Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-12-18, 07:05   #1051
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.

Cytat:
Napisane przez kocia_lapka Pokaż wiadomość
Dziwi mnie organizowanie wigilii pracowniczych w czasie pracy.

Przedszkole, do którego chodzi dziecko, którym się opiekuje planuje zrobić wigilię w dzień pracujący, w środku dnia. Dziecko do odbioru do godziny 12, a żaden zwrot pieniężny nie jest przewidziany.
O zrobią jak dziecko nie zostanie odebrane o 12?
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 09:00   #1052
747bf32364fc13da37122d49c7e01f75501e8a1a_65540b783ff7c
Konto usunięte

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89442102]O zrobią jak dziecko nie zostanie odebrane o 12?[/QUOTE]W ogole co to za pomysl, zeby kazac odebrac dziecko o takiej godzinie? To juz mozna w ogole powiedziec rodzicom, ze sobie pracownicy przedszkola robia wigilie i maja caly dzien wolny, a Ty im frajerze za to plac. Smiech na sali.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
747bf32364fc13da37122d49c7e01f75501e8a1a_65540b783ff7c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 09:12   #1053
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalie_Alex Pokaż wiadomość
A mnie dziwi, że tutaj wszyscy maja taką wiedzę, do której dany sklep jest czynny i wiedzą, że zamkną go za 15 minut. Ja nie mam pojęcia, o której zamykają jaki sklep. Kilka razy szłam ulicą, licząc, że dany sklep jeszcze będzie otwarty, a okazywało się, że jest już zamknięty
Ja wiem że sklepy w których robię zakupy są czynne minimum do 21. Kojarzę też punkty całodobowe. I to wcale nie po to żeby regularnie chodzić i się naprzykrzać pracownikom którzy chcą zamykać tylko żeby wiedzieć że w razie potrzeby mam miejsce w którym kupię coś czego akurat potrzebuję.
Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
My mamy otwarte od 10, pracujemy na zmiany i zawsze jedna z dziewczyn jest na 8 - sprząta, robi inwentaryzację, zwroty i milion różnych rzeczy, które trzeba zrobić przed otwarciem, no ale mniejsza o to. Za każdym razem jak jestem rano, to już zaraz po 8, albo po 9 ktoś szarpie za klamkę, najgorzej, jak ktoś mnie zauważy, że się plączę po zapleczu i kiwa na mnie ręką, to już podchodzę, a tam oburzenie, że zamknięte, bo ZAWSZE było od 8, albo że zawsze było od 9 - zależy o której szarpie pracuję tam prawie dwa lata i od początku było od 10, z tego co wiem to zawsze tak było. Niektórzy zaglądają po witrynie, ciągną za klamkę, uderzają w szybę. Średnio 2-3 osoby dziennie są takie.

Dużym drukiem są napisane godziny otwarcia, nie ogarniam co w tym trudnego, żeby to po prostu przeczytać i nie robić z siebie wariata.

W ubiegły wtorek sprawdzałam godziny otwarcia mojej poczty, bo bywam tam dwa razy do roku, jak wysyłam kartki świąteczne i za każdym razem są inne godziny otwarcia - teraz według Google było do 17, o 16:30 wracając z pracy odbiłam się od drzwi, bo okazało się że jednak do 16
We wszystkich punktach w których ktoś pracuje przed otwarciem powinny być grube rolety, żeby można było je zasłonić i spokojnie sobie pracować właśnie bez takich magików którzy "zawsze mieli otwarte wcześniej". I bez tracenia czasu na bezsensowne tłumaczenia.
Ja sama czasem nie zwrócę uwagi na godziny otwarcia (zwłaszcza jak ktoś jest już w środku) i zdarza mi się pociągnąć za klamkę. Ale jak jest zamknięte to zaczynam się rozglądać, widzę wtedy że przyszłam za wcześnie i po prostu sobie idę bez zawracania komuś głowy.

lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 09:16   #1054
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość

Mnie zawsze uczono, że klient przy kasie to jest absolutny priorytet.

