![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Turyści made in Poland
Jejku, jak ta wszystko piszecie, to ja się boję zagranicę wyjeżdżać, tzn. nie, że boję, tylko po prostu nie wiem czy miło mi będzie patrzeć na chlejących z rana polaków, wywożących z zagranicy litry alkoholu
![]()
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koniec offtopa z mojej strony, polecam lekturę tego wątku (chociażby) i ewentualna odpowiedź to już tam: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=160512 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
Nie wylewam pomyj na Kowalskiego oderwanego od pługa.
Nie twierdzę, że lenistwo na wczasach jest czymś złym. Przeciwnie, przecież własnie o to chodzi. Nie wiem, skąd te wnioski. Drażni mnie robienie zdjęć w samolotach, bo naprawdę nic tak interesującego się tam nie dzieje, żeby razić fleszem wszystkich dookoła i kręcić się przy pozowaniu do nich. Owszem, świadczy to o nieobyciu, ale też przeszkadza, jak ktoś na siedzeniu obok mnie wierci się, bo cyka fotki. Alkohol w sklepach bezcłowych jest tańszy, ale abstrahując od faktu, że niemal wszytskie te alkohole dostepne sa takze u nas w Polsce, to jest moim zdaniem prymitywne zachowanie rzucac się jak wygłodniały wilk na te flachy i jeszcze to konsumowac w nadmiernych ilościach. A to, ze cos jest taniej, to nie znaczy automatycznie, ze trzeba sie nachlac jak swinia i urzadzac awantury, bo inaczej tego okreslic nie mozna (jak Polacy wracający z Anglii samolotem). Jak spędzam wakacje? Na spokojnie, bo od tego są. I na pewno staram się nikomu nie przeszkadzać, a juz na pewno dzikich popijaw w samolocie sobie nie urzadzam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ale prędzej będzie wiedział jak się zachować lekarz niż osobnik oderwany od pługa i tu nie ma się co czarować.
Poza tym, jak ktoś jeździ na zagraniczne wakacje co roku, to dla niego żadna to atrakcja, ot normalka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Co w tym zlego, ze przydaloby się niektorym naszym rodakom trochę ogłady, bo bedac za granica, chcac nie chcac wystawiamy jakies świadectwo naszemu narodowi. A widok Polaków wracajacych z Turcji od stop do głów odzianych w dolcze gabany i inne djory bolesnie uswiadamia, jakim zacofanym krajem w porównaniu do zachodu wciaz jestesmy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednego ciesza fotki z zachodem słońca,innego bliska osoba posilająca się posiłkiem. lot samolotem pierwszy raz tez może być pwodem do upamiętnienia na fotce. samolot jest dla wszystkich,a kazdy spędza wakacje jak mu wygodnie. alkohol,no cóż.dopóki pijący nie przeszkadza innym to nie widze nic złego. wątpię ,czy załoga samolotu pozwoliłaby na naduzywanie na pokładzie.nie wyolbrzymiajmy problemu. FRESO-tu się mylisz .lekarz nie musi być dobrze wychowany,a robotnik zły.wystarczy spojrzeć na ostatni wyskok w PEKINIE działacza sportu.hamskie odzywki byłego premiera "ta małpa w czerwonym",czy "spiep...dziadu." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i z tą ogładą i wystawianiem świadectwa całemu narodowi przez jednostki (dziękujemy) to święta prawda. Cytat:
Szkoda, że konsumujący napoje wyskokowe nie wiedzą o tym. Sami tym samolotem nie lecą, a nic przyjemnego spędzić kilka godzin lotu w gorzelni ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Mnie śmieszyło jak moja chrzestna pokazywała zdjęcia z wakacji we włoszech, była z koleżanką, aparat koleżanki więc na każdym zdjęciu Ona, (bo po co jej widoczek) hehe tak jakby dowód byłam tu, byłam tu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Evil minded, a może się pochwalisz fotkami z wakacji?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Nie ma tak dobrze
![]() Zapomniałam aparatu. Serio. I jakoś przeżyłam ![]() Mam tylko zdjęcia robione komórką, i to bardzo niedużo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
A ja czytam i nadziwić się nie moge.
Chyba na innej planecie żyje bo podróżując spotykam zupełnie innych polaków , miłych , kulturalnych i znających biegle język angielski. W samolocie alkohole są wliczone w cene biletu(przynajmniej ja się niespotkałam z inną sytuacją) i nigdy nie widziałam żeby ktoś pił coś ze strefy bezcłowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Za to ja nie rozumiem klaskania Polaków po lądowaniu. Podobno tylko polscy turyści to robią, nawet nie wiem dlaczego skoro piloci i tak tego nie słyszą, bo są w kabinie.
