|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odczuwacie kryzys gospodarczy?
Do Austrii tak, ale do Czech teraz to nie bardzo. To oni teraz przyjeżdżają do do do nas. Korona teraz po 2 zł. Jak zobaczyłam ostatnio po ile są karnety w Czechach to się za głowę złapałam. A szkoda, bo warunki i trasy mają zdecydowanie lepsze niż u nas.
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od lat obcinam się sama. Nie lubię jak mnie ktoś dotyka.
|
|
|
|
|
#2014 |
|
zielony stworek
|
[1=26cabbdd88f595c38f9b7f8 139ef1472f28f75bc_65628a8 226dae;89491765]Nie wiem jak w innych miastach, ale w u mnie Cinema City bilety można kupić wyłącznie przy stoisku z jedzeniem, co zawsze jest równoznaczne z długim czekaniem w kolejce.
W jednym z sklepów internetowych ( łowicznanka?) widziałam opłatę 1 zł za każdą formę płatności. Jedynie odbiór osobisty był 0 zł. Aż się wkurzyłam i zrezygnowałam z zakupów, bo to jakiś absurd.[/QUOTE] W Łodzi to nawet kartki w kasach nie było, przynajmniej w grudniu. Staliśmy w gigant kolejce do automatu, bo nikt z czekających w niej nie wiedział o tym, że teraz bar robi za punkt sprzedaży biletów. Dopiero jak na telebimie się taka info pojawiła ( po nastu minutach reklam ), a my mieliśmy 20 minut do seansu i staliśmy bez biletu. Przez to jest tylko bałagan, bo okazało się, że w tym barze nie każdy sprzedaje jednak te bilety. Do tego wciskanie popcornu i napojów. |
|
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego motorola edge 20 lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak ktoś się w tym dobrze czuje to niech obcina Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2017 |
|
Konto usunięte
|
Ja tez sie sama obcinam, juz od lat. Wyprobowalam juz wszystkie sposoby na zrobienie sobie fryzury, ostatnio robilam boba z dluzszymi wlosami z przodu. Niezawsze wyjdzie rowno, czasem potem poprawiam, czasem ktos mi pomoze poprawic.
Do fryzjera chetnie poszlam jak chcialam miec ladnie wycieniowane wlosy. Ogolnie lubie wizyty u fryzjera, ale jak mi sie zachce obciac wlosy, to musze to zrobic juz, natychmiast. |
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy pamietasz jeszcze wątek o budzecie, ale ja tak.
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nic z niego nie wyciągnęła.
Dalej uważam,że wydawanie stówy na jakieś boxy, które nie wiadomo czy całe się zużyje to jakaś masakra. Co miesiąc. Ja na swoją kolorówkę tyle nie wydaje,a kupuje raz na kilka miesięcy,bo rzadko się maluje i szukam jak już promocji lub gdzie najtaniej mogę zamówić. Ale może ze mnie cebula jest, nie wiem ![]() Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Jeszcze jakbym miała pewność,że w tym boxie jest to co na prawdę używam to moooże. Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz jakie ona musi mieć umiejętności że obcięcie na prosto to dla niej dwie minuty? Twoje włosy z ziemi też się pewnie same nie posprzątały ![]() Ty masz 35zl/h, ale ona z tych 35 musi opłacić lokal, ZUS, rachunki, amortyzacja sprzętu, podatek itp. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
astro-loszka
|
[1=4d032753774d1a68efa6ccf c57dfedd4115cfe72_6584d22 253d76;89492642]
Ja tez sie sama obcinam, juz od lat. Wyprobowalam juz wszystkie sposoby na zrobienie sobie fryzury, ostatnio robilam boba z dluzszymi wlosami z przodu. Niezawsze wyjdzie rowno, czasem potem poprawiam, czasem ktos mi pomoze poprawic. Do fryzjera chetnie poszlam jak chcialam miec ladnie wycieniowane wlosy. Ogolnie lubie wizyty u fryzjera, ale jak mi sie zachce obciac wlosy, to musze to zrobic juz, natychmiast.[/QUOTE] Ja podobnie. Mam długie, dość proste włosy i końcówki od lat podcinam sama. Parę razy w ciągu ostatnich 25 lat byłam u fryzjera w celu zmiany fryzury i wycieniowania włosów, ale za każdym razem, gdy te wycieniowane włosy odrastały i nie mogłam ich okiełznać, klęłam na czym świat swoi. Cytat:
Kolorówkę kupuję, gdy zużyję dany kosmetyk. Zwykle poluję na promocje w Rossmanie/Hebe/Superpharmie. Boxów nie kupowałam nigdy.
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie wolę raz na jakiś czas kupić lepszy kosmetyk, bo i tak zazwyczaj trochę mi zajmuje zanim je zdenkuje. A jak szukam tańszej alternatywy to też nie na oślep, tylko po dobrych opiniach, analizując skład, polując na promocje.
Subskrypcja po 100zł miesięcznie nie brzmi jak oszczędność Ale ostatnio się właśnie mocno polubiłam z polskimi markami typu Bielenda (ta linia profesjonalna), Eveline, Claresa. Widzę, że mocno próbują nadążyć za trendami w pielęgnacji i makijażu. |
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2024 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-19 o 22:59 |
|
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
No, ale jak chce to niech kupuje, dajcie już spokój
Dla mnie to też kiepska opcja, bo za stówę to można spoko kosmetyk kupić z takich z wyższej półki albo kilka tańszych, ale co kto lubi.
|
|
#2026 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo zus, pracownikow itd. trzeba oplacic za x godzin obojetnie ile minut z tego jest sie zajetym. Ale ludziom nie przetlumaczysz. |