Jestem w stanie zrozumieć, że pracownik coś innego robi, ale ja zawsze w takich sytuacjach mówiłam "dzień dobry, już do pana podchodzę".

Myślę, że w takich sytuacjach chodzi o bycie zauważonym. Nie spotkałam się z pojękiwaniem, stękaniem, ani tupaniem.

Jak ktoś wie, że widzę, zaraz zostanie obsłużony, a nie stoi jak ten debil na środku i nie wie, co ze sobą zrobić to pewnie ma inne nastawienie.

A przecież bieganie z paczkami zupełnie nie koliduje z szybką komunikacją z następnym klientem.

Sama potwornie nie lubię być tak olewana. Kiedy stoję na kasie w Biedronce i zaświeci się lampka przy samoobsługowej to jak kasjer po prostu wstaje i idzie bez słowa to mnie to drażni. Jak mówi "zaraz wracam" to mam pełen luz, nawet jak się spieszę, bo w pełni to rozumiem, przecież podejść musi..
Polecam kilka dni pracy na poczcie - potrafili drzwi od zaplecza ciągnąć i krzyczeć czy podejdzie ktoś do drugiego okienka, a niestety Pocztę stać było na wszystko, tylko nie na odpowiednią ilość pracowników i na ranną zmianę była zawsze jedna osoba do 13. Ciągła kolejka na kilkanaście ludzi a z kolejki krzyki, czy ktoś może przestać pić kawę i w końcu otworzyć drugie okienko (choć to jeszcze najbardziej kulturalne stwierdzenie było). Zdarzało mi się wstać, otworzyć te drzwi i powiedzieć, że zapraszam obsługiwać, bo nikogo więcej tu nie ma przez najbliższe kilka godzin.

Albo nawet jak byłyśmy dwie i jedna musiała rozliczać listy, które listonosz zdał z rejonu, po które czekali już ludzie w kolejce, to z samego jej końca leciały teksty, że jesteśmy poebane, wolne, nienormalne i w ogóle chyba upośledzone, żeby zamykać przy takim ruchu okienko, nie pomagały żadne uspakajające słowa, ani to że ktoś ich widzi, serio. Niestety taki ruch był cały czas, a kiedyś trzeba było to zrobić, bo bez tego nie mogłyśmy wydać listu i połowę osób z kolejki musiałybyśmy odesłać.

Była karteczka zamknięte, było otwarte drugie okienko, były grzeczne słowa a i tak zazwyczaj byłam zjechana z góry na dół, bo jaśnie pana nie obsłużyłam na czas.

Pracowałam tam pięć lat i tak mi ludzie obrzydli, że do dzisiaj po prostu mam niechęć, choć teraz nie ma porównania, mam super klientów w 90%. Miałam wrażenie, że na tej poczcie z ludzi największe guano wychodziło, w żadnym innym miejscu pracy nie spotkałam się z takim chamstwem, jak w tym przybytku.

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2022-12-18 o 09:29
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 09:21   #1055
kocia_lapka
Zadomowienie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;89442102]O zrobią jak dziecko nie zostanie odebrane o 12?[/QUOTE]
Nie wiem, nie chcę sprawdzać Po prostu wynajęłam nianię na cały dzień, co też zrobiło też kilku innych rodziców z tej grupy
kocia_lapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 09:24   #1056
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kocia_lapka Pokaż wiadomość
Dziwi mnie organizowanie wigilii pracowniczych w czasie pracy.