Osobiście denerwowałoby mnie to gdybym na ich miejscu to słyszała. To tak jakby klaskać taksówkarzowi w podzięce za to, że trafił pod wskazany adres. A co do zdjęć: tylko raz miałam okazję lecieć samolotem niemal pełnym od ludzi lecących pierwszy raz. Było dużo miejsc wolnych więc każdy przesiadał się na osobe siedzenia przy oknach i przerzucano sobie aparat z jednej strony samolotu na drugą, aby mieć widoczek z obu stron - sprytne:p po godzinie nie umieliśmy już wytrzymać tych podekscytowanych okrzyków i wiecznego gwaru. Nagle ogłoszono, że należy zapiąć pasy, bo będą turbulencje. Zrobiliśmy współtowarzyszom wycieczki psikusa. Złapaliśmy się za ręce ze słowami, że to mogą być nasze ostatnie wspólne chwile. Reszta obserwowała nas ukradkiem, po chwili zauważyliśmy, że osoby siedzące na miejscach w pobliżu nas po kryjomu trzymają się z przerażeniem za ręce i patrzą po sobie z zaciętymi minami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tunezja, Turcja, Egipt w odroznieniu od wyjazdów do Peru, Meksyku i innych bardziej oddalonych krajów to jest taka turystyka trochę niższopółkowa, więc rzeczywiście te wycieczki bywają hmm...bardziej specyficzne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
jesli chodzi o klaskanie pod koniec roku to ja zauwazylam to wlasnie u obcokrajowcow dokladnie u anglikow.. hmm jak dla mnie dziwny zwyczaj
![]() |
#77 |
Winter is coming
|
Ja mam zupełnie inne wrażenia-samolotem latam mało i tylko na wakacje(leciałam 3 razy-raz do Grecji, 2 razy do Turcji). Nie widziałam ani jednej pijanej osoby, na pokładzie samolotu też nikt nie pił, było miło i bardzo spokojnie. Jedyne co mnie wkurza to wstawanie z miejsc jak tylko samolot dotknie ziemi;D I cykanie fotek podczas startu i lądowania- wtedy są rzeczywiście najlepsze widoki, ale można się powstrzymać, skoro pilot prosi o wyłącznie sprzętu elektronicznego? Klaskanie uważam za bardzo miły zwyczaj i wcale mi to nie przeszkadza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Zapewniem Cię, że Polscy turyści nie są najgorsi na świecie, natomiast zdumiewa mnie gdy Polka pisze takie paszkwile na własnych rodaków. Naturalnie w każdym narodzie są ludzie bardziej lub mniej wykształceni i znający zasady dobrego zachowania, ale 2 tys. zdjęć z ciekawej podróży to nic takiego..... sama mam 3,5 tys zdjęć z trekkingu po Himalajach w Nepalu.... Ps. nie mam konta na portalu nasza-klasa, nigdy tam nawet nie zaglądam.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2008-09-06 o 11:35 Powód: ps. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
Nie jestem taka pewna, czy plażowanie i zwiedzenie kilku piramid to taka ciekawa podróz, że można porównać ją z Himalajami. To jest 2 tysiące prawie takich samych zdjęć.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Dla niektórych udane wakacje oznaczają leżenie plackiem na plaży. Albo robienie 5000 zdjęc, z czego połowa to zdjęcia menu, talerzy z jedzeniem, itp. Ale jeśli ktoś relaksuje się najlepiej leżąc cały dzień na plaży albo lubi masowo pstrykać zdjęcia, to niech to robi. Każdy wypoczywa na swój sposób.
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Komentarz również.
![]() |
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
edit-mały błąd literowy ,a jak wypowiedź traci sens-przepraszam Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2008-09-06 o 17:52 Powód: liter. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ale nie bardzo rozumiem
![]() Z klaskaniem również się nie spotkałam. Osobiście uważam że najgorszymi turystami są rosjanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Taka prawda
![]() osobiście czułabym się nieco ułomna gdyby ktoś klaskał mi za wykonanie pracy, która do mnie należy. Może i zajęcie pilota jest trudne, ale trudne jest również np. nauczanie matematyki w gimnazjum. Istna katorga dla nauczycieli, a nikt im brawa nie bije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() żyj i daj żyć innym ![]() ja nie wybrałabym się na wakacje zorganizowane przez polskie biuro podróży do hotelu w Grecji, czy Turcji, bo wiem (z opowieści), czego tam się mogę spodziewać hotel, basen, zorganizowane wycieczki,szwedzki stół, tłum turystów (z Polski,czy nie ![]() może dlatego nie mam takich złych doświadczeń z polskimi turystami a może dlatego, że nie podróżuję dużo a może jestem dość tolerancyjna i w czasie wakacji staram się obserwować to co mnie cieszy,zachwyca i bawi,a nie to co złości i irytuje a swoją drogą - ci polscy turyści to kto ? to przecież MY ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o nauczycieli, to może i braw nie zbierają, za to kwiatki i różnej maści serwisy do kawy na zakończenie roku szkolnego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
A propos Twojego podpisu, ciekawi mnie jaka bedziesz miala opinie co do turystow amerykanskich po wyjezdzie do Cancun. Jesli bys sie wybierala na wiosne (marzec), to w ogole ciekawie juz
![]() Cytat:
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam przyjemnosc leciec z chicago do tampy w czasie sezonu turystycznego ![]() ![]() ![]() dziadki, a takie zywotne ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz spotkałam się z tym po lądowaniu we Włoszech, gdzie współpasażerami w 50% byli Włosi, a w 50% Niemcy. Osobiście tylko raz spotkałam się z tym kiedy w samolocie byli Polacy, a najczęściej zdarza się to właśnie kiedy latam z obcokrajowcami.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.