|
|
#1471 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 946
|
Dot.: W³osowo-plotkowo - wszystko o naszych w³osach
U mnie do ramion to ju¿ za d³ugie. Lekko przed to max, ju¿ zaczynaj± siê robiæ oklapniête i jest efekt smutnego kasku.
U trychologa by³am, ponoæ nowe w³osy prawie nie rosn±, bo s± zablokowane przez ³ój. No ale co ja zrobiê, skoro rozwi±zanie to by³o mycie co czwarty dzieñ i wcieranie ich produktów. Nie do wykonania, bo nie wyjdê z domu z t³uszczem na g³owie. Jeszcze wtedy by³ covid i chodzi³am do pracy co drugi tydzieñ, wiêc jako tako kiedy siedzia³am w mieszkaniu siê do tego stosowa³am, ale nie widzia³am poprawy. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 28 684
|
U mnie jest taki problem, ¿e w³osy "ze¿ar³a" mi tarczyca plus swego czasu podwy¿szony testosteron. I mam przerzedzenia, zw³aszcza w tych samych miejsach co faceci, wiêc podejrzewam ³ysienie androgenowe.
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Dzik
Wiadomo¶ci: 5 702
|
Jakis czas temu duma³am w innym w±tku czy warto i¶æ do trycho. Sama mia³am problem z oklapem, przet³uszczaniem i po akcji z eksem z nadmiernym wypadaniem. Wygl±da³o to zle, serio. Do kompletu ba³am siê w³a¶nie ze trycholog mi walnie sto zabiegów w dzikiej cenie które bêd± na kij, wsadzi mnie na minoksidil albo powie "Pani magbeth, pani ju¿ tylko peruka zosta³a".
![]() Zdecydowa³am siê finalnie na zapisanie do pewnej polecanej i brzmi±cej fachowo pani trycholog z ojczyzny via net (nie wiem czy wypada mi tu podaæ publicznie - nie chce byæ podejrzewana o kryptoreklamê? ) i robiê póki co pierwszy krok programu. Ró¿nica ju¿ teraz jest kolosalna, skóra g³owy mi siê uspokoi³a, w³osy nie przet³uszczaj± i nie le¿± wszêdzie, rosn± mi jak oszala³e. Na dodatek ca³kiem ³adnie u¿ywam zapasy kosmetyków, bo jako wcze¶niejsza maniaczka w desperacji kupi³am chyba wszystko mo¿liwe, szczególnie w ojczy¼nie bo wiêkszy wybór i okaza³o siê, ze czê¶æ tych zapasów przys³u¿y siê pielêgnacyjne. Cassie tez próbowa³am nb z powodu "pogrubienia" w³osów, bo liczy³am na efekt chocia¿by wizualny. I æwiczê siê w cierpliwo¶ci, bo zmiany na g³owie wymagaj± czasu, ale ju¿ to co siê poprawi³o jest buduj±ce. |
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 28 684
|
Ja, gdybym wiedzia³a, ¿e to zadzia³a i nie bêdzie skutków ubocznych, zdecydowa³abym siê na przeszczep, ale moja fryzjerka pozbawi³a mnie z³udzeñ, ¿e mam tak ma³o w³osów, ¿e nie by³oby sk±d przeszczepiæ.
Powiedzia³a, ¿e na moim miejscu spróbowa³aby tej mezoterapii albo komórek macierzystych. |
|
|
|
|
#1475 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 656
|
Ja chcia³am i¶æ do trychologa.