Przedszkole, do którego chodzi dziecko, którym się opiekuje planuje zrobić wigilię w dzień pracujący, w środku dnia. Dziecko do odbioru do godziny 12, a żaden zwrot pieniężny nie jest przewidziany.
Mnie nie dziwi, o ile to nie komplikuje życia klientom czy petentom i jest odpowiednia informacja wcześniej. Trudno mi wymyślić sklep czy urząd, w którym nie da się zorganizować pracy tak, żeby sobie zrobić te 2 godziny wigilii. Ale przedszkole czy szkoła?
W ogóle często w takich miejscach mają problem z tym, że dzieci siedzą np. do 16. Nie wiem jak mieć dzieci, skoro rodzice odbierający pociechy ze żłobków i z przedszkoli po 14 nieraz są uważani za wyrodnych rodziców. Dzieci chyba tylko dla bezrobotnych.

[1=747bf32364fc13da37122d4 9c7e01f75501e8a1a_65540b7 83ff7c;89442127]W ogole co to za pomysl, zeby kazac odebrac dziecko o takiej godzinie? To juz mozna w ogole powiedziec rodzicom, ze sobie pracownicy przedszkola robia wigilie i maja caly dzien wolny, a Ty im frajerze za to plac. Smiech na sali.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Płać i sam zwalniaj się z pracy, żeby zostać z dzieckiem w domu, bo pracownicy się dzielą opłatkiem. Trochę śmieszne. Tym bardziej, że w wielu branżach ten okres przedświąteczny jest bardzo intensywny i to nie jest takie proste w tym okresie wziąć dzień wolnego albo zwolnić się przed południem.

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 10:06   #1057
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2022-12-18 o 10:04
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 10:45   #1058
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Ale co ty cjesz ode mnie? Na kartce jest napis " do 21". Co to oznacza wg ciebie?

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

Że do 21 masz się uwinąć z zakupami i zapłatą za nie

Sent from my iPhone using Tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 10:58   #1059
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Złóż skargę. Coś takiego nie powinno mieć miejsca.
08c7cbc1c0d531be9e51934d16bbb4732386b516_63def18200ca5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 11:18   #1060
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

No i się uwinie. Dlaczego więc wchodzenie za 15 jest buractwem, skoro zdąży się ze wszystkim wyrobić?
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 11:21   #1061
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Stary 2022-12-18, 11:23   #1062
Finlora
Zakorzenienie

[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89442215]Dobra, ale już nie przesadzajmy, bo wszystko da się sprowadzić do absurdu.

Wspólnota, w której mieszkam jak najbardziej wszystko wysyła mailowo i publikuje na platformie. Wywieszek nie ma. Też się można przyczepić, że starsze osoby przecież nie korzystają z komputera.
[/QUOTE]Moja wspólnota wywiesza tylko kartki. Platforma? Jaka platforma? Jak jest odczyt prądu/gazu/wody/wizyta kominiarzy, to 2 dni przed wieszają kartkę na klatce - godziny oczywiście takie, kiedy ludzie pracujący są w pracy. Ostatnio była zmiana konta do wpłat czynszu - nawet nie chciało im się tego przynieść i powrzucać do skrzynek, tylko kartka na klatce, żeby pilnie się zgłosić po odbiór.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2022-12-18 o 11:24
Stary 2022-12-18, 11:25   #1063
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
No i się uwinie. Dlaczego więc wchodzenie za 15 jest buractwem, skoro zdąży się ze wszystkim wyrobić?

Nie wiem, ja tego nie powiedziałam.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Moja wspólnota wywiesza tylko kartki. Platforma? Jaka platforma? Jak jest odczyt prądu/gazu/wody/wizyta kominiarzy, to 2 dni przed wieszają kartkę na klatce - godziny oczywiście takie, kiedy ludzie pracujący są w pracy. Ostatnio była zmiana konta do wpłat czynszu - nawet nie chciało im się tego przynieść i powrzucać do skrzynek, tylko kartka na klatce, żeby pilnie się zgłosić po odbiór.

