymi?
na r? nie chce jesc pieczywa,ewentualnie 1 czy dwa w tygodniu,zauwazylam ze pieczywo mi nie sprzyja.
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#866 |
|
Gang Iren
|
Dzięki za komentarze.Chciałam tu tylko dodać,że odkąd jem więcej i częściej oraz urozmaicam posiłki czuję się o niebo lepiej i mam więcej energii
A może mój przykład da do myślenia dziewczynom,które się głodzą,że jak się chce to można wiele zmienić w swoim życiu.
|
#867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie ładnie tylko pamietaj o bialku Cytat:
Cytat:
Moze to przez inne prosukty? Nie wierze zeby chleb Ci nie sprzyjal.Cytat:
|
||||
|
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, nie o to mi chodziło.
Mam cholerny problem z odżywianiem, a TEGO typu komentarze jeszcze bardziej mnie dołują. Dobra, już nie będę tu zamieszczała jadłospisów, bo to się mija z celem. Najwyżej się zagłodzę i umrę. Nie zależy mi już na życiu. |
|
|
|
#869 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ludziom widocznie na tobie zależy dlatego tak piszą,bo martwi ich to jak siebie traktujesz.Jak można ci pomóc skoro sama tego nie chcesz?
|
|
#870 |
|
Rozeznanie
|
nie chcę Cię obrażać, ale zachowujesz się jak mała, rozkapryszona dziewczynka. regularnie podczytuję ten wątek, widzę Twoje fatalne jadłospisy, dziewczyny próbują Ci przetłumaczyć i dobrocią i złością, potem znów dobrocią.. a do Ciebie nic nie dociera, wszystko odbierasz jako atak na swoją osobę. jakich komentarzy oczekujesz?
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

codziennie 40 minutowy speacer mam taka przeminae materii i tyle nie moge fuzo ejsc

poza tym prawie zero warzyw i kompletne ZERO nnkt!

i jak pysznie!!!!! xD muszę spróbować kiedyś jabłka na grahamce
A tak btw co oporcz kurczaka co nalezy do chudego miesa?

Bedzie na jutrzejszy obiadek
a swoja droga jak moglam zapomniec o indyku
), łyżka płatków owsianych, pół jabłka, dwie łyżki rodzynek, łyżka otrębów śliwkowych granulowanych, cynamon