|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 67.
Cytat:
Nie wiem, z jakiego miasta jesteś , ale uważam, że Nafta Neo Bistro we Wrocławiu ma małe porcje. W sensie można się spokojnie tym najeść, ale dla mnie te potrawy są bardziej hmm zachwycające pod kątem wizualnym: https://www.google.com/search?client...fta+neo+bistro. W Dinette też mają powiedziałabym małe porcje, Piwnica Świdnicka - zależy, co się zamówi; z takich sieciówek to Charlotte też ma dla mnie może nie małe, normalne porcje. Ogólnie polecam Restaurant Week - mają menu wegetariańskie - gdzie się płaci bodajże 70 złotych za osobę i można się wybrać do danej restauracji, podają przystawkę, danie główne i deser, ale są to naprawdę małe, takie bardziej degustacyjne porcje. Wtedy powiedziałbym, że się idzie do restauracji bardziej jako dla takiego doświadczenia niż najedzenia pod korek .
|
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2023-02-23 o 12:57 |
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat z kalorycznością sushi to się też często zastanawiam, ale dlatego że to posiłek, który bardzo trudno mi oszacować na oko i można byłoby się tutaj pomylić nie o kilkadziesiąt, ale dobre kilkaset kalorii. |
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no nic się nie stało Po prostu mnie dziwi właśnie, że czasem jest w szkole,ale cóż. Ja tam wolę z kimś załatwić coś bezpośrednio albo po prostu olewam czyjeś wiadomości i nie wdaję się z nim w dyskusję. No chyba, że ktoś by odleciał jak ostatnio pusheen.
|
#3905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na Restaurant Week i rzeczywiście fajne doświadczenie, a i wielkość dań taka w sam raz z myślą o tym, że zjada się i przystawkę, i deser, a nie tylko główne danie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do osób pracujących w godzinach 10-18 (lub podobnych w środku dnia).
Jak organizujecie sobie życie? Typu gotowanie, spotykanie się ze znajomymi, nie wiem kino, spacer cokolwiek? No po prostu jak macie czas, żeby w ogóle żyć? Od kwietnia/maja zmienia się u mnie grafik w pracy, będę miała zmiany 9:30-17:30, albo 11:30-19:30 do tej pory miałam zmiany 8:30-16:30, albo 10-18 i jeszcze jak miałam tę wcześniejszą zmianę to coś byłam w stanie zrobić, a teraz to sobie nie wyobrażam życia w ogóle. Już teraz jak jestem w pracy do 18 to wychodzę o 9 z domu i jak na przykład chcę iść na siłownię jeszcze to wracam do domu po 20 a mając takie zmiany jak teraz to tylko jeść, spać i do pracy. Dojeżdżam zbiorkomem około 40 minut w jedną stronę. Okropnie mi takie zmiany nie odpowiadają, a nie mogę sobie w ciągu najbliższego roku pozwolić na zmianę pracy. |
|
|
|
#3907 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ewentualnie jeśli wczesne wstawanie nie wchodzi w grę, no to kłaść się spać późno. wychodzisz z pracy o 18, siłownia/znajomi do 20-21, wracasz ogarniasz mieszkanie, jedzenie, zakupy mogą być na powrocie z siłowni, po gotowaniu i sprzątaniu z godzinka relaksu i kładziesz się powiedzmy o północy, żeby mieć 8 godzin snu do 8. tak, są to beznadziejne zmiany, ale przy dobrym zaplanowaniu będziesz mieć czas tak samo jak przy innych układach. w pracy jesteś stałą ilość godzin, śpisz stałą ilość godzin. czasu wolnego pozostaje Ci tyle samo co wcześniej tylko o innych godzianch |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to współczuję, bo dla mnie to też nie byłby fajne zmiany, ale myślę, że da się ogarnąć. Ta 9:30-17:30 to ja bym się nie łudziła, ze rano wcześniej wstanę i coś zrobię, dłużej bym ogarniała wieczorem. Gdybym się miała spotkać ze znajomymi, iść na siłownię albo jakieś zakupy to robiłabym to od razu po pracy. Zmiany 11:30-19:30 to raczej bym się nie nastawiała na robienie czegokolwiek po pracy poza robieniem czegoś w domu. Ze znajomymi się spotkać to raczej ciężko, bo jak inni mają na rano, to nie będą siedzieć po nocach. W ciepłe okresy pewnie bym ewentualnie poszła na jakiś spacer albo bieganie. No, ale rano na 11:30 to już więcej tego czasu przed wyjściem jestem, więc można ogarnąć jakieś sprzątanie/zakupy/siłownię.