Nawet by³am zapisana jako jedna z x osób do darmowego programu badañ w³osów, ale po tym jak mi³e by³y zapraszaj±ce rejestratorki, da³am sobie spokój. Z reszt± ja nie mam z³udzeñ co do tego, ¿e cokolwiek z naturalnych sposobów mog³oby mi pomóc. Generalnie te¿ podejrzewam u siebie problemy hormonalne ju¿, no i tak jak wspomina³am i w±tpiê, ¿ebym siê mijala z prawd± - stres sprawil, ¿e kitka mi znowu "wychudla". Ale co do tego super efektu jeszcze...Nie zawsze siê z tym zgadzam. Laski maj± czas tak dogeszczone czy przed³u¿one w³osy, ¿e sorry...Ma³o kto uwierzy, ¿e to jest natura i taka przesadna bujnosc chyba nie jest super. Przynajmniej wg mnie. Jedno pocieszenie jest takie, ¿e jak ogl±dam zdjêcia dziewczyn po zabiegu i jest porównanie "przed" i "po", to siê jako¶ tam pocieszam, ¿e wiêkszo¶æ ma podobnie Imponuj±ce w³osy w doczepach, a bez tego piórka.Sorry za takie pisanie wprost, ale chyba ka¿dy kto "rwie w³osy z g³owy" nad stanem swojej czupryny, wie o co chodzi. W tym przypadku trudno udawaæ brak zazdro¶ci - po prostu jest jak jest ![]() Ja to nawet niektorym facetom w³osów zazdroszczê. Wys³ane z mojego SM-A202F przy u¿yciu Tapatalka Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2023-01-10 o 09:02 |
|
|
|
|
#1476 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiadomo¶ci: 5 436
|
Cytat:
Kiedy¶ tez my¶la³am o przeszczepie i podobno przy hormonalnych problemach (³ysienie androgenowe) u kobiet tego nie robi±, bo nie ma efektów. ![]() Do³±czam do klubu cienkich i s³abych w³osów, moim marzeniem zawsze by³o zapuszczenie fryzury chocia¿ za ³opatki, ale mija 30 lat i szanse s± bliskie zeru ![]() Do tego moje zaleczone wypadanie sprzed kilku lat powróci³o, w przysz³ym tygodniu robiê badania krwi i bêdê kombinowaæ co z tym zrobiæ. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1477 | ||||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 109
|
Cytat:
Cytat:
Wierzê, ¿e dobrze zrobionych doczepianych w³osów nie widaæ. Moja znajoma ma takie - dopóki mi nie powiedzia³a w ¿yciu bym nie zgad³a, wygl±daj± bardzo naturalnie. Nie widaæ te¿, ¿eby co¶ siê z³ego dzia³o z w³asnymi. Wszystko jest dla ludzi, super, ¿e siê lepiej z nimi czujesz. Cytat:
. Minie pewnie, ale zanim to pó¼niej odro¶nie...Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1478 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 946
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Dzik
|
Jest dok³adnie odwrotnie z myciem - tez bym nie dala rady hodowaæ t³uszczu na g³owie, uwa¿am, ze to bzdura. Tak samo ujê³o mnie, ze nie ma tu wspó³pracy z jaka¶ marka i przymusu kupowania szamponu za 200 zeta u pani.
Zerknij w wiadomo¶ci
|
|
|
|
|
#1480 |
|
nieprzyzwoita
Wiadomo¶ci: 1 141
|
Ja w³osowo to mam dwa zmartwienia w sumie. Strasznie suche koñcówki, którym nic nie pomaga, wiêc w³osy max do ³opatek i czesto podcinane. Drugie - ¿adna, ale to ¿adna farba nie pozwala mi uzyskaæ wymarzonego odcienia zimnego mysiego blondu
wszystko niestety wychodzi za ciep³e, nawet super zimny maijrel od loreala
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 010
|
Cytat:
![]() Wys³ane z mojego M2102J20SG przy u¿yciu Tapatalka
|
|
|
|
#1482 |
|
¦niêta Mucha
Wiadomo¶ci: 10 785
|
Magbeth, a ta trycholo¿ka zajmuje siê mo¿e te¿ doborem pielêgnacji w³osów, a nie tylko skóry? Ja niby mam ogarniête co zrobiæ, ¿eby mieæ taflê, ale ile to godzin przygotowañ. Do tego drugiego dnia mas³o na g³owie, wiêc robiê takie pielêgnacje mo¿e raz na pó³ roku, jak mi siê zachce.
Mnie cudnie dyscyplinuj± pusz±ce koñcówki po dekoloryzacji te dwa leave in: Emolienty na mokre w³osy: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-w-kremie.html Olejek wyg³adzaj±cy na suche: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ropikalne.html Nie uda³o mi siê nim jeszcze zrobiæ str±ków. Plus oczywi¶cie prostowanie na szczotce.
