|
|
#3211 | |
|
Holy Crap!
|
Dot.: Randki przez Internet cz. 4.
Cytat:
Szczerze, to gdybym na takiego trafiła to podpuszczałabym go by wypisywał jeszcze większe głupoty, może i chamskie, ale korciłoby mnie, bo to niezła rozrywka
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-12-10 o 18:55 |
|
|
|
|
#3214 |
|
🦄
|
[1=c6b6756720a205d307becdd e1d052a7f45362f96_64ed273 165c68;89631294]No jak ktoś się naczyta głupich artykułów i myśli, że to jest standard i tak ma być, to na takiego delikwenta nic nie poradzisz.
Ja w swoim najdłuższym związku często pisałam, pisałam pierwsza i był to super związek. no ale chłopak nie miał w głowie siana i nic sobie nie musiał udowadniać. ![]() A co do rozmów w nieskończoność - ja np. czasami nie mam ochoty na spotkania (introwertyzm), ale jak mam ochotę się spotkać bo ktoś mi się wydaje fajny to sama proponuje po kilku rozmowach i tyle. Przy okazji weryfikacja czy gościu nie jest fejkiem - na tinderze mega częste, więc jak nie ma weryfikacji profilu i jedno słabe zdjęcie to się staram wyłudzić instagram, albo whatsapp, żebym wiedziała, że to nie jakiś bałwan co się nudzi i zakłada fejkowe konta. Czasem inicjuję też rozmowę przez telefon przed - po głosie też idzie trochę rzeczy wyczytać. Ale tak ogólnie, przed spotkaniem, jak ktoś chce być bardzo konkretny to warto poruszyć "na luzie" tematy: - dzieci/ślub/mieszkanie gdzie, czy z miłości by się ktoś przeprowadził, czy dał sobie siana, bo się nie rusza z miejsca gdzie mieszka -religia /poglądy polityczne - intro czy ekstrawertyk - bałaganiarz czy czyścioszek - jakie ma plany/ambicje na życie - jak spędza wolny czas - jakie ma podejście do używek (alko, marihuana itd.) - czy jest rodzinny czy nie bardzo - czy ma duze grono znajomych czy nie bardzo - czy lubi podroze (jesli my lubimy) - jaka diete preferuje To chyba takie wazniejsze tematy, ktore bardzo wplywaja na konfort zycia i zycie z zwiazku Starczy w wiekszosci 2-3 rozmowy zeby ogarnac prawie wszystko Oczywiscie trzeba pisac o tym na luzie w stylu "kiedys sobie wymarzyłam, że wezmę ślub nad morzem, a ty miałeś jakieś wyobrażenia takiej idealnej ceremonii?", a nie "chcesz brać ślub? Jeśli tak to za ile czasu od poznania się?" Temat dzieci można luźno zahaczyć "opiekowałam się dziećmi siostry ostatnio, straszne łobuzy, ale ich uwielbiam, a ty lubisz dzieci?" - zazwyczaj osoba napisze swoje nastawienie i idzie sie z tego duzo dowiedziec. [/QUOTE]Ja bym uciekła po takich pytaniach przy rozmowach przez aplikację.
|
|
#3215 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również przy takim nagromadzeniu i tendencyjności niektórych. O niektóre rzeczy jasne, że należy oraz warto zapytać, ale w związku tak naprawdę wiele rzeczy wychodzi dopiero w tzw. praniu, po zamieszkaniu ze sobą.
|
|
#3217 |
|
🦄
|
Dokładnie, o ile jeszcze pytania o zainteresowania, sposób spędzania wolnego czasu są w sumie oczywiste to jednak "jak wygląda Twój wymarzony ślub?" to dla mnie strasznie creepy.
|
|
#3218 |
|
Śnięta Mucha
|
W mojej bańce religia, potomstwo, poglądy polityczne, relacje z rodzicami, sposób spędzania czasu i używki to pytania obowiązkowe. Tu nie ma kompromisów jeśli ewentualny związek ma przetrwać i przynieść coś poza frustracja.