|
|
#3909 | |
|
Czarna owca
|
Cytat:
większość zajęć które mnie interesują też mam późnym popołudniem lub wieczorem. Pracuję zwykle 9-17. Ostatnio przedstawiam się na 8-16 tylko dlatego, że średnio raz w tygodniu muszę wstać bardzo wcześnie to biura i ten przeskok to dla mnie masakra. Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
|
|
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodziliśmy kiedyś z TŻtem na tańce o 20 i to była totalna porażka, dla mnie za późno, żeby wrócić do domu, zjeść, wykąpać się i się w ogóle wyspać, a znowu rano do godziny po obudzeniu jestem jak zombie, nie umiem się za nic zabrać tylko snuję się jak cień po domu ![]() Wielkość moich znajomych właśnie pracuje na rano 6-8 i o 20-21 chcą już być w domu a nie dopiero wychodzić. Ehhhh, jestem załamana
|
|||
|
|
|
#3911 | |
|
Konto usunięte
|
10-18 ma swoje plusy. Można rano coś ogarnąć (ale tak wiem - ciężko się zmotywować), pójść do urzędu, banku, lekarza bez brania wolnego. Wyspać się, pójść na siłownie czy jakiś pilates. Kiedyś tak pracowałam i ogólnie ta zmiana w miesiącach wiosenno-letnich była dla mnie ok. Wyskakiwałam ze znajomymi czy na rower od razu po pracy po prostu. Jesienią i zimą to było dużo gorsze.
Ta zmiana ma też plusy, bo są wtedy mniejsze korki do i z pracy. Nie wiem, jakie masz zajęcia poza pracą, wymieniłaś siłownię, a te zazwyczaj są czynne od 6 do 22-24, więc da się to jakoś zorganizować. Ogólnie 8 godzin pracy + dojazdy (bez względu na godziny) to życie uciekające przez palce i non stop kombinowanie, jak i kiedy coś załatwić. ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Ułoży się A może kierownictwu się niedługo znowu odmieni i wrócicie do obecnych zmian?Ja myslalam, aby zmienic prace, ale no nie znajdę lepszej. Zdalna, w biurze 1 na tydzien lub dwa, zaczynam i koncze prace kiedy chce. Nikt sie mnie nie czepi ze wyszlam do lekarza, do sklepu na chwile czy cos. Naprawde standardowy 8 godzinny dzien pracy to dla mnie porażka :/ |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89511222]10-18 ma swoje plusy. Można rano coś ogarnąć (ale tak wiem - ciężko się zmotywować), pójść do urzędu, banku, lekarza bez brania wolnego. Wyspać się, pójść na siłownie czy jakiś pilates. Kiedyś tak pracowałam i ogólnie ta zmiana w miesiącach wiosenno-letnich była dla mnie ok. Wyskakiwałam ze znajomymi czy na rower od razu po pracy po prostu. Jesienią i zimą to było dużo gorsze.