U mnie podobnie

Stary 2022-12-18, 11:40   #1064
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Stary 2022-12-18, 12:06   #1065
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Bo problem jest taki że zdarza się tak że ktoś się nie wyrabia

W usługach jest podobnie. Zapisuje się ktoś na koniec dnia na jakaś usługę a potem chce jeszcze coś, a to brwi, a to zdobienie paznokci, a to może jeszcze do koloru się obetniemy. Raz miałam ostatnia klientkę i ona do mnie że chce coś jeszcze, jakaś szybka usługa że musiałabym zostać tak z 20 min. Mówię że się nie wyrobię. A ona do mnie to co ma Pani jeszcze kogoś? Nie kurde kończę pracę

Zasadniczo problem z takimi sytuacjami jest taki że klient ma problem do pracownika, a pracownik do klienta. A tak naprawdę to oboje powinni mieć problem do pracodawcy, bo to on organizuje pracę. A on ma wywalone Nie wina jest ze klient chce zrobić te zakupy do powiedzmy 21 skoro do tej jest otwarte. Ale nie ma też winić pracownika ze chce skończyć o 21 skoro o tej ma zmianę. Owszem pracownik moze zmienić pracę skoro mu nie pasuje, ale też klient też może zmienić sklep skoro mu nie pasuje Skoro pracodawca ma wywalone na klientów to co może pracownik ma się bardziej przejmować?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 12:24   #1066
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość

Zasadniczo problem z takimi sytuacjami jest taki że klient ma problem do pracownika, a pracownik do klienta. A tak naprawdę to oboje powinni mieć problem do pracodawcy, bo to on organizuje pracę. A on ma wywalone Nie wina jest ze klient chce zrobić te zakupy do powiedzmy 21 skoro do tej jest otwarte. Ale nie ma też winić pracownika ze chce skończyć o 21 skoro o tej ma zmianę. Owszem pracownik moze zmienić pracę skoro mu nie pasuje, ale też klient też może zmienić sklep skoro mu nie pasuje Skoro pracodawca ma wywalone na klientów to co może pracownik ma się bardziej przejmować?

Z tą wypowiedzią zgadzam się całkowicie jako klient i sprzedawca, który ma płacone do 22:00, minutę później już nie. My podganiamy pracę na tyle, żeby wyjść maksimum 10 po z pracy. Myjemy podłogę gdy sklep jest jeszcze otwarty, ewentualne ślady butów przeleci się jeszcze raz. U nas są dwie kasy, jedna koleżanka rozlicza się jakoś 20 minut przed zamknięciem a druga w momencie zamykania sklepu.
Nie widzę problemu w obsłudze kogoś późno, ale niektórych usług już nie wykonam (mielenie mięsa czy krojenie wędliny za 5).
Dziwią mnie jedynie pojedyncze osoby, które wybierają się by pospacerować po sklepie o 21:45 albo 6:15, są to znane nam jednostki. O tej rannej porze to jedynie dziwi mnie, że komuś chce się tak rano do sklepu bez potrzeby iść.

Zauważyłam jeszcze jeden fenomen odnośnie mojej pracy: ludzie, którzy rano śpieszą się do pracy, wpadają po bułki, coś do picia, wędlinę, są wstrzymywani przez seniorki, które wybierają wędlinę życia. Stanie taka i marudzi a i tak jeszcze ze 2 razy przyjdzie na mojej zmianie. Albo gdy były te godziny dla seniorów w pandemię, to było tak chore, że brakuje mi słów! Co z tego, że wtedy miałyśmy luz, wyznaczanie kto kiedy ma robić zakupy to dyskryminacja. Ci sami seniorzy, którzy byli w "swoich godzinach" byli też wcześniej i jeszcze później popołudniu. Wypraszanie osób młodszych było bardzo nieprzyjemne i nerwowe, ale policja robiła naloty. Myślę, że teraz to tak łatwo nie przeszłoby.