|
|
#1483 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 99
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1484 |
|
nieprzyzwoita
Wiadomo¶ci: 1 141
|
|
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 032
|
No w³a¶nie ze specjalistami od w³osów - trycholog, fryzjer - bywa ró¿nie. Nie wiem, jak osobie z przet³uszczaj±c± siê skór± g³owy mo¿na doradzaæ mycie co cztery dni - ja bym wygl±da³a wtedy, jakbym sobie wyla³a olej na g³owê. Poza tym to te¿ mit, ¿e siê przyzwyczaja skórê g³owy do mycia, nie wiem, dlaczego tak czêsto powtarzany
![]() Fakt, ¿e nie pomy¶la³am o ³ysieniu; chyba wówczas raczej rzeczywi¶cie zagêszczanie w³osów to kiepski pomys³. Moja fryzjerka ogólnie pozytywnie wypowiada³a siê o mezoterapii, ¿e daje to sensowne rezultaty, ale jest bardzo bolesne. Natomiast co do d³ugo¶ci, to ogólnie podobaj± mi siê d³ugie w³osy, ale uwa¿am, ¿e nie ka¿demu pasuj±. Moja mama ma cienkie, ale zadbane, nosi zawsze przed ramiona i nie widzê jej w d³ugich w³osach, ma za drobn± twarz. Wielu kobietom jest lepiej np. w long bobie. Ja natomiast nie wygl±da³am ¼le w bobie, ale za ramiona to zdecydowanie moja d³ugo¶æ, mam dosyæ okr±g³± twarz; zobaczymy, mam nadziejê, ¿e uda mi siê do ³opatek zapu¶ciæ z tymi doczepami i zobaczê, jak to bêdzie wygl±da³o. Jak ¼le, to pozostanê przy d³ugo¶ci za ramiona, bo jestem zdania, ¿e nie ma co hodowaæ mysich ogonków . No i zagêszczanie niestety daje mi po kieszeni, ale jednak psychicznie czujê siê o wiele lepiej i to jest dla mnie istotne. Cytat:
Polecam grupê na facebooku "BLOND W£OSY - rozja¶nianie, farbowanie", du¿a baza informacji. Choæ ja obecnie wybieram fryzjera. |
|
|
|
|
|
#1486 |
|
Dzik
|
Pani R, tak, i skora glowy i pielêgnacja - dosta³am szampony, wcierke i propozycje ró¿nych odzywek, w zale¿no¶ci od problemu. Ja mia³am klasyk: t³usto u nasady, sucho na koñcach, a teraz sama siê nie mogê nadziwiæ, ze ca³o¶æ wyglada zdrowiej i równiej.
Stotek, nie ma problemu. |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 319
|
To i ja do³±czam do klubu cienkich i s³abych w³osów
W sumie to nawet genetycznie nie mia³am po kim grubych, gêstych w³osów odziedziczyæ. Zazdroszczê kobietom, które takie maj±. Mimo, ¿e moje w³osy s± cienkie, to jeszcze parê lat temu mia³am ich duuuu¿o wiêcej. Jak patrzê na zdjêcia z tamtego okresu, to a¿ mi smutno Spokojnie mog³am nosiæ d³ugo¶æ sporo za ³opatki. Teraz jak siêgaj± za ramiona to ju¿ wygl±da to ¼le. Jedyny sposób na rozpuszczone w³osy w moim przypadku, to chodzenie spaæ w lekko wilgotnych w³osach zaplecionych w warkocze. To im dodaje objêto¶ci, a nie chcê ich katowaæ lokówkami.Mam wra¿enie, ¿e po prostu z roku na rok zaczê³o siê tych w³osów robiæ coraz mniej, a depresja jeszcze mocniej im dokopa³a. Teraz sporo ich odrasta, sumiennie stosujê wcierki i peelingi enzymatyczne. U trychologa by³am, ³ysienia nie zdiagnozowa³a, ale zauwa¿y³a, ¿e wszystkie nowe w³osy s± cieñsze ni¿ te stare. Jestem pod opiek± endokrynologa-ginekologa, biorê leki i kontroluje wyniki badañ, ale efektów spektakularnych nie ma. Chocia¿ jak mi fryzjerka powiedzia³a, ¿e w³osy rosn± ¶rednio 1cm na miesi±c i mog± zd±¿yæ wypa¶æ zanim osi±gn± jak±¶ sensown± d³ugo¶æ, to czego siê tu spodziewaæ ![]() Te¿ bym bardzo chcia³a zagê¶ciæ w³osy, ale bojê siê, ¿e tego nie ud¼wign± Chocia¿ wpis Sublips na ten temat trochê mi przywróci³ wiarê, mo¿e warto siê wybraæ na konsultacjê do kogo¶ naprawdê kompetentnego.
