|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Cytat:
Dla mnie jest bardzo ciekawie, jeśli chodzi o różnorodność tras i widoków górskich
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Dzik
|
Ja w tym temacie zainwestowałam bardziej w skore głowy i efekty widzę całkiem, całkiem: raz w tygodniu delikatny peeling (mam briogeo), szampon pharmaceris h-sensitonin, trzy razy w tygodniu wcierka z niacynamidem. Myje obecnie głowę co dwa dni, włosy odbite od nasady i nic nie swędzi a był czas, ze jak umylam rano to po pracy wyglądałam jak oklapnięty spaniel.
|
|
|
|
#1383 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Miałam to samo, tłuszcz po kilku godzinach od mycia. Bylam zdesperowana i zaczęłam szukać pomocy na forach włosowych. Tam właśnie poradzili mi nawilżać skórę głowy i to pomogło Ja nawilzam skalp przed myciem żelem aloesowym ( tak 20 minut przed myciem), do tego po myciu ( tak 2x w tygodniu) stosuje po umyciu wcierkę nawilżająca do skóry głowy. Widzę gigantyczna różnice. No o zmieniłam szampon na nawilżający, a nie oczyszczający. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej polecam Świeradów-Zdrój. Jeśli pojedziecie samochodem to blisko do Jeleniej Góry (Dolina, Pałaców). Jest co zwiedzać w każdej miejscowości praktycznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1386 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89450108]zgadzam się
U mnie singli to prawie nie ma Ale znajomi czy mają partnerów i dzieci czy nie to nie zrezygnowali z życia towarzyskiego. Nie ma problemu żeby się spotkać, gdzieś wyjść czy pojechać. No ale z nowymi znajomościami to ciężko. Nawet jak poznaję gdzieś nowych ludzi, to nie zmierzają one w kierunku jakiś trwałych przyjaźni. Przy czym mi też, a jakoś bardzo na tym nie zależy. Mam swoich znajomych, spotykamy się dość często, więc ludzi mi nie brakuje, ale czasem fajnie poznać kogoś nowego.Cytat:
Są i tu i tu. I ogólnie teraz przed Sylwestrem to chyba w każdym markecie. Cytat:
Szampon ogólnie niewiele Ci pomoże. Jak już polecam jakiś delikatny żeby nie podrażniał, a nie rypacz. Do tego peeling, ale tak raz na tydzień albo na 10 dni, bo częściej można sobie zaszkodzić. Polecam też nawilżać skórę głowy. Możesz sobie zrobić np. glutka z siemienia lnianego i nakładać przed myciem. Cytat:
Powiesz jaką masz ?
|
|
#1387 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Ja bardzo lubię Garnier Aloe hydra bomb
Elseve hialuron pump ( taki fioletowy). Ja mam jesVze ten problem, że mam włosy zdrowe i większość nawilżających mi je obciąża. Ostatnio kupiłam też szampon z Isany do wrażliwej skóry głowy ( taki niebieski z chabrem na opakowaniu), też jestem póki co zadowolona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, jednak stanęło na Zakopanym
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1389 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...acniajaca.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy macie osobne talerze "na okazje"? Zastanawiam się, czy to jest nadal popularne w moim pokoleniu, czy skończyło się na pokoleniu moich rodziców.
Wysłane z mojego M2004J19C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam, bo nie mam miejsca, a poza tym rzadko podejmuje gości na wystawnych obiadach czy świątecznych posiłkach. Gdybym miała miejsce do trzymania to pewnie bym się skusiła na jakiś elegancki komplet porcelany albo kryształy, bo jestem sroka i mi się podobają niektóre mocno.
|
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Byliśmy kilka razy zima w górach i się nie nudziliśmy Ale już mamy wybrane miejsce, kilka atrakcji zaplanowanych także chyba nie będzie źle. Mi się góry zima bardzo podobają,bardzo chciałabym jeszcze pojechać. Latem wolę morze. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy jeden zestaw najprostszy, najtańszy z ikei i jest na wszystkie okazje nie mam miejsca na trzymanie dodatkowych talerzy dla gości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KOCHAM GO NAJBARDZIEJ NA ŚWIECIE! Edytowane przez rebeccaa Czas edycji: 2022-12-29 o 14:42 |
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miała miejsce to może bym sobie kupiła jakąś ładniejszą zastawę, ale pewnie skończyłoby się tym że jedlibyśmy z niej na co dzień bo rzadko mamy gości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1398 |
|
Konto usunięte
|
Czy takie jakby pulsowanie kolana - bez bolu, tylko pulsowanie, zwlaszcza podczas lezenia - to raczej pulsowanie miesni? Czy to moze byc niedobor jakichs pierwiastkow - i jakich?
Uczucie takie jak drgajaca powieka przy niedoborze magnezu. |
