|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 73.
Cytat:
Duża grupa społeczna jaką są programiści powodują narastajaca presję cenową na czym cierpią inne grupy społeczne. Państwo powinno interweniować i odpowiednio obłożyć ten sektor podatkami. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
To był mój świadomy wybór. Jest mi dobrze za tą płacę jaką mam i ze świadomością, że nie krzywdzę innych |
||
|
|
|
|
#962 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Państwo powinno zadbać o to żeby za najniższą krajową człowieka było stać na godne życie i podstawowe potrzeby , czego w naszym kraju, ale kto komu płaci ponad to nie powinno nikogo interesować jak daje ze swoich pieniędzy, a nie cudzych.
|
|
|
#964 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Tak! Nie stać ich przez inflację. Inflację napędzają wysokie zarobki w pewnych sektorach. O tym jest artykuł który przytoczyłam wcześniej |
|
|
|
|
|
#965 |
|
Konto usunięte
|
Zdziwiło mnie użycie określenia "osoba lekarska", zamiast "lekarz".
|
|
|
|
|
#966 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed inflacją też ich nie było stać.
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli twierdzisz, że wcześniej, zanim inflacja poszybowała w kosmos, ludzie godnie żyli za najniższą krajową i stać ich było na kupno mieszkania?
|
|
|
|
|
#969 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#970 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym proponowała wprowadzić ceny regulowane, na wszystko. Bo nie rozumiem dlaczego u fryzjera A mogę zapłacić 150 zł za farbowanie podczas gdy fryzjer B zaśpiewał 400 zł.
Bo dlaczego fryzjer B na takiej samej usłudze chce zarobić 250 zł więcej? Skoro można ją wykonać dużo taniej? To jawne oszustwo przecież i powinno być zakazane przez państwo
|
|
|
|
|
#971 |
|
Konto usunięte
|
Oj edan edan, że też Ci się chce
![]() ![]() niestrudzony Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#972 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
1. produktów, na których fryzjer pracuje (porównaj ceny welli i kerastase) 2. lokalizacji zakładu fryzjerskiego (cena wynajmu w centrum a cena na obrzeżach miasta) 3. wynagrodzenia pracowników (fryzjer z renomą się ceni)
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2022-02-08 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#973 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;89109334]Oj edan edan, że też Ci się chce
![]() ![]() niestrudzony [/QUOTE] Myślisz, że to on pod nowym nickiem? Moderacja powinna wkroczyć zatem do akcji.
|
|
#975 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#976 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro praca pielęgniarki nie różni się tak bardzo od programisty (w kwestii dysproporcji zarobków), to w jaki sposób różni się praca jednego fryzjera od drugiego fryzjera?
|
|
|
|
|
|
#978 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
niższe ceny to są może w małych miastach, a i tak zwykle nie ma szans wynajmować mieszkanie i żyć z jednej pensji gdy zarabia się minimalną lub niewiele więcej. o kredycie też można pomarzyć. dach nad głową to podstawowa potrzeba człowieka. powinno być na niego stać każdego kto pracuje. płaca minimalna powinna pozwalać na zapewnienie sobie chociażby tych podstawowych potrzeb. a tak nie jest. a zanim napiszesz, że sobie można wynająć pokój na spółkę ze studentami... to może jednak nie przeginajmy |
|
|
|
|
|
#979 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#980 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#981 | |
|
🦄
|
Cytat:
Pogrubione to piękna myśl, zgodzę się, ale to, że z pensji minimalnej w Polsce singiel nie wyżyje to wiadomo już z co najmniej 10 lat. Ameryki to my dziś nie odkrywamy. Mam nadzieję, że się dobrze zrozumiemy- ja się odnoszę tylko do wypowiedzi, którą cytowałam. |
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dla odmiany zawsze szukam rozwiązań, możliwości leczenia itp. Potem jest mi bardzo trudno jak odbijam się od ściany bo słyszę od lekarzy że czegoś tam się nie da, nie mam takiego spokoju że jak będę się żarliwie modlić to będzie ok. A znam mnóstwo osób które właśnie tak mają i to im pomaga psychicznie. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#984 |
|
BAN stały
|
Tak jak w Hiszpanii to zrobiono tak powinno być w Polsce, że są ustalone dla danej gminy górne ceny jakie mogą narzucić fryzjerzy za daną usługę. Inaczej będzie tak jak jest, że jedni zarabiają bardzo dużo a inni nic i jako konsumenci ceny dyktować w sklepach będą ci pierwsi
|
|
|
|
|
#985 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Nie musisz chodzić do fryzjera, który za usługę bierze 400-500 zł. Możesz i teraz znaleźć takiego, który weźmie 200. W czym problem?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#987 |
|
🦄
|
Dokładnie. Doszłyśmy do jakiegoś absurdu, że odkrywamy w tym wątku, że płace/ceny są różne, a życie jest drogie. Popyt kształtuje podaż, więc skoro dana rzecz czy usługa tyle kosztuje tzn. że są osoby, które chcą i są w stanie tyle za nią zapłacić.
|
|
|
|
|
#988 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Gdyby narzucić jak w Hiszpanii górne limity zarobków dla sektora IT to z pewnością inflacja byłaby niższa |
|
|
|
|
|
#989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty tak na poważnie czy żyjesz w jakieś alternatywnej rzeczywistości? Myślisz, że wzięcie kredytu to jak kupienie chleba? W Polsce rynek nieruchomości jest totalnie nieadekwatny do zarobków. Mieszkanie to jest podstawowa potrzeba człowieka, a dużo ludzi na to zwyczajnie nie jest. Uważasz, że mieszkania powinny być tylko dla wybranych? Trochę tu bzdur było napisanych, ale prawdą jest, że najem krótkoterminowy niekorzystanie wpływa na strukturę mieszkaniową miasta. Podwyższa ceny czynszów i sprawia, że w pewnych rejonach mieszkania stają się coraz droższe. Do tego życie stałych mieszkańców Cytat:
To teraz jest standardowa cena. To w takim razie gdzie byś mieszkała jakby wszystkie mieszkania były w takiej cenie, a Ciebie nie było by stać?
|
|
|
#990 |
|
Konto usunięte
|
Czy ktoś zatrzyma te karuzele trollowania
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.