Edytowane przez Nightmare666
Czas edycji: 2022-12-18 o 12:25
Nightmare666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 12:30   #1067
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

W usługach jest podobnie. Zapisuje się ktoś na koniec dnia na jakaś usługę a potem chce jeszcze coś, a to brwi, a to zdobienie paznokci, a to może jeszcze do koloru się obetniemy. Raz miałam ostatnia klientkę i ona do mnie że chce coś jeszcze, jakaś szybka usługa że musiałabym zostać tak z 20 min. Mówię że się nie wyrobię. A ona do mnie to co ma Pani jeszcze kogoś? Nie kurde kończę pracę

Z tym się zgadzam.
Jak ktoś nie wyrobi się do godziny zamknięcia sklepu, to nie powinien być obsłużony.
Kojarzę, że kiedyś w jednym markecie ochroniarz chyba od za 10 stał w drzwiach i mówił, że nie wpuszczają już nowych klientów.

Stary 2022-12-18, 12:51   #1068
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym się zgadzam.
Jak ktoś nie wyrobi się do godziny zamknięcia sklepu, to nie powinien być obsłużony.
Kojarzę, że kiedyś w jednym markecie ochroniarz chyba od za 10 stał w drzwiach i mówił, że nie wpuszczają już nowych klientów.

A co jak stanie do długiej kolejki z połową koszyka 3min przed zamknięciem i kasjerka nie zdarzy go skasować? Jak zostawi też koszyk to ktoś to będzie musiał rozniesc po sklepie. A jak kasjerka zacznie go kasować to zostanie po pracy
Z tym ochroniarzem mnie nie dziwi. Może jeszcze w mniejszych marketach typu Lidl czy Biedronka to może zdarzyc w 10 min jak wie gdzie szukać. Ale w tych dużych marketach to już niekoniecznie. Zwłaszcza jak są już kolejki przy kasach. Więc mnie nie dziwi że ochroniarz już nie wpuszczał.

Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 13:02   #1069
Konto usunięte

[1=08c7cbc1c0d531be9e51934 d16bbb4732386b516_63def18 200ca5;89442215]Dobra, ale już nie przesadzajmy, bo wszystko da się sprowadzić do absurdu.

Wspólnota, w której mieszkam jak najbardziej wszystko wysyła mailowo i publikuje na platformie. Wywieszek nie ma. Też się można przyczepić, że starsze osoby przecież nie korzystają z komputera.

Podobnie jak starsze osoby nie czytają smsów.

Pomijając, że smsy to wyjątkowo debilny i inwazyjny środek komunikacji - odrywa cię od tego, co robisz, nie da się ustawić filtra. Ja nienawidzę smsów i zwalczam firmy je wysyłające. Analizowałam kiedyś metody komunikacji marketingowej preferowane przez konsumentów w różnych krajach i te nieszczęsne smsy były tylko w Polsce, w żadnym innym kraju nie były tak popularne, mało która firma w Niemczech czy Francji z tego korzysta.

Zupełnie foolproof metody nie ma. Zawsze ktoś może argumentować, że wywieszki nie przeczytał, maili nie sprawdza, telefon mu się zepsuł a w ogóle to wyjechał na miesiąc.

A tak swoją drogą to polecam dobre stare przyjazne kontakty z sąsiadami, bo to potrafi mocno uprościć życie jak od czasu do czasu dzwonisz na ploty i "wymieniacie się notatkami".

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Złóż skargę. Coś takiego nie powinno mieć miejsca.[/QUOTE]Dla mnie właśnie smsy są najbardziej ok. Sprawdzam je sobie na koniec dnia, zazwyczaj są krótkie, zwięzłe. W mailach jakieś przydługie wstępy, grafiki, cytowanie, zanim się połapię co do czego to mam dość.
Cytat:

W usługach jak dla mnie jest oczywiste, że jeśli umawiam się na daną usługę, to dostaję tą usługę, nic mniej, ale też nic więcej, nie ma że a może jeszcze to, a może tamto.

