![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzenie w pojedynkę
Cytat:
Ty w ogóle zajmujesz się czymś sama, czy całe życie wszystko ze wszystkimi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Wow, ale tu hity. Samotne wyjscie do kina i przezywanie w samotnosci filmu przejawem egoizmu. Dobre, dobre...
![]() Duzo latwiej sie zyje jak sie nie czuje potrzeby koniecznego towarzystwa. Najlepiej jest sie nie przejmowac osobami, ktore nie moga sie nadziwic jak to samemu mozna dokads wyjasc i jeszcze dobrze sie bawic, bo serio nie ma kim. Zawsze sie trafi taki niewolnik towarzystwa. Nie wiem komu nalezy bardziej wspolczuc. ![]() Praktykuje samotne wyjscia do kina, teatru, restauracji, nad jezioro. Restauracja, to w ogole jakis hit, przeciez tam sie idzie zjesc. Serio ktos obok jest niezbedny? Nie moge sie doczekac mojego samotnego wyjazdu rowerowego nad morze, czekam tylko na dobra pogode. Tylko ja naprawde lubie ten sport. I co ciekawe jestem wtedy bardziej otwarta na innych ludzi. Jestem też wtedy czesciej zagadywana niz bedac z kims i sama chetniej zagaduje ludzi. Fajnie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Motylek wydaje sie mocno bluszczowata i na dluzsza mete meczaca. Dobrze, ze ma duze grono znajomych i jej potrzeba nieustannego towarzystwa przy byle pierdule sie jakos dzieli na wielu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
BAN stały
|
No tak, oczywiście, ja niby mam problem z przebywaniem sama ze sobą. Nie, nie mam żadnego problemu.
Lubię czytać, lubię spacerować sama w miejscach bezpiecznych, zawodowo również wiele projektów wykonuję samodzielnie i żyję. Ba, nie mam nawet problemu, żeby wyjść w czasie pracy na lunch do baru szybkiej obsługi. Uważam jednak, że to kontakt z drugą osobą jest najbardziej wzbogajacający duchowo i staram się go praktykować. Właściwie to przychodzi mi naturalnie. Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- I tu się włącza kwestia bezpieczeństwa. Ale widocznie nie dla wszystkich to oczywiste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś w rozmowie na czacie wysłałam zdjęcie z kawiarni, byłam tam sama, na kawie i cieście (taki poranny sobotni self-love rytuał ![]() Dla mnie takie zachowanie jest bardzo dziwne - tak jakby ktoś nie lubił samego siebie i bał się (?) ze sobą przebywać? Bał się swoich myśli? Co jak co, ale jeśli chodzi o towarzystwo, to możemy być jedynie pewni że gwarantowanym towarzystwem jesteśmy my sami - w przeciwieństwie do męża, rodziców, znajomych czy dzieci. Te znajomości zawsze mogą się urwać. Nie chodzi o to żeby wszystko robić samemu ale by być w stanie to zrobić. Oho, no tak - samemu to można jedynie chinola za rogiem zjeść, kto to widział iść samemu do restauracji xD ![]() motylek_na_ramieniu, ty zdajesz sobie sprawę że nie wszystkie restauracje są "Ą Ę" eksluzywne? Większość restauracji to normalne lokale, a nie jedynie takie z 5 gwiazdkami Michelin ![]() Edytowane przez Sally1642 Czas edycji: 2022-06-13 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W tygodniu przejeżdżam około 100km lasem i widuje tam inne samotnie jeżdżące/spacerujące kobiety. Pewnie nie wybrałabym się tam o północy, ale bez przesady... W weekend pojechałam nad jezioro oddalone 40km od mojego miasta. SAMA. Nad jeziorem masa innych kolarek, które przyjechały same. Trzeba mieć głowę na karku, ale twoje myślenie zakrawa już o paranoję. Cytat:
No dawno takich bredni nie czytałam. Nie wspomnę jakie to może być krzywdzące dla osób samotnych nie z wyboru, które chciałyby czerpać przyjemność z życia. Piszesz tak, jakby ich wyjście do teatru w pojedynkę było ujmą i czymś nienormalnym.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Super że tyle osób się udziela
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
astro-loszka
|
Ktoś kiedyś mi powiedział, że trzeba umieć samemu sobie być kumplem. I ja się z tym zgadzam
![]() Cytat:
Zazdraszczam ![]()
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo prosze o zrobienie zdjecia. Rozmowa potrafi sie czasem przedluzyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Zrobie powtórke z ubiegłego roku, tylko wydłuze trase. Pociagiem do Władysławowa potem rowerem na Hel i do trójmiasta. Licze, że uda mi sie przed wakacjami jeszcze, zeby wzgledny spokoj na trasie byl.
Jeszcze chce Mierzeje Wislana zrobic, ale to w innym terminie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do rzekomych bredni i krzywdzenia samotnych nie z wyboru, to zdaje sie napisalam, że mozna zrobic masę rzeczy, aby ten stan bezcelowo się nie przedłużał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co robisz? Robisz z kobiety niewolnika i bezwolną mimozę, która powinna bać się życia i być asystowana w każdej sytuacji (najlepiej jeszcze pewnie przez męskie ramię). To bardzo ograniczające. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Zdarza mi się, ale rzadko. Kiedy byłam singlem częściej, ale to było takie zmuszanie się, żeby nie siedzieć w domu, nie zamulać i nie rezygnować z czegoś tylko dlatego, że nie mam towarzystwa. Na koncertach było bardzo fajnie, bylam na spotkaniu z pewnym poetą, byłam w knajpce na piwku - to ostatnie wspominam źle, reszta super.
Wolę jednak wychodzić z kimś, stresuję się wśród ludzi kiedy jestem sama, nie sprawia mi przyjemności stawianie się w takich sytuacjach. Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Motylek, masz dziecko tak? I zamierzasz z niego zrobić taką samą kalekę jaką z Ciebie zrobili Twoi rodzice? Masz 35 lat, a boisz się życia i walisz takie farmazony, jak nieopierzona nastolatka, która jedyne informacje o świecie czerpie z jednej strony od przewrażliwionej rodziny, a z drugiej z nowelek o zbójach co tylko panny porywają.
Weź kobieto, boisz się to się bój, masz grono które Cię asekuruje to super, ale nie dorabiaj kilometra ideologii jak to trzeba pielęgnować życie w komunie jakby to była jakaś świętość, którą tylko Ty oświecona rozumiesz. Już dziewczyny pisały, umieć coś zrobić nie znaczy, że nic innego się nie robi. Normalny człowiek potrafi sam wykonywać czynności, nawet jeśli preferuje towarzystwo absolutnie zawsze ponad samotność. Ty nic nie preferujesz, masz wpojony za dzieciaka absurdalny lęk i nie potrafisz inaczej. A to już nie jest zdrowe nieważne ile pozytywów nie wypiszesz. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Motylek, a ja tam mogę się założyć, że gdybyś nie miała męża i dziecka (tego nie jestem pewna, moglam nie doczytać), i masz znajomych w podobnym wieku do swojego, to skończyłoby się takie demonizowanie spędzania czasu samemu na rozmaitych aktywnościach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wcale nie wiedźma!
|
No, no, prawdziwa ryzykantka z ciebie!
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Bardzo lubię sama uprawiać sporty (basen, rolki, siłownia), towarzystwo wrecz mi przeszkadza
![]() ![]() Do kina czasami pójdę z kimś, czasami sama i nigdy nikt na mnie dziwnie nie patrzył. Naprawdę nobody cares…mam koleżankę kinomaniaczke, która chodzi często sama, bo nie znajdzie towarzystwa na 3 razy w tygodniu i niszowe filmy. Zupełnie normalna dziewczyna ![]() Bywam sama w muzeach, w tym roku jadę na krótkie solo wakacje zagraniczne (jak nic mnie porwą i zamordują ![]() ![]() Nie chodzę za to sama do restauracji w celach innych niż lunch ani na piwo, chyba ze jestem np w delegacji z pracy. Po prostu nie czuje takiej potrzeby. Ale ogólnie podsumowując Autorko, nie ma czego się bać - to fajne doświadczenia, a jednocześnie nie będziesz sobie wyrzucać, ze marnujesz życie siedząc na kanapie ![]()
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam problemu z wychodzeniem samej. Zdarzyło mi się wejść z ulicy na koncert w lokalu, bo usłyszałam fajną muzykę, nie przepuściłabym filmu, który chcę obejrzeć przez brak towarzystwa, lubię przesiadywać w kawiarniach lub w parku na trawce, lubię spacery w naturze, zwłaszcza z dala od najbardziej uczęszczanych ścieżek i drących się bachorów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Dzik
|
Jeśli mam ochotę wyjść sama do kina, na koncert, do restauracji, spacer, wycieczkę, kajak, góry, wakacje, cokolwiek - to po prostu to robię. Życie może być za krótkie żeby wiecznie czekać na kogoś i liczyć na towarzystwo.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.