Ta zmiana ma też plusy, bo są wtedy mniejsze korki do i z pracy. Nie wiem, jakie masz zajęcia poza pracą, wymieniłaś siłownię, a te zazwyczaj są czynne od 6 do 22-24, więc da się to jakoś zorganizować. Ogólnie 8 godzin pracy + dojazdy (bez względu na godziny) to życie uciekające przez palce i non stop kombinowanie, jak i kiedy coś załatwić. ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Hmm, skoro o 21 chcą już wracać, to możesz dołączyć do nich od razu po pracy? Ja wiem, ze to nie jest w 100% komfortowe, ale czasem nawet tak lepiej, zamiast się kręcić po mieście praca-dom-znajomi-dom. Ale to zależy jak często się z nimi spotykasz oczywiście, często to może być męczące. Ułoży się A może kierownictwu się niedługo znowu odmieni i wrócicie do obecnych zmian?Ja myslalam, aby zmienic prace, ale no nie znajdę lepszej. Zdalna, w biurze 1 na tydzien lub dwa, zaczynam i koncze prace kiedy chce. Nikt sie mnie nie czepi ze wyszlam do lekarza, do sklepu na chwile czy cos. Naprawde standardowy 8 godzinny dzien pracy to dla mnie porażka :/[/QUOTE] Tutaj totalnie nie chodzi o godziny otwarcia na przykład tej siłowni, tylko przy takich godzinach jak już na nią idę, to nie mam czasu na nic innego, jak spotykam się ze znajomymi, to też tylko to, jakieś większe/dłuższe zakupy i powiedzmy gotowanie i też już za bardzo nie ma czasu nawet na spacer, a jak już będę chciała zrobić coś więcej to niedośpię. Wiem, wiem ktoś powie, że to po prostu dorosłe życie ale taki mój TŻ pracuje na dwie zmiany 6-14, albo 14-22 i tak czy siak czasu ma mnóstwo zarówno rano, jak i wieczorem zależnie od zmiany, a tu taki bubel zmianowy ![]() Ja jak usłyszałam o tych zmianach to od razu pomyślałam o zmianie pracy, ale w przyszłym roku dostanę tu umowę na stałe, a chcemy zacząć starać się o dziecko i no... Wiadomo. |
|
|
|
#3913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O takie zmiany, że albo 6-14 albo 14-22 faktycznie dają więcej tego wolnego czasu. Ale zazwyczaj prace fizyczne/w sklepach mają takie grafiki, a to totalnie nie moja bajka |
|
|
|
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
Do osób, które publikują dużo na linkedinie;
Co Wam najlepiej działa pod względem impressions i reactions? Mam często zagwozdkę, bo wrzucam coś, co sądziłabym jest ciekawe i pomocne, a widzę bardzo mało albo nawet 0 reakcji. Z drugiej strony niezbyt ciekawe posty czasami przynoszą mi mnóstwo reakcji i wyświetleń. Wiem, że tam jest dziwny algorytm i często to, co publikuję nawet się ludziom nie wyświetla, ale właśnie dlatego pytam: Co Wam działa? |
|
|
|
#3915 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak idziesz na 10 do pracy to możesz iść na siłownię przed, zakupy zrobić przed, ugotować przed, żeby potem wieczorem tego nie musieć robić dlaczego w zasadzie nie mogłabyś chodzić na siłownię przed pracą zamiast po? skoro udało Ci się wstawać rano i chodzić do pracy na rano i pracować, a nie snuć sie jak zombi, to dasz radę ogarnąć rano dom czy wstać na siłownię
Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-02-23 o 15:24 |
|
|
|
|
#3917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wieczorem na żadne zajęcia sportowe też chodzić nie lubię. Nawet nie chodzi o to, że nie mam mocy, ale jakoś tak po prostu nie lubię Jedynie coś na świeżym powietrzu typu rower , rolki, bieganie.No jak kończysz o tej 17:30 to możesz iść od razu na spotkanie ze znajomymi, ale 19:30 to już lipa. [1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89511222]Ja myslalam, aby zmienic prace, ale no nie znajdę lepszej. Zdalna, w biurze 1 na tydzien lub dwa, zaczynam i koncze prace kiedy chce. Nikt sie mnie nie czepi ze wyszlam do lekarza, do sklepu na chwile czy cos. Naprawde standardowy 8 godzinny dzien pracy to dla mnie porażka :/[/QUOTE] Też tak uważam. Marzy mi się 7 godzinny albo np. piątki do 12. Człowiek zdecydowanie za dużo czasu spędza w pracy ![]() Cytat:
Powiem szczerze, że ja bym się tym nie sugerowała. Do przyszłego roku masz jeszcze mnóstwo czasu. Ja w obecnej pracy po okresie próbnym od razu dostałam umowę o czas nieokreślony, także zawsze warto próbować ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Jakbym szła na 10 do pracy to mi byłoby ciężko iść na siłownię. Chyba, że szłabym na 7:00 rano i to i tak za późno, bo ja bym chciała jeszcze wrócić do domu, wykąpać się, umyć włosy i zrobić makijaż. No chyba, że ktoś to robi od razu na siłowni, ale ja nie lubię łazić ze wszystkim Tak, wiem, że może to koński problem, ale dla mnie byłoby to męczące
|
|
#3918 |
|
Raczkowanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89511245]Ile masz osób w sieci kontaktów?[/QUOTE]
Blisko 1000. Jakieś 5% z tego to rekruterzy, którzy pewnie nie udzielają się mocno na postach. Edytowane przez avocado77 Czas edycji: 2023-02-23 o 15:37 |
|
|
|
#3919 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89511238]Hmmm to jest konkretny argument, ale z drugiej strony ja po roku pracy w obecnej firmie, będę miała umowę na czas nieokreślony. To w sumie nie za długo i też wiem, że to nie jakiś odosobniony przypadek. Rozejrzeć się zawsze warto...
