|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Ja też siedzę z małą sama, tyle co mąż mi pomoże jak nie jest w pracy. Ale na razie nie narzekam.
Jowisz - moja też zasypia tylko przy cycu, próby nauczenia zasypiania jej samej nie za bardzo nam na razie wychodzą. Mnie dziś rano tak rąbneło w kręgosłup że się wyprostować nie mogę. Nawet jej nosić nie mogłam, ani wyjąć z łóżeczka. Dziecię miało dzień dziecka - cały dzień przeleżałyśmy na wersalce przed TV. Biedny mąż musiał obiad gotować i posprzątać w domu, bo jak na złość położna się na drugą wizytę zapowiedziała. Teraz go wzorem Kurzosławy o jakiś masaż zmolestuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My kąpiemy zawsze 19-19:30 ![]() Tylko mój bubel dostał gorączki po szczepieniu...??? my to mamy szczęście.. ![]() ![]() u mnie z cycami też lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() mi też siada kręgosłup... ale jeszcze miesiąc i na aerobik zacznę chodzić, więc plecki też sobie wzmocnie ![]()
![]() |
#3393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale będziemy jeszcze próbować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wogule to widze ze mnie cos ominelo... wszyscy na n-k... skad wy bierzecie swoje nazwiska??? ja nikogo tu nie znam personalnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
Madziu ja bralam 80C - zmierzylam sie po karmieniu i w biuscie mam 96cm a w obwodzie pod 80cm i ten 80C pasuje idealnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Zakorzenienie
|
Mi gin powiedział, że jak karmię to są tylko 2 rodz. tabsów i żebym sobie najpierw o nich poczytała: Cerazette i Azalia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anisia ja mam az 3 kombinezony ale wszystkie dostałam w spadku ![]() ![]() ja mam fajny stanik do karmienia z triumpha czy jaksie to pisze bo ja tej firmy nie za bardzo lubie, ale ten stanik akurat bardzo fajny, koronkowy, bardzo wygodny. Szkoda ze tylko w kremowym kolorze był bo kupiłabym jeszcze jeden. Taki zwykły, kupiony na all zakładam tylko na noc bo sie strasznie ponaciągał ![]() pytam poki pamiętam ![]() kupiłam dzis posciel z ferettiego bo mialam tylko jedną. Postanowiłam zaszalec a co! niech mała ma sliczna posciel, matko, ja w takiej drogiej poscieli nie sypiam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Jola, a gdzie na arobik chodzisz? ![]() Ja chyba będę musiała coś sobie znaleźć, bo inaczej pozostanę flakiem na wieki ![]() A poniważ nigdy nie ćwiczyłam, to dla mnie to czarna magia - aerobiki, jakies fitnesy, calaneticsy, pilatesy... jak to się je, po co , co lepsze - jestem totalnie zielona ![]() Ale teraz nie ma zmiłuj się - muszę zrobić rozeznanie i wziąć się za siebie, bo zwariuję. A w ogóle to wiedziałaś, że nasz kolega z klasy jest instruktorem aerobiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Wtajemniczenie
|
wspolczuje mamom brzdacow, ktore maja problemy z zasypianiem... u nas codzienny rytual wyglada nastepujaco:
19-20- kapiel zaraz potem karmienie (ok 200 ml albo i wiecej ![]() chwila przytulania maly sie zaczyna wyrywac wiec wiemy ze czas do lozeczka nakrecamy karuzele maly zasypia 3.30 pobudka na jedzonko - 120 ml zasypia sam w lozeczku bez karuzeli 5.30 oczka otwarte- maly gotowy do akcji jedzonko... przytulanie maly zaczyna kaprysic wiec go pakuje w baby bjorn i idziemy na spacer 10.00 - jedzonko -ogladamy odcinek Frasiera przytulanie - drugi odcinek wlasnie sie zaczyna drzemka na mamusi jedzonko kolejna drzemka jedzonko przywitanie dawcy spermy - zwykle szeroki usmiech dluuuga drzemka (jesli drzemka byla wczesniej to maly zaczyna kaprysic a to oznacza ze trzeba isc na spacer lub przejazdzke....) no i czas na kapiel.... tak wyglada nasz dzien... od 6.30 do 4 jestem zupelnie sama...w nocy tez tylko ja praktycznie do niego wstaje... kryzysow zadnych nie mam (przynajmniej zwiazanych z dzieckiem...)... ale ja tez nie mam wielkich problemow... nie mamy kolek ani problemow ze spaniem.... karmie malego swoim mlekiem 1-2 razy na dzien (nie ma po mleku zadnych rewolucji zoladkowych....) bede go tak dopajala dopoki bede miala mleko.... bo to mi jakos nie komplikuje zycia.... ![]() zastanawiam sie czy zostawic jutro malego na dwie godziny z moja babcia... plusy: -bede mogla isc do szkoly w spokoju... -maz nie bedzie musial sie zwalniac z pracy (i tak jutro nie moze) -babcia opiekowala sie kuzynem w takim wieku przez ponad rok i niby nic mu sie nie stalo minusy: -babcia ma 78 lat -bede wciaz myslala co sie tam dzieje -babcia w razie czego nie moze do mnie zadzwonic bo mam numer komorkowy z innego stanu a ona ma takie rozmowy zablokowane -w sumie moglabym go wziac ze soba...ale na pewno musialabym wyjsc wczesniej bo nie wytrzyma grzecznie dwoch godzin a smoczka nie uznaje.... -babcia ma kota, ktory gdy chce sie bawic skacze na ludzi... -no i w sumie najwiekszy minus jest taki ze moje zajecia wypadaja w momencie kiedy maly najbardziej kaprysi.... kurcze cos mi mowi ze o ile maly nie zasnie 20 min przed zajeciami nie zdecyduje sie aby go zostawic z babcia.......
