|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Jejuś, jak ja wam zazdroszczę znajdywania ciekawych pozycji w jeszcze lepszych cenach
|
|
|
|
#4382 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a na Gatsby'ego jakoś nie mam póki co ochoty. [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;8860820]Elsha, piękne stosiki. [/quote] Cytat:
Cytat:
Wprawdzie to nabytki z ostatnich trzech miesięcy, i to poprzedzone długim postem, ale nie musisz tego mówić mężowi.
|
|||
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu mam czas wkleić moje nabytki sierpniowe. Jednej książki tylko na zdjęciu brakuje- siostra podebrała.
No i ten zaległy egzamin ustny jakoś przebrnęłam. Chociaż zastanawiam się nad zmianą kierunku... No nic, pozostaje wkrótce wydębić ostatnie wpisy i zaszaleję na wyprzedaży Świata Książki w nagrodę.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#4384 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Nasłuchałam się wszelkich psów na nim powieszonych przez ludzi oczekujących kolejnego "ogrodu czasu", ale moim zdaniem to bardzo przyzwoita książka. Skrobnij parę słów, kiedy przeczytasz - widzę, że nie tkwisz po uszy w fantastyce, więc Twoja opinia będzie dla mnie bardzo interesująca. Cytat:
Przepraszam, że tak się wcinam jak swoja, ale pisałam w tym wątku niegdyś kilka razy i teraz mam go w subskrypcjach i podglądam. Nie bardzo mam odwagę się tu wywnętrzać, bo większość książek dostaję (do recenzji, z egzemplarzy autorskich lub od znajomych) albo, tak jak ostatnio, wygrywam w konkursach wiedzy o innych książkach (środowisku miłośników fantastyki za wygrany konkurs dostaje się punkty, które można wymienić na książki wedle własnego wyboru Najlepsze jest to, że nie kosztowały mnie ani godziny pracy i ani złotówki.
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja będę uprzejmie zazdraszczać środowiska i okazji
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja też nie mogę się powstrzymac jak wejdę do księgarni i widzę książkę która mnie interesuję - muszę kupic, nie ma bata! Na nieszczęście w Londynie, gdzie aktualnie mieszkam pełno secondhandów z cenami które kuszą jeszcze lepszymi cenami. I skutek jest taki że jak przeprowadzaliśmy się z TŻ rok temu to mieliśmy walizkę, plecak i jakieś tam drobiazgi. W przyszłym tygodniu przeprowadzamy się znowu i na finiszu pakowania moje książki zajmują trzy ogromniaste pudła, plecak i jeszcze kilka plącze się luzem Inne kobiety muszą ukrywac zakupy jeśli chodzi o ubrania - ja cichaczem dodaje kolejne tytuły do zbioru
|
#4387 |
|
Konto usunięte
|
Sabbath, wow!
Jadę dzisiaj w nocy do Warszawy. A tu ostatnio pustki jakieś.
|
|
|
|
#4388 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej, witam wszystkie stare
i nowe książkomaniaczki, po miesięcznej przerwie. Połowę tego czasu spędziłam na uroczych Mazurach, a połowę poświęciłam bez reszty na dokończenei pracy magisterskiej (nareszcie!).Zaległości wątkowe nadrobione, wszystkim gratuluję (i zazdroszczę) nowych stosików ![]() niv_ - pozazdrościć Pratchettów w takiej dawce ![]() Ana - same ciekawe tytuły ![]() Amber - piękne zdjęcia, najpiękniejszy bociek, ale... wiesz co to znaczy ![]() Germini - widzę u Ciebie moje dwie "must have" - "Spotkajmy się pod drzeewem Ombu" i "Smażone zielone pomidory" Alvesta - jak pięknie komponuje się Twój Moore elsha - ile książek! "Historie cmenstarne" na "Córce grabarza", coż to za trend cmentarny ostatnmio na wątku zainstniał? ![]() Cytat:
Dlatego nałogowo podglądam dziewczyny tu, co czytają i co chwalą (taka cfaniara, o!)Cytat:
Gratulacje! Kiedy Ten Ważny Dzień? Wklejam mój niziutki stosik To na górze to "Martwe dusze", nie lubię wydań kieszonkowych (ze względu na małą czcionkę i brak marginesów), ale nie chciałam wyjść bez Gogola. Z nowinek - Rzeczpospolita wydaje nową serię książkową Ian Fleming dla wielbicieli Bonda - , zacznie się w czwartek (11.09) od "Żyj i pozwól umrzeć" jeszczez gazetą, a 12.09 następny tom "Moonracker", i tak co piątek
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do mojego stosiku z Moorem dołącza pozycja o której wspominałam - zamówienie w Empiku złożone! jeszcze czekam tylko na premierę Pratchetta
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chwalenie się tym. No może tytuł jest troszkę mylący - ale traktuj ten wątek coś w stylu jaką książkę ostatnią zdobyłaś i co polecacie myślę że dziewczyny się ze mną zgodzą.I podziwiam świetny stosik - fantastyka
|
|
|
|
|
#4391 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miłych szaleństw w ŚK ![]() Cytat:
Gratulacje. Wywnętrzniaj sie jak najbardziej. Ana napisała recenzję "Interpretacji i nadinterpretacji", link do strony jest w jej podpisie Gorąco polecam Mam nadzieję, że nie Ana nie będzie miała mi za złe tej promocji jej strony ![]() Cytat:
Zazdroszczę tych tanich sklepików, kiedyś kupiłam "Dumę i uprzedzenie" w twardej oprawie i ładnym wydaniu za 50p Cytat:
Jaki by nie był i tak cieszy oko Gratuluję napisania pracy magisterskiej. Kiedy obrona?