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 13:36   #1070
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U mnie co roku tak sprawdzaja czujniki dymu. Wywieszaja kartke, ze za 4 dni od 8 do 12 beda sprawdzac. Super. Jak cie nie ma, to wywieszaja kolejna kartke, ze beda za 5 dni.
Raz bylam na urlopie i przegapilam przez to dwa terminy.
Trzeci termin mial byc platny, ale mial jeszcze kilka mieszkan do obskoczenia w dzielnicy, wiec udalo sie bez oplaty.

Innym razem nie dostalam w ogole zawiadomienia. Rano o 7, ja po zmiany nocnej, otwieram w pizamie, no i on chce wejsc. Nie wie dlaczego nie dostalam zawiadomienia.
Jak sprawdzal to rozgladal sie na prawo i lewo z niesmakiem - no tak, ja bylam w pizamie, jakies rzeczy osobiste porozrzucane po mieszkaniu, bielizna wywieszona na suszarce - no co poradzisz, zaskoczyl mnie. Bardzo mi wtedy bylo nieprzyjemnie. Niby moglam go nie wpuscic, ale bylam jeszcze nie do konca wybudzona i nie ogarnialam do konca co musze a czego nie musze.

4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 13:44   #1071
chwast
Zakorzenienie

Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.

Ja rok temu pamietam, że musiałam iść do biedry po któryś ze składników do ciasta - myślałam, że mam w domu, a okazało się, że nie. Poleciałam szybko, było jeszcze 20 minut (!) do zamknięcia, ale na wejściu stał ochroniarz i mówi, że mnie ani nikogo innego już nie wpuści bo „ON MA RODZINĘ!!!!!!!!”

W sensie spoko, ale no, sklep otwarty jeszcze 20 minut, no cóż obok był jeszcze jeden, oblężony dosłownie, bo wszyscy ludzie, których nie wpuszczał (a wiec musiał to robić jeszcze wcześniej) szli tam, kasjerki miały tam chyba sajgon życia.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2022-12-18 o 13:46
Stary 2022-12-18, 13:51   #1072
andra
Wtajemniczenie

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89442326]U mnie co roku tak sprawdzaja czujniki dymu. Wywieszaja kartke, ze za 4 dni od 8 do 12 beda sprawdzac. Super. Jak cie nie ma, to wywieszaja kolejna kartke, ze beda za 5 dni.
Trzeci termin mial byc platny, ale mial jeszcze kilka mieszkan do obskoczenia w dzielnicy, wiec udalo sie bez oplaty.

Innym razem nie dostalam w ogole zawiadomienia. Rano o 7, ja po zmiany nocnej, otwieram w pizamie, no i on chce wejsc. Nie wie dlaczego nie dostalam zawiadomienia.
Jak sprawdzal to rozgladal sie na prawo i lewo z niesmakiem - no tak, ja bylam w pizamie, jakies rzeczy osobiste porozrzucane po mieszkaniu, bielizna wywieszona na suszarce - no co poradzisz, zaskoczyl mnie. Bardzo mi wtedy bylo nieprzyjemnie. Niby moglam go nie wpuscic, ale bylam jeszcze nie do konca wybudzona i nie ogarnialam do konca co musze a czego nie musze.

A to co za numer U mnie kominiarz trafił ostatnio na gotujący się obiad, całkowicie mokry blat jak chciał rozłożyć teczkę, mnie latającą z mopem po korytarzu i walczącą z zamykaną windą (po psie bo nie zdążyłam) Wiaderka itp. miski i szmaty między którymi trzeba było lawirować. Zero niesmaku, nawet coś żartował o scenariuszach życiowych

andra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 13:54   #1073
chwast
Zakorzenienie

Ludzie i zachowania, które nas dziwią + ot, część 77.