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1401 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Na co dzień mam zbieranine kilku talerzy, każda w innym deseniu ![]() Dla gości mam zastawę na 15 osób,.kubki, talerze płytkie, głębokie, wszystkie z jednej firmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Mam jeden komplet czarnych kwadratowych talerzy. Jak mi się wytłuką (wątpię, bo jestem z tych dbających) to pewnie wymienię wszystkie. Nie mam gdzie trzymać różnych kompletów i nie widzę sensu. Moi rodzice też nie mają specjalnego kompletu, tylko podają na talerzach używanych codziennie. Jedyna różnica między mną a moją mamą jest taka, że jak ona kupuje nowy komplet, bo starego połowa się już wytłukła, to tą drugą połowę wkłada do innej szafki "na wszelki wypadek", który już nigdy najprawdopodobniej nie nadejdzie. Ja jednak wyrzucam wszystko, czego nie używam i nie uda mi się oddać nikomu. Dobrze mieć jakichś znajomych studentów, bo oni chętnie biorą 3 talerze, które im do niczego nie pasują (sama taka byłam), ale z tym coraz ciężej.
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już uszczerbilam 2 talerzyki i zbilam filiżankę, ale trudno, takie życie ![]() Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez stotek Czas edycji: 2022-12-29 o 16:04 |
|
|
|
|
#1404 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Urokliwe miejsce.Ale parę miesięcy temu pierwszy raz w życiu byłam w Zakopanem i byłam zachwycona, a trudno mnie było namówić na wyjazd ![]() Podobało mi się i już chcę tam znowu jechać ![]() Cytat:
Moja mama oczywiście ma rzadko kiedy wyjmowana zastawę na specjalnie okazje ![]() Ja jestem z frakcji, która za na specjalne okazje to mogłaby wystawić chyba tylko kieliszki ))Cytat:
Stara już słabo wygląda, nawet nie chcę jej wykładać. Pierwszym zakupem były talerze z Home&you, teraz zajechane i popękane miseczki zastąpiłam nowym z Homli. No i było już w sumie wyboru - kupiłam nowe garnki. Też z Homli, bo naprawdę potrzebuję nowych, a niestety średnio mogę sobie pozwolić na zakup. Też bym wolała garnki Tefal, ale są droższe , więc póki co mam zestaw o wartości niby 300 zł. No zobaczymy co z tego wyjdzie w praniu. Najwyżej za parę lat wydam więcej, ale nie boli mnie to. Teraz chcę jeszcze dokupić zestaw sztućców i też z Homli, chociaż zastanawiałam się nad Home&you, bo łyżeczka od nich ( ) jest super.No ale to wszystko stopniowo i naprawdę powoli. Tuż przed świętami pralka chyba dokonała żywota. To był dobry sprzęt, ale że też musiał się ze mną żegnać w ten sposób ![]() U mnie niestety jest dość ciężko, bo po 10 latach sporo sprzętu domowego żegna się z życiem i tak się złożyło, że sukcesywnie muszę go wymieniać i dokupywać nowy, co jest sporym obciążeniem dla budzetu. No naturalna kolej rzeczy, wiadomo, ale co stres jest ![]() I tak kilka mięsiecy żyłam bez piekarnika, no ale bez pralki się nie da ))Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam te czarne sztućce z Homli i sobie chwalę. Te na wiecznej promocji ze 120 na 60zł. Myję w zmywarce i nic im się nie dzieje. (Nie powinno się, ja wiem. Ale wyznaję zasadę, że albo wytrzymają w zmywarce, albo out i kupię inne, bo przecież nie będę trzymała dwóch zestawów sztućców, a tych do codziennego użytku na pewno nie będę myła ręcznie.)
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam. W ogóle nie mam żadnych rzeczy w domu na jakieś specjalne okazje albo goszczenie kogoś. W moim domu rodzinnym były takie przedmioty np haftowane obrusy i był dramat i koniec świata, jak coś skapnęło. Już wtedy wiedziałam, że u siebie nie będę mieć żadnych wystawek, kurzołapów, rzeczy na pokaz ani na specjalne okazje.
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem się zaczęły parapetowki/urodziny+święta i po prostu kupiłam biały komplet z Ikei na 12 osób. Taki z falowanym brzegiem. Jest ładny, ale duże talerze, dziady, nie mieszczą mi się do zmywarki na co nie wpadłam przed zakupem Mąż się stresuje za każdym razem gdy je wyciągam bo wie, że czeka go mycie ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1409 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mojej matki nie da się tego oduczyć. Co gorsza ona trzyma jeszcze wszystkie starocie jako pamiątki rodzinne i czasem mi się śmiać chce, jak wrecz z namaszczeniem wkłada tę wiekową porcelanę do szafki ![]() W domu rodzinnym nadal jest stary młynek do kawy, jeszcze z lat 70 - tych. No taki oldskul to trudno uświadczyć ![]() O tych paskudnych starych obrusach, to już nie wspomnę, a dla niej ma to oczywiście jakąś wielką wartość ![]() ![]() .O kurzolapach to już nawet nie wspomnę...Co gorsza było ich mniej, a niestety przybyło jej trochę nowych ![]() Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1410 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie mam rzeczy na specjalne okazje. Zadnej sosjerki, maselniczki, kieliszków do szampana, cukiernicy, filiżanek do kawy (piję tylko latte i do tego mam szklankę) itp. rzeczy których nigdy nie użyje.
Talerze mam z Ikei, więc jak coś się potlucze to kupuje i tyle. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2022-12-29 o 17:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

?

26.08.2023

nie mam miejsca na trzymanie dodatkowych talerzy dla gości. 
już uszczerbilam 2 talerzyki i zbilam filiżankę, ale trudno, takie życie 

Potem się zaczęły parapetowki/urodziny+święta i po prostu kupiłam biały komplet z Ikei na 12 osób. Taki z falowanym brzegiem. Jest ładny, ale duże talerze, dziady, nie mieszczą mi się do zmywarki na co nie wpadłam przed zakupem