|
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zakupiłam wczoraj na aukcji charytatywnej na kocim forum "Wielkiego kota w małym mieście" http://merlin.pl/Dewey-Wielki-kot-w-.../1,609854.html
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam Głupiego Anioła. Kartek nie brakuje
zresztą z tego co widziałam chyba z okazji premiery rzucili ich trochę na sklep - a jeszcze niedawno były niedostępne ![]() i tak to teraz wygląda
|
|
|
|
#4394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Wielki kot w małym mieście" - wydaje się dobrą pozycją do sfilmowania jako kino familijne Ale charytatywny udział w aukcji chwali się, oj chwali ![]() Cytat:
Alvesto, czy w avatarze to Ty? I czy wcześniej to też byłaś Ty? Pozytywna zmiana
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Alvesta Czas edycji: 2008-09-07 o 21:23 |
|
|
|
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
Alvesto tak mi narobiłaś smaka na książki Moore'a, że aż miałam ochotę kupić... ale jak obeszłam ze trzy polskie księgarnie i w każdej jakaś panienka wzrusza ramionami, że nie ma pojęcia o co chodzi, druga się pyta "a może Murakami?"
to już zwątpiłam i nie miałam siły szukać więcej... więc... mój tata leci do polski za tydzień więc go naciągnę, żeby mi kupił i przywiózł oj mam smaka
|
#4397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ostatnim numerze "Poiltyki" jest arykuł o Murakamim, i napisano, że pan Murakami wstaje o 4 rano, pisze przez 3 godziny, a następnie przebiega 10 kilometrów...
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
OliFko, a na jaki temat piszesz? I w jakim języku, bo mniemam po podpisie, że nie po polsku?
Jeśli już była o tym mowa, to przepraszam, ale tu się wymienia za dużo informacji i część mi umyka
|
#4400 |
|
Przyczajenie
|
Obejrzalam zdjecia Waszych nabytkow widze ze powieksza sie Wam kolekcja
A mnie czekaja narazie lekturki tlyko Potop, Dziady, Pan Tadeusz itp itd ale planuje kupic ,,Sztuka mowienia nie" czytal ktos z Wam moze ta ksiazke? Moja kolezanka czytala w tamtym roku iu mowi ze calkiem niezla, ciekawi tych co interesuja sie psychologia pozdrawiam
|
|
|
|
#4401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po angielsku, a streszczenie po polsku, bo jak się okazuje dziekan nie jest zbyt biegły
|
|
|
#4402 | |||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Mam szczęście znakomita większość książek zdobywać bez wydatków. Choć dopiero od kilku lat. Wsześniej kupowałam, oczywiście. Cytat:
![]() Dla odmiany z literatury zwanej kobiecą jestem niedokształcona totalnie. ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo fajne wydania. Dla wielbicieli nie lada gratka. Cytat:
Ironia losu, ale tak to właśnie zwykle bywa. Pozostaje mieć nadzieję, że dziekan biegły jest w czym innym... To znaczy w tym, w czym powinien. ![]() Życzę Ci powodzenia.
|
|
#4403 | |||
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkim pięknych zdobyczy, a szczególnie Sabath, bo uzbieranie takiego stosu bez straty pieniędzy to wieeelka sztuka.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uważaj, bo jeszcze chrzestną zostaniesz. OliFko, trzymam kciuki za ukończenie i bronę pracy.
|
|||
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja standardowo tylko tak krótko
![]() Oddawaj! No, "Krwiopijców" możesz sobie ewentualnie zatrzymać ![]() Ueee, cienkie to "Ssij, mała, ssij" Cytat:
I moje njusy. Pion od TŻa, poziom z Podaja
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
ger, piękny stos
![]() ja wzbogaciłam się ostatnio o trzy książki janet evanovich, leci też do mnie kilka pozycji z empik.com. literatury po polsku ostatni nie kupuję, mój zakupoholizm sabotuję koleżanka, która mi pożycza to co mam ochotę kupić:/ |
|
|
|
#4406 |
|
Konto usunięte
|
Moje wrześniowe zakupy.
![]() 3 na dole - z ŚK, Fleming z Rzeczpospolitej za 8,9zł.
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
OliFka1 nie miałam wcześniej bladego pojęcia, że z boćkami wiąże się więcej przesądów. Znałam tylko jeden o dzieciach z kapusty.