Za to nie pytam o finanse, bo jest mi wszystko jedno, czy facet zarabia 3, 6, czy 9 tys i takie wypytywanie mnie uważam za niegrzeczne. Jak facet nie ma pomysłu na rozmowę, wypytuje o życie zawodowe jakby człowiek był swoją pracą i nie miał ciekawszych kawałków. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
Też bym się czuła przytłoczona taką ilością pytań 🙂
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie. |
|
|
|
|
|
#3221 | ||
|
🦄
|
Cytat:
Chyba że są rzeczy poważnie dyskwalifikujące nawet do randki typu osoba mocno religijna z totalnym ateistą- to raczej nie wypali, abstynentka z wiecznym imprezowiczem podobnie. Ale to już trzeba do siebie dopasować. Cytat:
|
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-12-10 o 18:55 |
|
|
|
|
#3223 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
|
#3224 |
|
Śnięta Mucha
|
Tak, facet z dzieckiem lub chcący dzieci to strata mojego czasu (i jego czasu). Warto zapytać zanim się zabukuje wolne popołudnie na nieudaną randkę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ktoś bardzo wierzący i praktykujący też się raczej z ateistą nie dogada. |
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Już bez przesady, że iść z kimś na spacer czy kawę to taka straszna strata czasu, że trzeba przeprowadzać wnikliwy wywiad przed na temat ilości planowanych dzieci itp. na wypadek gdyby dwóm osobom było nie po drodze. |
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-12-10 o 18:56 |
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars Czas edycji: 2023-12-10 o 18:56 |
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście każdy ma prawo do własnych wyborów, tylko twój tok myślenia jest dla mnie ciężki do zrozumienia. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- I jeżeli ktoś głośno deklaruje jakieś poglądy i poparcie dla danej partii to raczej naiwnością jest zakładać, że na nich nie głosuje. W sumie nawet w obu scenariuszach to słabo wygląda, jeśli ktoś jedno mówi, a drugie robi to raczej też zły znak. |
|
|
|
|
|
#3231 | |
|
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Dla mnie to zmarnowane popołudnie, kiedy mogłabym leżeć i czytać jakaś fascynująca lekturę. Często po randkach czułam, ze straciłam jedynie czas i energię, np na szykowanie się, dojazd etc. Uwielbiam przebywać we własnym towarzystwie i spotkanie z obca osoba to dla mnie pewne wyrzeczenie. Jeśli nie mam faktycznie ochoty jej poznać, zwyczajnie się zmuszam i mam później silne poczucie zmarnowania czasu. Z obecnym partnerem spotkaliśmy się znając swoje podstawowe poglądy na życie, religię, politykę. To był ten etap, ze chcemy się faktycznie spotkać na żywo po 2-3 tyg pisania i już wstępnie czujemy wobec siebie pewna sympatię. Oczywiście, ze mogło „nie pyknąć” na żywo. Nie ma złotego sposobu na udana randkę. Pamietam taką, gdzie facet przemilczał, ze ma syna i opiekę naprzemienną, a dla mnie to jest No Go. Mógłby mieszkać z 15 chorymi psami w przydomowym schronisku, ale dziecko, nawet starsze - nie. Dziecko, które porzucił, wiec teoretycznie nie będzie go w naszym ewentualnym przyszłym życiu - również nie, tu kwestie etyczno-moralne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Tylko jeśli ktoś chce mieć dzieci, to nie mamy w ogole po co iść na randkę. To są fundamentalne kwestie, w których nie ma sposobu na kompromis. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, byłam niedawno po przerwie na randce z appki. Chłopak był sporo młodszy ode mnie, ale pisał, że "wiek to tylko liczba", więc się zgodziłam. Zrobilam makijaż, założyłam eleganckie buty, biżuterię i mega się zdziwiłam, jak on przyszedł na randkę do kawiarni w piątek wieczorem jakby się urwał z siłki: w krótkich spodenkach i sportowej koszulce. Zaproponowałam, żebyśmy najpierw trochę pospacerowali (na wszelki wypadek czy w ogóle się dogadamy), potem zebrało się na deszcz, więc weszliśmy do tej kawiarni i on niby wszedł chętnie, ale potem długo stał przy drzwiach i pytał, czy na pewno chcę coś zamawiać. Mam wrażenie, że przestraszyły go ceny, tanio tam nie było, ale w końcu to centrum dużego miasta. Powiedziałam, że ja zamówię, bo i tak chcę przeczekać deszcz więc on powiedział, że no to chyba nie ma wyjścia, trzeba coś zamówić i dla siebie też coś dokupil. Przy stoliku okazało się, że moje krzesełko jest trochę uszkodzone, to powiedział tylko, że no musisz sobie przynieść inne z innego stolika a sam sobie usiadł
Nawet mi tego krzesełka nie przyniósł. Koniec końców czułam się nie do końca jak na randce flirtujac z mężczyzną, tylko jak z dzieciakiem, który nie bardzo umie się zachować przy kobiecie. Ale ogólnie nic złego się nie stało, nie był jakieś kompletnie inny niż na zdjęciu, wulgarny ani chamski, więc w sumie chyba zachęciło mnie to, żeby próbować dalej. A jaka appka może być najbardziej sensowna, jak myślicie? Tinder mi nie leży, nie da się odfiltrowac anonimowych profili bez zdjęć, kolesi szukających tylko "short term fun", ons, prawie nikt nie ma opisów. |
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A krzesełka w tej kawiarni to były z ołowiu, że musi facet pod pupkę księżniczce podstawić, bo sama nie możesz wymienić? |
|
|
|
|
|
#3236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A krzesełko owszem, mogę i sobie wymieniłam, ale na randce się spodziewałam trochę więcej uprzejmości niż "niech kobieta na obcasach sobie sama nosi krzesło, bo ja nic nie podam ani nie pomogę"
|
|
|
|
|
|
#3237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez PumpkinEyes Czas edycji: 2023-07-24 o 21:04 |
||
|
|
|
|
#3238 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Przy okazji, sprawiasz wrażenie strasznie złośliwej i nieprzyjemnej ("pełnosprawnych ludzi" - huh), chyba się sama nieźle sfrustrowałaś tymi randkami Wspólczuję gościowi, który się z tobą umówi
|
||
|
|
|
|
#3239 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;89633738]No bez przesady dziewczyny, nawet zwykły kolega by się dla mnie czy moich znajomych dziewczyn zainteresował, czy nie zerknąć obok i nie przysunąć sprawnego krzesełka. A koleś na randce, jesli chce zrobić pozytywne wrażenie, to chyba tym bardziej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Może wcale mu nie zależało na robieniu dobrego wrażenia skoro jego randka okazała się księżniczką "przynieś krzesełko" od początku zniesmaczoną jego strojem i niechęcią do wydawania pieniędzy w drogiej kawiarni
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

no ale chłopak nie miał w głowie siana i nic sobie nie musiał udowadniać. 
Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

Są dla mnie dość ważne, ale nie skreślałabym chłopaka, z którym cudownie mi się rozmawia, tylko dlatego, że ma "niemoje" poglądy na te kwestie.