O takie zmiany, że albo 6-14 albo 14-22 faktycznie dają więcej tego wolnego czasu. Ale zazwyczaj prace fizyczne/w sklepach mają takie grafiki, a to totalnie nie moja bajka[/QUOTE] Bardzo szybko dostaniesz stałą umowę Cytat:
![]() Dodam, że jak idę do pracy na 10, to muszę wyjść z domu o 9, bo dojeżdżam około 40 minut, żeby iść na siłownię to musiałabym wyjść przed 7, no raczej nie. Cytat:
Co do drugiej części - no właśnie o to mi chodzi
|
||
|
|
|
#3921 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i na po pracy zostaje Ci ta siłownia i resztę wieczoru masz wolną? a może dopytam bo w sumie to teraz nie jestem pewna... napisałas bo chciałaś podpowiedzi jak ogarnąć dzień przy takich zmianach czy nie oczekujesz dobrych rad a bardziej wsparcia? czasem mam problem żeby to wyczuć
Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-02-23 o 15:57 |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89511238] O takie zmiany, że albo 6-14 albo 14-22 faktycznie dają więcej tego wolnego czasu. Ale zazwyczaj prace fizyczne/w sklepach mają takie grafiki, a to totalnie nie moja bajka[/QUOTE] Pracując na takie zmiany nie ma się więcej czasu, tylko zwyczajnie ten czas wolny wypada w innych godzinach. Jak się zaczyna pracę o 6, to z reguły wstaje się (p)o 4 a idzie spać o 20. Wiec to nie jest tak, że wychodzisz z pracy o 14 i masz 10 godzin wolnego, bo chcąc się wyspać, musisz się położyć o 20. Albo decydujesz, że wolisz dłużej posiedzieć wieczorem i będziesz niewyspana. Tak samo jak w sytuacji, kiedy zaczynasz pracę o 10, ale wstajesz o 6-7, żeby poogarniać różne rzeczy też kosztem niedospania. Problematyczne może być zarządzanie czasem w związku gdzie jedna osoba pracuje 6-14, a druga 10-18. Znam takie pary i albo starają się inwestować w weekendy (gorzej jak osoba pracująca 6-14 miewa też pracujące). Albo osoba pracująca 6-14 śpi na raty tzn po pracy kładzie się na 4 godziny, po powrocie partnera po 18 spędza z nim wieczór do północy, po czym śpi drugie 4 godziny do 4. |
|
|
|
|
#3925 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
więc się produkuję z radami dla kogoś, kto ich w zasadzie nie chcew każdym razie ja rozumiem, jaki to problem. sama mam odwrotny, jestem ekstremalną sową i wstawanie wcześnie jest dla mnie naprawdę okropnym doświadczeniem, nie jestem w stanie funkcjonować i w południe mam taki kryzys, że zasypiam na stojąco. narzekałabym ile wlezie gdyby ktoś mi kazał wstawać do pracy na 8 czy nie daj boże jeszcze wcześniej. więc, że tak powiem, doskonale rozumiem ból z powodu kiepskich godzin pracy no i w sumie to ja też wracam z pracy późno (ale z wyboru) i nie mam na nic czasu. te spotkania ze znajomymi są najgorsze, bo całą resztę można ogarniać w nocy. spotkania zwykle są jednak we wczesnych porach i to totalnie rozwala dzień Edytowane przez Sodalite Czas edycji: 2023-02-23 o 16:05 |
|
|
|
|
#3926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ogólnie co jeszcze robisz po pracy? Ile razy chodzisz na siłownię? Cytat:
Zgadzam się z tym. Jak trzeba rani wstać to się trzeba wcześnie położyć, więc też nie ma tego czasu jakoś supr dużo.
|
|
#3927 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hm, 1000 to już duża sieć. Trudno stwierdzić tak 'na sucho', ale może oznaczaj w postach inne firmy, osoby, dyskutuj w komentarzach. Wykorzystuj na maksa wszystkie funkcje jakie daje linkedin - hasztagi, emotki itp itd. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
W mojej bliskiej rodzinie jest taka para, do tego mają dzieci (3). Chryste, dla mnie to powinni z automatu dostać jakiś doktorat z zarządzania ale no cóż, głównie się mijają.
|
|||
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pracowałam na 6 to chodziłam spać o 22, mój TŻ też chodzi spać podobnie jak ma ranną zmianę, ale czasami zdarza się, że ja dopiero około 22 wracam z siłowni/spotkania ze znajomymi, dlatego to fakt będąc w związku z kimś kto ma "normalne" zmiany to jest dramat, prawie się nie widzimy. Cytat:
![]() Może trochę chciałam się wygadać po prostu [QUOTE=meliandra;89511308]A ogólnie co jeszcze robisz po pracy? Ile razy chodzisz na siłownię?/QUOTE] Dwa-trzy razy chodzę na siłownię, chodzę też na basen, spotykam się ze znajomymi, latem biegam i dużo grzebię w ogródku, chodzę na spacery, spotykam się ze znajomymi, czytam, no i wiadomo zajmuję się domem, czasem gram w gry na konsoli
|
||
|
|
|
#3929 |
|
Raczkowanie
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;89511310]Z tego, co obserwuje to rekruterzy właśnie sporo się udzielają i ich publikacje zgraniają masę polubień i komentarzy
Hm, 1000 to już duża sieć. Trudno stwierdzić tak 'na sucho', ale może oznaczaj w postach inne firmy, osoby, dyskutuj w komentarzach. Wykorzystuj na maksa wszystkie funkcje jakie daje linkedin - hasztagi, emotki itp itd.[/QUOTE] Rekruterzy zazwyczaj publikują ogłoszenia o pracy i szukają ludzi, dlatego są na linkedinie... Ma ktoś może wskazówki jak zwiększyć zasięgi na linkedin? Opublikowałam dzisiaj coś, przemyślany post, który wielu osobom mógłby się przydać. Zero reakcji. Tylko trochę ponad 100 osób w ogóle widziało posta. Jednocześnie dostałam w ostatnich godzinach kilka lików pod postami opublikowanymi tygodnie temu. Hashtagi, emotki - to oczywiste. |
|
|
|
#3930 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Algorytmy na SM działają tak, że pierwszy kwadrans-pół godziny są mega ważne. Wtedy musi się coś dziać, jakiś komentarz, udostępnienie i twoja reakcja na to. Możesz pomyśleć o sponsorowaniu postów przez jakiś czas. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Mnie bardzo boli, że wszędzie porcje są ogromnie duże, a szkoda mi zostawiać i dojadam już z grzeczności niż chęci (a lubię zjeść dużo, więc to nie w tym leży problem). Byłam u Gesslera i najadłam się bardzo, to zdecydowanie nie były żadne mikro finezyjne porcje.
, ale uważam, że Nafta Neo Bistro we Wrocławiu ma małe porcje. W sensie można się spokojnie tym najeść, ale dla mnie te potrawy są bardziej hmm zachwycające pod kątem wizualnym: 
Po prostu mnie dziwi właśnie, że czasem jest w szkole,ale cóż. Ja tam wolę z kimś załatwić coś bezpośrednio albo po prostu olewam czyjeś wiadomości i nie wdaję się z nim w dyskusję. No chyba, że ktoś by odleciał jak ostatnio pusheen.

większość zajęć które mnie interesują też mam późnym popołudniem lub wieczorem.
Chodziliśmy kiedyś z TŻtem na tańce o 20 i to była totalna porażka, dla mnie za późno, żeby wrócić do domu, zjeść, wykąpać się i się w ogóle wyspać, a znowu rano do godziny po obudzeniu jestem jak zombie, nie umiem się za nic zabrać tylko snuję się jak cień po domu