![]() Magrat16 rewelacyjna kocia kolekcja. Chętnie bym ci ja podebrała, bo czytałam tylko pierwszy tom. Sabbath piękna piramida i do tego darmowa nic tylko gratulować. ![]() Alvesta fajna ta twoja pólka z Moorem. Zaraziłaś mnie sympatią do Prachetta pożyczyłam sobie od kolegi cykl o czarownicach i czytam. Fajne njusy. ![]() Daj znać jak się z Mao rozprawisz, bo mam go zamiar od Bożego Narodzenia przeczytać i tak odkładam to w czasie. Jak napiszesz, że jest równie ciekawa co "Dzikie łabędzie" to w pierwszy wolny weekend go pochłonę. ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;8962116]Moje wrześniowe zakupy. ![]() 3 na dole - z ŚK, Fleming z Rzeczpospolitej za 8,9zł. [/quote]Sunprince dziękuje, że przypomniałaś mi o Flemingu. Przed chwilką wyskoczyłam do kiosku. Załapałam się na egzemplarz bez gazety, więc już w ogóle szczęśliwie. ![]() Tak poza tym to jestem od początku tygodnia chora i chyba jutro zajrzę wreszcie do przychodni, bo moja amolowa terapia zupełnie nie podziałała. ![]() Do tego sprzedałam już 50 książek i odzyskałam tym samym 450zł. Z racji urodzin przybyło mi też parę tytułów, jak dorwę aparat to się pochwalę.
|
|
|
|
#4408 |
|
Rozeznanie
|
Cytować nie będę, zbyt zmęczona jestem.
![]() Elsha, ale stosy !! na jakis czas Ci wystarczy. OliFka, gratulacje , miłej lektury. Kiedyś przyglądałam sie tej "Dzikiej lawendzie". Napisz, gdy przeczytasz. Magrat , ależ piękna kocia kolekcja! Sabbat nic tylko gratulowac , ale i zazdrościć. Ciekawa jestem , jak spodoba Ci sie "Religia' , czytałam w zeszłym roku. Chętnie bym Ci podebrała serię"Troja". Alvesta , gartuluję. U mnie w ksiegarni stoi sobie ten Moore, muszę kiedys przejrzeć. Germini , Ty ostatnio jak do pożaru Sunprice , gratuluję . Mam nadzieję,że nikogo nie opuściłam . Moje ostatnie nabytki jeszcze fotek nie mają i nie wszystko mam , czekam na 3 książki. Jednak nie chwaliłam sie nabytkami końca sierpnia.Lubię mieć mały zapas.Mam nadzieję,że radość czytania dadzą mi właśnie te powieści:"F.M" Akunina, "Mistrzyni przypraw"Ch.Divakaruni oraz "Sól i szafran" K.Shamsie. Książki , które może trochę poczekają,aż nadejdzie ich kolej to "Sprawiedliwe wyroki sędziego Baogonga"-anonim z XVI wieku, "Tajemnice Kopernika" J.P. Luminela, "Zuchwała koronacja" jest I tomem cyklu "Tebanki"(będą łącznie 4 tomy), bohaterką jest Hatszepsut ,kobieta -faraon. Ostatnia z książek jest biografią Hatszepsut autorstwa Ch.Desroches. |
|
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Germini, gratuluję
"P.S. Kocham cię" widziałam w wersji filmowej. Nie wiem jak się przedstawia kwestia zgodności z książką, ale trochę ckliwy był ![]() Sunprince, Ondine - również gratuluję Amber - czekam na zdjęcia w takim razie. Można prosić na privie linka do Twoich książek na allegro? Może się załapię na jakąś
|
#4410 |
|
Wtajemniczenie
|
Ger, Sunprince, Ondine gratuluje zakupów
![]() Ja sama się szykuję, żeby zlozyc zamowienie w ksiegarni w Chicago, bo widze troche ksiazek przecenionych tak po 6$-10$,, to i tak lepiej niz w ksiegarni normalnie 20$-30$ niestety ksiazki polskie tutaj drogie... ale na szczesnie "Najgłupszego anioła" tam mają wiec chyba na dniach zamówię bo jestem strasznie ciekawa tej ksiazki
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Toż to ogromniaste dwa stosy! Gratulacje
Ciekawa jestem, jakie wrażenie na Tobie zrobią te książki.

napatrzec się nie mogę....
zazdroszczę
Wprawdzie to nabytki z ostatnich trzech miesięcy, i to poprzedzone długim postem, ale nie musisz tego mówić mężowi.
Inne kobiety muszą ukrywac zakupy jeśli chodzi o ubrania - ja cichaczem dodaje kolejne tytuły do zbioru 

Dlatego nałogowo podglądam dziewczyny tu, co czytają i co chwalą (taka cfaniara, o!)
To na górze to "Martwe dusze", nie lubię wydań kieszonkowych (ze względu na małą czcionkę i brak marginesów), ale nie chciałam wyjść bez Gogola.

.