|
|
|
|
|
#1488 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 656
|
Cytat:
Mama ma w³osy w sumie niezbyt grube, ale wygl±daj± tak normalnie - nie zwracaj± uwagi. Ojciec za to ma w³osy jak puch i ja mam takie po nim. Wiêc czego bym nie wylosowala w genach, to i tak by by³o s³abo. I fakt, ¿e niektórzy maj± farta, bo i po jednym i po drugim rodzicu maj± grubsze w³osy. Moja kuzynka zarówno po ojcu, jak i po matce ma strasznie grube i gêste blond w³osy. Jest ich tak du¿o, ¿e mog³aby siê nimi dzieliæ i dla 3 osób by³o starczy³o - nie do¶æ, ¿e s± grube, to jest ich jeszcze naprawdê sporo. Z drugiej strony jako pocieszenie mogê powiedzieæ tyle, ¿e grube w³osy to nie s± z automatu ³adne w³osy. A niektórzy tak my¶l± ![]() Wys³ane z mojego SM-A202F przy u¿yciu Tapatalka Edytowane przez Pusheen_ Czas edycji: 2023-01-10 o 22:29 |
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kole¿anka nigdy nie mia³a jakich¶ super w³osów, ani zbyt cienkie, ani zbyt grube. W pewnym momencie zdiagnozowano (lub by³o to tylko podejrzenie, nie pamiêtam ju¿) ³ysienie plackowate. Oczywi¶cie za³ama³a siê, a¿ tu znajoma wkrêci³a j± do programu testowania nowego leku na t± w³a¶nie przypad³o¶æ. To, jak teraz wygl±daj± jej w³osy to jaka¶ bajka - gêste, d³ugie, zadbane. Edytowane przez karawanna Czas edycji: 2023-01-10 o 22:45 |
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 850
|
Cytat:
Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Dzik
|
Odpowiedz brzmi: to zale¿y. Niektórym minoksidil s³u¿y, innym nie - bo clou to wyj¶ciowo dobrze zdiagnozowaæ przyczynê wypadania. Minoksidil ma w dodatku jeden mo¿liwy, imho bardzo niefajny skutek uboczny: wzrost w³osów WSZEDZIE, tak¿e na twarzy. Znowu nie musi to byæ regu³±, ale ja osobi¶cie po taki ¶rodek czy inny dutasteryd na ³ysienie siegnelabym tylko gdyby nie by³o ju¿ kompletnie innego wyj¶cia.
Natomiast na bank s± tez zadowoleni z efektów pacjenci i pacjentki. ¯ycie. ![]() A u mnie wychodzi na to, ze to by³ jednak intensywny telogen i totalnie skopana, zatkana skóra g³owy. By³am z³a dla moich mieszków, poprawiam siê. Edytowane przez magbeth Czas edycji: 2023-01-10 o 23:42 |
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1493 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 170
|
Ostatnio mam dziwny problem.. U¿ywam wszystkich kosmetyków od d³u¿szego czasu i nagle pojawi³ siê problem "sztywnych" w³osów przy nasadzie. S± szorstkie, ko³tuni± siê. Nie wiem o co chodzi. Reszta w³osów jest super.. Tylko takie 10 cm od skalpu siê dziej± cuda na kiju.
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Dzik
|
Cytat:
Tak apropos kupowania produktów u konkretnych specjalistów to ja jestem mega sceptyczna, a jak mi kto¶ nachalnie co¶ promuje to ju¿ w ogóle kciuk w dó³ i uciekam. Dlatego lubiê moja kosmetyczkê, dziewczyna wspó³pracuje z ró¿nymi markami, czasami ma fajne promocje, o których szepnie s³owko i wtedy mogê kupiæ - ale nigdy przenigdy mi niczego nie wciska³a na chama "bo inaczej nie bêdzie efektów". Tutaj to samo, u¿ywam produktów powszechnie dostêpnych, choæ logistycznie dwa musia³am sciagnac z Danii a przy okazji znalaz³am wiêcej polskich marek w norweskich sklepach i aptekach online.A dopisze jeszcze, bo mam sklerozê: mam jeszcze delikatny peeling Briogeo do skory g³owy, tez bardzo zacny produkt. Edytowane przez magbeth Czas edycji: 2023-01-11 o 17:28 |
|
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1496 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 850
|
Cytat:
Nie mam problemu z wypadaniem w³osów, chcia³am je jako¶ podrasowaæ, cokolwiek mia³aby to znaczyæ ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 520
|
Cytat:
Wys³ane z mojego SM-F926B przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Dzik
|
https://www.blivakker.no/product/bri...-shampoo-236ml
ten kurcze, teraz widzê, ze jest na nim napisane shampoo a nie peeling ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;89464054]A to podziêkujê. Nie mam problemu z wypadaniem w³osów, chcia³am je jako¶ podrasowaæ, cokolwiek mia³aby to znaczyæ ![]() Sent from my SM-G973F using Tapatalk[/QUOTE] Wiadomo, ze nic nie musi Ci wyrosn±æ w nieodpowiednim miejscu, ale je¶li chcesz tylko podrasowaæ to i tak za du¿y kaliber imho. |
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 520
|
Dziêkujê
w³a¶nie dlatego nie mog³am zlokalizowaæ ![]() Wys³ane z mojego SM-F926B przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1500 |
|
Dzik
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Imponuj±ce w³osy w doczepach, a bez tego piórka.

kurcze, teraz widzê, ze jest na nim napisane shampoo a nie peeling
w³a¶nie dlatego nie mog³am zlokalizowaæ