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
A to co za numer U mnie kominiarz trafił ostatnio na gotujący się obiad, całkowicie mokry blat jak chciał rozłożyć teczkę, mnie latającą z mopem po korytarzu i walczącą z zamykaną windą (po psie bo nie zdążyłam) Wiaderka itp. miski i szmaty między którymi trzeba było lawirować. Zero niesmaku, nawet coś żartował o scenariuszach życiowych

Ja się w ogóle takimi rzeczami nie przejmuję, to on wchodzi do mojego domu, w którym toczy się jakieś życie, nie wpada na kawkę czy pogaduchy tylko cos sprawdzić, wiec nie wyobrażam sobie chować prania, które się po prostu suszy i pachnie, nie robić obiadu czy chować rzeczy osobiste, z własnego mieszkania dziwne to dla mnie zachowanie i trochę niezrozumiały taki stres.
Nie wiem z reszta co miałabym musieć chować bo wstyd. Portfel? Klucze? Buty? Rękawiczki? Świeczkę? No nie wiem serio xd

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2022-12-18 o 13:57
Stary 2022-12-18, 13:58   #1074
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76
Konto usunięte

Cytat:
Ja się w ogóle takimi rzeczami nie przejmuję, to on wchodzi do mojego domu, w którym toczy się jakieś życie, nie wpada na kawkę czy pogaduchy tylko cos sprawdzić, wiec nie wyobrażam sobie chować prania, które się po prostu suszy i pachnie, nie robić obiadu czy chować rzeczy osobiste, z własnego mieszkania dziwne to dla mnie zachowanie i trochę niezrozumiały taki stres.

No nie wiem, taka ten pan mial maniere. Jest taki moment jak odczytuje ten licznik, ze przez minute nie ma nic do roboty tylko musi trzymac taka rurke i czekac, i w tym czasie mocno mnie i mieszkanie ''zjechal'' wzrokiem z niesmakiem.
4d032753774d1a68efa6ccfc57dfedd4115cfe72_6584d22253d76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 14:08   #1075
Paprotka_
Zakorzenienie

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89442344]No nie wiem, taka ten pan mial maniere. Jest taki moment jak odczytuje ten licznik, ze przez minute nie ma nic do roboty tylko musi trzymac taka rurke i czekac, i w tym czasie mocno mnie i mieszkanie ''zjechal'' wzrokiem z niesmakiem. [/QUOTE]To w zasadzie świadczy o tym panu. Ja bym się obawiała że lustruje mieszkanie w kontekście ewentualnej kradzieży

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 14:49   #1076
Konto usunięte

[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89442326]U mnie co roku tak sprawdzaja czujniki dymu. Wywieszaja kartke, ze za 4 dni od 8 do 12 beda sprawdzac. Super. Jak cie nie ma, to wywieszaja kolejna kartke, ze beda za 5 dni.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To mnie raz tak zastał facet od gazomierzy. Sobota rano, ja w szlafroku skacowana i kompletnie w nieładzie, wtedy jeszcze nie mąż nagi w łóżku, ubrania porozrzucane po podłodze, a ten że gazomierze będzie sprawdzał i włazi do mieszkania i się rozgląda, gdzie gazomierze. Ja takie WTF, panie co pan, on że była informacja, że będzie sprawdzał, a ja że spoko, ale wszystkie -mierze mamy na klatce!
Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość

U mnie w poprzednim mieszkaniu tak było, że kilka dni przed kartka że sprawdzają coś w godzinach 10-14. Potem drugi termin. I mój ulubiony dopisek, że oczywiście mieszkańcy są zobowiązani to umożliwić w podanym terminie.
Teraz jest ciut lepiej, bo godziny takich kontroli mamy np. 12-14 i 16-18 albo do umówienia.