#3400 |
Zakorzenienie
|
O , czyzbym byla pierwszym rannym ptaszkiem
![]() leleth, no to masy zagwozdke ![]() zawsze mozesz sprobowac zostawic malego z babcia, byc moze sobie poradzi i bedziesz miala kolo ratunkowe na przyszlosc Ja dzisiaj biegne do ginka, pierwszy raz po porodzie, ciekawe czego sie dowiem ![]() I rano jak zwykle sprint, zeby sie wyrobic. Malego wpakowalam w kosz na kolkach i jezdzil ze mna do lazienki, grzecznniutko pozwolil mi sie umyc i wysuszyc wlosy a teraz spi... No i czekaja mnie tabsy prawdopodobnie, takie dla karmiacych, mini pigulka jak tlumaczyla mi polozna mozna je brac bez czekania na okres. Maly zostanie z malzem, troche mam stresa, bo po naszym przyjezdzie z Polski Edward jakby nie poznaje tatusia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja w proszku bo Miki spi mi na rekach, co go odloze to wrzask,
w nocy nie bylo najgorzej ![]() pozdrawiam dopiero co przyszedl mi -foczka-lezaczek do kapieli, a juz go opylam na allegro, bez sensu to troche, nie mam pojecia jak ludzie w tym myja pupki maluchom a to moj Filemon dachowiec i jego mamusia Pumka ![]() oraz champion Chips ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Raczkowanie
|
Witajcie
Szybciutko czytam co tam naskrobałyście.Maciuś jest coś marudny poza tym częściej je-mój głodomor ![]() ![]() Wczoraj odwiedziła mnie bratowa z synem-spały sobie łobuzy razem ![]() Mój Maciuś to ten malutki-kończy jutro miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja juz wszamałam śniadanko, Piter po cycu zasnął w swoim ulubionym bujaczku. Od niedawna moje dziecko dopomina się, że jak spać to on chce na boczek... ![]() ![]() Aniu chwale kociaki i psiaka, bo ja to kociara jestem ![]() ![]() ![]() Piekło, cudnie wyglądaja te dwie śpiące istotki, widac roznice, ale nie az tak... Hahhaa super wyglada Szymek taki rozmemłany na tej fotce, nie da się ukryc ze dzidziuśki czują się bezpiecznie w wielkim łożu. A ja dzis piterkowi chcialam palce wyrwac, ubzduralam sobie ze to smoczek i ciagne ciagne, dopiero wrzask piotrka przywrocil mnie do porzadku, no masakra!! Naszczescie nic sie nie stalo, a palce sa na swoim miejscu ![]() ![]() Zaraz smigam z Mlodym, wiec bede dopiero poznym popoludniem ![]() ![]()
#3404 |
Zakorzenienie
|
![]()
cudni ci spiacy Krolewicze, widac ze starszemu szerokopieluchowanie niepotrzebne
![]() Anisiu dzieki za slowa uznania dla kociego jajcarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Piekło boskie zdjęcia
![]() ![]() Lasencje mam pytanie. Czym myjecie główki Waszym dzieciom? Ja na początku myłam Oilatum ale zrobiła mi się od tego ciemieniucha, a raczej jej zaczątek, więc szybko z tego zrezygnowałam. Kupiłam Nivea baby nutri sensitive żel do ciała i włosów, ale Ola ma na niego uczulenie, bo jej krostki powyskakiwały. Co stosujecie kobity? Chciałabym myc Oli główkę w czymś, a nie tylko wodą, bo ma kluski zamiast włosków. Doradźcie!
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
ja do włosów tylko oilatum. mam w razie co szampon hippa. zocha i tak jest łysawa jak emeryt, więc nie bardzo jest na co tego szamponu użyć
![]() a ja wczoraj skoczyłam sobie na powiększenie górnej wargi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka, ja myje zelem do mycia cialka z nivei hipoalergicznym, albo seria bebe zakupiona w aptece, mozesz tez kupic zwyczajna kostke mydla bubchen lub bambino i tym sprobowac umyc glowke, bo tu chodzi o odpowiednie pH. Piter ma po mnie skóre z tego co zauwazylam bo niezdolna jest do zadnych alergii czy podraznien
![]() Werstusia, ale nie bedziesz wygladala jak murzyn ![]() ![]() ![]() ![]()
#3408 |
Zakorzenienie
|
na razie tż obrażony jak śmiałam sobie coś takiego zrobić
![]() ![]() nawet z opuchlizną nie przypominam murzyna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
![]()
my myjemy mustella bo mielismy gratis ze szpitalnej wyprawki, a ze Miki ma na razie krociusienkie wloski to nam to 50 ml wystarczy na b.dlugo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
A ja dzis taka zakręcona bylam w nocy, ze jak Borys obudził się po 5 na jedzenie to mu smoczek wetknęłam żeby spał, bo się pomyliłam, że przdchwilą był karmiony :/ Na szczeście za chwilę sobie przypomniałam, że to jedzenie- Borys nie płacze jak się obudzi na nocne karmienie tylko leży i sobie czasem gada, albo łapkę swoją wcina.
Włączcie sobie dzis tvn o 19:50 w UWADZE będą mówili ile nabiału jest w naszym sklepowym nabiale...w sumie warto posłuchać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Raczkowanie
|
Już się nie mogę doczekać jak będą więksi-co to będzie?Na razie Szymek ma tendencje do ciągnięcia za włosy
![]() Ja myje Maciusiowi włoski żelem z Nivea a na początku mydełkiem dla dzieci. anka1900 z tego co wiem moja bratowa stosowała Szymkowi szerokopieluchowanie.Do 6 miesiąca dodatkowo nosił grubą flanwlową pieluche między nóżkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja tez używam hippa, mam szampon i żel do kąpieli. Szampon powoli się kończy i dzisiaj jak będę na mieście to kupię mu zel plus szampon w jednym, bedzie łatwiej ![]() Piekło śliczne chłopaki ![]() ![]() a kociaki i psiak ![]() ![]() wersta prosimy o fotę jak warga wydobrzeje ![]()
![]() |
#3414 |
Zakorzenienie
|
a tżtowemu bratu urodziło się bobo płci męskiej, jak ktoś chce to niech luknie u mnie - po moim nazwisku nr 2 znajdziecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Rozeznanie
|
Wiecie co, ma dzis depreche
![]() ![]() Jeszcze spróbuję zmienić szampon i płyn do kąpieli, teraz uzywamy Hippa, ale może Nivea bedzie lepszy... I jeszcze jedno, piszecie, że zaczynaja do was wracać @, a mi się zawsze wydawalo że jak sie karmi to nie ma miesiączki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
![]()
my wlasnie po polgodzinnych cwiczeniach
http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...j_na_boku.html Miki tak sie zmachal ze az zglodnial na maksa ![]() zmykam oblookac ten cud swiata na n-k ![]() alsiula nigdy nie wiadomo kiedy bedzie okres,jak sie karmi cycem, mam nadzieje ze go jeszcze dlugo nie spotkam, na NPR pisza ze jak sie karmi to 12 tyg jest 100% bezpiecznie, potem trzeba obserwowac i wyczekiwac okresu, moja kolezanka nie miala jak karmila z 9 m-cy ![]() werstus potomek rodzinny nie jest az taki okropny gorsze widzialam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
Jaki biedny maluszek- ma takie oczka spuchniete
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Borys też miał taką kaszkę przez parę dni, ale przeszło- ja myślę że to od tuńczyka, bo mleko cały czas do kawy piję i nie było tego. Dałam mu 3 razy fenistil w kropelkach- p. dr nam przepisała, tylko strasznie śnięty po tym był. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
ale on nie ma być po czym zmęczony, bo przez cc sie rodził. aż tż się mnie pytał czy on jest zdrowy skoro tak wygląda. tego nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.