|
|
|
|
|
#2027 | |||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Mnie szkoda byłoby zmarnować kosmetyki, też nie korzystam z wszystkiego codziennie. Cytat:
Cytat:
Hean niedawno wypuścił nowe szminki, we współpracy z influencerką, chcą się przebić do młodszego odbiorcy. Ogólnie jednak wolę mieć jeden, a porządny kosmetyk ( no puder czy podkład mineralny Lily Lolo ) niż kilka tańszych w stylu wspomnianego Eveline czy Rimmel. Eksperymenty z kolorówką mogą odbijać się na stanie cery. |
|||
|
|
|
|
#2028 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Każdy musi sobie sam ocenić czy mu się opłaca z tego korzystać. |
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Owszem niech każdy korzysta z tego co mu się opłaca.
Tyle podejrzewam że jakby ktoś napisał że 35zl/h pracy to dużo to by było oburzenie że wcale nie jest dużo i że w ogóle bieda. Niestety ale w Pl wciąż kuleję wiedza o prowadzeniu firmy. Ludziom się wydaje że jak zostawia gdzieś 100 to prawie całą 100 to czysty pieniądz. Mnie nie stać na wakacje na Malediwy ale nie chodzę po biurach podróży i nie mówię że to dużo i że wg to samemu można zorganizować taniej ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2030 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zależy. Kolorówka wg mnie jest mocno przecenia często. W przypadku podkładu, to zależy co komu pasuje. Ja testowałam przeróżne podkłady, od drogich po tanie i teraz kupuje drogeryjne, bo nie widziałam różnicy. Np. z Eveline jeden bardzo mi pasuje. Ogólnie najlepiej to czytać składy. Sławny La Mer za tysiaka jest ponoć warty jakieś 20-30zł i nie ma nic nadzwyczajnego.
|
|
|
#2032 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
La Mer to prawda, skład ma niezbyt bogaty jak na taką cenę. Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2023-02-07 o 12:04 |
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
To że to jest budynek na tyłach domu to nie znaczy że jest nielegalnie. Nie znam osoby która by reklamowała się jako salon, a nie miałaby działalności. To za duże ryzyko. Zus, sanepid i skarbówka. Owszem zdarzają się kombinacje typu zarejestrowanie jako działalność mobilna a robi w domu.
Zresztą skarbówka już zaczyna się właśnie dobierać za usługi robione w domach na czarno i przegląda ogłoszenia na FB czy olx Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2034 |
|
Konto usunięte
|
Byłam ostatnio w Lidlu i takie lidlowskie chipsy, które kojarzę, że zazwyczaj kosztowały 2-3 zeta, kosztują 4.99
To już różnica między marką Lidl/Biedronka a czymś w stylu Lay's powoli się zaciera.
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taki zapas kosmetyków mineralnych, że wystarczy mi chyba do końca życia. Z kolorówki dokupuję jedynie tusz do rzęs co jakiś czas, ale kupuję go w drogeriach typu ezebra czy ekobieca, bo jest znacznie taniej niż w rossmannie. Z pielęgnacji- kupuję tylko to, co mi się sprawdziło i co lubię, nie eksperymentuję z kosmetykami. Przeszłam już fazę kosmetycznego zakupoholizmu, szkoda na to kasy, a poza tym nie wszystko może stać w nieskończoność. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89492789]Byłam ostatnio w Lidlu i takie lidlowskie chipsy, które kojarzę, że zazwyczaj kosztowały 2-3 zeta, kosztują 4.99 To już różnica między marką Lidl/Biedronka a czymś w stylu Lay's powoli się zaciera.[/QUOTE]Hmm, laysy ostatnio kupowałam za ponad 7 zł... O cenach pringelsów nie wspomnę. |
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89492789]Byłam ostatnio w Lidlu i takie lidlowskie chipsy, które kojarzę, że zazwyczaj kosztowały 2-3 zeta, kosztują 4.99
To już różnica między marką Lidl/Biedronka a czymś w stylu Lay's powoli się zaciera.[/QUOTE]właśnie, ceny produktów "marketowych" są tak wysokie, że praktycznie nie widzę różnicy między markowymi a tymi z nazwą sieci. Mówię tu o Lidlu i Biedronce.
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2038 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Minerały są dla takich jak ja, co niekoniecznie się malują codziennie i nie za mocno. Długa data wazności. |
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Konto usunięte
|
Ja z kolorówki od wieki wieków używam eveline, golden rose, wibo. Jakieś podkłady to też Ziaja. Bielenda i Ziaja do pielęgnacji są dla mnie super. W sumie nigdy jakoś ten wydatek na kosmetyki mnie nie bolał. Nie maluję się dużo i często, bardziej lubię właśnie kupić jakieś maseczki, peelingi, ale umówmy się - bez tego da się żyć i nie trzeba używać tego codziennie. Chociaż staram się nie kupować dużo, to siłą rzeczy jakieś zapasy zawsze mam
|
|
|
|
|
#2040 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

ale jak ktoś się w tym dobrze czuje to niech obcina
26.08.2023

box zamawiam jakoś od roku, a kosmetyków (chodzi mi o kolorówkę) mam mnóstwo. 
A wiesz jakie ona musi mieć umiejętności że obcięcie na prosto to dla niej dwie minuty? Twoje włosy z ziemi też się pewnie same nie posprzątały 

Dla mnie to też kiepska opcja, bo za stówę to można spoko kosmetyk kupić z takich z wyższej półki albo kilka tańszych, ale co kto lubi.