Stary 2022-12-18, 15:31   #1077
milka_70
Wtajemniczenie

Cytat:

Dokladnie. Do 21 a nie do 20:50

milka_70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 16:29   #1078
andra
Wtajemniczenie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89442366](...) U mnie w poprzednim mieszkaniu tak było, że kilka dni przed kartka że sprawdzają coś w godzinach 10-14. Potem drugi termin. I mój ulubiony dopisek, że oczywiście mieszkańcy są zobowiązani to umożliwić w podanym terminie.
Teraz jest ciut lepiej, bo godziny takich kontroli mamy np. 12-14 i 16-18 albo do umówienia.

U mnie też 'obowiazkowa obecność'. Nie przejmuję się tym kompletnie, we wspólnocie za to płacę tak jak i zarzadcy, który niech umawia albo w przyzwoitych godzinach albo z opcją do skutku. Z tego co widzę inni mieszkańcy też mają to w pompce, a kontrole teraz są po 15/16 do późnego wieczora tj 19 (po przejściu wszystkich kominiarz wraca i sprawdza domofonem obecnych) i drugi termin

andra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 17:12   #1079
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Polecam kilka dni pracy na poczcie - potrafili drzwi od zaplecza ciągnąć i krzyczeć czy podejdzie ktoś do drugiego okienka, a niestety Pocztę stać było na wszystko, tylko nie na odpowiednią ilość pracowników i na ranną zmianę była zawsze jedna osoba do 13. Ciągła kolejka na kilkanaście ludzi a z kolejki krzyki, czy ktoś może przestać pić kawę i w końcu otworzyć drugie okienko (choć to jeszcze najbardziej kulturalne stwierdzenie było). Zdarzało mi się wstać, otworzyć te drzwi i powiedzieć, że zapraszam obsługiwać, bo nikogo więcej tu nie ma przez najbliższe kilka godzin.

Albo nawet jak byłyśmy dwie i jedna musiała rozliczać listy, które listonosz zdał z rejonu, po które czekali już ludzie w kolejce, to z samego jej końca leciały teksty, że jesteśmy poebane, wolne, nienormalne i w ogóle chyba upośledzone, żeby zamykać przy takim ruchu okienko, nie pomagały żadne uspakajające słowa, ani to że ktoś ich widzi, serio. Niestety taki ruch był cały czas, a kiedyś trzeba było to zrobić, bo bez tego nie mogłyśmy wydać listu i połowę osób z kolejki musiałybyśmy odesłać.

Była karteczka zamknięte, było otwarte drugie okienko, były grzeczne słowa a i tak zazwyczaj byłam zjechana z góry na dół, bo jaśnie pana nie obsłużyłam na czas.

Pracowałam tam pięć lat i tak mi ludzie obrzydli, że do dzisiaj po prostu mam niechęć, choć teraz nie ma porównania, mam super klientów w 90%. Miałam wrażenie, że na tej poczcie z ludzi największe guano wychodziło, w żadnym innym miejscu pracy nie spotkałam się z takim chamstwem, jak w tym przybytku.
Wiesz co, nic nie tłumaczy chamstwa i sama paru nienormalnych debili w życiu spotkałam.

Natomiast jeśli rzeczywiście jest kolejka, a jeden jedyny pracownik coś robi na zapleczu to rozumiem, że można sie zdenerwować. Wiadomo, nie wyżyć na tym człowieku, bo to nie jego wina, ale jednak jest to niepoważne, żeby nie było komu obsługiwać, bo masz inne obowiązki, a jesteś sama.

Wyobraź sobie, że wchodzisz do sklepu o 12:00, a tam kasa zamknięta, a pracownik się kręci po zapleczu. Też byś zapytała, czy zostaniesz w końcu obsłużona, jakby minęło 5 czy 10 minut.

Bezsprzecznie wina poczty, a ludzie nie powinni wyrzygiwać tego tobie, ale jednak samą irytację rozumiem.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-12-18, 18:10   #1080
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_70 Pokaż wiadomość
Dokladnie. Do 21 a nie do 20:50

No tak.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości